drzejms-buond 02.02.11, 13:07 jak nazwać by nie obrazić ( czyt: nie trafić do sądu)? wyborcza.pl/1,75478,9040239,Sad_Najwyzszy____blachara___Doda_do_ponownego_rozpatrzenia.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 02.02.11, 14:01 a ja myślałam ,że droga od dżejmsa do mieszka daleeeeeka myślę ,że automobilka byłoby akuratne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalka Re: synonim blachary IP: *.range86-176.btcentralplus.com 02.02.11, 14:08 doda to miejscowa blachara. gdyby miala choc troche rozumu -powiedzmy na tyle ile mensa sobie wyliczyla, to wiedzialaby, ze niedaleko majdanem zajedzie do villi. ps moze i mobilnosc to dobra cecha tylko co z tego gdy (sie) nie wiadomo jak (sie) ruszyc. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 03.02.11, 10:13 Gość portalu: abigail napisał(a): > a ja myślałam ,że droga od dżejmsa do mieszka daleeeeeka > myślę ,że automobilka byłoby akuratne no daleka, gdzie mnie do mieszka? za mały pikuś jestem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 03.02.11, 10:29 wiem ,wiem jesteś skromny nad wyraz ,a nawet dwa wyrazy ale po ch..... aż tak bardzo:) Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: synonim blachary 02.02.11, 18:12 generally jestem zazażartą walką o pokój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aco Re: synonim blachary IP: *.home.aster.pl 03.02.11, 05:08 Chamem - za to są nie skazuje. Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: synonim blachary 03.02.11, 05:49 artyści sie nawzajem zwalczaja----mały raper nie zarabia tak jak Doda jest wściekły i ubliża a komu mężczyzna ublizy najszybciej ---kobiecie Doda sama zarabia na swoje samochody od nikogo nic nie potrzebuje Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 03.02.11, 10:12 voxave napisała: > artyści sie nawzajem zwalczaja----mały raper nie zarabia tak jak Doda jest wści > ekły i ubliża a komu mężczyzna ublizy najszybciej ---kobiecie > Doda sama zarabia na swoje samochody od nikogo nic nie potrzebuje sugerujesz, że synonimem blachary będzie biznesłomen? Odpowiedz Link Zgłoś
frred Re: synonim blachary 04.02.11, 00:58 on nie jest mały. teksty ma często na naprawdę poziomie... ja wiem? Reja? za to ona zachowuje się jak Miss Przedszkola a cała impreza jest oczywiście dawno ukartowana między ich menedżerami co nie zmienia faktu, że Mieszko jednak jest artystą (o ile te teksty są jego), a Doda jest jedynie gwiazdą... Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: synonim blachary 04.02.11, 04:05 drzejms-buond napisał: > jak nazwać by nie obrazić ( czyt: nie trafić do sądu)? Zwyczajnie. Nie po chamsku. Uczciwie powiedzieć: "Ale ja pani zazdroszczę, bo mnie to się nie udaje i nic nie mam, a pani to ma i ja z tej zazdrości aż chory się robię i mi gulka skacze". O. Czy to nie lepiej, niż obrzucić wyzwiskami? Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: synonim blachary 04.02.11, 08:44 nie słyszałam o tym małym wściekłym--natomiast znam wizerunek Dody ---to sliczna dziewczyna i przynajmiej nie fałszuje---jest taka świeża i śliczna---ogladam jej występy z przyjemnoscia--nie znosze śpiewu Gagi De gustibus non disputandis est Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 04.02.11, 09:29 Wczoraj zadałem temat sąsiadom. Zaproponowali: 1.Szpachlówa 2.Lakiernica Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 04.02.11, 09:31 nessie-jp napisała: > drzejms-buond napisał: > > > jak nazwać by nie obrazić ( czyt: nie trafić do sądu)? > > Zwyczajnie. Nie po chamsku. Uczciwie powiedzieć: "Ale ja pani zazdroszczę, bo m > nie to się nie udaje i nic nie mam, a pani to ma i ja z tej zazdrości aż chory > się robię i mi gulka skacze". O. Czy to nie lepiej, niż obrzucić wyzwiskami? o taaaaaaaak...ta zazdrość mnie kiedyś zabije. :-D))) no cóż, każdy ma takiego idola na jakiego zasługuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 09:52 dżejmsie zdefiniuj pojęcie blachara bo każdy może inaczej rozumieć a np blacharz -jak nazwać żeby....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 09:55 może podajcie przykład jakiegoś blacharza czy cóś Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 04.02.11, 12:28 no ja własnie mam problem z tą definicją. dlatego wrzuciłem na forum w celu rozwiązania PROBLEMU. Bo pani Dorota ma problem. Żeby określić, że słowo blachara jest obraźliwe, trzeba najpierw wiedzieć czemu ono obraża? a jeśli ono obraża to nalezy znaleźć synonim zeby nie obrażało... tak?- tak! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 12:39 a swoją drogą -oto jest pytanie -dlaczego tak inteligentnego,błyskotliwego człowieka jak dżejms frapuje taki problem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 12:46 "errata-"inteligentnego,błyskotliwego i skromnego nad wyraz ,a nawet dwa wyrazy Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: synonim blachary 04.02.11, 12:46 dżejmsa frapuje wiele problemów. ja POCHYLAM SIĘ nad nieszczęściem ludzkiem pani Doroty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 13:00 co za historia to zupełnie jak w kinie ,jak w kinie, czujesz ,jak w kinie ,jak w kinie czy kierujesz się sercem ,czy rozumem.........? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dż Re: synonim blachary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.02.11, 13:13 :-D))) jakoś tego nie czuję.... Odpowiedz Link Zgłoś
mnop2 Re: synonim blachary 04.02.11, 15:38 Gość portalu: abigail napisał(a): > może podajcie przykład jakiegoś blacharza czy cóś blacharz to jest chłłłłłopak blachary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 04.02.11, 15:50 rozwiń ten temat : personalia adresy, pesel, nip Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: synonim blachary 05.02.11, 09:30 blacharz w tym znaczeniu to żigolak,utrzymanek Odpowiedz Link Zgłoś
tym_samym Re: synonim blachary 06.02.11, 00:06 Chłopak blachary to dresiarz, karczycho, macho, a synonim blachary to pewnie ...tipsiara....laska Doda dziękuje:) Śliczna piosenka i teledysk. www.youtube.com/watch?v=NLEfayt8oYI Odpowiedz Link Zgłoś
3.14-roman Re: synonim blachary 06.02.11, 02:57 Może wyjdźmy od definicji blachy pl.wikipedia.org/wiki/Blacha "Blacha – wyrób hutniczy, którego grubość jest znacznie mniejsza od długości i szerokości. Grubości blach leżą w granicach od dziesiątych części milimetra do kilkudziesięciu milimetrów. Blachy mogą być gładkie lub posiadać fakturę powierzchniową. Blachy dostarczane są w postaci płaskich arkuszy lub taśm zwiniętych w kręgi. Grubość blach podwójnie walcowanych 0,1 - 0,17 mm; pojedynczo walcowanych 0,17 - 0,49 mm." Tak więc, same nasuwają się określenia: - Hutniczanka, - Fakturianka - Walcowanka. Można również nawiązać do definicji blacharstwa: "Blacharstwo - dział rzemiosła obejmujący wytwarzanie i naprawę przedmiotów z blachy i krycie dachów blachą. Współcześnie kojarzone głównie z blacharstwem pojazdowym, czyli z naprawą uszkodzonej karoserii samochodowej." Czyli: - Karoserianka, - Rzemieślniczka, - Pokrywanka, - Dachopokrywa Można też odnieść się do rodzajów blach: "Bardzo cienka blacha, o grubości setnych lub nawet tysięcznych części milimetra, nazywana jest folią blacha cienka - blacha o grubości do 5 mm blacha gruba - blacha o grubości powyżej 5 mm blacha falista Blacha trapezowa - o fali w kształcie trapezu. blacha ocynowana, blacha biała - blacha stosowna głównie do produkcji puszek stalowych, blacha zimnowalcowana pokryta elektrolitycznie warstwą cyny blacha platerowana - blacha otrzymywana przez jedno- lub dwustronne platerowanie blacha żeberkowa - blacha z odwalcowanym jednostronnie wzorem Czyli: - Foliara, - Trapezówa, - Żebra, - Platera (czyżby Emilia P. też była...), - Cieniaska. W badaniach wykorzystano www.wikipedia.org Odpowiedz Link Zgłoś
tym_samym Re: synonim blachary 06.02.11, 07:51 Poświęciłam sie i wysłuchałam mowy, bo przecież nie śpiewu do mikrofonu rapera, mimo wszystko dresa, ze względu na ubiór w powyciąganych łachach, szmatach (szmaciarz?), i ma sie za lepszego od blachary:) żenada:( www.koktajl24.pl/Doda-przegrala-proces-blachara-Doda-przegrala-proces-blachara Męski szowinizm. Radek i tak ma was w d.... Młodzież najpierw wyszukuje takie określenia a potem sie obraża jak sie tak ich nazywa. Wolę elegancko ubranych panów: www.youtube.com/watch?v=15uFb2wjxjg Odpowiedz Link Zgłoś
tym_samym Re: synonim blachary 06.02.11, 07:56 W sumie to są siebie warci. Remis. Gorzej z ta Biblią będzie... Odpowiedz Link Zgłoś
voxave Re: synonim blachary 06.02.11, 10:00 i tak: Franek co sie tak drzes! To nie jazz ino blues.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: synonim blachary IP: *.tktelekom.pl 14.07.11, 10:44 :))) jak nałłukowo i prawie jak Mind Mapping Odpowiedz Link Zgłoś