irsila 14.02.12, 08:36 Ode mnie: irsila.blox.pl/tagi_b/13243/Walentynki.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Onufry Re: na walentynki IP: *.tkyo.nt.ngn.ppp.infoweb.ne.jp 14.02.12, 13:25 Przy dworcu Shibuya w Tokio jest pomnik psa. Dzis mial zalozone walentynkowe serce. Jesli uda mi sie umiescic zdjecie, to je umieszce. Czym sie wslawil ten pies? Nazywal sie Hachiko. Otoz codziennie odprowadzal swego pana Ueno - profesora uniwersytetu na stacje i czekal tam do jego powrotu. Ktoregos dnia pan Ueno nagle zmarl w pracy. A pies przez wiele nastepnych lat czekal na niego na stacji. Japonczycy wystawili mu pomnik, a pies Hachiko jest symbolem wiernosci. :) www.youtube.com/watch?v=OfXSbjIed_o Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: na walentynki 14.02.12, 16:18 Pieski to maja prawdziwie wierne serca! U nas po Wawelem, jest również pomnik takiego wiernego psa z wielkim sercem, Dżoka, przyjaciela, który trochę krócej czekał, ponad dwa lata na pana na rondzie, gdy go pogotowie zabrało, zmarł.... O tym japońskim czytałam też, no ale być tam, podróżować po świecie, to trochę zazdroszczę. Pies kocha zawsze, miłość szczerą okazuje, nie tylko w walentynki... pl.wikipedia.org/wiki/Pomnik_psa_D%C5%BCoka Trochę jednak wymagający jest, ot skomli i wyjść muszę, chociaż ledwo żyję... irsila.blox.pl/tagi_b/87774/Dzien-Psa.html Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: na walentynki 14.02.12, 16:22 To tam trzeba chodzić w maskach? Odważny jesteś Onofrio. Dla podróży jednak na pewno warto. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: na walentynki 14.02.12, 19:57 Walentynkę dziś ślę do Japonii, choć twierdzą, że miłość w agonii. Ona wciąż odżywa, pamięć wiecznie żywa. W odnalezieniu dopomógł święty Antoni. Odpowiedz Link Zgłoś
184l Re: na walentynki 14.02.12, 23:17 Wiernosci w Tokio pomnik To nie w ksztalcie serca piernik; Przybliza kontynenty, Odkrywa horyzonty Z ktorych jest pamietnik. Odpowiedz Link Zgłoś
irsila Re: na walentynki 15.02.12, 11:31 A pies ci mordę lizał? Stary pierniku? Pretensje masz do kucharza? Walentynka to dla ciebie jakiś piernik? Och jacy ludzie są mizerni! Odpowiedz Link Zgłoś