Gość: janek Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: 81.210.64.* 02.03.05, 15:40 made by elektryczne Gitary: Co powie Ryba kiedy Cie zdyyyyba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 02.03.05, 16:58 > made by elektryczne Gitary: > > Co powie Ryba > kiedy Cie zdyyyyba O nie, doktor Sienkiewicz uprawia twórczość celowo surrealistyczną! To nie jest wcale przykład beznadziejnego rymu! Odpowiedz Link Zgłoś
stary.prochazka chcenie 02.03.05, 16:58 dobija mnie piosenka gościa ktory śpiewa że zapomnieć CHCE wszystkie chwile TE, które są na NIE albo jakos tak Odpowiedz Link Zgłoś
oban Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 02.03.05, 22:51 De Mono "I nie godzine, ani dwie wystarczy jeden dzien" Pomijajac juz sam rym : blad jak cholera - wynika z tego ze dzien jest krotszy od godziny a nawet 30 minut. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pereszczako Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.03.05, 12:35 Już tylko Kiler o sobie tylko tyle wiem co za ile nie musze dbać o bilet mam wszystko w tyle ................yle ................yle ................yle To Elektryczne Gitary - mistrzowie częstochowskich rymów Ale w totalnej grafomanii przoduje Budka Suflera - Mogielnicki i Zeliszewski to mistrzowie, ich pseudopoetyckie teksty mnie rozwalają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.crowley.pl 03.03.05, 17:01 protestuję, Elektryczne robią to celowo i dla jaj a z innej beki: Chomiczówka, Chomiczówka pierwsze piwo, pierwsza wódka Nie czepiam się przesłania i dzieła w ogóle - tylko zawsze mnie zastanawialo, dlaczego nie "pierwsza lufka"? I śmieszniej by było, i do rymu, i sens zachowany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 03.03.05, 20:59 Gość portalu: yoma napisał(a): > protestuję, Elektryczne robią to celowo i dla jaj > > a z innej beki: > Chomiczówka, Chomiczówka > pierwsze piwo, pierwsza wódka > > Nie czepiam się przesłania i dzieła w ogóle - tylko zawsze mnie zastanawialo, > dlaczego nie "pierwsza lufka"? I śmieszniej by było, i do rymu, i sens > zachowany. Gorzej by to brzmiało. Bezdźwięcznie. Chomiczófka, Chomiczófka, pierwsze piwo, pierwsza lufka...? Odpowiedz Link Zgłoś
zmijka12 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 04.03.05, 18:26 chcialam wtracic,ze w kawalku "chomiczowka" pojawia sie "pierwsza lufka".Trza sluchac uwaznie,kochani. Kiedys jadąc pociągiem z hiphopowcami slyszalam dobry kawalek hiphopowy,szlo mniej-wiecej tak: "pocaluj mnie w dupe, jak gowno poczuj sie,bo dzis z calej sily pier.. cie".Mądry tekst. Jest jeszcze jakas taka piosenka madra,zaskoczyla mnie tez swoim jakze wspanialym tekstem : "stracilas cnote,bo co?bo sama tego chcialas.Stracilas cnote i co?i juz nie bedziesz miala.Stracilas cnote,bo co?Bo on nalegal wciaz..." Odpowiedz Link Zgłoś
in_di_ra Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 30.12.05, 19:23 "Chomiczówka, Chomiczówka, pierwsze wino, pierwsza wódka Chomiczówka, Chomiczówka, pierwsza dziewczyna, pierwsza lufka" <--nie ma lufki, serio? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoma Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.03.05, 20:51 poważnie, "Chomiczówka" przez "w" wymawiasz? no to chyba i przez "g", bo wiesz, to zjawisko upodobnienia... Chomiczówga, Chomiczówga... i "wódka" dźwięcznie, czyli wódga? Specjalnie słuchałam, bo mi się ta lufka wpychała na siłę. Nie ma! Wódka jest! (to do następnego postu) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 05.03.05, 09:58 > poważnie, "Chomiczówka" przez "w" wymawiasz? Nie przez jakieś wyjątkowo dźwięczne "w", ale jednak brzmi to inaczej: "Chomiczówka", "Chomiczufka" Przynajmniej u mnie... może ja z innej części Polski jestem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 05.03.05, 10:00 > > poważnie, "Chomiczówka" przez "w" wymawiasz? > > Nie przez jakieś wyjątkowo dźwięczne "w", ale jednak brzmi to inaczej: > > "Chomiczówka", "Chomiczufka" Jeszcze dopisek po krótkim zastanowieniu: To zależy od tego, jak wymawiasz "u" i "ó". Jeżeli "ó" jest takie bardziej jak "o", to głoska "w" robi się dźwięczna. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kohol Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.crowley.pl 04.03.05, 10:12 Myślę, że to jest celowo. Daje się inne słowo, mniej pasujące, w taki sposób, żeby każdy pomyślał, że rymuje się co innego, czyli wszyscy wiedzą, ale głośno się o tym nie mówi :) Kazik czasem tak robi i Elita też, np. tu: "Przy ognisku, przy ognisku, Łatwiej się wybacza wszystko, Nawet tę satyrę ostrą Zaśpiewaną prosto... w oczy." Kurczę, więcej przykładów nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 04.03.05, 13:15 Ja się dziwię, że jeszcze nikt nie wspomniał o: "to ja, Narcyz się nazywam, przepraszam i dziękuję, ja tych słów nie używam, jestem piękny jak kwiatuszek, który wabi setki muszek, jestem przecież najpiękniejszy, a na pewno najskromniejszy". Poza tym szlag mnie trafia od rymów gramatycznych typu: "sama chciałam - dostałam, powiedziałeś - istniałeś". A szczytem poezji w ogóle jest orła cień z miomi ulubionymi kawałkami: "przemierzał życia sens", "zataczał lądy, morza łez, bezpamiętnie gasił gniew" Zawsze na dźwięk tych słów miałam takie skojarzenie: orzeł w kasku strażackim i z sikawką najpierw "bezpamiętnie gasi", a potem te lądy i morza zatacza gdzieś do magazynu, jak beczki. Ewentualnie zatacza SIĘ nad lądami. W stanie wskazującym na tupot białych mew. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_lux Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 05.03.05, 16:42 Hiphopowy utwor "Raptowne Realia" kilku sepleniacych facetow. A oto zwrotka niejakiego OSTREGO : Daj to na tyle tyle tyle Yle Yle Yle Zostaw hajsu potem jeszcze cos w stylu Byle sie nie myle yle byle myle :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meme Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.03.05, 20:43 Hit sylwestra - "Kręć pośladami z nami" a dalej "wydaje mi się że masz w majtkach kisiel" cód miód i orzeszki, cała ta pseudohiphopowa pseudopiosenka jest tak zrymowana :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lisa Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.05, 22:39 posłuchajcie sobie niejakiego Guntera, on ma niezłe teksty: Your my pleasure man Im your pleasure man (aaha) You will be my fan (mmhm) (aa) I come to you in the night With my shine I party In my ferrari They are waiting for me I will pray a dance, no romance You come with glitter and glance No, no kiss on lips Darling please show what you can Im the pleasure man Wham bam baby wham bam Give me all your loving Give me hunky punky (ooho) Wham bam baby wham bam Like it ? from mummy? money Your my honey bunny Wham bum bum Im your pleasure man (aaha) Wham bam bam Im your pleasure man (aha) Wham bam bam (your my pleasure man) I come to you in the show I doing my thing in my blowing string You rice and waiting for more I can pridely dance, no romance You come with glitter and glance No, no kiss on lips Darling please show what you can Im the pleasure man Wham bam baby wham bam Give me all your loving Give me hunky punky (ooho) Wham bam baby wham bam Like it ? from mummy? money Your my honey bunny Wham bum bum Im your pleasure man Wham bam bam Im your pleasure man Wham bam bam Love love love me Love love love me Love love love me Darling come to me Love love love me Darling come to me Im the pleasure man Wham bam baby wham bam Give me all your loving Give me hunky punky (ooho) Wham bam baby wham bam Like it ? from mummy? money Your my honey bunny Wham bum bum Wham bam baby wham bam Give me all your loving Give me hunky punky (ooho) Wham bam baby wham bam Like it ? from mummy? money Your my honey bunny Wham bum bum Im the pleasure man Wham bam bam Im the pleasure man (aaha) You will be my fan (mmhm) Your my pleasure man Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehehe Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:43 Zawsze mi się to podobało: "Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie idę Idę tam gdzie lubię, nie idę gdzie nie lubię Idę tam gdzie idę, nie idę gdzie nie Idę, lubię, lubię, idę, ole" a tutaj mamy Wilki. PIęęęęękneeeee ;-)))))))) "Od tego trzeba zacząć rzecz Lecę bo zgubiłem się Niewiele pamiętam Tarariruriraj" tekst znalazlam w internecie, ale powiem szczerze, że ja tam zawsze słyszałam "farafarajraj"... w każdym razie porażka :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: markiza Kinga K. Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 13:46 A stare Wilki byly wspaniale ... niestety, wraz z obcieciem wlosow Gawlinski stracil polot i sile. Odpowiedz Link Zgłoś
bramante Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 06.03.05, 13:56 eee no chyba kogo jak kogo ale staszewskiego sie nie ma co czepiac mnie osobiscie najbardziej dobijają teksty naszych gwiazdek popowych, jak wspomnianej kowalskiej, kozidrak, urszula tez lubi sobie dowalic o kasi stankiewicz nie wspomne bo to porazka na kazdym froncie. Ktos wspomniał o tekstach, gdzie celowo nie ma rymu, którego sie spodziewamy... no ja nie moge słuchac jak Gawliński wyje ( tytułu nie pomne, bodajze z wiedzmina) " wszystko widziały... oczy twe " normalnie nasuwa sie "twoje gały" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 06.03.05, 19:55 > no ja nie moge słuchac jak Gawliński wyje ( tytułu nie pomne, bodajze z > wiedzmina) " wszystko widziały... oczy twe " normalnie nasuwa sie "twoje > gały" ;-) O to, to! "I choćbyś udawał (...żeś chory na zawał...?) Żeś ślepy na nagość i głuchy na szept" :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
reniatoja Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 06.03.05, 22:29 Stachursky w jednej ze swoich pieknych piesni spiewa cos takiego: Niewazne teraz jak i gdzie nie wazne za jaka cene choc czas powoli posuwa mnie ja pewnie sie nie zmienie Jak slysze ze czas posuwa Stachursky'ego to odpadam ;) A w jednej z piosenkek jakas pani typu Sosnicka, Moze ktoras inna, spiewala kiedys "W nowym Jorku w nowej Hucie Ajlowjucie ajlowjucie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ici Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.icpnet.pl 16.03.05, 13:28 i jeszcze w tej kategorii Manaam: "a słońce wysoko, wysoko świeci pilotom (w oko???? -nieee...) w oczy" :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pit Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.04.05, 22:57 a ja slyszalem "fala fala i raj" choc nie wiem, co autor mial na mysli. ze na fali lecial i ta fala zaniosla go do raju? o raju... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:17 Był kiedyś taki polski "progresywny" zespół Abraxas. Zespół miał moim zdaniem poważny problem - chociaż muzycy byli świetni i komponowali naprawdę wspaniałe utwory, to niestety wokalista wszystko psuł - i tekstami i sposobem śpiewania... Oto próbka - "Pokuszenie" z płyty "Centurie" z 1997 (albo 1998) roku: Jest w Twoich oczach chłód. jad, który ssie mój głód. Wbij swoje zęby jak, Wąż - pokuszenia smak. Pozwól mi byc jedną chwilą. Wierszem poezji i snem. Całuj mnie tak abym nigdy Nie bał się smierci i łez. Podaj mi dłoń bym pamiętał Palce drapiące do krwi. Kołysz mnie znów biodrami. Tańcz, póki starczy mi sił Kochaj mnie tak, by motyle, Żądzą przeszyły Twój brzuch. Otruj mnie znów migdałami. Zapamiętaj, zapamiętaj mój ból. Otruj mnie znów Ukrzyżowane wspomnienia nie pozwolą zapomnieć. Nawet wówczas, gdy odkryję wszystkie ścieżki Twojej filozofii i przesłucham całego Bacha, nietykalna stanie się tylko cisza między nami. Rzucam do Twych stóp moje życie, które jest Herezją, opętaniem i kościołem duszy mej. Za dotyk Twoich ust sprzedam każdy dzień. I umrzeć na Twym brzuch tylko chcę. teraz już wiem, nadejdzie świt. A aksamit Twego ciała umknie mi. Pozwól mi być istnieniem swym Pozwól mi znów czytać z Twych ust Być każdym twoim snem Kołysz mnie czule w rytm naszych serc. Tańcz, gdy za oknem deszcz. Na pokuszenie prowadź mnie więc, Odkryj swe ramiona, bym poddał się Całuj mnie więc, bym nigdy już Nie musiał lękać się. Gdy słońce zgaśnie Odnajdę Cię gdzieś. Na pokuszenie prowadź mnie więc, Odkryj swe ramiona bym poddał się. Najbardziej rozwala mnie wers: "Otruj mnie znów..." Na szczęście nagrywali tez anglojęzyczne wersje płyt - jakos kiedy nie słyszy się tego po polsku to jest mniej śmiesznie i można delektować sie naprawdę wspaniałą muzyką! A tak przy okazji - znacie jeszcze jakieś zespoły, w których wokalista psuje cały pozytywny efekt? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.03.05, 00:52 I jeszcze coś mi się przypomniało - Artur Andrus kiedyś w Trójce puścił piosenkę Violetty Villas, gdzie był fragment: "Ja jestem Violetta Wrażliwa kobietta" Poważnie! Odpowiedz Link Zgłoś
jojo81 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 07.03.05, 12:40 a teraz zupełnie innej beczki: zespół Lombard i AKUHARA mój sen Nad samym ranem Potem czoło zlane Kucam na desce A myszka swoje szepcze Kołdrę wygładzam I myszkę obok sadzam Grzyb z lewej ściany Złazi też zalany A we łbie gdzieś Ciągle tłucze się Aku-Hara mój sen Szukam na mapie Łza na farbę kapie Patrzę na Żerań I tęsknota mnie zżera Palce przygryzam Psychoanaliza Jak na spowiedzi Psychiatra się biedzi Nie pierwszy raz Rozłożyła nas Aku-Hara mój sen Lwy fruwające Mole jak zające Foki na drzewach Złoto, ropa, śledź Piwo się leje Bambus twardnieje W czaszce się mąci Full - noc i dzień Aku-Hara mój sen Błagam - jak mam rozumieć : "Kucam na desce A myszka swoje szepcze" mam bardzo brzydkie skojarzenia. "Mole jak zające zniosę", bo jak mam kaca to rózne takie widuje ... ale reszta jest dla mnie niesamowita ze słynnym: "Patrzę na Żerań I tęsknota mnie zżera" Geniusz to pisał... Odpowiedz Link Zgłoś
jojo81 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 07.03.05, 12:43 A teraz zupełnie z innej beczki: zespół Lombard: Nad samym ranem Potem czoło zlane Kucam na desce A myszka swoje szepcze Kołdrę wygładzam I myszkę obok sadzam Grzyb z lewej ściany Złazi też zalany A we łbie gdzieś Ciągle tłucze się Aku-Hara mój sen Szukam na mapie Łza na farbę kapie Patrzę na Żerań I tęsknota mnie zżera Palce przygryzam Psychoanaliza Jak na spowiedzi Psychiatra się biedzi Nie pierwszy raz Rozłożyła nas Aku-Hara mój sen Lwy fruwające Mole jak zające Foki na drzewach Złoto, ropa, śledź Piwo się leje Bambus twardnieje W czaszce się mąci Full - noc i dzień Aku-Hara mój sen Błagam - jak mam rozumieć: Kucam na desce A myszka swoje szepcze Czy to nazbyt obsceniczne ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 08.03.05, 09:27 Najnowszy przebój Wilków jest pierwszorzędny: Były dni były piękne dni Teraz zostały mi zdjęcia przyjaciół z zamknietymi ocza-mi Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 08.03.05, 11:22 O, tak! Właśnie to usłyszałam dziś rano i pomyślałam, że się nadaje do wątku;) A swoją drogą, co to za urodzaj jakiś na te rymy męskie?! Wszyscy upierają się akcentować ostatnią sylabę, rozumiem takie zjawisko w piosence francuskiej czy rosyjskiej, ale po polsku?! Ostatecznie mamy dość ograniczony zasób tych jednosylabowych słówek no i efekt jest taki, że wszyscy rymują do "mi", "ci", "się", "że" itp. Horror! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 08.03.05, 20:06 > A swoją drogą, co to za urodzaj jakiś na te rymy męskie?! Wszyscy upierają się > akcentować ostatnią sylabę, rozumiem takie zjawisko w piosence francuskiej czy > rosyjskiej, ale po polsku?! Ostatecznie mamy dość ograniczony zasób tych > jednosylabowych słówek no i efekt jest taki, że wszyscy rymują > do "mi", "ci", "się", "że" itp. Horror! Rytmika wspolczesnej muzyki rozrywkowej dostosowana jest do jezyka angielskiego (bo ta muzyka pochodzi wszak z krajow anglosaskich). Wez jakas piosenke angielskojezyczna i sprobuj dorobic do niej jakikolwiek tekst po polsku. Bez rymow meskich nie da sie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kukutzytrzy Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 20:09 a ja dzis tak slyszalem: Ja klaskam A ty mi mlaskasz....... A kto to??? Oczywiscie Tede.... co za poziom! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:41 I Wilki: smierc przyszla cicho zabrala zycie i sny Od Wilkow wymagam wiecej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga K. Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.03.05, 11:41 A moze to bylo: zabrala zycie i lzy? Odpowiedz Link Zgłoś
goskagoska Z cyklu współcześni polscy poeci... <hahaha> 13.03.05, 13:01 Będzie więc trzymał cię za rękę Będzie znów składał ci przysięgę Skłamie tak pod każdym znów pozorem Spali cię piekielnym swym jęzorem Na znak przymierza złóż ciało swe On dla ciebie jest Jeśli czujesz coś innym wbrew On dla ciebie jest Schowa się w twoich ust ukrycie Jeszcze raz zapatrzy w twe odbicie Władzy moc w zmysłach swych utraci Podda się półboskiej twej tyranii Jeszcze nic przyniesie ci do domu Słowa z ust nie powie on nikomu On weźmie cię w podróż przez tworza Zniknie jak znika brzeg morza www.rozynek.pl/nastepnybedzieszty/texty.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: penelopa Re:mój absolutny nr.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.03.05, 14:07 Brat to "cudo" ściągnał z Internetu, niestety, nie wiem, kto to popełnił... "Będę cię woził traktoooorem, a czasem może motoooorem...!" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re:mój absolutny nr.1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 19:04 Ja podziwiam głębię: "wszyscy jedziemy na tym samym wózku, od strachu uratuje nas tylko defekt mózgu (ó)"- nawiązane do nazwy zespołu, oraz: "uahaaaa, rowery dwa" - chyba popełnony przez Yaro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzg Re:mój absolutny nr.1 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.05, 19:49 defekt muzgó reprezentuje o ile sie nie myle gatunek rocka ludycznego , ktorego idea i zalozeniem jest minimalizm tresci i warsztatu, wiec dziala zgodnie z zamierzeniem :) Odpowiedz Link Zgłoś
meduza7 Re: Z cyklu współcześni polscy poeci... <haha 15.03.05, 13:38 Trójka ostatnio obłędnie lansuje to dzielo. Odpowiedz Link Zgłoś
anuszka_ha3.agh.edu.pl Jeżeli już o Trójce mowa... 15.03.05, 21:26 ... Lansują tam również taką, skądinąd bardzo sympatyczną piosenkę "Może byś tak Damian wpadł popedałować?". Jest sympatyczna niesłychanie, ale jej tekst przekracza granice mojego pojmowania. Na przykład: "Depniemy se ode wsi dode wsi" (tak! "dode"!) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Jeżeli już o Trójce mowa... 15.03.05, 22:12 Jadę na rowerze słuchaj do byle gdzie | Rower mam posłuchaj w taki różowy jazz Może byś tak Damian wpadł popedałować | Ubierz się w obcisłe bo to warto mieć styl I depniemy sobie ode wsi dode wsi | Może byś tak Damian wpadł popedałować | Flaga na maszt | Irak jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat | Dziki pies patoldy słuchaj nie gadaj że | Też tam jest a potrafi się wściec | Otóż rower nas ocala jak grom petroladę | Zup terroru Damian chyba mamy już dość | Deser się należy bo od wojny masz szok | Może byś tak Damian wpadł popedałować | Flaga na maszt | Irak jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat | Futu futu futu | Futu futu | Ja jestem spoko kolarz | I mam na imie Trish | A oto ludu wola | Cool na maxa full i ekstra | Z powodu karambola | Obsunął mi się strój | I nie wiem czemu wołam | Cool na maxa full i ekstra | Wołam Jadę na rowerze słuchaj do byle gdzie | Rower mam posłuchaj w taki różowy jazz | Może byś tak Damian wpadł popedałować | Ubierz się w obcisłe bo to warto mieć styl | I depniemy sobie ode wsi dode wsi | Może byś tak Damian wpadł popedałować | Flaga na maszt | Rower jest nasz | A rower jest wielce OK | Rower to jest świat | Rower to jest świat | Rower to jest świat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Jeżeli już o Trójce mowa... IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 16.03.05, 09:02 Futu futu futu? W radiu puszczaja chyba tylko pierwsza zwrotke, bo tego juz nie przypominam sobie... Piosenka jest nieprzecietna. Dzieki a tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anuszka Re: Jeżeli już o Trójce mowa... IP: *.h3.agh.edu.pl / *.ha3.agh.edu.pl 24.05.05, 10:40 > A kto to popełnił? Sam Lech Janerka. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 13.03.05, 19:07 Tego nie przebije nic: "Idziesz po ulicy, nie wiesz co cie czeka, za chwile możesz dostać wryj/ (...) dlatego że komuś nie spodobał się twój RYJ" Podwórkowi chuligani, których zresztą bardzo lubie:) (utwór "Ciężko jest") Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruchlens Rozzi Rozmus - Mówili na nia slonce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:08 Czy pamiętasz - jak żeśmy czekali jedenaście wyblakłych miesięcy na ten pierwszy niebieski plusk fali i na mewy tańczące na wietrze Czy pamiętasz - jak śpiewały plaże niespokojnym gitarowym graniem jak jej ciała z kalendarza marzeń uczyliśmy się - bracie na pamięć REF: Mówili na nią słońce, Bałtyku szary piach Zamieniał się w gorący podzwrotnikowy raj Mówili na nią słońce i wzdychał w tobie blus Tak jasne były noce jakby zabrakło chmur Mówili na nią słońce. Zostawiła nas - pod koniec lata tak u progu przeciągów zimowych smakowała jak cukrowa wata słodka siostra wieczorów lipcowych Przez nią tłukliśmy - butelki i szklanki i żegnali we krwi z nosa skąpani nie ten smak mają dziś jagodzianki i wywietrzał już z serca dynamit REF: Mówili na nią słońce, Bałtyku szary piach ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruchlens Re: Tomasz Żółtko - Kochaj mnie i dotykaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:10 Dawny mistyków ludzkiej duszy pieśń Księżyca ciemna strona Słońce zabija na raty nas w nadfiolecie Schodami do nieba zacząłem się piąć Tam nie ma autostrady Myślę o tobie, a ptakiem jest myśl Zbitek słów Me światy są obce bez nocy i dnia Tam wiersze z obłędu powstają Lecz póki tu jestem - proszę kochaj mnie Dotykaj mnie Dotykaj delikatnie, bezszelestnie, ciepłem palców Dotykaj aksamitnie, rzęs pokłonem - nie przestawaj Dotykaj całowaniem i oddechem - tak jak lubisz Dotykaj smugą włosów niby muślin Bólowi zadaj ból Kochanie - samotność można wypić do dna - choć to trudne Miłość prawdziwą daje tylko bóg i zrozumienie Wszędzie go szukam dla niego chcę żyć wbrew potępieniom Tęsknię za ciszą bezludnych wysp, dzikich plaż Me światy są obce bez nocy i dnia - tam wiersze z obłędu powstają Lecz póki tu jestem - proszę kochaj mnie, dotykaj mnie... Wiem że chcesz wspólnych snów Dam ci je Nie bój się Nie bój się Dziwne jest piękne wciąż twierdze tak - gorsząc dewotów Na urodziny sam sobie dziś dam znak pokoju Kochanie samotność można wypić do dna Choć to trudne Więcej nic nie mów - tylko przytul się Dotykaj mnie Dotykaj delikatnie, bezszelestnie, ciepłem palców Dotykaj aksamitnie, rzęs pokłonem - nie przestawaj Dotykaj całowaniem i oddechem - tak jak lubisz Dotykaj smugą włosów niby muślin Bólowi zadaj ból I więcej nic nie mów Tylko Kochaj mnie Jestem twój Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruchlens Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.05, 22:11 Hity nie do pobicia, moim skromnym zdaniem. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 16.03.05, 10:19 hej hej krystyny macie imieniny więc śpiewajmy dziś bo dziś święto kryś Odpowiedz Link Zgłoś
myshen82 nie mogę uwierzyć, że zapomnieliście o tym;) 16.03.05, 13:47 W moich snach wciąż Warszawa Pełna ulic, placów, drzew Rzadko słyszysz tu brawa Częściej to drwiący śmiech Twarze w metrze są obce Bo i po co się znać To kosztuje zbyt drogo Lepiej jechać i spać ja nie wiem jak wam, ale mi się ciśnie na usta 'k... mać' albo 'sr..';) a to: To kosztuje zbyt drogo czy to w ogóle jest po polsku?!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość: Magda Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.03.05, 07:54 tak bardzo, bardzo kocham jąąąąą że w nocy kiedy wszyscy śpiąąą ja nie śpię kombinując jak być z niąąą MISTRZOSTWO ŚWIATA! Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 21.04.05, 01:43 wg mnie prym w wesołej twórczości wiedzie polski hiphop. Przykłady. Piosenka "Rapowe ziarno": "jeden kolo ma ziarno i je pali aż parno wszędzie dym aż czarno można ciąć Husqvarną a jak ziarno zasadzisz to Ci zniknie jak Vanish kliknie jak klawisz aż sie wzdrygniesz jak panicz" utwór: "W tej grze" "Mój sukces to będzie ten album jeśli przyjmie i będziemy grali te koncerty w całym kraju, to dla tych paru osób, którzy mi pomagali" ---------------- mój faworyt: "Analogia" (?) "Bujaj się w tym, tak jak buja to mnie Oryginalny dźwięk - Analogia Buja taka muza, buja taka bo jest od nas Buja taka muza, buja taka total kozak" Odpowiedz Link Zgłoś
piekielny.twist Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 21.04.05, 01:46 > Buja taka muza, buja taka bo jest od nas > Buja taka muza, buja taka total kozak" (?) nie jest pewna tego kozaka, równie dobrze może być to jakiś 'angielski' wtręt. moje stare ucho nie jest w stanie tego rozstrzygnąć :) Odpowiedz Link Zgłoś
jovi85 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 30.05.05, 23:02 Wygrałeś :D Pobiłeś wszystkich...popłakałem się... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
betoniarz-zbrodniarz Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 21.04.05, 08:16 Mnie do szału doprowadza nieprawidłowe akcentowanie czasowników - np: zrobiLIŚmy, widzieLIŚmy, poszLIŚmy itd itd błeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bang Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.dsl.scrm01.pacbell.net 28.04.05, 01:11 Topilem smutki w butelce wodki .... Spytalem skromnie czy pojdziesz do mnie ... byla namietna bardzo nieletnia itp itd.. Odpowiedz Link Zgłoś
real_krecik Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 29.04.05, 13:06 Ale najbardziej dla mnie rozbrajający tekst to tej idolki, alicji Janosz. tekstu piosenki nie pamiętam dokladnie, bo nigdy się nie wsłuchiwałem. Ale było tam coś takiego, że jakiś tam świt, tramwaj za oknem i nagle ni z gruszki ni z pietruszki jajecznica. Jak ktoś zna ten tekst ot niech zacytuje, żeby było wiadomo o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 17.05.05, 16:39 up, bo widzę kolejny wątek na zbliżony temat Odpowiedz Link Zgłoś
aamg Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 24.05.05, 12:47 real_krecik napisał: > Ale najbardziej dla mnie rozbrajający tekst to tej idolki, alicji Janosz. tekst > u > piosenki nie pamiętam dokladnie, bo nigdy się nie wsłuchiwałem. Ale było tam co > ś > takiego, że jakiś tam świt, tramwaj za oknem i nagle ni z gruszki ni z > pietruszki jajecznica. Jak ktoś zna ten tekst ot niech zacytuje, żeby było > wiadomo o co chodzi. Ależ proszę. To z pewnością mistrzostwo Polski w wielu kategoriach Konkursu Muzyki Kakofonicznej: "zbudziłam się nie było źle za oknem brzask śnieg, zaspana ulica tramwaju szum za ścianą śpiew i jajecznica o siódmej pięć zbierz się i pędź lecz jeszcze coś w głowie mi zaświtało Outlook express "no messages" co to się stało na, na, na, na... na schodach już spłynął mi tusz cała we łzach myslę: jest inna mała jak on tak mógł to dla niej schudł dobrze pograła macham na złość taksówką gość odjeżdża wtem melodyjka brzmi w torbie odbieram i znów dobrze mi: "co słychać skarbie ?" na, na, na, na... to zdarza się raz na tydzień i wiem że nie zrobię z tym nic bo ja jestem kobietą zatrzymać ten paranoi mych film to jak walczyc z kometą na, na, na, na..." Szczególnie ujęła mnie zwrotka o spływaniu tuszu na schodach. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 24.05.05, 13:11 "za ścianą śpiew i jajecznica" - a fuj, jak tak można, co za wścibska baba! Skąd ona wie, co sąsiad ma na śniadanie? :) Odpowiedz Link Zgłoś
tomeczqu Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 17.05.05, 20:13 Jeden z bardziej skomplikowanych rymów: "Tu jest moje miejsce Bo kocham to miejsce" Koronkowa robota, wirtuozeria zapierająca dech w piersiach ;) Odpowiedz Link Zgłoś
gazamate Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 17.05.05, 22:50 Discopolo: "a ja mam 2 lewe rece , ale nieźle nimi kręce, kręce nimi w obie strony taki jestem ..." (no i nie pamietam co tam za rym był ale mój kumpel śpiewał poj..y;) ) Liroy "mam 2 ręce, to już było co na mej psychice bardzo sie odbiło" w latach 90-tych urzędował taki zespół Dr Huckenbusch - ogólnie teksty idiotyczne i mało cenzuralne na melodie z lat 60-tych i chyba 70-tych: "nie graj ze mna w ch... bo cie obserwuja, nie graj ze mna dzisiaj w ch...aaaaaaaaaaaaaaa" albo ten sam artysta: "kupie sobie młot, kolorowy młot , jutro z rana hop, rozp...e płot, bo drugi jest k...a , bo drugi jest sąsiada, więc jak mu roz...e płot to wk...i sie on z lekka ot! i zrobi nowy płot uuuuuuuuuuuuuu" Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 18.05.05, 20:59 gazamate napisał: > Discopolo: > "a ja mam 2 lewe rece , ale nieźle nimi kręce, kręce nimi w obie strony taki > jestem ..." (no i nie pamietam co tam za rym był ale mój kumpel śpiewał > poj..y;) ) Ależ tam jest bardzo piekna końcówka!!!: "Kręce nimi w obie strony BO SIĘ BARDZO BOJĘ ŻONY!!!" :)) Odpowiedz Link Zgłoś
miss_dronio I jeszcze jeden piekny rym.... 19.05.05, 00:29 jakże piekny i często eksploatowany w rcydziełach polskiej poezji tekściarskiej: tańczy-pomarańczy ;)) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: I jeszcze jeden piekny rym.... 19.05.05, 11:52 Np taki tekst: "cała sala tańczy cała sala bawi się zapach pomarańczy po całej sali unosi się" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: I jeszcze jeden piekny rym.... 19.05.05, 11:53 jeszcze inny przykład z disco polo: "gdy ją zobaczyłem bardzo się zdziwiłem ona mówi dumnie chodź, zamieszkaj u mnie" Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: I jeszcze jeden piekny rym.... 19.05.05, 11:58 Disco polo jest w ogóle pełne takich przykładów - np zespół Mister Dex: "My jesteśmy abstynenci nas alkohol nie zachęci na prywatkach w karnawale zatapiamy w szklance coli nasze smutki, nasze żale" Nie tylko rymy, ale sam tekst niesamowicie głupi - ktoś musiał być mocno pijany, żeby coś takiego napisać :) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: I jeszcze jeden piekny rym.... 19.05.05, 11:54 tak jak angielskiej together/forever (w dodatku kiepski rym) Odpowiedz Link Zgłoś
perskie_oko Urszula 19.05.05, 12:54 a mi rozrywki zawsze dostarczaja teksty Urszuli: I płaczę co noc a łzy myje mi deszcz i kocham ten ból zbyt mocno cię chcę gdy kochasz mnie czuję że ze szczęścia znów płakać chcę nigdy nie nie zostawiaj w ten sposob mnie. Te rymy, ta logika, ta głębia i te umyte przez deszcz łzy... Tylko spakować w w foliowy woreczek i wysłać do Sevre jak wzór obciachu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heidi Re: Urszula IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.05, 17:46 dziękuje perskie oko!!;:))mam to samo, podpisuję sie obyma ręcyma:))) Ty kochasz ją, nie mnieeeeeeeeeeeeeee I nie wiesz jak to rani mnieeeeeeeeeee W sercu chowam żal wiedząc, że Kochasz ją, nie mnieeeeee Od lat zakochana jestem w Tobie, kocham Ciebie Choć wiem, że nadal szukasz swojej gwiazdy wysoko na niebie Tracisz mnie, cena, którą płacisz co dzień za marzenia nierealne i zaliczasz zgon! ze śmiechu:)) RATUNKU!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 19.05.05, 15:21 A co powiecie na to: polibuda.superhost.pl/ftp/MIG%20-%20Co%20Mi%20Dasz.MPG teledysk, 25 MB, ale warto... polecam, miłego oglądania:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś tam Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.05, 22:43 Uwielbiam tę piosenkę! Mam takie miłe wspomnienia z nią związane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.kolornet.pl / *.kolornet.pl 26.05.05, 16:49 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=78&w=936364&s=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.05.05, 21:47 Z całym szacunkiem dla makowieckiego, który ostatnio wydał bardzo dobry album: a autorem tekstu jest K.Wandachowicz z Cool Kids of Death "Krysia dzisiaj przesadziła już I na oku się rozmazał tusz Marcin nie wytrzymał, poszedł paw Widać nie głowy do tych spraw" ;) Odpowiedz Link Zgłoś
sedzina Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 30.05.05, 21:36 jesli ktos uwaza ze Myslovitz ukladają glupie rymy to od zaraz proponuje płukanie uszu!ten zespol ma najmądrzejsze teksty w calej historii polskiej muzyki!...trzeba po prostu je troche zrozumiec i znalezc ich sens...ja to zrobilam i wedlug mnie sa to najlepsze utwory na swiecie!:) Odpowiedz Link Zgłoś
kizdam47 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 01.06.05, 08:34 Zgadzam sie z poprzedniczką. Odpowiedz Link Zgłoś
gacus2 Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 01.06.05, 14:29 Jeszcze ''Nie domykajcie drzwi...'' no dno i wodorosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja czyli nie ty Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.09.05, 01:05 mam nadzieje że tego jeszcze nie było ale "głębia" tej piosenki porusza mnie za każdym razem kiedy ją słysze. Specjalnie zadałam sobie trud odszukania tego beznadziejnego tekstu. Głupszego nie wklei tu juz chyba nikt ;))) W górę ręce co chcesz masz Teraz słuchaj Nowator Lerua W rytmie dance hall w ręce klaszcz To już znasz man hear this one Ref. x2 Ona moja panienka jest taka piękna Każdy ją chwali i nikt nie wymięka A ja na nią zerkam i kielona w rękach Jest moja cała taka uśmiechnięta Wchodzę do klubu nie chcę dziś innych pań Wchodzę tam z tą jedną wierną Która jest wszędzie tutaj i na zewnątrz Jest zawsze ze mną jak trzymam kielon Możesz ją zabrać wszędzie Do barze na bar i wchodząc na back stage Mogę rozmawiać z każdą kiedy chcę Ale mam już najlepszą Tę najlepszą, tę najlepszą Teraz wiem, że mógłbym spędzić z nią całą wieczność Teraz wiem, że mógłbym spędzić z nią całą wieczność Ref.x2 Ona moja panienka jest taka piękna Każdy ją chwali i nikt nie wymięka A ja na nią zerkam i kielona w rękach Jest moja cała taka uśmiechnięta Nie ma to tamto teraz ja gram to a te niunie tańczą Tle na ile ja tobie nawinę że pite jest alko Teraz z piosenką która jest piękną jak ze swoją panienką Ze swoją chęcią przecież ja wiem to pytasz czego? Ty zatańcz co możesz ty zatańcz dla mnie A ona mówi że butelka dzisiaj ważniejsza dla mnie Pokaż co potrafisz dance hall party man Na tych niuniach w tym klubie to ja też się dobrze znam Nowator Lerua to jak przedstaw im plan Idę dalej na salę gdzie nawijki daję wam I z nią sam na sam a ona pyta się czy znasz mnie? Znów dzisiaj ja przytulę jaką ulubioną laskę Poważnie bo już jest taka ładna Gdy dla mnie tańczy ta najlpesza panna Nieważne ale może dla ciebie Z tą piękną panienką i bez żądnych uprzedzeń Ref.x2 Ona moja panienka jest taka piękna Każdy ją chwali i nikt nie wymięka A ja na nią zerkam i kielona w rękach Jest moja cała taka uśmiechnięta Teraz każdy ziom jest tutaj bo Chce szukać dziewczyny i znaleźć ją Ja mam tą z którą dobrze żyję Powodzenia znajdźcie te jedyne! W górę ręce co chcesz masz Teraz słuchaj Nowator Lerua W rytmie dance hall w ręce klaszcz To już znasz man hear this one Ref.x2 Ona moja panienka jest taka piękna Każdy ją chwali i nikt nie wymięka A ja na nią zerkam i kielona w rękach Jest moja cała taka uśmiechnięta Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aardvaark Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.era.pl 30.12.05, 12:05 Całość utworu Puerto Rico orkiestry Maanam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TO JA Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: 199.67.203.* 30.12.05, 14:51 POSZŁA MAŃKA SRAĆ ZA TORY OBESRAŁA SEMAFORY POCIĄG JEDZIE,KURNA MAĆ SEMAFORÓW NIE WIDAĆ! /PUNKOWA KAPELA ,LATA 80-TE/ Odpowiedz Link Zgłoś
linduszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 02.01.06, 10:40 do sałatek lej kujawski olej :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.06, 01:26 No dobra, a czy ktos mi wreszcie wytłumaczy o co Natalce chodziło w tekście "im więcej Ciebie tym mniej"?? ja już bardziej rozumiałam puszek okruszek, ewentualnie co powie tata... trzeba było przy tym zostać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maniaczka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.01.06, 16:36 Tęsknota i miłość A ja słyszałam lepszą piosenkę zespołu stauros: Jaki tu spokój nananana nic się nie dzieje nananana wszyscy się nudzą nananana nikt się nie bawi nananana Zaśpiewane w różnym tempie ale i tak niezłe zawsze mi poprawia humor:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mary z pakamery Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.net-serwis.pl 13.01.06, 15:44 Kaja Paschalska: Przyjaciel potrzebny od zaraz I niech on za bardzo się nie stara Stachursky: Jeżeli możesz, to kochaj, kochaj mnie Jeżeli możesz, to pragnij, pragnij mnie Dzisiaj dla ciebie skoczyłbym w ogień Jutro na pewno zapomnę o tobie Taki jestem... Disco polo: Nie chce już czekać Nie mam już nic do stracenia Sama dobrze wiesz, jak podniecasz mnie Odpowiedz Link Zgłoś
senna_ropuszka Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach 29.01.06, 19:16 Elektryczne Gitary: "Jestem złodziejem, je, je, je, je je" To dopiero czad! Odpowiedz Link Zgłoś
kropka.nad.zet Jedwab - Róże Europy! 20.02.06, 14:32 cała to kawał niezłej grafomanii, ale kawałek: Lubię kiedy miękko ląduje Ona zmysłowo na mojej twarzy jest chyba najlepszy ale: Całkiem niezły posiłek, jaki Konsumuje lubieżnie co wieczór W ciepłych dekoracjach pokoju Przy świecach i przy koniaku A nad sobą mam jej loki też jest niezły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brr Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.autocom.pl 20.02.06, 14:52 u mnie piosenka w której pojawia się "SPADAM W DÓŁ" jest skasowana... tak odpadła coma, hurt i wiele, wiele innych... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIMBLA Re: Beznadziejne rymy w polskich piosenkach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.06, 15:06 "zataczał lądy, morza łez, bezpamiętnie gasił gniew" Ja zawsze BEZNAMietnie tu słyszę, a poza tym Wilki w całej krasie i jak mu Bohema bawi się, reeeeeeeeeety. Jeszcze ten chłopyś który jak król Karol kupi korale planet i w nich całych, czy cała stanie przy nim (ona). Jeszcze Piasek z takim łzawym kawałkiem, ale nie pamiętam tytułu, w ogóle twórczość Piaska i Bajmu została bezwstydnie pominięta.... Odpowiedz Link Zgłoś