mss71 08.06.05, 18:29 Ja stawiam na "Królewskie" browar w Warszawie i Brax - browar Głubczyce - nieustannie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Sajko Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 18:30 Imperator z Leader Price, alkoholu około 10% :) Wykręca ryj jak mało co Odpowiedz Link Zgłoś
dark_priest Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:43 O, widzę, że nie jestem sam :-D Czy w ogóle ktoś to wypił _do końca_? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
minnetou Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 13.06.05, 05:17 Sajko, czerpiesz opinie z doswiadczen Dziugana czy sam piles? Odpowiedz Link Zgłoś
gleism Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 22.08.05, 22:44 Znam kolesi którzy na impreze kupowali 4 i zaliczali zgon:)) Ale jak lubieli? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz KRÓLEWSKIE 08.06.05, 18:31 Tak Królewskie Pierwsze m-ce tylko, że piliście to za dużo powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
mss71 Re: KRÓLEWSKIE 08.06.05, 18:33 No fakt - ja też tylko spróbowałem - leżakuje chyba tylko w drodze z browaru do sklepu :) Odpowiedz Link Zgłoś
vanillaice Re: KRÓLEWSKIE 08.06.05, 18:46 Jakieś z Biedronki, nazwy nie pamiętam. Smakowało i pachniało jak koci mocz...:) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: KRÓLEWSKIE 08.06.05, 18:50 To jest piwo z biedronki: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29151&w=24934837&a=24937788 Ale co się dziwić - za 99 groszy nie można oczekiwać nie wiadomo czego. Odpowiedz Link Zgłoś
ad.no Re: KRÓLEWSKIE 10.06.05, 20:48 dokladnie... VIP z biedronki- najgorsze piwo jakie moze byc ;p Odpowiedz Link Zgłoś
trond zdecydowanie the worst 10.06.05, 21:24 ziguliowskoje na dalnim kawkazie w towarzystwie zielono-sinych kurczaków z beczki spłaszczonych jak żaby na lekcji botaniki dla Buffy.p.s.spróbujcie,potem niestraszna nawet,teqila śmierć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotfl Re: KRÓLEWSKIE IP: *.icpnet.pl 08.06.05, 21:37 a piłeś koci mocz :D że wiesz jak on smakuje :D Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KRÓLEWSKIE 08.06.05, 21:39 Najgorsze piwo to warszawski król, fuj fuj, fuj fuj... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: KRÓLEWSKIE 09.06.05, 09:53 Kurczątko, ojciec mnie docenił. To będzie udany dzień Odpowiedz Link Zgłoś
the.songless.bird Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:46 Na grillu koleś poczęstował mnie wynalazkiem typu Volt,takie w kolorowej puszcze z napisami typu 50% gratis i 9% alkoholu.Wypiłem pół puszki i mało nie zwymiotowałem.Smakuje jak płyn hamulcowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Nie bluźnij! IP: *.piotrkow.net.pl 22.07.05, 23:28 ja nie raz piłem Volta i jest naprawdę pyszny (zbliżony do mojego ulubionego Zlateho Hrada) = może mówisz o jakimś innym (ten, który ja znam, ma ok. 7-8%). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goddy Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:30 skad wiesz jak plyn hamulcowy smakuje? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:49 Napisałbym że "Łomża", co jest zgodne z prawdą, ale zaraz Yoma się oburzy, bo to jej ulubione. Zatem "Jabłonowo" - sprzedawane z pecie z supermarketach. Odpowiedz Link Zgłoś
j-cob Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:51 Szpunt. Smakuje gorzej niż sie nazywa. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:03 Skąd jest Szpunt? Odpowiedz Link Zgłoś
j-cob Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 22:33 Szpunt obaliłem w parku w Rzeszowie. Na producenta nie patrzyłem ale wydaje mi sie że to lokalny wyrób:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 09:56 Warto wiedzieć. Jedzie szpuntem? Odpowiedz Link Zgłoś
j-cob Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 14:59 Nie wiem czemu, ale mi jechało z puszki miodem:) I piwko takie troche słodkawe. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie ma złych piw! 08.06.05, 19:03 Nie ma niedobrych piw, tylko kobiet czasem brak... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Nie ma złych piw! 08.06.05, 22:23 A kto Ci takich głupot naopowiadał? Brak kobiet czasami jest zaletą (i tak ich nie ma wtedy kiedy są najbardziej potrzebne) A żeby nie było off-topic do kategorii piw niewypijalnych zaliczam Tyskie Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie ma złych piw! 09.06.05, 09:58 Sorki, miało być: nie ma niedobrych kobiet, tylko piwa czasem brak :) Tak schowałeś to Tyskie, że chyba nikt nie zauważył. Ja mam do Tyskiego sentyment z racji pewnej knajpy. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Nie ma złych piw! 09.06.05, 10:03 Tyski nie jest złe ;-), mocno czuć , że z wody jest zrobione Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Nie ma złych piw! 09.06.05, 10:07 Prawda to. Najbardziej odchudzające piwo świata? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rex Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 18:53 imbirowe jablkowe i inne tym podobne syfy fuuuj Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:59 To nie jest piwo.;) Także nie podpada pod temat wątku... Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 18:54 Aha - jeszcze "Północne mocne" z browaru w Suwałkach. Zastanawiałem się nawet, czy to na pewno piwo, a nie przypadkiem wyrób winopodobny, bo było dziwnie słodkawe w smaku. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:02 Aaaa mam cię! Łomża i Północne Mocne to dwa przeciwległe bieguny! Coś mi sie widzi, że ty wcale nie łomże piłeś, tylko jakąś ohydną podróbę. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:57 Łomża to szczyny - tego nikt nie byłby w stanie podrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:06 Biedronkowy "VIP" - nie jestem w stanie wypić do końca nawet jednej puszki:( Hammer mocne - zawartość spirytusu przekracza wszystkie normy :D Oraz cudeńka z plastikowych butelek(nie jest to powód do dumy ale przytrafiło mi się to wypić) - Sarmackie i Jabłonowo, fffffffffuj! Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:10 Jabłonowo Extra Mocne to pyszne piwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:11 Nie lubię Jabłonowa, ale łączę się z tobą w bólu jako smakosz namiętnie tu zwalczanej przez niektórych Łomży. Innymi słowy, znam twój ból. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:13 Łomży nie miałem przyjemności, ale jeśli jest choć w połowie tak pyszne jak Jabłonowo, to wiem co tracę...;) Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:24 Aż tak zdesperowany nie jestem, żeby jeździć po Polsce i szukać... W końcu tyle jeszcze pysznych smaków nie zostało odkrytych w sąsiedztwie. A bogactwo tego, bogactwo...;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:26 A co masz w sąsiedztwie? Pytam, bo z zasady popieram lokalne browary. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:34 Całkiem niedaleko, w Brzesku jest ponoć jakiś browar. Piwo nazywa się chyba Mariola czy jakiś Okocim. Mówią, że całkiem dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
tomash8 Re: Następny bluźnierca! 08.06.05, 19:20 mrug napisał: > Łomży nie miałem przyjemności, ale jeśli jest choć w połowie tak pyszne jak > Jabłonowo, to wiem co tracę...;) No dobra, Jabłonowo nie jest może AŻ takie złe... natomiast zgadzam się co do Volta:) A tak btw, to polecam wszystkim "pub" Nevadsa w Chorzowie, jedynyw swoim rodzaju klimat, wytwarzany m.in. przez lane piwo hammer, oraz nalewkę "Matador" sprzedawaną na... kufle! Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:31 U nas była knajpa w której lali winka owocowe na szklanki, niestety nie zdążyłem się tam zabawić, a zdaje się już jej nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:32 U nas też, a druga taka była w Mielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:35 A u nas jest knajpa w której piwo pije się na metry...;) Niezapomniane przeżycie! Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:38 Coś mi to mówi, kurczę, gdzie to było? Odpowiedz Link Zgłoś
kosheen4 Re: Całkiem nie na temat 10.06.05, 23:20 mrug napisał: > A u nas jest knajpa w której piwo pije się na metry...;) > Niezapomniane przeżycie! heheeeee!... ceka browar koło bagateli :) przeżycie zdecydowanie niezapomniane, głównie z powodu rozmyślań: ile procent wody ma w sobie to piwo? ale zgadzam się, że rura efektownie wygląda i pierwsze zamawianie jest przeżyciem :) Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:36 Chyba znam lokal w Mielnie, Taki z wychodkiem? Dwa lata tam mieszkałem, znaczy w Mielnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:39 Nie pamiętam wychodka. Przy głównej ulicy, po schodkach na góre. Pierogi z podróbkami też tam mieli. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:45 Sorry, to już Unieście, ten o którym mówię. No były klimaty, mróz śnieg, a my drep drep przez całe M-no. Tak koło południa trzeba było wyjść, żeby na 13tą się w lokalu zjawić a tam Piwo- taka marka i autochtoni z nosami na różne boki poprzestawianymi. W knajpie szyby zamarznięte a piwo zimne. Dobrze było jak się znalazło miejsce w środku, bo czasem trza było siedzieć pod wiatą. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:48 Skandal, byłam w Mielnie w mróz śnieg i nie znalazłam tego? No, może przesadziłam z tym mrozem. Na wiosnę to było, a dany wychodek to co? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:52 No to wieki temu było (od 13tej o czymś mówi) i myślę, że nie spodobało by Ci się tam. Wychodek to Harde Kore jak cholera, nawet znieczulony niechętnie tam wchodziłem. A zapomniałem dodać , Wychodek łatwo było zlokalizować nawet po ciemku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Całkiem nie na temat 08.06.05, 19:57 A, to hardkor, a u nas na szlaku orlich gniazd był taki wychodek, że był na świeżym powietrzu, bez dachu, czyściutki i cały okafelkowany - a co! - i bez drzwi. Jako zapora służył taki długi, kręty, labiryntowy korytarz prowadzący do wychodka właściwego. Kumple zawsze się upierali, żeby ze mną chodzić, stawali u wlotu do labiryntu i pretendentów do wychodka ostrzegali gromkim UWAGA! WEWNĄTRZ KOBIETA!!! To były czasy... i niewykluczone, że 13 jeszcze obowiązywała. Nie pamiętam. Straaaasznie dawno mnie tam nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goddy Re: Następny bluźnierca! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.06.05, 18:34 tomash8 to jest pub NEVADA:) winko za 4 zeta i 15%hammer za 3zeta:D raj cenowy jak w biedronce:D Odpowiedz Link Zgłoś
plonaca.zyrafa COLT? 21.07.05, 16:16 > Oraz cudeńka z plastikowych butelek(nie jest to powód do dumy ale przytrafiło m > i > się to wypić) Na Juwenaliach znajomy namietnie oglupial mnie COLTem 34 bodajze w litrowej plastikowej buletlce :) Obrzydlistwo takie ze on dopijal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!! ŻYWIEC IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:37 to jedno wielkie przereklamowane gó.. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: ŻYWIEC 08.06.05, 19:46 Oj cieniutka ta prowokacja, cieniutka. Chyba, że się nie znacie. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: ŻYWIEC 08.06.05, 19:49 Nic nie wiem jakobyśmy, a Żywca uważam jw. Ojciec, uwierzyłeś w moje zdanie nt Łomży, to i w Żywca możesz Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: ŻYWIEC 08.06.05, 19:54 Taka robota, że wierzyć wypada, ale cóż mam też posłannictwo i nawracać powiniennem. Ale mi się nie chce, wolę sobie zrobić posłannictwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajko Re: ŻYWIEC IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 19:47 to pijcie wódkę, a nie narzekacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx co to za marka piwa 'wódka'?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:56 Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 08.06.05, 19:58 Jeśli wolno, to wolę piwo marki whisky... Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 08.06.05, 20:01 Czemu nie, wolno. Ostatnio Dębowa - nie mylić z Dębowym, całkiem smaczny smakołyk , nie powiem. I bez zakanszania można przełknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 08.06.05, 20:08 Zabawny wynalezak, owszem a kto pił Balsam Pomorski? Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 09.06.05, 09:41 > a kto pił Balsam Pomorski? ja pilem ale zaraz potem zwrocilem Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 09.06.05, 10:00 Dziękuję za informaqcję, tak podejrzewałam Czego to człowiek nie wypije... Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: co to za marka piwa 'wódka'?? 09.06.05, 11:03 Mam podobne doswiadczenia! jednak co zolka to ziolka;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zając poziomka Balsam Pomorski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.06.05, 10:03 a kto pił Balsam Pomorski? Ja! Ja piłam. Do dzisiaj pamietam, traumatyczne przeżycie. A wracajac do tematu to umnie w mieście widzialam cos takiego jak Woj Mocny, i Woj Wszechmocny. Jakos nie mam odwagi spróbować. No i oczywiście paskudne sa wszelkie browary made in biedronka czy inne takie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fryd Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 19:54 O przepraszam, Krolewskie kilka lat temu bylo bardzo dobrym piwem. Nie wiem jak smakuje teraz po zmianie wlasciciela, bo nigdzie go nie widze. Glubczyce rzeczywiscie maja talent do producji wynalazkow - ostatnio pilem cos o nazwie Europa - smakowalo jak rozpuszczone drozdze i powodowalo ogolny rozstroj organizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:59 O Panie, dobrze, że do mnie te Głubczyce nie dochodzą. Inna rzecz, że takich dziwnie nazywających się piw lepiej nie próbować. Taka zależność jakaś występuje. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 19:59 Kiedyś skusiłem się na piwo w promocji za 0,99 zł (tak, to nie pomyłka, tyle kosztowało, a było to niecałe 2 lata temu). Wypicie jednej butelki takiego piwa przypłaciłem chorobą żołądka. Niestety nie pamiętam, jak to coś się nazywało. Legendarnym syfem jest również piwo marki "Tesco" i wszystkie jego odpowiedniki z innych marketów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajko Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 20:02 to po co to pijecie? Odpowiedz Link Zgłoś
wio_lin Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:06 O wypraszam sobie mocny KRÓL jest super a i z Łomza spedzilem kilka milych chwil Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:07 No wreszcie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajko Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 08.06.05, 20:08 No właśnie, jeśli krytka to konstruktywna, a nie narzekania. To niedobre, to smakuje jak siki cioci Weorniki, a tego już do ust nie wezmę. Troche luzu, jak sie jest studentem, to się pije również trunki niemarkowe:) Odpowiedz Link Zgłoś
wio_lin Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:12 No wlasnie pytanie jest jedno jesli z butelki czy z puszki to wiadomo co pijesz ale lane ... czasami to tylko z nazwy jest Zyw.. Okocim... itp a wiadomo co leja . a co do Lomzy to znam kolesia co by sie .... za piwo Lomza w malych pekatych butelkach Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:14 Mlaaaasku... jadę do tego Kamieńczyka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: VK Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 20:13 Właśnie. Od Łomży proszę mi się tu odczepić :) A dla mnie Dog In The Fog był jakiś nie tego... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:15 Howgh Dog - patrz moja teoria o dziwnych nazwach. Odpowiedz Link Zgłoś
wio_lin Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:15 To tylko kwestai gustu i magia TV - Ja ostatnio popijalem Zwierzyniec i on przy PERLE Lubelskiej byl jak GUINNES Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:23 Zwierzyniec może być. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:25 Przecież Perła i Zwierzyniec to to samo, tylko z inną etykietką. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:31 Wróć - zwracam honor. Perła to nie to samo co Zwierzyniec. Sprawdziłem na stronie internetowej. Ale chwyt marketingowy jest - Goolman to jest to samo co Zwierzyniec. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:34 Goolman należy do kategorii Dziwnych Nazw i jako taki nie podlega próbowaniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:49 Zwierzyniec też ma dziwną nazwę. Ten sam browar, tyle samo procent alkoholu i ekstraktu, tak samo dziwna nazwa (chociaż Zwierzyniec to nazwa miasteczka) - wszystko się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:50 No właśnie, Zwierzyniec od miasteczka i się zgadza, a goolman? Who the f*k is goolman? Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:55 Goolman to taki menel, który jednym duszkiem gool, gool, gool i już wypite. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 20:56 Goolmanów dwóch: www.joemonster.org/mg/albums/karteczki/kalendarz2005/menelli4.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 21:00 Znane, znane... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
marecki997 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 21:04 A mówiłaś że nie wiesz kim jest Goolman. A może nazwa jest wzorowana na piwie "Gulczas"? Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 21:21 O, mój ulubiony cytat! Kalendarz Menelli znam, goolmana nie znałam :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Huskyman Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: 82.177.97.* 08.06.05, 23:01 A opowiadacie, Goolman to bardzo dobre piwo! Pilem i wiem! :] Ja nie przypadam za Carlsberg! Ostatnio pilem tez Millera to po łyku zwrocilem to co wypilem ;) ( moze to moja wina bo nie byl dobrze schłodzony ) Odpowiedz Link Zgłoś
katmoso Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 23:41 Goolman nie umywa sie do Zwierzyńca, ponieważ jest marketingowym wytworem browaru lubelskiego. Natomiast Zwierzyniec był produkowany jeszcze jako piwo z lokalnego browaru. Po przejęciu przez Lublin część produkcji przeniesiono. Jednak ten naprawdę smaczny Zwierzyniec pochodzi ze Zwierzyńca, urocze miasteczko swoją drogą... Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 08.06.05, 23:46 Nie róbcie mi apetytu, z Nadbystrzyckiej specjalnie na Czechów po Zwierzyńca jeździło się... Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 10:03 Hm, czyżbym już wiedziala, gdzie pojechać w tym roku na wakacje? W tamte regiony od pięciu lat się wybieram. Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 12:11 Owszem polecam, Roztocze jest piękne :-) Ja nie mam dylematu, jeśli tylko wyrwę parę dni urlopu to tradycyjnie na Mazury, start z Wilkasów i parę dni na wodzie...:-)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
no_login Suplemwnt 09.06.05, 12:12 żeby nie było off-topic, odradzam piwo z browarów w Szczytnie i Biskupcu- Jurand zdaje się Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 16:46 No właśnie, a ja je tylko pomacałam ździebko; :) jeśli o mnie chodzi - na nogach wszędzie się dojdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gienek Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.05, 23:11 Nalezy sprobowac kazdego piwa, nawet tego z duzej grupy ryzyka czyli tanszego niz 1.50 zl. Co najmniej 10-15% piw z tej grupy nadaje sie do picia. Grupa 1.50 - 2.00 zl, to prawdziwa loteria, ale wygrywa co najmniej 60%. W tej wlasnie grupie mozna znalezc to, czego sie szuka, czyli bardzo dobre piwo w rozsadnej cenie. Jesli trafimy na jakis syf, to przynajmniej nie jestesmy zbytnio rozczarowani, bo nie zaplacilismy przeciez tak duzo. Grupa powyzej 2.00zl, to grupa najniebezpieczniejsza, bo w niej takze zdatne do picia jest 60% piw, ale jak trafimy na niedobre piwo, to czujemy sie oszukani, bo zaplacilismy wiecej. Ponadto kupujac piwo z ostatniej grupy z reguly mamy swiadomosc, ze posrednio sponsorujemy telewizje w ktorej i tak nic nie ma, co wprowadza nas w ponury nastroj i moze prowadzic do alkoholizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 07:45 :)))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 10:06 Jest to teoria, która do mnie przemawia. Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 11:08 Z tej drugiej grupy polecam butelkowego Ksiaza i Lwoweckie! Odpowiedz Link Zgłoś
bert.d.s Heineken oczywiscie 09.06.05, 07:45 Heineken to jest wyrob piwopodobny, ale sprzedawany pod nazwa piwo, wiec sie lapie. Zaraz potem bydgoski full. "Po takim piwie rzygal nawet krol" Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: Heineken oczywiscie 09.06.05, 09:47 Zgadzam sie Heineken to nie piwo. Dobre piwo to PIWO KSIAZECE (nie mylic z nazwa Ksiaz) z Browaru w Lwowku Slaskim - jak do tej pory jedyne piwko niepasteryzowane, jakie pilem w Polsce. Polecam. I nalezy do grupy ponize 2 PLN. Kiedys kolega (prawnik - nie menel) mi polecil. Jak uslyszalem cene to sie troche wachalem. Ale bylo warto. I cos mi powoli przestaja smakowac niemieckie Weissbier-y (piwo pszeniczne) - jakos mi sie przejadly ... tfu, opily? Odpowiedz Link Zgłoś
rydzyk.tadeusz Re: Heineken oczywiscie 09.06.05, 09:51 Skoro temat zszedł na dobre, to mi b. odpowiadają belgijskie ciemne piwka, Trippel chyba się nazywa (Chachacha Tryper) Odpowiedz Link Zgłoś
bert.d.s Re: Heineken oczywiscie 09.06.05, 20:02 rydzyk.tadeusz napisała: > Skoro temat zszedł na dobre, to mi b. odpowiadają belgijskie ciemne piwka, > Trippel chyba się nazywa (Chachacha Tryper) Ojcze Dyrektorze! Tripel to akurat jasne piwo, pomylilo sie Ojcu z Dubbel, zwanym tez Trappistem. Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Heineken oczywiscie 10.06.05, 12:06 jeśli mowa o ddobrych piwkach to: 1/ w kategoriach piw mocnych: żywiec eurospecjal - absolutny lider (szkoda ze juz jego nie produkują a był na prawdę dobry), heveliusz kaper (choc troszke za mocno C2H5OH czuć), okocim mocne 2/ heveliusz niebieski ale teraz nie wiadomo czy go jeszce produkują, ostatnio rok temu w W-wie kupiłem w wersji puszkowanej (uważam że wersja butelkowa jest lepsza) 3/ tyskie ksiażęce (czy tak jakoś sie nazywało - piłem 1 raz i mi smakowało) 4/ zestaw na grilla - żywiec lub tyskie ale trzeba dla wyostrzenia smaku najpierw łyknąć okocimia mocnego 5/ z piw zagranicznych gustuję w słowackich: smadny mnich (sikacz ale jaka pozytywna wesołość po nim), welkopopovicki koziel (ale wersja mocniejsza), kiedyś smakował mi też złoty bażant (ten mocniejszy) ale zdradziłem go dla kozła Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Re: Heineken oczywiscie IP: *.piotrkow.net.pl 22.07.05, 23:40 a moje ulubione to ZLATY HRAD (czeska nazwa, ale produkowany w Polsce) - smaczne, 7%, rozsądna cena - 1.99 zł w Kauflandzie. Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Heineken oczywiscie 09.06.05, 11:11 He he wlasnie o nim pisalem pare postow wyzej, tylko nazwe zmylilem! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
reniaszka Ksiazece gora! 21.07.05, 11:45 Popieram, jest bardzo dobre i w dodatku ta cena! :-) Ma jedna wade - trudno go namierzyc ale we wrocku znalazlam a co ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
alonzo-kaloryfer Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 09:51 a kto pil piwo z liderprajsa pod tytulem "vela cruz"? piwo cenowo z wyzszej polki tego sklepu ale samkuje jak hmmmm no wlasnie nigdy wczesniej takiego smaku nie czulem. nie smakuje bynajmniej jak niedobre piwo tylko jakostak jak balsam pomorski z cukrem i jakimstam pseudoszampanem i tanim winem czekoladowym. A LOMZE TO JA NA PRAWDE LUBIE ale ta w malych butelkach bo innej nie pilem Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 10:08 W dużych butelkach Wyborowa jest dobra. Łomża, nie wódka! Odpowiedz Link Zgłoś
koza16 Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 09.06.05, 11:06 Oj tak! Brax to maksymalny syf! Nawet teraz przechodza mnie ciarki na wspomnienie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobrowy_lasek KUJAWIAK IP: *.usr.onet.pl / *.usr.onet.pl 09.06.05, 16:44 bez soku nie da się wypić nawet w stanie upojenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ojca laczki najgorsze jakie może być to cieple piwo ..łeeee IP: *.tvgawex.pl 09.06.05, 17:08 spróbuj teraz, a kiedyś faktycznie to było nieszczęście, a nie piwo.Teraz na tle tych voltów i innych to jest prawie rarytas i to bez soku.Najgorsze jakie piłem to faktycznie ten kujawiak sprzed kilku lat...ożeszzz ,aż zęby cierpły i pysk wykręcało jak temu w tym filmie 'maska'. Odpowiedz Link Zgłoś
yoma Re: najgorsze jakie może być to cieple piwo ..łee 09.06.05, 18:01 Ciepłe piwo! Nareszcie ktoś to powiedział! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypierdek mamuta Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.05, 17:57 wszystkie (ale wino mi się kiedyś {w wieku 20-kilku lat dopiero!) bardzo dobre trafiło - reńskie to było - i teraz mam do czego porównywać, cała reszta, którą próbowałem była niezbyt dobra, eufemistycznie mówiąc, a chodzi mi np. o wino marki Sophia, własnej roboty, itd.) Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 10.06.05, 11:54 1/ karmi - mdłe i do piwa nie podobne 2/ gulczas - shit jakich mało oraz kilka wyrobów z browaru bodajże Jabłonowo 3/ nie przepadam za Hainekenem, Guinessem i piwami zza zachodniej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 10.06.05, 12:24 a propos najgorszych to wczoraj po waszej gadaninie poszedlem do marketu i kupilem browarka (za namowa kolegi z pracy) Paulaner Urtyp za 69 centow + 8 centow kaucja za butelke. Bleeeee!!!! Ale dalem rade, bo co - ja nie dam rady? W kazdym razie juz wiecej tego nie kupie. Jakies takie nijakie, spirytusowe. Fuj, fuj, fuj! I od tego wszystkiego stracilem ochote na piwo na najblizszych kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piwoszka Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.unregistered.media-com.com.pl 10.06.05, 23:25 Paulaner Urtyp piwo pszeniczne dla koneserów i piwoszy Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 11.06.05, 10:28 akurat urtyp to chyba nie jest pszeniczny, bo to jest piwko jasne z takim dziwnym skmakiem. To jest jakis rodzaj piwka helles. jezeli myslisz o Weizenbier (Weissbier) to Paulaner Hefeweissbier. Ale dzisiaj rano jak poszedlem po chlebek, to odrazu kupilem sobie browrka na wieczor - Löwen Hefeweissbier (69 centow + 8 centow Pfand). Schlodze sobie i bede mial, ze sie tak brzydko wyraze - w d...e to, co wczoraj powiedzialem, ze stracilem ochote na piwko na kilka dni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pilsner_Urquell WARKA STRONG - wylałem - nie dało się pić. IP: *.akron.wroc.pl / *.18.akron.wroc.pl 10.06.05, 22:01 Dostałem w prezencie 2 puszki i... poszło do zlewozmywaka... Odpowiedz Link Zgłoś
gosc.z.innej.planety Re: WARKA STRONG - wylałem - nie dało się pić. 10.06.05, 23:23 no fakt, to nie jest piwo Odpowiedz Link Zgłoś
mrug Bluźnicie, bracia, bluźnicie... 11.06.05, 19:05 Żadne piwo strong, powtarzam żadne, nie może być złe. Tak już jest i kropka! Odpowiedz Link Zgłoś
ipekakuana Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście 10.06.05, 23:26 Kiedyś na imprezie wzięłam do ust piwo, które komuś posłużyło za popielniczkę. Na szczęscie nie byłam na tyle pijana, żeby tyn syf przełknąć i szybko poleciałam wypłukać "się" do łazienki.. :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomac Re: Najgorsze piwo jakie kiedykolwiek piliście IP: *.p-s-inter.net 10.06.05, 23:34 Cóż... Najgorsze piwo jakie piłem to niestety Guinness Odpowiedz Link Zgłoś
buraque Porter Łódzki i VOLT Mocny 11.06.05, 10:03 smakują jak wydzielina z gruczołu moczowego praptaka Odpowiedz Link Zgłoś
em.em.em Re: Porter Łódzki i VOLT Mocny 11.06.05, 10:29 a pil ktos piwko "Mocny Full" - podobno pojawilo sie wraz z serialem o Kiepskich? Odpowiedz Link Zgłoś
edwin.sk Re: Porter Łódzki i VOLT Mocny 11.06.05, 14:10 > a pil ktos piwko "Mocny Full" - podobno pojawilo sie wraz z serialem o > Kiepskich? bardzo krótka seria produkowane w piotrkowie tryb. mam jeszcze puszkę na półce...pustą... Odpowiedz Link Zgłoś
wogrodrycha Re: Porter Łódzki i VOLT Mocny 12.06.05, 09:39 Ja piłem, ładnych parę lat temu w Ustrzykach Górnych. Szczochy potężne, no ale z racji że ja i znajomi byliśmy wtedy fanami Kiepskich (teraz już nie) to obciągnęliśmy po puszeczce, po czym popilismy czyms bardziej zdatnym do spożycia Odpowiedz Link Zgłoś