Gość: xyz Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.mpim-bonn.mpg.de 23.06.06, 10:03 Hiacynt Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 16:50 A co powiecie na Polikarp? Obchodzi imieniny razem ze mną (10.10, Pauliny):) Chyba... Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 16:52 Mój stryjek ma na imię Mietek, Miecio:) Od Mieczysława:) A na mojego dziadka mówili Maniek i nigdy nie wiedziałam od jakiego to imienia:) Teraz już wiem - Marian:) A Wiesio,Wiesia kojarzą mi się z wieśniakami:( Zaraz poszukam innych dziwnych imion w kalendarzu Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 17:12 Mieszek, Odyseusz, Bazyli, Izydor, Makary, Tytus, Amata, Telesfor, Orian (śliczne!!!), Erhard, Mścisław, Bożymierz, Agaton, Kolombina, Krzesimir, Tezeusz, Greta (moja katechetka ma na nazwisko Gryta, ale imię ładne:)), Lew, Dobrawa, Domosław, Maur, Rościsław, Gild, Pija, Epilani (niewiem czy 1 czy 2 "i", może wypowie się ktoś o tym imieniu), Gaudenty, Witalian, Przybysław, Przybysława, Salazy, Dobiegniew, Cyrus. A to tylko mała część... Wypisałam imiona pewnej części osób, które obchodzą imieniny w styczniu:) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 17:32 I jeszcze tak do tematu - właśnie się dowiedziałam, że wczoraj mojemu koledze urodziła się siostra - Marcjanna:) Czyli Marcysia, ewentualnie Marysia. Ten klega ma na imię Piotrek, a jego brat Michał:) A pozatym ja sama prowadzę zeszyty z imionami - mam już 1312 pozycji i ciągle jest więcej. Pędzę do sklepu kupić trzeci zeszyt:) :) :) Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 17:52 Znam rodzeństwo - Oktawię i Jeremiasza Daktera. Są innego wyznania (niewim jakiego) niż katolickie. Ich starszy brat ma na imię zwyczajnie - Mateusz (tak jak mój:)). Odpowiedz Link Zgłoś
pimpolinka1994 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.06.06, 17:55 Znam rodzeństwo Oktawię i Jeremiasza. Wiem, że są innego wyznania niż katolickie. Ich starszy brat ma na imię Mateusz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pp Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 195.82.187.* 24.06.06, 20:35 ostatnio oglądalam "Kawę czy herbatę" i w napisach końcowych rzuciło mi się w oczy imię....Wagina!! bylam w szoku :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: naprawdetrzeźwy Viganna Papina? IP: *.chello.pl 09.08.07, 22:46 Czytać uczą w podstawówce albo i wcześniej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierwsza_dama Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.elsat.net.pl 25.08.06, 23:08 Mam córkę Oktawię,a jestem katoliczką.Co ma piernik do wiatraka?Radzę poczytać skąd to imię się wywodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.12.07, 20:28 Ale Mateusz jest z tej samej "bajki" co Jeremiasz :) Tylko w jez. polskim sie przyjal :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.06.06, 11:29 moja szefowa (Rosjanka)miała na imię Kapitolina,a jej z-ca Walpurgia. Mówiłysmy do nich Tala i Wala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewcyk Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.06, 21:58 Norika - jakieś takie dziwadełko (znałam osobiście dziewczynę o tym imieniu) Marzanna (podoba mi się, też znałam taką osobę) Torpet - koszmarek Bazylissa - jw Dadźboga - jw Mam ciotkę o imieniu Henryka i bardzo to do niej pasuje (sztywna, kanciasta, zamaszysta, walkiriowata o skłonności do megalomanii :-))) A najbrzydszym imieniem żeńskim wg mnie jest Zdzisława (okropieństwo w każdej postaci: Zdzisia, Dzidka itd. brrr) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agawa Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 22.08.06, 23:19 A ja, dla wygłupu (i cierpie z tego powodu do dziś) wzięłam sobie na bierzmowaniu imię Imelda. Zrobiliśmy w klasie wtedy zawody, kto znajdzie dla siebie dziwaczniejsze imię. Dziś mało kto wie, jak to było, a imię zostało... Dobrze, że nigdy się go nie używa. Ale obciach... Kojarzy mi się z imadłem... :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ziemowit Ziemowit IP: 150.254.85.* 23.08.06, 10:38 I wszystko byłoby ok, gdyby nie to że wszyscy do mnie w skrócie mówią ZIEMOCZ!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWa Re: Ziemowit IP: *.CNet2.Gawex.PL 24.08.06, 09:24 Znałam kiedyś chłopaka, który urodził się we Włoszech i rodzice dali mu Mario Renato. Urzędasowi w PRL-u się to we łbie nie zmieściło i w dowodzie facetowi walnął: Maria Renata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arek Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.06, 11:24 arkadiusz ... sam takie nosze i jakos nie jest mi dobrze .. blee Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka53 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 24.08.06, 11:55 No co ty nie żartuj Arkadiusz to bardzo ładne imię jak będe miała kiedyś syna to tak właśnie chciałabym go nazwać. Mój kolega ma na imię Winicjusz jemu to dopiero jest ciężko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.linkprojekt.pl / *.zakoniczyn.net 24.08.06, 19:43 a co powiecie na: Hugo, Apoloniusza(Apolonia też jest), czy Teofila??? kiedyś znalazłam w kalendzrzu "urocze" imię dla dziewczynki: Flagonia... Kunegunda i Brygida to obciach na maxa!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jadzia :) Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.08.06, 20:03 A ja mam na imie Jadwiga i muszę przyznać że dopiero niedawno przekonałam się do tego imienia. Teraz uważam, że mnie ono wyróżnia. Kiedy poszłam na studia okazało się, że jestem jedyną Jadzią na roku:) Aha, niecierpię gdy ktos mówi do mnie Jadźka, Jadwinia i jakiekolwiek inne mutacje jestem Jadzia i już:) Pozdrawiam wszystkie Jadzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
wiolka53 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 28.08.06, 10:51 Do Jadzi mam nadzieje że nie jesteś ze śląska i nie jesteś tą Jadzią o którekj myśle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bibi Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 23:30 Wegiliusz Gołąbek (znany menadżer muzyczny) Xenia (moja ciotka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.06, 14:15 Ja mam na imię Maja. Nie lubię wymawiać tego imienia jest jakies takie dziwne... A Majka to znowu brzmi tak jakos dziecinnie. Nie lubię się przedstawiać nowym osobom. Ale hitem byo to jak babaka w podstawowce wolala na mnie Kaja. Natomiast mój pradziadek uważał mnie i tak za Marię :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.06, 21:36 Mam w klasie kolegów - Kosmę i Baltazara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.06, 19:10 Gość portalu: meg napisał(a): > Mam w klasie kolegów - Kosmę i Baltazara calkiem fajne imiona tyle ze rzadkie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasiq Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.85-237-183.tkchopin.pl 07.11.06, 19:18 Dla mnie najbardziej dziwne imię to Waleska - kiedy się z nim spotkałam nie myślałam, że to imię tylko nazwisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (gość) Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 87.204.166.* 08.11.06, 00:33 Nasz syn ma na imię Sambor, póki jest maleńki ...nazywamy go Samborkiem. Pozdrawiam odważnych i rozważnych :)EA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcelina Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 13:47 hmmm a ja lubie oryginalne imiona sama mam na imię marcelina moja mamusia to malwina brat filip... mam kolege który nazywa się kajetan:) a moim dzieciaczkom dam na imię oliwia i gracjan.. hmmm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 80.50.74.* 08.11.06, 15:16 Tatiana i Aleksander :) - moje dzieci bardzo podobaja mi sie imiona: Lena, Nina, Borys, Igor. nie lubie Krystian, Daniel, Patryk, Zaneta, Andzelika, Nikola. Ja mam bardzo popularne imie, bardzo czesto nadawane w latach, kedy przyszlam na swiat - Katarzyna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka jedna Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 85.219.140.* 09.11.06, 21:13 Mam na imię Zofia. Chyba już gorszego nie mogli mi dać! Odpowiedz Link Zgłoś
sabcia223 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.11.06, 23:19 moja babcia miała na imię gertruda .a tak na marginesie --nie uważam aby imiona zagraniczne były brzydkie .bardzo mi się podobają np. vanessa ,yasmin . samanta ,amanda i wiele innych. na razie mam 2 córki i nazwałam je oliwia i laura .ale kto wie co się jeszcze przytrafi ... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 26.12.06, 13:03 Dziś byłem na mszy, podczas której ochrzczona została Jessica Angelika Tabaka. Nawet trochę się rodzicom zrymowało:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.06, 18:41 Z imion według mnie pięknych: Ariadna, Jaśmina (są 3 w Polsce), Amelia. Z imion wyjątkowych: Jagna, Gracjan, Dalia. Mam koleżankę Matyldę, wszyscy wołamy na nią Mati. Początkowo dziewczyna wstydziła się swojego imienia, ale teraz....nie sposób zapomnieć. Moja nauczycielka nosi imię Krzysztofa. Znam kilka Donat, Liwię (ble!), Klaudię (ble!), Fabiana, Maksymiliana, Gabrielę, Julię,Gniewka, Przemka (normalnie: Przemko), słyszałam jeszcze o imieniu Bertold, dwóch Arielów, Kornelię, Edwina. Brat ma w klasie kolegę Ziemowita, zna też Bożydara. Odpowiedz Link Zgłoś
ciotkafelicja Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 26.12.06, 20:07 tiaaaaa, to ja już nic nie powiem.... Odpowiedz Link Zgłoś
malgosia.w Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 27.12.06, 15:11 Moja babcia ma oba imiona oryginalne Narcyza Bonifacja Nikt z rodziny nigdy żadnej innej Narcyzy nie spotkał, mówimy na nią Narcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GRAS Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.ds1-hhl.adsl.cybercity.dk 28.12.06, 16:07 ZNAJOMY NAZYWA SIE RYSZARD BOCZEK. NIBY IMIE JAK KAZDE INNE, JEDNAK ON MA 25 LAT!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lili Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 00:28 znam rodzeństwo: Oktawiusz i Oliwia . Ich tatuś jest Albin i moim zdaniem zwyczajnie się chciał zemścić. Nadto: Arletta Morga (strasznie podkreślała że Arletta przez dwa T...) i jeszcze: dzielnicowy Roger Baranek.... I hit sezonu, pracując w sekretariacie miałam okazję wysłać list do pani która miała na nazwisko : OKORęKA....!!!! :D Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 06.01.07, 21:53 Dziś byłem obecny na chrzcie Emmy Albiny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: * Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.07, 21:56 Myszon Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 28.02.07, 17:36 Do firmy, w której pracuję, został niedawno przyjęty Eneasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.02.07, 19:39 Dziadek kumpla nazywa się PLATON Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.03.07, 20:06 Najdziwniejsze imię świata: Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 pl.wikipedia.org/wiki/Brfxxccxxmnpcccclllmmnprxvclmnckssqlbb11116 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bozka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.03.07, 20:23 Chodziłam do klasy z dziewczyną o imieniu Ines (albo Inez - nie pamiętam, bo to 30 lat temu było), a potem w innej szkole była Sawsun. Obie miały niepolskich rodziców z jednej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.aster.pl 17.03.07, 19:22 Nie podoba mi się Janusz. Lubię Jacek-bo to mój mężczyzna Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.08.07, 00:40 Obciach nosić imię Zyta, ale jak się patrzy na najbardziej znaną w Polsce nosicielkę tego imienia, to można pomyśleć - właściwe imię dla odpowiedniej osoby :) Swoją drogą, miałem w podstawówce nauczycielkę o imieniu Zyta. Strasznie się tego imienia wstydziła. W dzienniku nigdy nie pisała tego imienia, tylko inicjał, a koleżanki zwracały się do niej Ela. Kiedyś, będąc w sekretariacie (czekając na "dywanik" u dyrektorki) zobaczyłem leżącą na wierzchu listę płac i dzięki temu dowiedziałem się, jak pani od matematyki ma naprawdę na imię. Nie dziwię jej się, że nie lubiła tego imienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.4.udn.pl 11.08.07, 20:43 Mąż ma na imię Romuald/w domu mówili na niego Orcio/.Cierpiał przez całą podstawówkę. I jeszcze taka anegdota: mąż długo nie wracał z pracy,więc spojrzałam w kalendarz,żeby sprawdzić,czy nie ma imienin jakiegoś kolegi./Działo się to w czasach przedkomórkowych/.Były imieniny Tytusa,więc pomyślałam,że musi być inna przyczyna męża spóźnienia.Ale przyszedł wesolutki i się usprawiedliwiał:Tytka imieniny były. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.botany.gu.se 28.09.07, 16:53 A mnie Zyta sie strasznie podoba. Chcialam Zyta na trzecie, tylko, ze to patronka zebrakow, wiec mama delikatnie wyperswadowala... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 25.11.07, 15:24 Gość portalu: titta napisał(a): > A mnie Zyta sie strasznie podoba. Chcialam Zyta na trzecie, tylko, > ze to patronka zebrakow, wiec mama delikatnie wyperswadowala... Hehe, dobre z tą patronką żebraków. Do ministra finansów to pasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.chello.pl 11.08.07, 21:00 Znam kobietę o imieniu Lineta. Jej córka nosi imię Noemi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daras Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.aster.pl 12.08.07, 19:14 Ja mam na imię Dariusz i nie znoszę tego imienia. Z kobiecych osobiście nie lubię iomion babciowych typu Marysia. ..Mamo, poznaj moją dziewczynę Marysię-nie! A tak naprawdę nie ma imion brzydkich, są tylko różne gusta. Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 28.09.07, 15:54 Była kiedyś taka pani minister, nie pamiętam już od czego, co na drugie imię miała Kamela. Ciekawe imię - czyżby od wielbłądzicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mejci Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.07, 19:18 poznałem kiedyś Symeona.Na początku wydawało mi się,że to Szymek (miał kłopoty z dykcją).Ale imię bardzo oryginalne i nie obciachowe.Prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
tora13 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 29.09.07, 09:08 Do podstawówki chodziłam z bliżniakami nie do rozróżnienia. Na imię mieli Teodor i Zefiryn, na nazwisko Szyszko. A mojemu synowi chciałam dać na pierwsze Iwo (piękne!),ale po stanowczym proteście męża jest moim kochanym Piotrem,(na drugie ma oczywiście Iwo!!) Odpowiedz Link Zgłoś
majaoliwia Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 29.09.07, 12:57 A co sadzicie o imieniu Izolda?Dla mnie okropne. Odpowiedz Link Zgłoś
oskar146 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 15.02.09, 21:59 Kamela to było pierwsze nazwisko Pani minister chyba finansów imienia nie pamiętam Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 25.11.07, 15:19 Ostatnio natknąłem się na takie imię: Wisłomira. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioluś Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.12.07, 19:20 Mnie się bardzo podoba imię Sandra. Ładne są Sonia, Pamela i Nikola... Pozdrawiam was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 06.01.08, 09:18 Gość portalu: wioluś napisał(a): > Mnie się bardzo podoba imię Sandra. Ładne są Sonia, Pamela i > Nikola... Pozdrawiam was wszystkie! Sandra to obcojęzyczne zdrobnienie od Aleksandry, tak samo jak Sonia od Zofii. Nie wiem kto wpadł na pomysł żeby traktować te imiona jako samodzielne. Chyba tylko na zasadzie, że co cudzoziemskie to lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.12.07, 00:06 Z moja siostrą do klasy chodzi: Abigejl (nie wiem jak sie to pisze) Z dziwnych, moim zdaniem, imion to jeszcze Halszka, Sergiusz. I jeszcze te nadawane seryjnie jak : Wiktoria, Julia, Bartek, Amelia, Weronika, Nikola, pomimo tego,że niektóre ładne ale już oklepane. ania (nosicielka seryjnego imienia:P) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hekate Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.derby.waw.pl 07.12.07, 19:48 Moja nauczycielka historii w podstawówce miała na imię Wincentyna. Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.12.07, 20:08 Abigail/Abigeil - nie nazwala bym tego obciachowym. Biblie warto chociaz raz w zyciu przeczytac - chodzby ze wzgledow kulturowych. Poza tym znaczy "Radosc ojca". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.07, 20:14 Abigail/Abigeil- imie to bardziej jest amerykanski niz polskie Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.12.07, 20:20 To ze popularne w Stanach to nie znaczy ze "amerykanskie". Imie jest jak najbardziej orginalne, hebraiskie. (nosila je mn. druga zona krola Dawida) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 07.12.07, 20:25 Wydaje mi sie, ze w ogole nalezy odroznic imiona biblijne od "orginalnych", bo z regoly rodzice nie nadaja ich ze wzgledu na wyroznienie sie, a na ich znaczenia. Co wiecej, poniewaz sa zwykle ze srodowisk ewangelicznych (protestanckich i nie tylko) bywa ze w ich otoczeni jest wiecej ludzi o tych imionach. Bardzo popularne sa Sara, Eunike, Miriam (tych na peczki), Zachariach, Jeramiasz, Noemi. Fakt, ze czasem to troche taka moda srodowiskowa... Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 09.12.07, 23:36 Abigail to była główna bohaterka serialu obyczajowego produkcji bodajże węgierskiej, nadawanego w telewizji przed laty. Mojej mamie tak zapadł w pamięć ten serial, że po latach gdy mieliśmy pierwszego psa, a właściwie suczkę, to nadała jej imię Abi, pochodzące właśnie od bohaterki tego serialu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinga (!) "Tajemnica Abigail" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.08, 10:50 W latach mojego dzieciństwa "kultowa" książka i film dla młodzieży. Taka węgierska "Mała księżniczka" w realiach II wojny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mariusz Re: "Tajemnica Abigail" IP: *.konin.mm.pl 09.02.09, 01:10 dla mnie tez kultowa ksiazka i w takim samym klimacie nakrecony wegierski serial....moze mozna go bedzie jeszcze kiedys obejrzec w telewizji....wreszcie natrafilem na kogos kto rowniez uwielbia te ksiazke i film...-martinb2@interia.eu-to moj majl daj znac o sobie ,moze zalozymy jakis fanclub milosnikow....pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hildegarda Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.olsztyn.mm.pl 06.01.08, 11:05 Ja sie nazywam hildegarda,ale uwarzam ze to imie jest super.....ja mam taką rodzine z takimi imionami np.córeczka Hermenegilda,syn Wilhelm ,mąż Bonifacy,mama Kunegunda,Tato wawrzyniak ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velika Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.infoglob.com.pl 06.01.08, 12:23 Kolega ze studiów- Jar;)(nazwiska nie wspomnę) Chrześnica chłopaka- Abigail. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taratara Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.01.08, 07:57 Miałam śmieszną sytuację co do imion Jestem weterynarzem i już pod koniec dyżuru przyszedł koleś na kastrację kota. Po zabiegu rozmawiam z właścicielem i zakładam kartę zwierzącia: - Poproszę o imię - Martynian - Ale imię Pana a nie kota - Martynian Głupio mi się zrobiło Facet sie uśmiechnął:) Odpowiedz Link Zgłoś
pippin.n Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 23.01.08, 13:34 No wreszcie normalny wątek o imionach na poziomie i z humorem, bez takie trolli jak tutaj forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=16&w=74022112&wv.x=2&a=74692843 Nie wiem czy Bohdan to obciachowe ale melduję się gdyby ktoś tak uważał. Odpowiedz Link Zgłoś
drobiazg_lesny Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 13.02.08, 14:31 autorka podręcznika od fizyki mojego brata to szarlotta styka-wlazło ! Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: Martynian 07.07.08, 21:10 Bardzo fajne imie, prawie jak Marsjanin :) Podoba mi sie. Odpowiedz Link Zgłoś
clooney-g Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 06.06.08, 16:45 trusiaa nazywa mnie : KLUNEJ. Czy to sie liczy ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: seryjna Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.08, 21:50 bardzo nie lubię imienia Oliwia, a właściwie jego zdrobnienia "Oliwka". Z całym szacunkiem dla wszystkich Oliwii - oliwka kojarzy mi się z przewijaniem niemowlęcia:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: emilka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.ds5.agh.edu.pl 10.06.08, 10:15 imiona znajomych: zawisza (tak to imie, nie nazwisko) przybyrat (tylko nie wiem nigdy czy przez t czy d na koncu:P) bozydar ariel :) Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 19.06.08, 16:18 Gość portalu: seryjna napisał(a): > bardzo nie lubię imienia Oliwia, a właściwie jego zdrobnienia "Oliwka". Z całym > szacunkiem dla wszystkich Oliwii - oliwka kojarzy mi się z przewijaniem > niemowlęcia:) A mnie Oliwka kojarzy się z małą oliwą :) Ewentualnie z owocem, który uchodzi ponoć za wyszukany przysmak, a moim zdaniem jest strasznym paskudztwem (raz w życiu próbowałem). A tych Oliwii rzeczywiście się namnożyło ostatnio. Ja znałem na studiach jedną Oliwię i wszyscy się jej dziwili, co za oryginalne imię. Wystarczyło kilkanaście lat i imię spowszedniało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: uCiaaa.! Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.gprs.plus.pl 08.11.08, 19:52 Zastanów się coo ty wgl mowisz.! moze tyy sie kojarzysz z przewijaniem niemowlaków.. coo?! a ja nie lubie cb.! no i coo?! zastanow sie jak cos palniesz bo taki tekst moga powiedziec male dzieci w przedszkolu..! widocznie do nich nalezysz .! ale powaGaa.! żąl mi ciebie [totaaalnie.!] hahaha... Odpowiedz Link Zgłoś
ivonea Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.06.08, 11:41 Miałam znajomego który nazywał się Mieszko Eichelberger. Nie da się zapomnieć. Inny znów zwał się Alan (nawet ładnie). Zaś na roku miałam Olimię (z jakimś strasznie długim i dziwacznym). Ja mam na imię Olivia (przez "v" - zasługa urodzenia poza granicami Polski :) ). Kiedyś szczerze nienawidziłam tego imienia (imię wymyślił ojciec z bratem, mama obstawała przy imieniu Maja). Oryginalna też już nie jestem bo wiele Oliwek biega teraz po ulicach. Z męskich podobają mi się Sebastian, Daniel, Damian. Z żeńskich: Layla (zasługa Erica Claptona) i Liliana. Może moje przyszłe dzieci nie zamordują mnie za nadanie im głupiego/dziwacznego/obciachowego/etc imienia. :) Odpowiedz Link Zgłoś
ivonea Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.06.08, 11:44 miało być Olimpię* oczywiście. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
irena67elblag Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.06.08, 12:10 a ja mam na imię tak jak widać wyżej. Pewnie macie babcię lub jakąś starą ciotkę o tym imieniu ,,,,wrrr jak ja go nie lubie! siała baba mak..................... Odpowiedz Link Zgłoś
dzagudka Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.06.08, 12:21 Ja mam na imię Jadwiga i oczywiście nieznoszę swojego imienia. Dla znajomych jestem Jagodą i czasem bywa że ludzie się potem dziwią jak słyszą moje prawdziwe imię. No a już do szału i piany na ustach mnie doprowadza, jak ktoś w ramach "żartu" drze się na mnie "Jadźka!!!". Zabiłabym gada!!! Co do dziwnych imion, miałam nauczycielkę o imieniu Eulalia (podobno rodzina wołała na Nią "Lalka"). A kiedyś pewien pan, który u nas w firmie gaśnice sprawdzał, poczęstował mnie cukierkami z okazji imienin syna, który miał na imię... Kiejstut. Odpowiedz Link Zgłoś
madejdobosz Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 10.06.08, 12:44 moje to Joanna nie muszę chyba opowiadać kawałów dotyczących tego imienia... i to okropne zdrobnienie: Aśka:( fuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sara Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: 83.142.203.* 20.06.08, 14:09 tu lista obciachowych imion -> cummuch.dl.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fly Re: Obciachowe imiona. Macie takie? IP: *.chello.pl 20.06.08, 22:01 do mojej szkoły chodzą: Faustyna, Gabor, Loretta, Gerald. Odpowiedz Link Zgłoś
tou Re: Obciachowe imiona. Macie takie? 21.06.08, 00:11 Wrocław i Wrocława. Bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś