Dodaj do ulubionych

dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp.

IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 01:07
Mój znajomy jest budowlańcem - glazurnikiem doszedł do wnisku że jego piesek
musi mieć imię związaną z profesją pana . Jego suczka nazywa się " FUGA "
Obserwuj wątek
    • egotegoexorcismo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 03:54
      I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po co mu
      to było?
      • kobieta_na_pasach Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:28
        egotegoexorcismo napisał:

> I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po co
        mu
        > to było?

chyba mylisz fuge z fagotem?
        • Gość: dajdzyn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 85.186.232.* 28.06.05, 22:34
          Ja mam dwa koty - rodzenstwo. Zwa sie Chili (dziewczynka) i Pepper (chlopczyk,
          czarniutki).
          • pierozek_monika mój mąż miał kota o imieniu Koń 29.06.05, 19:38
            • sol_bianca Re: mój mąż miał kota o imieniu Koń 10.07.05, 20:10
              Mój kot ma na imię Myszka. Co gorsze, jest kocurem.
              A wszystko wzięło się stąd, że zazwyczaj nadaję zwierzętom imię będące pierwszym
              słowem, jakim się do nich zwracam. Mój kot jak się do nas przybłąkał, był
              malutki i szary (teraz też jest szary ;) tylko wielki), więc powiedziałam do
              niego "skąd się tu wzięłaś myszko?" I tak zostało.
              • agra1 Re: mój mąż miał kota o imieniu Koń 13.07.05, 21:47
                ciotka ma szczura o imieniu Kicia...
          • Gość: namn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 24.10.05, 21:15
            to jeszcze brakuje ci 2 kotkow o imionach :Red i Hot, a wtedy byloby red hot
            chilli pepper(s)
        • Gość: ### Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl 28.06.05, 22:47
          I fuga i fagot to terminy muzyczne
          • Gość: Ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:25
            A ja jeśli kupię szynszylę to ją nazwę Mamba.
        • Gość: Uzo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:51
          fuga (z łac. ucieczka) może się pomylić najwyżej z klawiszem ESC :)
        • Gość: AGA Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:29
          FUGA TO RODZAJ UTWORU MUZYCZNEGO
        • mmmal Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.06.05, 12:21
          kobieta_na_pasach napisała:

> chyba mylisz fuge z fagotem?

a fagota z fagasem? ;)
          czy zjawisko homonimii nie jest znane kobiecie na pasach? ;)
          dla ułatwienia (utrudnienia?;)) dodam jeszcze fugę psycholską
          pozdrawiam
        • anahella Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 11.08.05, 04:16

Toccata i Fuga Jana Sebastiana Bacha na przyklad...
        • bastet-ra Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 12.08.05, 23:31

> egotegoexorcismo napisał:
          >
          > > I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po
          > co
          > mu
          > > to było?
          >
          >
          chyba jednak egotegoexorcisno ma racje, bo najslynniejszy[jak sadze] utwor
          Bacha to tucata i FUGA de moll -nie wiem cyz ta tucata to jest dobrze napisane.
          a poza tym FUGA[ucieczka z lac.] jest popularnym motywem w muzyce...no to tyle
          mojego wymadrzania sie:P
        • lomginus Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 00:24
          może być fuga na fagocie...
        • Gość: justynka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:52
          mam słodką nadzieję, że tylko udajesz ignorantkę-fuga to forma muzyczna, po raz
          pierwszy pojawiła się w baroku, jej mistrzem był Jan Sebastian Bach.
        • au.lait Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:47

> egotegoexorcismo napisał:
          >
          > > I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po
          > > co mu to było?
          >

ech.. ;) niekoniecznie: pl.wikipedia.org/wiki/Fuga
          • au.lait Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:48
            widzę, że nie byłam pierwsza, uups.. ;D
        • Gość: orgelmusicion Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.atol.com.pl 02.05.06, 00:21
          kobietko na pasach . nie wiesz co to fuga?? odsyłam do wnikliwszego poszerzenia
          wiedzy muzycznej-odsyłam do baroku:)
        • yo_soy_rubia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 06.08.06, 13:35
          definicja dla laików (żeby nie miec nawet pojęcia, że fuga to też "słówko"
          muzyczne, ehh) :

Fuga (muzyka)
          Z Wikipedii
          Skocz do: nawigacji, szukaj

Fuga (dosł. łac. ucieczka) - forma muzyczna. Jest kunsztownie rozwiniętą formą
          imitacji. Fuga może być dwu- lub więcej głosowa (najczęściej trzy-, cztero- lub
          pięciogłosowa). Może być instrumentalna (na instrument solowy, zespół
          instrumentalny) lub na chór. Może stanowić samodzielny utwór muzyczny lub część
          większej formy (mszy, sonaty, opery itd.). Krótki utwór o charakterze fugi to
          fugetta, a kompozycja lub jej część przypominająca fugę, ale nie skomponowana
          ściśle zgodnie z jej regułami to fugato.

W fudze temat jest zwięzły, przejrzysty i o wyrazistym charakterze. Fuga
          rozpoczyna się partią jednogłosową, w której następuje ekspozycja tematu przez
          jeden z głosów (tzw. dux lub proposta). Później następuje tzw. odpowiedź (comes,
          riposta), czyli powtórzenie tematu przez inny głos. W tym czasie głos inicjujący
          fugę wiedzie linię melodyczną kontrapunktu, czyli przeciwstawną tematowi i
          różniącą się przede wszystkim pod względem rytmicznym. Pierwsze przeprowadzenie
          tematu przez wszystkie głosy nazywa się ekspozycją. Po niej pojawia się łącznik
          lub epizod prowadzący do kolejnego tematu. W drugim przeprowadzeniu temat może
          być zmodyfikowany za pomocą zmiany tonacji, a także środków takich jak
          dyminucja, augmentacja, inwersja lub ruch wsteczny (tzw. rak). W ostatnim
          przejściu występuje często tzw. stretto gdzie kilka głosów albo wszystkie
          wykonują temat w tym samym czasie lub temat w kolejnym głosie jest wprowadzany
          zanim skończy się w poprzednim. Utwór kończy coda.

Forma fugi rozwinęła się w XVIII wieku, z form muzycznych takich jak: canzona,
          capriccio, fantasia. Do jej rozwoju w okresie dojrzałego i późnego baroku w
          dużym stopniu przyczynili się Dietrich Buxtehude (1637-1707) i Johann Pachelbel
          (1653-1706), a do szczytu doskonałości doprowadził ją J. S. Bach. Po śmierci
          Bacha już nigdy nie uzyskała poprzedniej popularności, chociaż odgrywała pewną
          rolę w nauce kompozycji (Fuga a-moll F. Chopina), znane są także cykle fug
          Antona Reicha (1770-1836) i Dymitra Szostakowicza (1906-1975).

Zrozumiano??

Pozdrawiam

Rubia poziomkowa
          • Gość: bajka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.konstantynow.mm.pl 17.08.06, 13:35
            A ja myślałam że to forum dotyczy psich imion a nie kłótni czy fuga to słowo z
            muzyki, czy budownictwa.
      • Gość: Wiola Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:25
        fachowe imiona - w zakładzie energetycznym piesek został nazwany Monter, a
        sunia - Faza
        • Gość: Proteina Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 195.68.232.* 29.06.05, 15:43
          mój chomiczek - Tajniak,przez mamę nazywany - Szczurek, a przez babcię - Kubuś:)
          psy mojego taty, zabrane ze schroniska, niestety były za stare na zmianę imion -
          Diana i Borys :) ale sa fantastyczne :)
          pies moich kuzynów - Buzek :P
          kot mojej koleżanki - Tłuszcz albo Smalec :) bo jest baaaardzo gruby :)
          Pozdro :)
      • Gość: trawnik kot Henryk :) IP: 81.210.119.* 29.06.05, 14:25
        • Gość: Kasssia Re: kot Henryk :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:17
          z Wrocławia?
          taki srebrny?
          • knurszczur E tam... Henryk 13.07.05, 14:57
            Ja w swoim zyciu widziałem kundle które nazywają się następująco:
            Paradoks, Felatio, Czorsztyn, Porost
            • Gość: tarzan Re: E tam... Henryk IP: *.mtm-info.pl 13.07.05, 15:08
              a mok kotek nazywa sie waglik.
              bo caly jest czarny jak wegiel, a malutki jak maly waglik.
              no i mam go od 11 wrzesnia roku pamietnego ...
              • Gość: kredka_do_oczu pająk Euzebiusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:34
                • Gość: aaxxx Re: pająk Euzebiusz IP: *.kam.pl 19.03.06, 16:52
                  słyszałam kiedyś imię psa Nienasz
              • Gość: gfrd Re: E tam... Henryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:31
                Piekna pani polityk nazwala swoje psy: Afera i Awantura
    • Gość: ivie Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:12
      Mój kolega ma dwa koty. Kocur ma na imie Sri a kotka Lanka :) fajnie to brzmi jak woła je na obiadek :)
    • Gość: gościówa Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:00
      a moja kocica wabi się żaba
      • Gość: Gagulka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 28.06.05, 23:08
        a nasza kotka wabi si Mysia hihi to taki szczególny przypadek kiedy kota staje
        sie myszka
      • Gość: Leelou Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 06:35
        Mam kotka z ulicy, najpierw kazdy myslał,ze to kotka wiec siostrzenica dala mu
        Kleopatra... okazalo sie ze to kocur i zostal Kleo :D
      • Gość: witka.klik Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 29.06.05, 12:57
        Dawno temu miałam małego kundelka który nosił imię Witek.Teraz mam męża Witka i
        tez jest malutki ( 168cm).moze to drugie wcielenie mojego psa.Bez sensu....
    • mmmal Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:11
      Chronologicznie:
      Kika (zupełnie niepotrzebnie wszyscy kojarzą ją z Almodovarem;))
      Darcy (na cześć pana Darcy)
      Bjork (ma skośne oczy i spiewa;))
      śp. Hesalina vel Pizarro vel Hiszpańska Inkwizycja (dla przyjaciół Broda)
      Ogigiel (Ogi-łamie-nogi)
      Whisky (na cześć Whisky;))

oraz koty sąsiadów:
      Sara (ze względu na złe spojrzenie zwana Sarumanem)
      Czikuch (ze względu na uporczywe znaczenie mojego ślicznego domku zwany
      Szczochem)
      Grzmot (włada całą okolicą)

teraz na imiona czekają dzieci Sarumana i Szczocha
      jeden jest bez oka, więc może Pirat? ;)
      jakieś inne propozycje?
      • scoutek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:17
        dawno temu znajomi mieli psa o imieniu Bolszewik.... zdrobniale nazywany byl
        Bolo....
        • Gość: Aśka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:31
          Ja mam kotkę o wdzięcznym i dźwięcznym imieniu Kitti (wynik zauroczenia "Anną
          Kareniną" Lwa Tołstoja, a konkretnie bohaterką Kitty Szczerbacką), zdrobnienie -
          Kitusia
          Kuzyni mieli jamniczkę pod tytułem Zadra. Imię adekwatne do charakteru.
          Inni kuzyni mieli kocura Banaczka (żył 21 lat!), a obecnie mają kocura Pawkę.
          Obydwa imiona koty oddziedziczyły po sztuce zaprzyjaźnionych narodów minionego
          systemu (np. Pawka Korczagin, bohater radzieckiej literatury).
          Przed i w trakcie wojny moja babcia miała sukę erdelteriera - Szelma.
          A w trakcie powstania warszawskiego przybłąkał się do Dziadków Wiernuś
          (kundel). Jak wracali po wojnie z wygnania ze wsi w okolicach Warszawy to
          zostawili Wiernusia kobiecie, u której mieszkali po powstaniu, bo w W-wie nie
          mieli warunków na trzymanie psa. Takie było wtedy życie... :-((( Pies podobno
          płakał, czym potwierdził imię.
        • Gość: Baryla Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 80.249.4.* 29.06.05, 13:43
          A ja pamiętam do dziś w latach 80 sąsiad miał pieska, którego nazwał Kryzys, co
          ciekawe był jakąś fiszą w partii.
          • Gość: Justyna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:41
            Ja z lat 80 pamiętam Perłę, Pimpka, Zulę ( suka) , Bambo i Cezara:).
        • agra1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 13.07.05, 21:49
          znam panią, która w nminionym systemie miała dwie suczki - Zomkę i Ubecję:)
    • uasiczka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:18
      kotka i kocurek: secesja i renesans
      • Gość: Sajko Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.06.05, 10:51
        ja na swojego wołałem No Name... nie wiedziałem jak go nazwać i tak zostało
        • trishika Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 11:09
          Mój ś.p. chomik nazywał się Ziutas.
          • Gość: gosia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:41
            a moj chomik sie nazwywal klementyna, nie wiem czy to byl chlopczyk czy
            dziewczynka
            • Gość: majka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.182.117.* 22.09.05, 12:38
              Jak byłam mała to dostałam kanarka od mamy---piękny był, tak żółciutki...w
              związku z ta barwą nawałam go ŻULIK:) Ja naprawde nie wiedziałam wtedy co to
              słowo oznacza:)
          • Gość: wioletka3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 12:34
            Natomiast niedawno zeszły z tego świata chomik mojej córki miał na imię
            Żepard.I kto zgadnie,że pochodzi to od Gerarda Depardieu? :)
    • Gość: l Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.adsl.izrsolutions.com 28.06.05, 11:58
      Trimek - moj psiak
      Sid - kicia
      Pudzkin - kicia
      • katrin2005 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 29.06.05, 08:05
        Moj pies, mini sznaucer - Zyzio i wiele innych form przeksztalconych z tego
        imienia, a kot syjamski - Fred. Cudowne zwierzatka.....:-)
        • Gość: oli Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:20
          Kiedys mialam kotke, ktora wolalismy KIZIA MIZIA, a teraz mam jamnika o
          wdziecznym imieniu BUBEL.:)
          • Gość: :) `` Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 13:07
            tez mialem psa o imieniu bubel :)
    • doktor_kidler Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 12:00
      Ja swojego chomika nazwałem Alexis...
      • Gość: ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.05, 20:47
        genialne!!!!!
    • xxx131 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 12:26

W mojej rodzinie wszystkie koty nazywaja sie Maciek, Maciek Senior, Maciek Dżunior, Maciek Trzeci (nie doczekalem sie jego).
      • Gość: Aśka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:34
        Wszystkie moje kanarki to były Maciusie.
      • Gość: luto Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.kl.amwaw.edu.pl 10.08.05, 10:28
        mam psa co się nazywa lewatywa
    • umathurman dakota, alabama, tofik 28.06.05, 13:20
      Moja kotka nazywa sie DAKOTA,
      moja sliczna biala szczurzyca, nazywala sie ALABAMA.

A moja terazniejsza szczurzyca nazywa sie TOFIK
      (myslalam na poczatku, ze to ON),
      na czesc KABARETU ANI MRU MRU :>

pamietacie ten skecz z Tofikiem? ;)
      • xxx131 Re: dakota, alabama, tofik 28.06.05, 16:35
        www.soho.pl/index2.html?strona=artysta&podstrona=mp3&a=216
        tu mozna posluchac, legalnie.
      • Gość: lacortina Re: dakota, alabama, tofik IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:13
        Ja pamietam Tofika z tatusiem. ;)
        • Gość: Aśka Re: tofik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:41
          Prawidłowo - Tofik jest w komplecie z tatusiem. I z ulubioną pomarańczową
          piłeczką gratis. :-)))
      • bishopandroid Re: dakota, alabama, tofik 29.06.05, 07:37
        oo a my swoją kocice nazwalismy ARIZONA - zdrobniale ARI.
        W zależnosci od nastroju ( naszego lub kota ) wołamy jeszcze :
        - skunks
        - żabcia
        - myszka
        - parówa
        - futro
        - sowa
        • Gość: Magda Pies mojej koleżanki - KRYZYS :) IP: *.net.pl / *.unipol.net.pl 29.06.05, 10:29
          • mmmal A jego szczak to KRYZYS? ;) 30.06.05, 12:24
    • Gość: T-800 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.06.05, 14:31
      Pies Zbój.
      • Gość: Anka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.virenet.pl 19.09.05, 12:43
        suczka-Korek lub czsaem zwana rownież Korniszonem
      • Gość: mimi Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:04
        tez miałam psa zbója i kiedy na niego wołałam to ludzie sie oglądali
    • Gość: barnaba Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 15:50
      Kot kumpla nazywał się Denaturat.
      Wieść głosi, że od ulubionego napoju
      • Gość: gosc Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.81.200.* 29.06.05, 08:55
        ulubionego napoju kota czy kumpla?
    • brunosch Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 18:53
      pies - Bimber bo wypedzony przez poprzednich wlascicieli
      kot - Pasztet
      • lucusia3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 23:52
        Ja mam psa Precla. wzieliśmy go ze schroniska, a tam nazywali go Prezes. Niezupełnie przypadło to nam do gustu i gorączkowo szukalismy imienia na PRE-. Padło na Precla. A tak na marginesie, Precel jest zaprzyjaźniony z Bigosem. Tez psem.
        • wredny_ilczyszyn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 12.06.06, 23:58
          Nasz proboszcz też wabi się Bigos. Naprawdę.
      • maniek.27 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:57
        Mój sąsiad nazwał kota: KU..ARZ. A to dlatego że jego kot w okresie godowym
        znika:)
    • sunny.girl Bardzo orginalne i dziwne;) 28.06.05, 19:09
      Gdy mówię jak nazywa się mój kocurek kazdy reaguje tak samo - CO?!?!?!?!?!

Otóż kotek nazywa się KICIELOK...

Ślązacy powinni zrozumieć...

dla reszty świata wytłumacze....

.

.

.

.

.

Gdy znależliśmy tego kotka był strasznie przestraszony i głupoty robił.
      Mieszkałam wtedy na śląsku a ze po śląsku GUPIELOK oznacza głupi więc logicznie
      głupi kot to będzie KICIELOK... I tak zostało... Kot ma teraz juz 14 lat i
      naprawde zgłupiał na starość... Czyżby magia imienia...;)
      • aniazm Re: Bardzo orginalne i dziwne;) 28.06.05, 20:07
        bokser moich dziadów nazywał się Lingar, to chyba po węgiersku chuligan:)
        • Gość: aniuchaa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:10
          mój ukochany piesio nazwany zostal przeze mnie Elvis,taki mialam kaprys,
          dzwiecznie to brzmialo i do jego charyzmatycznego charakterku pasowało.
          Smiesznie reagowali ludzie na ulicuy slyszac jak go wolam - oni na to- przeciez
          elvis nie zyje :)
          P.S. bez zamiaru obrazy Wielkiego :)
          • 2yoo4yoocorne2 Mam dwa pitbulle-jeden to Hitler,drugi Goering... 28.06.05, 20:24
            Caly Hyde Park zamiera,jak za nimi krzycze...
            • kropekuk Nie na imiona, ale na pittbulle - to rasa uznana 29.06.05, 03:00
              w UK za niebezpieczna. Nie wiedziales???
            • kropekuk PS: Ale imiona swietne, jak na te rase ;) 29.06.05, 03:00

• Gość: norsk_skogskatt Re: Mam dwa pitbulle-jeden to Hitler,drugi Goerin IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 15.03.06, 11:12
              Usiłowałam nazwać swojego dobermana Chirac, ale okazało się nezgodne z przepisamii poglądami
              sąsiadów.
              Poza tym, znałam m,in, kota Mango, który zdobył sobie niemałą sławę w okolicach Genewy.
              Przed laty miałam nielegalnego kota L.A.Midnight, gdyż o tej porze bywał karmiony.
          • Gość: lacortina Re: :) IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:24
            Boston- mój pies
            Raskolnikov- mój kot (na cześć bohatera 'Zbrodni i kary').
        • Gość: Aśka Re: Bardzo orginalne i dziwne;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:44
          Posiadaczowi boksera - fajtłapy polecam imię Gołota...;-)
      • Gość: EmPe Re: Bardzo orginalne i dziwne;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:44
        Amoja sznaucerka olbrzymka to Jaga,wołamy na nią-Jadzialub Janina!
    • olisek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 20:44
      moja kociczka nazywa się Kiciaszka, ale często wołam na nią Kotczyniek
      • Gość: grzegorz Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:25
        Miałem cudowną suniE dalmatynke Aksę a teraz jamnika króliczego (gładkowłosy
        czarny)turystę-rowerzystę Axla.
    • aniulka_86 JA MAM FILUSIA 28.06.05, 20:45
      pudelek toy
      • Gość: mika Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:57
        Królik: Bax (oczywiście)
        Sunia-goldenka: Yammee (od ulubionego motoru podobnej marki ;), często zwana
        też Brytfanną
      • kalkos Re: JA MAM FILUSIA 28.06.05, 20:58
        pies mojej cioci nazywal sie Ugryź
        • Gość: verte Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:05
          Teraz moje: pies - Nox (po łacinie, he, dla przyjaciół Klops), kot - i z tego
          jestem dumna ;) - Myszkin :D
          • Gość: Aśka Myszkin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:47
            Moi sąsiedzi też mają kota Myszkina
        • Gość: Uzo Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:09
          chomiki kolejno: Mysza, Baran
          myszoskoczek: Brandy
          psy: Barnaba, Kuda-Ty (z ros. - pies przybłęda), Bonsai, Fred, Longer (jamnik
          oczywiscie), Monroe (pudel), Tuptuś (dog niemiecki), Amfa- nie wszystkie moje :)
          koty: Nielot, Vanilla, Siemens, Wektor
          papugi faliste - Mini i Maxi
          papugi Nimphy - Flip i Flap
        • lomginus Re: JA MAM FILUSIA 29.06.05, 02:11
          ... i wołaliście go: chodź tu!...
    • Gość: Monika Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:06
      Ja mam Głupulke, Kicie-Pokojową i Kocurka

Głupulka jak jej wygodnie, to udaje głupią. Np. niby nie umie otworzyć
      uchylonych drzwi i jak nikt ich nie otwiera po jej żałosnym miałczeniu, to
      obrażona sama sobie radzi z tym trudnym zadaniem.Takich sytuacji jest pełno :)
      Kicia-Pokojowa jest najspokojniejszym,najbardziej przyjaznym i pokojowym kotem
      jakiego widziałam. Poza tym w przeciwieństwie do pozostałych kocich lokatorów
      uwielbia spędzać czas w domu- "na pokojach"
      Kocurek- cóż... zabrakło nam fantazji :)

Moja koleżanka taż ma Tofika (ktoś juz o tym pisal) Również na cześć kabaretu :)
    • Gość: lajlah Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:07
      Ja mam dwa jamniki, jeden nazywa się Tłuczek, a drugi Kotlet, ale to nie ze
      względu na tuszę, oba są bardzo zgrabne:)
      • Gość: Anowik Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.06.05, 22:59
        Pies nominalnie Bingo, ale reaguje na Puciajftuj, Bibi, Bisiu i Ogonku.
        Kot to Sitko, ale reaguje głównie na dźwięk nasypywania pokarmu do miski. :-)
    • underneath_it_all Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 21:09
      Cóż mój pies ma najbardziej banalne imię na świecie - wabi się Max. Ale za to
      nadrabia "przezwiskami" tj:

a) Kinciolek
      b) Bidu
      c) Miziaczek
      d) Kotek
      e) Jajeczny przyjaciel
      f) Pies
    • Gość: przemeqq Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:10
      A mój kot nazywał się.....KOT.Tak już przywykło i zostało :)
      • Gość: Ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 81.219.21.* 30.06.05, 09:04
        Ha ha, mój też :-)

A ostatnio czytałam, że kot Grzegorza Turnaua też... jest KOT!
        • Gość: kotecek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:07
          dla odmiany mój kotek nazywa się Kotek ;)
    • vharia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 21:25
      Atrapa- to było najlepsze. Był to kot, stary, spasiony, głównie leżał i sie nie
      ruszał:))))
      I jeszcze kojarzy mi się szczur Aneksyna (molekularni pewnie skojarzą)
      • vharia PS 28.06.05, 21:56
        A, znam małego psa co się zwie Fanta. Dla mnie bomba.
    • Gość: Jan Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 83.238.168.* 28.06.05, 21:45
      Jamnik wabił się Spacja - wg mnie super.
      • Gość: Agnella Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 22:01
        Na podworku u moich rodzicow mieszka babka co nazwala swoje wilczury Złotówa i
        Dolar :)
        masakra, nie?
        Moj królik nazywaL się Mufka ale się nie przyjeło bo reaguje tylko na "Królik"
        • aureliana Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:15
          moj kto sie zwie UBIK( z ksiazki pod tym samym tytulem pana P.K.Dicka).
          ale niestety, wiekszosc ludzi uwaza sie za bardzo oryginalnych i dowcipnych
          jesli powiedza: to od UBIKACJI, tak? ha-hah-hah.
          btw, moze znacie jakis sposob na dowalenie/ obrocenie w zart takiego tekstu?;)
          jestem drazliwa, wiec najchetniej bym dowalala, jeno nie wiem jak.
          zazwyczaj mowie po prostu, ze mnostwo osob to wczesniej wymyslilo
          • Gość: Uzo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:22
            mozesz powiedzieć, że to skrót od:
            UBI-jam K-retynów...
          • Gość: Charlottka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.spox.org / *.org 28.06.05, 22:23
            Mój bokser nazywa się Koka ;) Tato mówi "dla dorosłych KOKAina, dla dzieci KOKA-
            cola". Ale reaguje też na:
            -Koks
            -Kokusia
            -Kokunia
            -Kokosza
            -Kokarda
            -Kokeńcia
            -Koksik itd
            a także na:
            -Głupol
            -Pampers
            -Śmierdziel ...itp ;P
          • Gość: kociara Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 04:34
            Mów, że to Ubik z Wysokiego Zamku - prawie jak sredniowieczny rycerz brzmi.
        • Gość: sd Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:21
          Killer, Miller, Urban
        • Gość: panna_prym Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:26
          to ja myślałam, że ja mam dziwne pomysły w nadawaniu imion zwierzętom w czym
          utwierdzali mnie znajomi ale widzę, po tym forum, że nie jestem sama i są lepsi
          ode mnie
          mój kot:demon-miał byc czarną kocicą-desdemoną-idealnie się teraz wabi do
          swojego paskudnego charrrakterku
          moje pieski po kolei:"kiwi"(suczka),"gacek","muszka","muszka2"
          mój chomik(żył dwa dni)-"kubuś"
          świnka morska:"kasia"
          papuga:"kubuś"
          szczurek(a raczej pani szczurek) "szczurzynka" lub "principessa"
          lub "maleńka" ,"księznkiczka" natomiast kumpel nazwał swoje
          koty:"przerwa", "kropka", "bałagan", koleżanka nazwała kota:"psotka"
          mój poprzedni kot oczywiście "maciek" a kot mojej mamy ...he he moje
          ulubione:"szajbus"...

• Gość: roz Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:23
      Tekla, Bąbel vel Dupek i Znaczek
      • ishka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:35
        moja sunia to ENIGMA ;] trafiłam pięknie, bo miała być sznaucerem olbrzymem a
        wygląda jak mały, zgrabny labrador! a reaguje na każde słowo, jakie padnie z
        myślą o psie... to chyba taki psi zmysł że chodzi o nią i że pewnie chodzi o
        spacer/czesanie/głaskanie czyli same frajdy! od czarnego słonka i jeża przez
        wszelkie odmiany imienia aż do wszarza, zbója i cholery włącznie :)
    • Gość: go Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:27
      pies amstaff - PREZES
    • Gość: Dev Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 28.06.05, 22:28
      Jebuś - kot koleżanki :)
      • Gość: zla.kobieta Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:34
        Miszket Moj szczeniak ktorego mam od dzis :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka