Gość: alex IP: *.pruszkow.sdi.tpnet.pl 28.06.05, 01:07 Mój znajomy jest budowlańcem - glazurnikiem doszedł do wnisku że jego piesek musi mieć imię związaną z profesją pana . Jego suczka nazywa się " FUGA " Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
egotegoexorcismo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 03:54 I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po co mu to było? Odpowiedz Link Zgłoś
kobieta_na_pasach Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:28 egotegoexorcismo napisał: > I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po co mu > to było? chyba mylisz fuge z fagotem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dajdzyn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 85.186.232.* 28.06.05, 22:34 Ja mam dwa koty - rodzenstwo. Zwa sie Chili (dziewczynka) i Pepper (chlopczyk, czarniutki). Odpowiedz Link Zgłoś
sol_bianca Re: mój mąż miał kota o imieniu Koń 10.07.05, 20:10 Mój kot ma na imię Myszka. Co gorsze, jest kocurem. A wszystko wzięło się stąd, że zazwyczaj nadaję zwierzętom imię będące pierwszym słowem, jakim się do nich zwracam. Mój kot jak się do nas przybłąkał, był malutki i szary (teraz też jest szary ;) tylko wielki), więc powiedziałam do niego "skąd się tu wzięłaś myszko?" I tak zostało. Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: mój mąż miał kota o imieniu Koń 13.07.05, 21:47 ciotka ma szczura o imieniu Kicia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: namn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 24.10.05, 21:15 to jeszcze brakuje ci 2 kotkow o imionach :Red i Hot, a wtedy byloby red hot chilli pepper(s) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ### Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl 28.06.05, 22:47 I fuga i fagot to terminy muzyczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.04.06, 17:25 A ja jeśli kupię szynszylę to ją nazwę Mamba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:51 fuga (z łac. ucieczka) może się pomylić najwyżej z klawiszem ESC :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AGA Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:29 FUGA TO RODZAJ UTWORU MUZYCZNEGO Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 30.06.05, 12:21 kobieta_na_pasach napisała: > chyba mylisz fuge z fagotem? a fagota z fagasem? ;) czy zjawisko homonimii nie jest znane kobiecie na pasach? ;) dla ułatwienia (utrudnienia?;)) dodam jeszcze fugę psycholską pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 11.08.05, 04:16 kobieta_na_pasach napisała: > chyba mylisz fuge z fagotem? Toccata i Fuga Jana Sebastiana Bacha na przyklad... Odpowiedz Link Zgłoś
bastet-ra Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 12.08.05, 23:31 kobieta_na_pasach napisała: > egotegoexorcismo napisał: > > > I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po > co > mu > > to było? > > chyba mylisz fuge z fagotem? > chyba jednak egotegoexorcisno ma racje, bo najslynniejszy[jak sadze] utwor Bacha to tucata i FUGA de moll -nie wiem cyz ta tucata to jest dobrze napisane. a poza tym FUGA[ucieczka z lac.] jest popularnym motywem w muzyce...no to tyle mojego wymadrzania sie:P Odpowiedz Link Zgłoś
lomginus Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 17.10.05, 00:24 może być fuga na fagocie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justynka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.06, 15:52 mam słodką nadzieję, że tylko udajesz ignorantkę-fuga to forma muzyczna, po raz pierwszy pojawiła się w baroku, jej mistrzem był Jan Sebastian Bach. Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:47 kobieta_na_pasach napisała: > egotegoexorcismo napisał: > > > I tak każdy będzie myślał, że jest wielbicielem muzyki klasycznej - i po > > co mu to było? > > chyba mylisz fuge z fagotem? ech.. ;) niekoniecznie: pl.wikipedia.org/wiki/Fuga Odpowiedz Link Zgłoś
au.lait Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:48 widzę, że nie byłam pierwsza, uups.. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: orgelmusicion Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.atol.com.pl 02.05.06, 00:21 kobietko na pasach . nie wiesz co to fuga?? odsyłam do wnikliwszego poszerzenia wiedzy muzycznej-odsyłam do baroku:) Odpowiedz Link Zgłoś
yo_soy_rubia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 06.08.06, 13:35 definicja dla laików (żeby nie miec nawet pojęcia, że fuga to też "słówko" muzyczne, ehh) : Fuga (muzyka) Z Wikipedii Skocz do: nawigacji, szukaj Fuga (dosł. łac. ucieczka) - forma muzyczna. Jest kunsztownie rozwiniętą formą imitacji. Fuga może być dwu- lub więcej głosowa (najczęściej trzy-, cztero- lub pięciogłosowa). Może być instrumentalna (na instrument solowy, zespół instrumentalny) lub na chór. Może stanowić samodzielny utwór muzyczny lub część większej formy (mszy, sonaty, opery itd.). Krótki utwór o charakterze fugi to fugetta, a kompozycja lub jej część przypominająca fugę, ale nie skomponowana ściśle zgodnie z jej regułami to fugato. W fudze temat jest zwięzły, przejrzysty i o wyrazistym charakterze. Fuga rozpoczyna się partią jednogłosową, w której następuje ekspozycja tematu przez jeden z głosów (tzw. dux lub proposta). Później następuje tzw. odpowiedź (comes, riposta), czyli powtórzenie tematu przez inny głos. W tym czasie głos inicjujący fugę wiedzie linię melodyczną kontrapunktu, czyli przeciwstawną tematowi i różniącą się przede wszystkim pod względem rytmicznym. Pierwsze przeprowadzenie tematu przez wszystkie głosy nazywa się ekspozycją. Po niej pojawia się łącznik lub epizod prowadzący do kolejnego tematu. W drugim przeprowadzeniu temat może być zmodyfikowany za pomocą zmiany tonacji, a także środków takich jak dyminucja, augmentacja, inwersja lub ruch wsteczny (tzw. rak). W ostatnim przejściu występuje często tzw. stretto gdzie kilka głosów albo wszystkie wykonują temat w tym samym czasie lub temat w kolejnym głosie jest wprowadzany zanim skończy się w poprzednim. Utwór kończy coda. Forma fugi rozwinęła się w XVIII wieku, z form muzycznych takich jak: canzona, capriccio, fantasia. Do jej rozwoju w okresie dojrzałego i późnego baroku w dużym stopniu przyczynili się Dietrich Buxtehude (1637-1707) i Johann Pachelbel (1653-1706), a do szczytu doskonałości doprowadził ją J. S. Bach. Po śmierci Bacha już nigdy nie uzyskała poprzedniej popularności, chociaż odgrywała pewną rolę w nauce kompozycji (Fuga a-moll F. Chopina), znane są także cykle fug Antona Reicha (1770-1836) i Dymitra Szostakowicza (1906-1975). Zrozumiano?? Pozdrawiam Rubia poziomkowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.konstantynow.mm.pl 17.08.06, 13:35 A ja myślałam że to forum dotyczy psich imion a nie kłótni czy fuga to słowo z muzyki, czy budownictwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 11:25 fachowe imiona - w zakładzie energetycznym piesek został nazwany Monter, a sunia - Faza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Proteina Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 195.68.232.* 29.06.05, 15:43 mój chomiczek - Tajniak,przez mamę nazywany - Szczurek, a przez babcię - Kubuś:) psy mojego taty, zabrane ze schroniska, niestety były za stare na zmianę imion - Diana i Borys :) ale sa fantastyczne :) pies moich kuzynów - Buzek :P kot mojej koleżanki - Tłuszcz albo Smalec :) bo jest baaaardzo gruby :) Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasssia Re: kot Henryk :) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:17 z Wrocławia? taki srebrny? Odpowiedz Link Zgłoś
knurszczur E tam... Henryk 13.07.05, 14:57 Ja w swoim zyciu widziałem kundle które nazywają się następująco: Paradoks, Felatio, Czorsztyn, Porost Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tarzan Re: E tam... Henryk IP: *.mtm-info.pl 13.07.05, 15:08 a mok kotek nazywa sie waglik. bo caly jest czarny jak wegiel, a malutki jak maly waglik. no i mam go od 11 wrzesnia roku pamietnego ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kredka_do_oczu pająk Euzebiusz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.08.05, 23:34 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaxxx Re: pająk Euzebiusz IP: *.kam.pl 19.03.06, 16:52 słyszałam kiedyś imię psa Nienasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gfrd Re: E tam... Henryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:31 Piekna pani polityk nazwala swoje psy: Afera i Awantura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivie Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 09:12 Mój kolega ma dwa koty. Kocur ma na imie Sri a kotka Lanka :) fajnie to brzmi jak woła je na obiadek :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:00 a moja kocica wabi się żaba Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gagulka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 28.06.05, 23:08 a nasza kotka wabi si Mysia hihi to taki szczególny przypadek kiedy kota staje sie myszka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leelou Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 06:35 Mam kotka z ulicy, najpierw kazdy myslał,ze to kotka wiec siostrzenica dala mu Kleopatra... okazalo sie ze to kocur i zostal Kleo :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: witka.klik Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.telkab.pl / *.telkab.pl 29.06.05, 12:57 Dawno temu miałam małego kundelka który nosił imię Witek.Teraz mam męża Witka i tez jest malutki ( 168cm).moze to drugie wcielenie mojego psa.Bez sensu.... Odpowiedz Link Zgłoś
mmmal Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:11 Chronologicznie: Kika (zupełnie niepotrzebnie wszyscy kojarzą ją z Almodovarem;)) Darcy (na cześć pana Darcy) Bjork (ma skośne oczy i spiewa;)) śp. Hesalina vel Pizarro vel Hiszpańska Inkwizycja (dla przyjaciół Broda) Ogigiel (Ogi-łamie-nogi) Whisky (na cześć Whisky;)) oraz koty sąsiadów: Sara (ze względu na złe spojrzenie zwana Sarumanem) Czikuch (ze względu na uporczywe znaczenie mojego ślicznego domku zwany Szczochem) Grzmot (włada całą okolicą) teraz na imiona czekają dzieci Sarumana i Szczocha jeden jest bez oka, więc może Pirat? ;) jakieś inne propozycje? Odpowiedz Link Zgłoś
scoutek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:17 dawno temu znajomi mieli psa o imieniu Bolszewik.... zdrobniale nazywany byl Bolo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:31 Ja mam kotkę o wdzięcznym i dźwięcznym imieniu Kitti (wynik zauroczenia "Anną Kareniną" Lwa Tołstoja, a konkretnie bohaterką Kitty Szczerbacką), zdrobnienie - Kitusia Kuzyni mieli jamniczkę pod tytułem Zadra. Imię adekwatne do charakteru. Inni kuzyni mieli kocura Banaczka (żył 21 lat!), a obecnie mają kocura Pawkę. Obydwa imiona koty oddziedziczyły po sztuce zaprzyjaźnionych narodów minionego systemu (np. Pawka Korczagin, bohater radzieckiej literatury). Przed i w trakcie wojny moja babcia miała sukę erdelteriera - Szelma. A w trakcie powstania warszawskiego przybłąkał się do Dziadków Wiernuś (kundel). Jak wracali po wojnie z wygnania ze wsi w okolicach Warszawy to zostawili Wiernusia kobiecie, u której mieszkali po powstaniu, bo w W-wie nie mieli warunków na trzymanie psa. Takie było wtedy życie... :-((( Pies podobno płakał, czym potwierdził imię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Baryla Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 80.249.4.* 29.06.05, 13:43 A ja pamiętam do dziś w latach 80 sąsiad miał pieska, którego nazwał Kryzys, co ciekawe był jakąś fiszą w partii. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 23:41 Ja z lat 80 pamiętam Perłę, Pimpka, Zulę ( suka) , Bambo i Cezara:). Odpowiedz Link Zgłoś
agra1 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 13.07.05, 21:49 znam panią, która w nminionym systemie miała dwie suczki - Zomkę i Ubecję:) Odpowiedz Link Zgłoś
uasiczka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 10:18 kotka i kocurek: secesja i renesans Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sajko Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 28.06.05, 10:51 ja na swojego wołałem No Name... nie wiedziałem jak go nazwać i tak zostało Odpowiedz Link Zgłoś
trishika Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 11:09 Mój ś.p. chomik nazywał się Ziutas. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 08:41 a moj chomik sie nazwywal klementyna, nie wiem czy to byl chlopczyk czy dziewczynka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.182.117.* 22.09.05, 12:38 Jak byłam mała to dostałam kanarka od mamy---piękny był, tak żółciutki...w związku z ta barwą nawałam go ŻULIK:) Ja naprawde nie wiedziałam wtedy co to słowo oznacza:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wioletka3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.toya.net.pl 29.06.05, 12:34 Natomiast niedawno zeszły z tego świata chomik mojej córki miał na imię Żepard.I kto zgadnie,że pochodzi to od Gerarda Depardieu? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: l Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.adsl.izrsolutions.com 28.06.05, 11:58 Trimek - moj psiak Sid - kicia Pudzkin - kicia Odpowiedz Link Zgłoś
katrin2005 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 29.06.05, 08:05 Moj pies, mini sznaucer - Zyzio i wiele innych form przeksztalconych z tego imienia, a kot syjamski - Fred. Cudowne zwierzatka.....:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 10:20 Kiedys mialam kotke, ktora wolalismy KIZIA MIZIA, a teraz mam jamnika o wdziecznym imieniu BUBEL.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) `` Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.zgora.dialog.net.pl 19.09.05, 13:07 tez mialem psa o imieniu bubel :) Odpowiedz Link Zgłoś
doktor_kidler Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 12:00 Ja swojego chomika nazwałem Alexis... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.05, 20:47 genialne!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 12:26 W mojej rodzinie wszystkie koty nazywaja sie Maciek, Maciek Senior, Maciek Dżunior, Maciek Trzeci (nie doczekalem sie jego). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:34 Wszystkie moje kanarki to były Maciusie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luto Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.kl.amwaw.edu.pl 10.08.05, 10:28 mam psa co się nazywa lewatywa Odpowiedz Link Zgłoś
umathurman dakota, alabama, tofik 28.06.05, 13:20 Moja kotka nazywa sie DAKOTA, moja sliczna biala szczurzyca, nazywala sie ALABAMA. A moja terazniejsza szczurzyca nazywa sie TOFIK (myslalam na poczatku, ze to ON), na czesc KABARETU ANI MRU MRU :> pamietacie ten skecz z Tofikiem? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: dakota, alabama, tofik 28.06.05, 16:35 www.soho.pl/index2.html?strona=artysta&podstrona=mp3&a=216 tu mozna posluchac, legalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacortina Re: dakota, alabama, tofik IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:13 Ja pamietam Tofika z tatusiem. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: tofik IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:41 Prawidłowo - Tofik jest w komplecie z tatusiem. I z ulubioną pomarańczową piłeczką gratis. :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
bishopandroid Re: dakota, alabama, tofik 29.06.05, 07:37 oo a my swoją kocice nazwalismy ARIZONA - zdrobniale ARI. W zależnosci od nastroju ( naszego lub kota ) wołamy jeszcze : - skunks - żabcia - myszka - parówa - futro - sowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Pies mojej koleżanki - KRYZYS :) IP: *.net.pl / *.unipol.net.pl 29.06.05, 10:29 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-800 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 28.06.05, 14:31 Pies Zbój. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.virenet.pl 19.09.05, 12:43 suczka-Korek lub czsaem zwana rownież Korniszonem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.chello.pl 05.01.06, 21:04 tez miałam psa zbója i kiedy na niego wołałam to ludzie sie oglądali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barnaba Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 15:50 Kot kumpla nazywał się Denaturat. Wieść głosi, że od ulubionego napoju Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 212.81.200.* 29.06.05, 08:55 ulubionego napoju kota czy kumpla? Odpowiedz Link Zgłoś
brunosch Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 18:53 pies - Bimber bo wypedzony przez poprzednich wlascicieli kot - Pasztet Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 23:52 Ja mam psa Precla. wzieliśmy go ze schroniska, a tam nazywali go Prezes. Niezupełnie przypadło to nam do gustu i gorączkowo szukalismy imienia na PRE-. Padło na Precla. A tak na marginesie, Precel jest zaprzyjaźniony z Bigosem. Tez psem. Odpowiedz Link Zgłoś
wredny_ilczyszyn Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 12.06.06, 23:58 Nasz proboszcz też wabi się Bigos. Naprawdę. Odpowiedz Link Zgłoś
maniek.27 Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 05.03.06, 23:57 Mój sąsiad nazwał kota: KU..ARZ. A to dlatego że jego kot w okresie godowym znika:) Odpowiedz Link Zgłoś
sunny.girl Bardzo orginalne i dziwne;) 28.06.05, 19:09 Gdy mówię jak nazywa się mój kocurek kazdy reaguje tak samo - CO?!?!?!?!?! Otóż kotek nazywa się KICIELOK... Ślązacy powinni zrozumieć... dla reszty świata wytłumacze.... . . . . . Gdy znależliśmy tego kotka był strasznie przestraszony i głupoty robił. Mieszkałam wtedy na śląsku a ze po śląsku GUPIELOK oznacza głupi więc logicznie głupi kot to będzie KICIELOK... I tak zostało... Kot ma teraz juz 14 lat i naprawde zgłupiał na starość... Czyżby magia imienia...;) Odpowiedz Link Zgłoś
aniazm Re: Bardzo orginalne i dziwne;) 28.06.05, 20:07 bokser moich dziadów nazywał się Lingar, to chyba po węgiersku chuligan:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniuchaa :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:10 mój ukochany piesio nazwany zostal przeze mnie Elvis,taki mialam kaprys, dzwiecznie to brzmialo i do jego charyzmatycznego charakterku pasowało. Smiesznie reagowali ludzie na ulicuy slyszac jak go wolam - oni na to- przeciez elvis nie zyje :) P.S. bez zamiaru obrazy Wielkiego :) Odpowiedz Link Zgłoś
2yoo4yoocorne2 Mam dwa pitbulle-jeden to Hitler,drugi Goering... 28.06.05, 20:24 Caly Hyde Park zamiera,jak za nimi krzycze... Odpowiedz Link Zgłoś
kropekuk Nie na imiona, ale na pittbulle - to rasa uznana 29.06.05, 03:00 w UK za niebezpieczna. Nie wiedziales??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norsk_skogskatt Re: Mam dwa pitbulle-jeden to Hitler,drugi Goerin IP: *.w86-202.abo.wanadoo.fr 15.03.06, 11:12 Usiłowałam nazwać swojego dobermana Chirac, ale okazało się nezgodne z przepisamii poglądami sąsiadów. Poza tym, znałam m,in, kota Mango, który zdobył sobie niemałą sławę w okolicach Genewy. Przed laty miałam nielegalnego kota L.A.Midnight, gdyż o tej porze bywał karmiony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lacortina Re: :) IP: *.chello.pl 28.06.05, 20:24 Boston- mój pies Raskolnikov- mój kot (na cześć bohatera 'Zbrodni i kary'). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Re: Bardzo orginalne i dziwne;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:44 Posiadaczowi boksera - fajtłapy polecam imię Gołota...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EmPe Re: Bardzo orginalne i dziwne;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 00:44 Amoja sznaucerka olbrzymka to Jaga,wołamy na nią-Jadzialub Janina! Odpowiedz Link Zgłoś
olisek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 20:44 moja kociczka nazywa się Kiciaszka, ale często wołam na nią Kotczyniek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.netg.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.05, 15:25 Miałem cudowną suniE dalmatynke Aksę a teraz jamnika króliczego (gładkowłosy czarny)turystę-rowerzystę Axla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 20:57 Królik: Bax (oczywiście) Sunia-goldenka: Yammee (od ulubionego motoru podobnej marki ;), często zwana też Brytfanną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: verte Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:05 Teraz moje: pies - Nox (po łacinie, he, dla przyjaciół Klops), kot - i z tego jestem dumna ;) - Myszkin :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aśka Myszkin IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.06.05, 23:47 Moi sąsiedzi też mają kota Myszkina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: JA MAM FILUSIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:09 chomiki kolejno: Mysza, Baran myszoskoczek: Brandy psy: Barnaba, Kuda-Ty (z ros. - pies przybłęda), Bonsai, Fred, Longer (jamnik oczywiscie), Monroe (pudel), Tuptuś (dog niemiecki), Amfa- nie wszystkie moje :) koty: Nielot, Vanilla, Siemens, Wektor papugi faliste - Mini i Maxi papugi Nimphy - Flip i Flap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:06 Ja mam Głupulke, Kicie-Pokojową i Kocurka Głupulka jak jej wygodnie, to udaje głupią. Np. niby nie umie otworzyć uchylonych drzwi i jak nikt ich nie otwiera po jej żałosnym miałczeniu, to obrażona sama sobie radzi z tym trudnym zadaniem.Takich sytuacji jest pełno :) Kicia-Pokojowa jest najspokojniejszym,najbardziej przyjaznym i pokojowym kotem jakiego widziałam. Poza tym w przeciwieństwie do pozostałych kocich lokatorów uwielbia spędzać czas w domu- "na pokojach" Kocurek- cóż... zabrakło nam fantazji :) Moja koleżanka taż ma Tofika (ktoś juz o tym pisal) Również na cześć kabaretu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lajlah Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:07 Ja mam dwa jamniki, jeden nazywa się Tłuczek, a drugi Kotlet, ale to nie ze względu na tuszę, oba są bardzo zgrabne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anowik Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 28.06.05, 22:59 Pies nominalnie Bingo, ale reaguje na Puciajftuj, Bibi, Bisiu i Ogonku. Kot to Sitko, ale reaguje głównie na dźwięk nasypywania pokarmu do miski. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
underneath_it_all Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 21:09 Cóż mój pies ma najbardziej banalne imię na świecie - wabi się Max. Ale za to nadrabia "przezwiskami" tj: a) Kinciolek b) Bidu c) Miziaczek d) Kotek e) Jajeczny przyjaciel f) Pies Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przemeqq Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 21:10 A mój kot nazywał się.....KOT.Tak już przywykło i zostało :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 81.219.21.* 30.06.05, 09:04 Ha ha, mój też :-) A ostatnio czytałam, że kot Grzegorza Turnaua też... jest KOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kotecek Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 15:07 dla odmiany mój kotek nazywa się Kotek ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vharia Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 21:25 Atrapa- to było najlepsze. Był to kot, stary, spasiony, głównie leżał i sie nie ruszał:)))) I jeszcze kojarzy mi się szczur Aneksyna (molekularni pewnie skojarzą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: 83.238.168.* 28.06.05, 21:45 Jamnik wabił się Spacja - wg mnie super. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnella Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.devs.futuro.pl 28.06.05, 22:01 Na podworku u moich rodzicow mieszka babka co nazwala swoje wilczury Złotówa i Dolar :) masakra, nie? Moj królik nazywaL się Mufka ale się nie przyjeło bo reaguje tylko na "Królik" Odpowiedz Link Zgłoś
aureliana Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:15 moj kto sie zwie UBIK( z ksiazki pod tym samym tytulem pana P.K.Dicka). ale niestety, wiekszosc ludzi uwaza sie za bardzo oryginalnych i dowcipnych jesli powiedza: to od UBIKACJI, tak? ha-hah-hah. btw, moze znacie jakis sposob na dowalenie/ obrocenie w zart takiego tekstu?;) jestem drazliwa, wiec najchetniej bym dowalala, jeno nie wiem jak. zazwyczaj mowie po prostu, ze mnostwo osob to wczesniej wymyslilo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Uzo Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:22 mozesz powiedzieć, że to skrót od: UBI-jam K-retynów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Charlottka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.spox.org / *.org 28.06.05, 22:23 Mój bokser nazywa się Koka ;) Tato mówi "dla dorosłych KOKAina, dla dzieci KOKA- cola". Ale reaguje też na: -Koks -Kokusia -Kokunia -Kokosza -Kokarda -Kokeńcia -Koksik itd a także na: -Głupol -Pampers -Śmierdziel ...itp ;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kociara Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 04:34 Mów, że to Ubik z Wysokiego Zamku - prawie jak sredniowieczny rycerz brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sd Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.06.06, 22:21 Killer, Miller, Urban Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panna_prym Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 23:26 to ja myślałam, że ja mam dziwne pomysły w nadawaniu imion zwierzętom w czym utwierdzali mnie znajomi ale widzę, po tym forum, że nie jestem sama i są lepsi ode mnie mój kot:demon-miał byc czarną kocicą-desdemoną-idealnie się teraz wabi do swojego paskudnego charrrakterku moje pieski po kolei:"kiwi"(suczka),"gacek","muszka","muszka2" mój chomik(żył dwa dni)-"kubuś" świnka morska:"kasia" papuga:"kubuś" szczurek(a raczej pani szczurek) "szczurzynka" lub "principessa" lub "maleńka" ,"księznkiczka" natomiast kumpel nazwał swoje koty:"przerwa", "kropka", "bałagan", koleżanka nazwała kota:"psotka" mój poprzedni kot oczywiście "maciek" a kot mojej mamy ...he he moje ulubione:"szajbus"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roz Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:23 Tekla, Bąbel vel Dupek i Znaczek Odpowiedz Link Zgłoś
ishka Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. 28.06.05, 22:35 moja sunia to ENIGMA ;] trafiłam pięknie, bo miała być sznaucerem olbrzymem a wygląda jak mały, zgrabny labrador! a reaguje na każde słowo, jakie padnie z myślą o psie... to chyba taki psi zmysł że chodzi o nią i że pewnie chodzi o spacer/czesanie/głaskanie czyli same frajdy! od czarnego słonka i jeża przez wszelkie odmiany imienia aż do wszarza, zbója i cholery włącznie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:27 pies amstaff - PREZES Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dev Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.gskgonet.com.pl / 217.96.23.* 28.06.05, 22:28 Jebuś - kot koleżanki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zla.kobieta Re: dziwne - oryginalne imiona psów - kotów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 22:34 Miszket Moj szczeniak ktorego mam od dzis :) Odpowiedz Link Zgłoś