Dodaj do ulubionych

Różnica między coca-colą a pepsi-colą

IP: 213.25.20.* 11.07.05, 10:04
Jaka jest różnica między coca-colą a pepsi-colą?
Ja zauważam jedynie róznicę w opakowaniach, smak jest ten sam - nieszczególny.
Czy ktoś dostrzega różnicę w smaku?
Ewentualnie inne różnice?
Obserwuj wątek
    • minnetou Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 10:13
      pepsi na rdze lepszym srodkiem jest
      • purhed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 10:46
        oba napoje są dobre na rdzę (używam zazwyczaj coca-coli).
        Jeśli idzie o smak - tylko coca-cola, jest lepsza:)
        • Gość: cdx Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 12:26
          Na rdzę to najlepsza jest fanta ;)
          • Gość: jake Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: 212.160.102.* 16.07.05, 00:04
            W okolicy organy opiniotwórcze(miejscowe dewotki) twierdzą, że CC dobrze robi
            na żołądek. Duży wpływ na te napoje robi miejsce rozlewania. Podzielam zdanie
            rodaków, którzy propagują opinię, że w Coli da się zauważyć lekki posmak trupa
            myszy. Jak sądzę pogląd ten upowszechnił się za czasów PRLu i wrogiej
            propagandy rządów komunistycznych.

Pozdrova
            • carmelaxxx Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie 16.07.05, 21:34
              skad wiesz jak smakuje trup myszy?
            • Gość: Dosia Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: 62.233.164.* 17.07.05, 17:12
              Poplakalam sie ze smiechu. Cos chyba na rzeczy jest z ta mysza :))
              • Gość: mysza Re: Wiadomo Pepsa jest lepsza - wg. mnie IP: *.206.112.242.telsat.wroc.pl 17.07.05, 17:44
                Wypraszam sobie! JA ZYJE!!!!
        • Gość: kuke Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.net.ircam.fr 15.07.05, 18:26
          a jaka jest roznica miedzy kukuruku a kuku na muniu???
          • Gość: @ Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.jgora.dialog.net.pl 15.07.05, 23:11
            od Pepsi się w głowie pieprzy, a od Coli się w głowie pie*doli :)
      • Gość: luska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.borne-sulinowo.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:04
        różnica jest tylko w literkach i cenie bo na hali i tak wszysto miesza sie w
        jednej beczce
        • Gość: rilwen Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:31
          coca-cola light ma fatalny smak, pepsi light jest całkiem dobra... słodzonych
          nie pijam... poza tym jedna jest ponoć koszerna, a druga nie
    • Gość: Y_Sam Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:12
      A w mediamarkt dają cipuszki :-) Coca cola, nie pepsi.
      • Gość: wacław Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 193.29.205.* 15.07.05, 09:27
        Y_Sam - jeezu, skad piszesz - oni wszedzie napisali to łącznie - bo tak sie
        zastanawialem czy tylko w poznaniu jakiemus mądremu spacja się smykła!!! a tu
        widze zjawisko masowe te cipuszki - znowu maly skandalik MM coby uwage zwrocic.
        pepsi jest delikatniejsza, kłelka mocniej w gardziolko gryzie. PEPSI COLA COLA
        PEPSI NASI BEDĄ ZNÓW NAJLEPSI :-))))) hehe
    • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 11:17
      Pepsi jest mnie gazowana, Coca ma mocniejszy smak.

Pepsi Light jest nieszczegolna. natomiast Coca Cola Light jest slodsza od
      zwyklej i zostawia w ustach specyficzny posmak.

Pozatym coca Cola wypuscila kilka smakow, Lemon i Vanilla (moja ulubiona) i
      chyba cos jeszcze.
      • Gość: feelipe cola vanila? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:24
        ochyda, nie mogłem wypić nawet pół litra. A tak ogólnie to cola jest bardziej słodka
        • p.wiejaczka Re: cola vanila? 15.07.05, 16:05
          Cola jest lepsza. Jest słodsza. Ale różnica nie w słodkości - PEPSI wydaje mi
          się jakaś taka bez płciowa. Wkońcu każdy może mieć swoje własne zdanie.
          Pozdrawiam. Nareczka
          • xtrania Re: cola vanila? 17.07.05, 22:31
            A w ogóle, to ja ani Coli, ani Pepsi nie lubię. Jedzie od tego na kilometr
            chemią, słodkie jak nie wiem co, kalorii te napoje mają wiecej niż tłusty
            schaboszczak, niezdrowe tak bardzo,że ci co piją w litrach dziennie nie rozłożą
            sie po śmierci (bo tyle konserwantów), wymysł wielkich koncernów z AMERYKI
            (sic!) i na dodatek drogie toto jak cholera. Nie lepiej soczki albo mineralkę?
            Albo nawet herbatkę?
            • plonaca.zyrafa Re: cola vanila? 18.07.05, 18:04
              > Nie lepiej soczki albo mineralkę?
              > Albo nawet herbatkę?

Zartujesz? ;P

-
              -
              "Szatan przyszedl do mnie w snie i powiedział mi ze jestem jego namiestnikiem na
              ziemi.Bardzo się ucieszyłem."

jarek-tru-black.blog.onet.pl/
      • Gość: łukasz Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:36
        Gdzie kupiłeś colę vaniliową?
        • Gość: Johny Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:42
          w niemczech mozna kupic. Pyszna jest! eech...
          • Gość: łukasz Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:03
            wiem że jest pyszna, piłem za dobrych czasów pobytu w londynie, myślałem że w
            końcu dotarła do polski!
            • Gość: aga Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:14
              mmm mysle , ze jest .róznia midzy soba.pepsi dla mnie jest lepsza
          • Gość: Zbig Kola waniljowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:04
            ...jest też w Belgii, Francji i Rumunii. A dlaczego w Polszcze niet ?
            • Gość: łukasz Re: Kola waniljowa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:32
              To jest dobre pytanie do polskiego producenta coli, polska też ma ochotę napić
              się coli vaniliowej!
              • Gość: kocham_wiosne Re: Kola waniljowa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 14:34
                swego czasu (jak jeszcze chadzalam na pizze) w pizza hut pilam tzw pepsi flock,
                czyli nic innego jak pepsi z galka lodow wanliowych,albo smietankowych (chyba
                jednak te pierwsze). proponuje sprobowac,zamiast vanilla coli i po prostu dodac
                lody-pyszne to:)
                • Gość: pingu_pingu Re: Kola waniljowa IP: 208.161.242.* 15.07.05, 15:44
                  Cola waniliowa jest do kupienia w Polsce, ja kupilem w Bomi (to nie reklama), po
                  9,90, jest tez fanta mandarynkowa. Cola vanilla jest niedobra, jakby dolac do
                  coli fiolke aromatu do ciast.
                • Gość: koala Re: Kola waniljowa IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 15.07.05, 23:45
                  nie pepsi FLOCK tylko PEPSI FLOAT!!!

rzeczywiscie pyszne!!!
          • Gość: Norman Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 00:08
            Bywa w Bomi w Warszawie. Jest we Francji, Holandii, Hiszpanii etc.
        • 1adarek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 14:56
          Gość portalu: łukasz napisał(a):

> Gdzie kupiłeś colę vaniliową?
          W Australii
        • gale Waniliowa 18.07.05, 22:35
          Koszmarne paskudztwo. Niestety, opakowania sa - szczegolnie dla nas, nie
          przywyklych do tego produktu - ludzaco podobne do normalnej coli i latwo sie
          naciac. Obrzydlistwo pierwszej klasy!
      • Gość: hillda Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 13:17
        oprócz vanilliowej cytrynowej jest jeszcze cherry w założeniu z posmakiem
        wiśni ;-)
        btw pepsi jest lepsza (i chyba już nie produkują pepsi-coli tylko pepsi...?)
        PEPSI RULEZ
      • Gość: wojd1 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 81.15.159.* 15.07.05, 22:56
        wstyd...taki fajny Ci-temat, a Ci znowu o Coli...
    • sgk Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 12:16
      Coca-COla ma większe bąbelki, Pepsi mniejsze :)
      • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 12:22
        No i jeszcze Pepsi chyba Beckham reklamuje :) A cocaCole Swiety Mikolaj :)
      • Gość: beth Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.house.gov 15.07.05, 19:56
        Nie nie nie, jest wlasnie odwrotnie!!!:) Pepsi ma wieksze babelki!
      • Gość: wojd1 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 81.15.159.* 15.07.05, 22:57
        ha!
    • xxx131 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 11.07.05, 13:12

Jedna jest slodsza, tylko niewiem czy Coca-Cola czy Pepsi.
      • Gość: zruc Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.cable.wsm.wielun.pl 12.07.05, 13:34
        Bo Pepsi piją lepsi.
        • tankgirl5 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 23:11
          Pepsi piją lepsi a cole gupole;) A najlepsza jest Pepsi cynamonowo-imbirowa!
      • Gość: zielo Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.07.05, 10:48
        pepsi ma mniej bąbelkow, lepszą zakretke, jest lepsza w smaku, dluzej trzyma
        zapach po zgubieniu zakretki [lol]
    • paul_78 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 13:51
      Różnią się smakiem też Coca-Cole produkowane na różne rynki. Np. coca-cola
      azjatycka jest słodsza od coca-coli europejskiej.
      • lookdawn Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 15:46
        cola ma kwas ortofosforowy, a pepsi fosforowy, albo na odwrot. =]
        • Gość: shamed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:11
          to to samo
          • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 16:24
            "orto-" chyba cos znaczy przeciez...

Jezus.. kiedy ja mialam ta chemie :)
            • Gość: shamed Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 16:45
              kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to
              było ;))) pozdrawiam
              • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 17:52
                > kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to
                > było ;)))

7 lat temu :)
              • Gość: brawo... Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:01
                • Gość: ala chemia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 21:02
                  kwas ortofossorowy jest odmiana kwasu fosforowego, ktory o ile mi widomo ma
                  jeszcze kilak innych odmian... jest taki podzial: orto, meta, para w zaleznosci
                  od ustawienia podstwanika :)
                  • Gość: QAS321 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 23:08
                    o- m- p- to akurat w aromatach !@#$#%$
                  • Gość: paula Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 17:48
                    ale to akurat nie o podstawnik chodzi tylko o wartosciowosc pierwiastka
                    głownego w tym wypadku fosforu a odstawniki to w chemii organicznej
                    • gale Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 18.07.05, 22:42
                      Z pozdrowieniami dla prof. Golkowskiego (XLI LO im. Lelewela, Warszawa), zwanego
                      Golym (straszny skurczybyk, erotoman, pedofil etc.), kwas ortofosforowy to...

H3PO4

Tadam!!!
              • xtrania Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 17.07.05, 22:35
                Gość portalu: shamed napisał(a):

> kwas fosforowy to po prostu kwas ortofosforowy (V). oj, chyba dawno to
                > było ;))) pozdrawiam
                Kwas fosforowy (V) to jest inaczej kwas ortofosforowy :)))))))
    • Gość: olo Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:44
      duuuuuza roznica.Niestety.CC pod kazda szerokoscia geograficzna jest slodsza od
      PC.Czuje sie w niej rowniez wiecej ekstraktu Cola . I jest w kazdym calu
      adresowana do ludzi ,ktorzy wiedza czego chca.Pepsi do mlodych.Wole CC ---
      zdecydowanie.Reszte robi reklama. olo ;)rowniez mlody ---ale kiedy bede jezdzil
      zlotym BMW jak nie teraz? Pozniej starczy mi maluch. ;))))
      • lucusia3 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 18:42
        Dla tych, co wiedzą, kttóra im lepiej smakuje proponuje test. Niech ktos do szklaneczek (kilku najlepiej, pod spodem oznaczonych) powlewa tego i tego. Szklaneczki pomieszać. Restujący ma powiedziec co w której szkalneczce jest.Robilismy to wiele razy, wynik zawsze mieści się w granicach losowego dzielenia. NIKOGO nie znaleźliśmy, kto sie nie mylił. No byc może nasi znajomi nie mają zbyt dobrego wyczucia smaku...
        • lucusia3 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 12.07.05, 18:44
          PS Cytrynowa, wisniowa, waniliowa i imbirowa cola się różnią sie smakiem od pozostałych. Te nie nadaja się do testów.Szkoda tylko, że nie da się ich jeszcze kupić wszystkich w Polsce.
        • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 11:43
          A ja odroznie.

Odkad pamietam pije tylko CC Light, wiec od zwyklej od razu odroznie (slodycz,
          posmak chemii i lepka warstwa na jezyku), a od Pepsi tym bardziej.
        • Gość: Andik Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 212.160.87.* 15.07.05, 09:57
          Ja rozróżniam nawet po zapachu (pod warunkiem że nie są scgłodzone do 5 st.C
        • Gość: qbiack Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 193.28.230.* 15.07.05, 12:31
          widac ci znajomi palą za dużo lub piją mocne trunki, gdyż wrażliwość ich kubków
          smakowych wypada blado. Ja piję PEPSI już chyba z 25 lat i ZAWSZE rozpoznam ten
          napój nie tylko w teście 50/50 ale i z liczniejszego grona. Cola mi osobiście
          nie podchodzi choć jest o wiele lepsza niż te wszystkie hoop cole i temu
          podobne syfy. PEPSI RULEZ
      • Gość: PND Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 18:50
        > PC.Czuje sie w niej rowniez wiecej ekstraktu Cola . I jest w kazdym calu
        > adresowana do ludzi ,ktorzy wiedza czego chca.

To forum humorum, wiec zakladam, ze nie wierzysz w slogany reklamowe, ktore
        wmawiaja ludziom, jakoby spozywanie tych "wyrobow napojopodobnych" mialo jakis
        zwiazek z ich osobowoscia. Jezeli ma jakis zwiazek, to raczej z takimi cechami
        jak komformizm czy lek przed odrzuceniem, ktorymi reklamy tych wyrobow sa
        podszyte. Reszte zalatwia merchandising, ktory w sklepie daje im radosne
        poczucie "wyboru" miedzy tym, co znajdzie sie w zasiegu ich wzroku i ramion,
        choc to wybor z reguly pozorny, o czym przekonuja z reszta wszystkie "slepe"
        testy napojow gazowanych, piwa, proszkow do prania i wielu innych produktów
        odartych z tej ich "osobowosci"

Tak naprawde ludzi, ktorzy wiedza, czego chca jest niewielu i watpie, zeby
        zaliczali sie do nich wielbiciele jednej czy drugiej coli.
    • Gość: pzak Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:38
      kiedyś przypadkiem odkryłem, że Coca-Cola zamarza szybciej niż Pepsi-Cola; tzn. rano butelka z Pepsi była zamarznięta, a z CC - nie
      • Gość: pzak Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.sownet.gliwice.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:39
        poprawka CC była zamarznięta a Pepsi nie ;-)
    • wichura Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 14:17
      Do mieszania z piwem lepsza (smakowo) jest pepsi, choć chyba szybciej wytrąca
      się ten ochydny osad. Tak czy inaczaj - dwie trucizny. Już wolałbym dyskusję:
      Schweppes czy Kinley (stawiam na Schweppes'a).
      • missann Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 09:45
        A ja wole Cole :) Pepsi jest bardziej sztuczna w smaku, za mocno czuc w niej
        jakies paskudztwo do slodzenia, tak jakby za duzo slodzika nasypali. Pepsi to
        dla mnie podroba Coli. A Cola Light tez mi nie smakuje, bo tez za duzo slodzika
        czy czegos takiego.
        A sprobujcie sobie ludzie Cole z adwokatem :) Normalnie litrami moglabym pic :P
        PYCHAAA! :)
        A od Schweppsa wole Kinley, Schweppes jest za gorzki, az ciarki przechodza. Ale
        co kto lubi. Pozdrawiam :)
        • Gość: mariano Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.blich.krakow.pl 15.07.05, 14:29
          A coca-cola z Martini Rosso? pyyyycha!! :)
    • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 13.07.05, 15:33
      Poczytaj moje posty wczesniejsze.
    • Gość: xTr Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.acn.waw.pl 15.07.05, 08:58
      Cola zawiera śladowe ilości niklu (konserwant).
      Pepsi nie.
    • Gość: eliz bez różnicy IP: 217.153.187.* 15.07.05, 09:04
      zarówno pepsi jak i cola są ohydne.
      zresztą inne produkty coca coli też są wstrętne.
    • Gość: nanook Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 212.182.102.* 15.07.05, 09:12
      Obydwie nie nadają się do mieszania ze spirytusem. Spirytus traci smak.
      • turecki4 Puszka Pepsi ma w sobie 6 łyżeczek cukru 15.07.05, 09:17
        CC mniej. Albo na odwrót:) Ale i tak CC jest "smakowo lepsza", Pepsi zalatuje
        metalami ciężkimi zbyt.
    • Gość: JERRY Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.adsl.inspire.net.nz 15.07.05, 09:20
      jak miedzy weglem kamiennym a kamieniem wegielnym.
    • Gość: Olo Ratuj... POLO COCTA!!! is the best IP: 193.29.205.* 15.07.05, 09:29
      • Gość: nanook Re: POLO COCTA!!! is the best IP: 212.182.102.* 15.07.05, 09:43
        POLO COCTA ! wiadomo że jest poza konkurencją. :))
        • xxx131 Re: POLO COCTA!!! is the best 15.07.05, 12:33

Ratuj sie kto moze! POLO COCTA jest najbardziej obrzydliwym napojem na swiecie! Niemoge jej pic bo bym po niej wszystko zwrocil!
    • Gość: JOT :-D Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.so.pkpik.pl / 81.219.116.* 15.07.05, 09:42
      Tylko lepsi piją PEPSI a głupole COCA-COLE :-D
    • gosia.83 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 09:47
      Hmmm... a jaka jest różnica między HoopColą, PoloCoctą i CocaColą??? Procz
      cenowej rzecz jasna:)
      • Gość: misia-arnisia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 213.25.20.* 15.07.05, 10:18
        Chyba żadna, wszystkie smakują równie paskudnie - jak osłodzona woda
        zwymieszana z syropem na kaszel
        • plonaca.zyrafa Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 10:28
          > Chyba żadna, wszystkie smakują równie paskudnie - jak osłodzona woda
          > zwymieszana z syropem na kaszel

Naprawde nie odroznisz tego obrzydlistwa HoopColi od klasycznej CocaColi?
          • Gość: misia-arnisia Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 213.25.20.* 15.07.05, 10:35
            Jasne, Hoop Cola i Polo Cocta mają wiekszą zawartość "syropu na kaszel"
      • Gość: mariano Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.blich.krakow.pl 15.07.05, 14:34
        Ech.. co za pytanie? Te wszystkie PoloCokty, Hoop Cole, Cole z Biedronki itd. to
        po porstu syf w porównaniu z prawdziwą Coca Colą czy Pepsi (ja tam nie widzę
        różnicy między CC a Pepsi). Róznica jest taka sama jak między piwem Lech a piwem
        Tesco czy piwem z biedronki (Fasberg chyba? nie pamietam...) :)
    • Gość: xx23 Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 62.119.24.* 15.07.05, 09:49
      Kiedys widzialem film dokumentalny o historii coca coli i pepsi.Okazuje sie ze
      w ameryce byl taki czas ze coce cole sprzedawano bialym a pepsi wylacznie
      murzynom.Coca byla symbolem napojem lepszym , dla lepszej rasy a pepsi
      gorzym , dla gorszej rasy. Ale porabane , no nie? Dobrze ze dzis nie ma tego.
    • Gość: zeniu Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:07
      Po CC mam wrazenie suchych sebow dlatego preferuje PC
      • mooniek Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą 15.07.05, 10:16
        A ja właśnie jak wypiję Pepsi i pozgrzytam zębami to mam wrażenie, że dzieje
        się coś złego nie mówiąc o odgłosie. Cola jest lepsza, mniej słodka.
        Poza tym nie ma nic lepszego na kaca jak zimna Cola.
        Wiem, że jedno i drugie to świństwo straszne ale co tam. Pozdrawiam zwolenników
        Coli...tych od Pepsi też
        • Gość: Druzja Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: 217.153.210.* 15.07.05, 10:22
          Eeeeee tam zgrzytanie. Mooniek chyba na notorycznym kacu jest, ze takie brednie
          wypisuje.

*-*-*-*-*-*
          Gazowane to syf!
    • Gość: grenzik Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:17
      coca cola jest slodsza i gęstsza (to drugie można zauważyć po tym w jaki sposób
      się pieni :)
      • Gość: pepsi or cocacola? Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.walbrzych.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 10:51
        wydaje mi sie,ze tez bym odroznil Pepsi od Coca-Coli,moim zdaniem pepsi lepsza,a
        ostatnio pijam BOOM BEL Colę za 0.68zl - 1.5L i mi smakuje,całkiem niezła jest
        też Volcano Cola za 1.28zl - 2L,z tego co pamiętam to i Mr.Max Cola całkiem
        ok,Polo Cocta też nie jest zła
    • Gość: mjut&sylka Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 10:49
      zdecydowanie PEPSI, najlepiej w "starej", szklanej butelce!!!!!!
    • Gość: djm A jest różnica... IP: *.chello.pl 15.07.05, 10:51
      Coke jest mniej posłodzona (tzn. w smaku mniej słodka odrobinę, bo czy mniej
      cukru to nie wiem), ma za to wyraźny posmak karmelowo-cocacolowy. Pepsi
      odwrotnie - bardziej slodzona, sam napój czuć mniej. Woda i cukier. W dodatku
      nadmiernie się pieni, a coke - w sam raz... Kryptoreklama to będzie, ale ja tam
      wolę coke. Na podstawie wieloletnich badań i porównań - serio, porównywałem parę
      razy, sprawę przemyślałem ;)
      • marikaso Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:04
        nie wiem czym sie rózni, ale wole Pepsi;))) albo Pepsi z cytryną;)
        • halina731 Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:14
          Jeden znajomy marynarz też twierdził ,że odróżnia i że wili Pepsi.Zrobiliśmy
          doświadczenie:do trzech szklanek nalaliśmy Coli lub Pepsi ,on nie widział w
          której szklance co było wlane i oczywiście nie zgadł(w dwóch szklankach miałby
          50% szans że dobrze strzeli). Krążą dowcipy ,że to produkuje de facto jedna
          firma a klient ma ten komfort ,że wydaje mu się iż ma wybór.Ogólnie jest to
          świństwo po którym się jeszcze bardziej chce pić
          • marikaso Re: A jest różnica... 15.07.05, 11:34
            ale rewelacyjnie działa jako lekarstwo na wymioty. Serio-pediatra zalecił nam
            podawanie dziecku przy wymiotach odrobiny odgazowanej pepsi albo coli. Ale to
            juz troszke OT.
            W knajpach maja tylko Cole, szkoda;)
            • monikaannaj Potwierdzam! 15.07.05, 11:43
              Działa nie tylko na dzieci - sama sprawdziłam. Nie czekałam az do wymiotów, jak
              tylko zaczęło mnie mdlic i krecic w brzuchu łyknełam rozgazowanej i ciepłej
              coli. Działa błyskawicznie!
            • Gość: ace Nie wszędzie dają Coke. IP: *.devs.futuro.pl 15.07.05, 11:46
              W Pizza Hut mają Pepsi, 7up i Mirinde.

Z Coca-Cola Beverages wolę Coke i Fanta, natomiast od Pepsi 7up.
          • Gość: lukaszek Re: A jest różnica... IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:16
            Ja tez twierdzilem (i twierdze) ze rozrozniam te napoje ale moja rodzinka
            oczywiscie nie wierzyla i zrobila mi identyczny test 3 szklanki w nich Pepsi
            lub Coca Cola i... oczywiscie ze rozroznilem, ja nie mam z tym zadnego
            problemu. Oczywiscie lepsza i to o wiele jest Pepsi! Pozdrawiam
    • Gość: luska Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.borne-sulinowo.sdi.tpnet.pl 15.07.05, 11:01
    • Gość: Hmm Re: Różnica między coca-colą a pepsi-colą IP: *.chello.pl 15.07.05, 11:07
      Pepsi jest sto razy lepsza od Coca-coli... ta druga jest mdla, okropna w smaku
      i zawsze po niej moj brzusio mnie boli. A pepsi ma normalny smak, pyszna i
      nikomu nie szkodzi :P

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka