Gość: Gosia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 09:28 W Lublinie w Tesco na stosiku gdzie sprzedaja gorace dania, napis na ladzie: "hot doog". Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:38 to pewnie po holendersku;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 10:18 w Jeleniej Górze pani w schronisku napisała: Biały Stok i zapytała.....: A jakie to województwo? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hnhn Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:22 Nie dziw sie - kiedyś w hotelu jak mój brat wynajmowal pokój, to recepcjonista siezastanawiał, czy Krasnystaw (miejsce jego urodzenia) leży w Polsce, bo jakos rusko mu to brzmiało... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matti Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 193.0.236.* 11.08.05, 10:40 Ja natomiast spotkałem w TESCO w Warszawie "Krokiety Hińskie", a w jednym pubie piwko "Warka Strąg" Odpowiedz Link Zgłoś
vatzi Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 10:48 Ja przed laty, jeszcze za ancien regime'u, widziałem na Helu w knajpie francukie wino. Na etykiecie widniała nazwa Haut Mornag, a na kartce z ceną na półce stało starannie wykaligrafowane Huj Morgan. Oczywiście, że zamówiliśmy :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: 44,1.* / 193.193.181.* 11.08.05, 11:20 zamiast 7UP - ZUP :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobi113 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.jastrzebie.sdi.tpnet.pl 11.08.05, 11:30 Cieszyn, lata osiemdziesiąte, wystawa w sklepie spożywczym: pudełko z chińskiej herbaty i obok napis na kartce "cherbata hińska" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janna Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.adsl.inetia.pl 11.08.05, 12:31 Kraków, Podgórze, bar mleczny: na niektore dania trzeba chwile zaczekac, ja siedze nad moimi pierogami, az tu pani zza bufetu do pana w brazowym: "Watrobe prosze sobie odebrac!" I jeszcze sklep miesny, tez Krakow Podgorze: kaszanka koszerna :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iica Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.pan.pl 11.08.05, 12:56 Nikt mi nie wierzy ale widziałam an własne oczy: JAJA OD CHŁOPA. (nie miałam aparatu fotograficznego niestety) I jeszcze szyld: CUKIERNIA, i cennik: "hamburger, hot dog, kurczak z rożna"... (to mam udokumentowane na zdjęciu) W Cieszynie szyld: "wchod do mleczarni". W Poznaniu: "Spodnie. Rok zał. 1912" Normą jest umieszczanie w karcie dań pod hasłem "dania jarskie" np. jajecznicy na boczku itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.stat.gov.pl 11.08.05, 13:39 w Warszawie pod Halą Mirowską od lat można kupić jaja chłopskie Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: wchód 25.08.05, 11:50 > W Cieszynie szyld: "wchod do mleczarni". W Krakowie też jest 'wchód do mleczarni'. I w wielu innych miastach i miasteczkach.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Windowliqer Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.pulsar.net.pl / *.victoria.pulsar.net.pl 11.08.05, 12:37 W lubuskiem wszędzie piszą kebap...powodzenia im życzę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e.w.u.n.i.a Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.nstnig01.ct.comcast.net 11.08.05, 12:46 zajebisty watek,codziennie czytam i codziennie mi poprawia humor:) Troche z innej beczki: w zeszlym roku kumpela jakos sie zgubila w jednej z warszawskich dzielnic,bardzo sie spieszyla na zajecia i nie wiedziala,na ktory przystanek pojsc,zeby zlapac tramwaj na uczelnie. Zapytala wiec pani w kiosku: przepraszam,w ktora strone na uniwersytet? A pani jej na to:Jagiellonski? Taaa,na Jagiellonski to chyba w pociag bardziej niz w tramwaj... A "swierze" mieso to chyba klasyka,pamietam,jak moja Mama kiedys zwrocila panu ze sklepu uwage,ze na wielkim szyldzie przed jego sklepem jest byk.Oj,jak sie pogniewal:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bip Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.adsl.inetia.pl 05.10.06, 11:42 Otóż prawidłowa turecka nazwa brzmi właśnie kebap nie kebab...a lubuskie leży blisko granicy z Niemcami-gdzie jest wielu Turków własnie i stąd zapewne ta pisownia Odpowiedz Link Zgłoś
surviver_30 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 13:11 nie jest to z cennika ani "menu", ale też kulinarne - wyczytałam to w jakimś przewodniku po Chorwacji (chyba w "Podróżach"), że można też zjeść tradycyjne polskie dania: pizzę i kabab... rzeczywiście od wieków w naszej tradycji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.stat.gov.pl 11.08.05, 13:24 kilka lat temu widziałam w wiejskim sklepie spożywczym Kompot z langrodów (chodzi o renklody) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.kp.pl 11.08.05, 13:33 Często ŚWIERZY chleb, ŚWIERZE owoce. Już nie czytam, kręci mi się ... Odpowiedz Link Zgłoś
apfel27 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.08.05, 17:36 widziane roniez w wiejskim sklepie: armaty do ciast, mialo byc aromaty. Odpowiedz Link Zgłoś
kleopatryx Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 13:35 A ja w jakiejś wsi pod Gorzowem Wlkp. znalazłam "andruty kakałowe". Przez chwilę zastanawiałam się, co to jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
jorn Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 13:43 Na przydrożnym stoisku przy drodze nr 2 blisko granicy niemieckiej wielki szyld wypisany flamastrem na tekturze: "blałberen" (Józek, jak jest po niemiecku "jagody"? "Blaubeeren", no i napisał...) Z innej beczki, nie błąd, ale dla nieprzyzwyczajonego wyglądało dziwnie: w Serbii na budce z fast foodem: "Xoт дoг" Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
taaleeloo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 13:53 na Słowacji, za danie wegetariańskie uznano smażony ser...z szynka:/ Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 13:51 my do dzis wspominamy menu budki na kempingu w Lucieniu - HAMBURGER MENU+COLA, na pytanie co wchodzi w sklad ww menu pani zdziwiona odpowiedziala "no hamburger i cola" ... uwielbiam jeszcza jak ktos mowi ze robi salatke z pory, poprosze jedną porę... a cacyki - juz nawet nie komentuje moja znajoma natknela sie na piwo ze sokiem i kebab ze sosem i odtąd weszlo to do naszego slownika :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaja Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:04 Jeszcze z lat 80: NAPOJ ORGANE DRYGIN ( PROSZE GIN. Nie ma zadnego dżinu. Tu pani ma...A - drygin!) Pizza z keczapem. Z szczypiorkiem. Z pieczarkami ( taki wybor) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.stat.gov.pl 11.08.05, 14:44 Na stacji PKP w Nasielsku w barze pani na pytanie co jest do picia Odpowiadała zgodnie z napisem na etykiecie ORANGE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.eranet.pl 12.08.05, 01:01 ostatnie kebabowe sprostowanie: wszystkie nazwy są prawidłowe: w języku tureckim piszemy kebap, w języku arabskim kabab ( w języku literackim jest to samogłoska a, choć powszechnie czyta się e, stąd kebab) I proszę odczepić się od cacyków - to świadczy o kulinarnej ignorancji, bo obecnie cacyki można nawet kupić w supermarkecie, nie trzeba udawać się do Grecji czy Turcji. I znowu: po turecku cacik (stąd cacyki), a grecką wersję ktoś już powyżej przytoczył. A co do hot dogów :) Wiele lat temu, wujek - Polak zamieszkały w Anglii, podczas wycieczki do Brighton , na plaży, tuż po pływaniu zapytał mnie po polsku: " a może teraz zjadłabyś Gorącego Psa?" I nie zrozumiałam, co miał na myśli, choć hot dogi już wówczas do Polski zawitały! Odpowiedz Link Zgłoś
blinski Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 12.08.05, 10:06 wszystko ok, ale w społecznej świadomości ludzi (przynajmniej tych, któzy lubią i kupują) funkcjonuje nazwa tsatsiki, tak pisana właśnie. poszukując tsatsiki w supermarkecie, na 'cacyki' mój niecierpliwy wzrok nawet by nie spojrzał. podobnie z kebabem - w polsce przyjęła się pisownia opierająca się na wymowie arabskiej, a więc 'kebab'. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.chello.pl 12.08.05, 11:31 Tzatziki, nie tsat-siki:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karo z angielskiego ts=c IP: 62.111.174.* / *.crowley.pl 15.08.05, 11:54 w angielskim " nasze"c zapisywane jest jako "ts" stad rozmaitość pomyłek, czasem komicznych u naszych zamerykanizowanych pseudoznawcow językow obcych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.04.06, 16:32 W Dębkach nad Bałtykiem jest mała pizzeria, w której zawsze można zjeść tzatzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
cockerofil Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.08.05, 21:45 marchefka27 - weszlo do slownika "waszego" jak najbardziej slusznie i poprawnie, piszemy/mowimy: ze serem, ze sokiem, we wiedniu itp... zawsze tak piszemy gdy dwie spolgloski wystepuja po sobie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
cockerofil Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.08.05, 21:51 we Wiedniu, oczywiscie;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.retsat1.com.pl 10.09.05, 02:55 No co Ty opowiadasz? Ze mamą, ze kotem, ze makaronem? ze góry, ze kina? we Sopocie, we pantoflach? Odpowiedz Link Zgłoś
grenzik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 25.09.05, 13:25 Whooaa.. ale go przymknąłeś :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hn Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 22:29 Akurat forma "we Wiedniu" występuje, chociaż nie ma tam dwóch spółgłosek, jak "we Lwowie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz zaraz Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.06.07, 00:08 skoro "we wiedniu" to moze na tej samej zasadzie "we wodzie" i we "wiosce", hę? :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morphea Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 14:16 u mnie na bazarku króluje "wysprzedaż"...:) Odpowiedz Link Zgłoś
el_adas Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 14:34 na bazarku we Wrocławiu widziałem rzodkiewkę podpisaną tak: "RZOTWIETKA" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poznaniack Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.szaf.anax.pl / *.lanx.pl 11.08.05, 14:40 "JABŁKO BEZ ROBAKA" to ze straganu z jabłkami na rynku jeżyckim w poznaniu :0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: K Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.08.05, 22:14 i czereśnie BEZ LOKATORA:D Odpowiedz Link Zgłoś
java84 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.04.06, 08:44 no, koszerne;) albo dla wegetarian teraz jak sa te wszystkie gratisy, to tylko dobrze swiadczy o sprzedawcach;)) jeszcze jest na jezycach? chetnie pojde i sprawdze Odpowiedz Link Zgłoś
kuger Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 15:00 Cytat z bash.org.pl/11241/) <sadj> jak bylem w Mikolajkach <sadj> to w jednej restauracji byly karty po Polsku i po angielsku <sadj> no i w polskiej karcie bylo <sadj> "dania z grilla" <sadj> a w angielskiej <sadj> "Denmark from grill" Odpowiedz Link Zgłoś
malagosia22 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 15:11 taaaa...ja spotkałam się z łudkami z kurczaka:)Pewnie były pyszne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.bb.online.no 11.08.05, 15:21 baton "lajon" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjó Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.kalisz.mm.pl 11.08.05, 15:28 PŁYNY LUZEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mjó Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.kalisz.mm.pl 11.08.05, 15:28 te PŁYNY LUZEM to na rynku w kaliszu (pod tęczą) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 15:41 Sztrucla Jabułkowa wisialo przez miesiac, w koncu babka poprawila flamastrem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alex Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.05, 17:42 W barze chinskim w Krakowie byly sajgojki, w pizzerii w Rynku pizza swojska z kielbasa, kiszona kapusta, sosem chrzanowym i chyba kaszanka. Widzialem tez pizze goralska w podobnym stylu. Nie zjadlem, nie zblizylem sie nawet. A najbardziej lubie panie sprzedajace na stoiskach alkoholowych, ktore jak pytasz, co to za wino, co tam stoi, to obrazone odpowiadaja: nie wiem, ja nie pije. Albo dziwia sie, ze kupujesz wino nieslodkie a nie nalewke babuni. Odpowiedz Link Zgłoś
vannortessa Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 11.08.05, 22:10 A na szybie baru Ready's we Wrocławiu przez jakiś czas naklejona była kartka: "Zatrudnię pracownika do pracy" A jaka jest ta inna możliwość? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siwa Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.adsl.solnet.ch 11.08.05, 23:42 w poznaniu na targowisku mozna bylo kupic "trzeresnie", a w gdansku jedna pani sprzedawala "jaja wiejskie prosto od chlopa" Odpowiedz Link Zgłoś
pojata Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 12.08.05, 14:26 W pewnym sklepie mięsnym sprzedawano STOPY wieprzowe, czyli oczywiście świńskie nóżki. Uch! Odpowiedz Link Zgłoś
marchefka27 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 12.08.05, 15:55 a propos jablek bez robakow oslabiają mnie pseudodowcipne napisy na owocach "...bez lokatora" Odpowiedz Link Zgłoś
buka222 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 15.09.05, 13:08 "Jaja chłopskie świeże" widziałam też w sklepie w Radziszowie. Odpowiedz Link Zgłoś
mietowe_loczki Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 12.08.05, 18:00 Na czereśniach: BEZROBALA 4,99 kg Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madzik Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.05, 18:56 A w Rzeszowie w markecie (chyba Tesco) można było kupić: wsi ser wsie jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agusiaja Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.05, 20:03 w Kudowie jest taka restauracja "kosmiczna" się nazywa tam w menu w deserach jest: tic-tac i guma orbit eeehh wypasiony deser..... hehe Odpowiedz Link Zgłoś
agulha GRYL 13.08.05, 00:53 Mój Tata w latach 60. przyjechał do Warszawy (z Katowic) i natknął się na napis: DANIA Z GRYLA Spędził dłuższą chwilę na namyśle, co to za zwierzę jest ten GRYL :-)). Odpowiedz Link Zgłoś
ruta.dl Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 29.01.08, 13:06 no jak sie ktos odchudza np? albo moze sie jakas anorektyczna trafi? o taki tic tac za caly obiad robi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gm kebaby IP: *.eranet.pl 13.08.05, 14:57 Nie wiem, gdzie przyjęło się kebab, może w Warszawie? W Poznaniu, na początku lat dziewięćdziesiątych (kiedy w Warszawie nikt zapewne o kebabie jeszcze nis słyszał) otwierano pierwsze tureckie lokale ( Turcy przywędrowali z Niemiec) i wszędzie królował kebap. Więc po co się czepiać? Dzięki takim językowym kruczkom można zorientować się jakiej kuchni oczekiwać nawet po fast foodzie. Bo kebab turecki pisany przez B na 90% będzie kebabem arabskim, udającym kebab turecki. Odpowiedz Link Zgłoś
napolnoc Re: kebaby 14.05.06, 22:51 Slowacja(nascie lat temu) hot dog=americke palanciki. Szolarmy wszelakie z nog mnie powalaja. Wioska kolo Jarocina(poznanskie),pani w sklepie zapytana o smak chipsow:no,pyrkowe,a o gumach do zucia:mam mrozone(ice menthol).pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: popas Re: kebaby IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 16:08 Obie nazwy są prawidłowe. Zależy skąd pochodzi prowadzący budkę Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.pl Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.08.05, 21:04 Gość portalu: bazz napisał(a): AQA [Bonaqua, Aqua minarale, licho wie...] niestety polecam uważne przeczytanie nazwy: BONAQA i nie ma "u"! Odpowiedz Link Zgłoś
gazeta.pl.pl Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 13.08.05, 21:06 natomiast mnie najbardziej się spodobało kiedyś w restauracji w centrum Warszawy, tuż przy wejściu, kartka A4 na której wypisano w 4 językach (ostatecznie musi być światowo...) "KART KREDYTOWYCH NIE AKCEPTUJEMY" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ypestis Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.05, 17:04 Napis na budzie w warszawie przy pl.Zawiszy: kaszanka, salceson, pasztetowa - podaruj sobie odrobinę luksusu Odpowiedz Link Zgłoś
yabol428 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 16:15 > niestety polecam uważne przeczytanie nazwy: BONAQA i nie ma "u"! W Polsce nie ma, ale np. w słowackiej wersji jest BONAQUA. Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 20:48 > W Polsce nie ma, ale np. w słowackiej wersji jest BONAQUA. W Niemczech maja BONAQę ( www.bonaqa.de/ ) i w Polsce tez ( www.cocacola.com.pl/u235/navi/28184 ). A w Honk-Hongu maja www.bonaqua.com.hk/bonaqua/main.htm , na Wegrzech www.coca-cola.hu/3_1_6.html , czechach (nie ma sensu podawac chyba linkow), w/w Sloweni i w Rosji maja BonaqUę. Nie wiem czemu w jednych krajach jest, a nei inaczej i od czego to zalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.elblag.dialog.net.pl 17.08.05, 00:42 Kiedyś pisali o tym, że omyłkowo zgubili literkę na partii etykiet. U innych pewnie była wcześniej dobra, więc została:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.05, 22:41 Niestety nie jest moją pasją lektura etykietek ani opijanie się bonakłą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieważne Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.05, 21:52 cacyki ................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Frania Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.05, 12:26 trochę z innej beczki - w Gorzowie jest bar o zachęcającej nazwie ŁUBUDUBU Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotten Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. IP: *.zax.pl / *.zax.pl 21.04.06, 18:03 Gość portalu: Frania napisał(a): > trochę z innej beczki - w Gorzowie jest bar o zachęcającej nazwie ŁUBUDUBU A w Krakowie jest 'klubokawiarnia' o tej samej nazwie, stylizowana na PRL. Wesołe miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kkkarolina Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 22.09.06, 11:09 łubudubu w krakowie również jest :) Odpowiedz Link Zgłoś
xxx131 Re: Kwiatki z barowych cenników/jadłospisów itp. 14.08.05, 15:31 > cacyki www.mniammniam.pl/p.php?p=150 Odpowiedz Link Zgłoś