Gość: Lucciola IP: *.lodz.mm.pl 26.11.05, 18:08 panna - kawaler zonaty - mezatka rozwodnik - rozwodka wdowiec - ???? tata mi wczoraj powiedzial i sie nacielam :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
knur_izydor Re: zagadka mojego taty 26.11.05, 18:15 Wdowa. A jeśli nie to chyba tylko TRUP. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: zagadka mojego taty IP: *.w82-124.abo.wanadoo.fr 26.11.05, 18:29 nie trup, tylko TRUPKA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucciola Re: zagadka mojego taty IP: *.lodz.mm.pl 26.11.05, 18:29 otoz moj genialny tatus wymyslil, ze jak jest wdowiec to wdowy NIE MA, nie wiem czy to smieszne, ale dalam na FM :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: zagadka mojego taty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 18:30 Raczej wdowa. No chyba, ze ktos laczy te wyrazy w pionie i poziomie. Wiec sa tak jakby 2 dobre rozwiazania i naprawde nie wiem jak mozna sie tu na cos naciac. Odpowiedz Link Zgłoś
ania_05 Re: zagadka mojego taty 26.11.05, 20:02 No to chyba logiczne, że jak wdowiec, to żona jego nie zyje, inaczej nie byłby wdowcem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smutas Re: zagadka mojego taty IP: *.euro-net.pl 26.11.05, 20:25 Chyba nie mam poczucia humoru... Co tu jest śmiesznego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucciola Re: zagadka mojego taty IP: *.lodz.mm.pl 26.11.05, 20:38 no wedlug mnie nic, ale chcialam sprawdzic czy ktos jeszcze poza mna sie nabral Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 33 Re: zagadka mojego taty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.05, 20:55 To rownie dobrze moga byc "meskie" rzeczowniki i odpowiadajace im formy "zenskie" - wtedy pasuje "wdowa". A jesli chcemy je traktowac jako pary osob - wtedy wychodzi nam z tego trup. Obydwa rozwiazania sa logiczne i nie ma tu nic smiesznego. Odpowiedz Link Zgłoś
furi0n Re: zagadka mojego taty 26.11.05, 21:50 tak troche z innej beczki, jezeli to juz bylo to sorry... ale jak bedzie miała na nazwisko córka Pana Kupagi, która jeszcze nie wyszła za mąż? Panna ..... :> Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: zagadka mojego taty 26.11.05, 23:54 furi0n napisał: > niebardzo... :> Hihi, właśnie że KUpażanka, bo nazwisko taty kończyło się na "a"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inwigilator Re: zagadka mojego taty IP: *.uznam.net.pl / *.uznam.net.pl 26.11.05, 22:43 Było :) Ale jeśli ktoś nie wie, to nie psuję g.wnianej zabawy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucciola Re: zagadka mojego taty IP: *.lodz.mm.pl 26.11.05, 22:59 jesli nie Kupazanka to sie poddaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucciola Re: zagadka mojego taty IP: *.lodz.mm.pl 27.11.05, 00:02 tez mi sie wydawalo, ze autor postu chcial sie wykazac dowcipem, ale nazwisko tej panny to z cala pewnoscia Kupagowna, czy Skarzanka nazywala sie Skargowna? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lucciola Re: zagadka mojego taty IP: *.lodz.mm.pl 27.11.05, 00:03 > tej panny to z cala pewnoscia Kupagowna oczywiscie mialo byc, ze z cala pewnoscia NIE Kupagowna Odpowiedz Link Zgłoś