Dodaj do ulubionych

Szaranowicz musi odejść!

20.02.06, 20:37
Niech zakrzyknę słowami marszałka - hehe - Leppera: SZARANOWICZ MUSI ODEJŚĆ!!!
Piszemy petycje?
Obserwuj wątek
    • tom.machine Re: Dodaj jeszcze Rasiaka 20.02.06, 21:22

• joanna.syrenka Re: Dodaj jeszcze Rasiaka 21.02.06, 00:09
        to może ich zamienimy:D:D:D?
        • betina_betina szaranowicz musi odejsc 21.02.06, 09:50
          musi odejsc, musi, musi, musi!!!!!
          • Gość: anty-sport Re: szaranowicz musi odejsc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 10:14
            W ogóle, po co jest sport w TV??? Niech to badziewie wrzucą na jakiś kanał
            tematyczny, a nie żeby ludzi epatować przed prognozą pogody tą mizerią (czy
            tego chca czy nie)...

Kto lubi sport, ruszyć się sprzed telewizora!!!

Ps. Babiarza też bym wyrzuciła, przecież patrzeć na niego nie można...
            • joanna.syrenka Re: szaranowicz musi odejsc 21.02.06, 19:53
              ...odezwał się zwolennik "Klanu"...
    • Gość: ratio Re: Szaranowicz musi odejść! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.06, 11:29
      Popieram - wczorajsze żenujące komentarze tego pseudodziennikarzyny, naruszanie
      etyki zawodowej, wazeliniarstwo, lenistwo (bo trzeba być leniem lub matołem,
      żeby nie poprosić o konsultacje z wymowy nazwisk zagranicznych sportowców
      (bysztoel, kjuttel i szorżi - rulezzzz!)) świadczą o TV. Nie nazywajmy tej
      telewizji publiczną, bo to obraża większość z nas - chyba że ktoś rozumie sens
      tego słowa jak w wyrażeniu "dom publiczny". Jakość i sens wypowiedzi
      Szaranowicza rzeczywiście oscyluje na TAKIM poziomie.
      • Gość: Dariusz S. Re: Szaranowicz musi odejść! IP: *.dolsat.pl 21.02.06, 12:11
        Dodałbym jeszcze jednego na Szszsz...
      • xxx131 Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 13:16

A sprobuj ty cos zrobic sam, zglosic sie na komentatora, a siedziec przed komputerem i TV przez calezycie!
    • air30 Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 14:12
      pozwolicie ze zabiore glos w tej dyskusji
      Faktem jest, ze nie jest łatwo uprawiac ten zawod. Dobra dykcja, duza wiedza z
      danej dyscypliny, szybkosc myslenia, zdolnosc improwizacji to tylko kilka z z
      licznych talentow ktore powinny znalezc sie w malym palcu sprawozdawcy
      sportowego. Niestety tylko najlepsi w tym zawodzie nie wypalaja sie z czasem.
      Coraz wieksze braki w "sportowym wiedzy" u Szaranowicza ale takze u Babiarza i
      Szpakowskiego nie pozwalaja im na rozwoj. Ci panowie od kilku ladnych lat robia
      olbrzymie kroki w tył co niestety wielu kibicow doprowadza do szalu. Szkoda ze
      mlodzi w tym zawodzie np. Kolton czy Borek swoja wiedze nie moga poprzec
      charyzma i takim oddaniem emocji jak chociazby w/w Szpakowski. Niestety pan
      darek jakis czas temu osiadl na laurach i nie jest juz na biezaco, przez co
      jego komantarz bardzo traci na wartosci.
      Wyprzedzam od razu glosy w stylu: usiadz przed TV i komentuj, zobaczysz jak
      jest ciezko! Odpowiadam: To jest do cholery zawod tych panow, oni z tego zyja.
      A ze robia to za panstwowe (nasze) pieniadze to mam prawo krytykowac.
      Zdarza mi sie coraz czesciej uciekac (w miare mozliwosci) z relacji TVP do
      stacji konkurencyjnych takich jak Eurosport, Polsat czy Canal.
      Wsrod komentatorw ktorych postawilbym za wzor jest duet Tomasz Jaroński i
      Krzysztof Wyrzykowski ktorzy zajmuja sie np Tour de France i robia to
      rewelacyjnie. Wlasciwie to dzieki nim polubilem kolarstwo szosowe i TdF ogladam
      regularnie. Zreszta, przekonajcie sie sami, naprawde warto
      • air30 Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 14:13
        o kurcze, nawet nie zauwazylem ze tak sie rozpisalem... przepraszam wszystkich
        znudzonych za takie nadmierne gledzenie:) hehe
      • czesc_gewara Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 14:23
        Tomasz Jaroński i Krzysztof Wyrzykowski ktorzy zajmuja sie np Tour de France i
        robia to rewelacyjnie. Wlasciwie to dzieki nim polubilem kolarstwo szosowe i
        TdF ogladam
        Ja tezzzzzzzzz !!! Są super i czekam na Giro i Tour
        • betina_betina Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 15:02
          a szaranowicz musi odejść!!!!!!!! :D
          • Gość: EWa Re: Szaranowicz musi odejść! IP: *.CNet2.Gawex.PL 21.02.06, 17:34
            Ale przecież nie sam! Z Babiarzem!
            • setorika Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 17:47
              Baboarz dobrze komentuje łyżwiarstwo no i na szczęście go nie pokazują, bo jest
              strasznie niewizyjny
        • Gość: Grzesiek Re: Szaranowicz musi odejść! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.02.06, 17:54
          Lubie też gości komentujących na Eurosporcie snookera. Przez nich zrozumiałem,
          polubiłem i zacząłem grać.
      • joanna.syrenka Re: Szaranowicz musi odejść! 21.02.06, 19:52
        zgadzam się air30, to nie jest łatwe. Ktoś zresztą niedawno, z osób
        publicznych, przekonał się ze improwizować na żywo jest doprawdy sztuką. Ale
        nie wierzę, że nie ma w całej TV młodych i zdolnych osób które mogą zastąpić
        wypalonych komentatorów.
        Zastanawiam się, czy i czemu TVP nie zauważyła, że komentarze Szaranowicza
        powodują masowy odpływ telewidzów z publicznej na Eurosport, albo Polsat.
        Komuna już dawno się skończyła, telewizji publicznej wyrosła lepsza
        konkurencja, ale panowie SZ. i Sz. ciągle jeszcze żyją w innym świecie. I coraz
        częsciej tylko wspomniniami. Jak tak doświadczeni dziennikarze mogą popełniać
        takie błędy? Szpakowski jeszcze ujdzie, ale Szaranowicz??

A mi chodzi jeszcze o to, że wczorajsze wystąpienie Szaranowicza podchodzi pod
        paragrafy i naprawdę zdziwię się, jeśli ujdzie mu to na sucho. Jeśli ujdzie, to
        w takim razie jest większą "świętą krową" niż myslałam...

Też się rozpisałam:)
    • decitos Re: Szaranowicz musi odejść! 23.02.06, 17:49
      Przed chwilą jeden z komentatorów stwierdził:
      "Curling to sport dżentelmenów" podczas meczu finałowego... kobiet...
      "Polska jest na 24 miejscu w klasyfikacji medalowej igrzysk. Oczywiście z tymi
      krajami, które też medalu nie zdobyły..."
      Super! To znaczy, że jestem na drugim miejscu w klasyfikacji zdobywców trzech
      bramek w meczach finałowych MŚ w piłce nożnej. Oczywiście wraz z tymi, którzy
      też goli nie strzelali...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka