Dodaj do ulubionych

Garnek do bigosu

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:00
W dzisiejszej gazetce promocyjnej jednej z sieci marketów wyczytałem, że
sprzedają garnek do bigosu.
Czyli co? Nic innego w nim nie wyjdzie? Albo jak będę chciał ugotować
ziemniaki to będą miały bigosowy smak? Co się dzieje z potrawami, jeśli je
nieodpowiednio zaaplikuję do naczyń? A kiełbasa z rusztu? Myślałem, że
kiełbasa jest zrobiona z mięsa...
Obserwuj wątek
    • Gość: choinka Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:09
      Ale jesteś naiwny! Kiełbasa z mięsa już nie istnieje, to relikt minionej epoki.
      Kiełbasy, szczególnie te sprzedawane w hipkach, robi się teraz ze zmielonych
      kości, wnętrzności, skrobi, mąki, papieru, wody i co komu jeszcze przyjdzie do
      głowy. Jak jest z garnkami do bigosu - nie wiem.
      • the_dzidka Re: Garnek do bigosu 24.03.06, 19:19
        > Jak jest z garnkami do bigosu - nie wiem.

garnki do bigosu robi się chyba ze stali?...
        • Gość: choinka Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:22
          Zawsze chyba się robiło, ale jak z tą kiełbasą się tak pozmieniało, to strach
          się bać z czego robią te gary... może z wysuszonych i sprasowanych resztek
          bigosu?
          • nutopia Re: Garnek do bigosu 24.03.06, 19:24
            przecież to proste w gazetce nie sprzedawali bigosu do garnka
            tylko garnek DO bigosu
            należy taki garnek włożyć do bigosu, który znajduje sie w zwykłym garnku
            (po co go tam wkładać to już inna bajka)
            • ostroszyc Re: Garnek do bigosu 24.03.06, 21:45
              znaczy jeśli chcę mieć bigos w garnku to muszę kupić garnek DOOKOŁA bigosu albo
              garnek NA ZEWNĄTRZ bigosu albo coś w ten deseń?
        • Gość: kasiaa Re: Garnek do bigosu IP: *.trustnet.pl 24.03.06, 19:23
          To jeszcze nie wiesz że do bigosu musi być inny garnek, do ziemniaków inny, na
          makaron również inny i wogóle na każdą inna potrawę inny garnek:P tak się
          powinno gotować<lol>
          • Gość: choinka Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 19:30
            Na makaron trzeba mieć cztery gary i do tego miskę - pokazywali w
            filmie "Poszukiwany, poszukiwana".
    • Gość: Hefr Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:30
      A właśnie przed chwila byłem po piwko z lodówki... i przelotnie wzrok mój
      spoczął na pojemniku na jajka... i mnie strach zdjął.... no i jak mnie tak
      zdjął to z duszą na ramieniu przyszedłem do pokoju. Dusza też tu siedzi ... i
      się gapi....
    • Gość: Hefr Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.06, 21:39
      A z drugiej strony gotowanie jest strasznie trudne.. No bo na przykład mam
      garnek na makaron. No i co? Biorę makaron, stawiam na niego garnek i co
      dalej?... No a jak wstawić wodę na herbatę? jak juz to postawić na herbatę... i
      to np tylko w butelce... No bo w garnku nie, bo garnek jest na wodę dopiero...
      • Gość: choinka Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:54
        Na wodę to jest czajnik i on się czai.
        • Gość: choinka Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 11:55
          A właściwie to czajnik jest na prąd albo na gaz... Ale to wszystko
          skomplikowane!
          • Gość: Hefr Re: Garnek do bigosu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.06, 18:22
            No a jak postawić czajnik na prąd?
            Albo na gaz? na palnik, na kuchenkę owszem, ale na gaz? Co to ja? Coperfield
            jestem? jakie to trudne wszystko....
            • Gość: ewa Re: Garnek do bigosu IP: *.d4.club-internet.fr 25.03.06, 19:52
              he,he,he wszystko wina jezyka.Logicznie to rzeczywiscie trzeba wsadzic garnek
              do bigosu.... ale jeszcze gorzej jest z "na". Moglby byc garnek na bigos (juz
              lepiej) ale wrobel jest na dachu i jutro pojde na opere. No co ,ze niby mam sie
              wydrapac na dach????
            • siula3 Re: Garnek do bigosu 25.03.06, 19:52
              co do czajnika to znam idiotę któremu żona kazała zagotowac wodę na makaron ,i
              jak się zagotuje wsypał go ,po 15 minut dzwoni do niej że niewie co ma robić
              bo makaron kipi przez dziubek czajnika
              • Gość: kate Re: Garnek do bigosu IP: *.sympatico.ca 25.03.06, 20:12
                Dlaczego od razu idiota?Malzonek niezaradny w kuchni jak wiekszosc malzonkow a
                ty od razu od idiotow wyzywasz.Kobita sama sobie winna ze nie pozostawila
                instrukcji obslugi jak dla noworodka to co sie dziwic ze wpakowal makaron do
                czajnika.
          • Gość: kate Re: Garnek do bigosu IP: *.sympatico.ca 25.03.06, 20:08
            a jak nazwac taki czajnik co to go mozna postawic na kuchence ktora nie jest
            gazowa, ale ma plyte porcelanowa?no jak?ktos tu wymienil czajnik co sie czai na
            gaz i na prad, a ten?
            • Gość: ffanka Re: Garnek do bigosu IP: *.os1.kn.pl 27.03.06, 11:18
              Czajnik żeliwny,emaliowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka