Gość: harpoter IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 09:26 Na przykład zamiast "PROSZĘ" wystarczy powiedzieć "PSZE" itd.: reprezentacja - repztacja profesor(ka) - psor(ka) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: harpoter Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 11:23 Znacie więcej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa - qacja Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.celestynow.com.pl 16.05.06, 11:41 no cho - zamiast chodź ma - zamiast proszę da - zamiast dajmi, podaj proszę AAAA! - zamiast wyłącz to Odpowiedz Link Zgłoś
koka_z_boliwii Re: Spier! 16.05.06, 12:31 wyno! - zamiast "wynocha" (może też być "won!", jeszcze większa oszczędność) pa! - zamiast "do widzenia" (chociaż jakoś mało spokrewniony ten skrót z dłuższą wersją) kaman! - zamiast "chodź" (no tutaj ekonomiczność językowa nie bierze góry, ale grunt że można zaszpanować nowoczesną kalką językową) no! - zamiast "tak, racja, zgadza się, przystaję na propozycję, oczywiście" etc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpoter Re: Spier! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 13:38 Prawdę mówiąc nie chodziło mi o takie przemiany wyrazów jak np. te: fizyka - fiza matematyka - matma geografia - gegra. historia - histra. Chodziło mi raczej o takie skrócone wyrazy, które brzmią jak oryginały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpoter Re: Spier! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 13:45 Albo niemalże jak oryginały. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpoter Re: Spier! IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 13:53 A zresztą, wpisujcie sobie co chcecie. Wisi mi to. Odpowiedz Link Zgłoś
zocha1979 Re: Spier! 16.05.06, 14:13 to po co zakładasz taki wątek skoro ci to wisi????? Odpowiedz Link Zgłoś
koka_z_boliwii Re: Spier! 16.05.06, 14:34 Gość portalu: harpoter napisał(a): > Prawdę mówiąc nie chodziło mi o takie przemiany wyrazów jak np. ... > Chodziło mi raczej o takie skrócone wyrazy, które brzmią jak oryginały. kurde, weź nie mów...... a gdzie miejsce na inwencję odpowiadającego w twoim wątku???? aha, żeś zawarł ją w przyzwoleniu "a priszcie co chcecie, wisi mi to" chopie! wyluzuj..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpoter Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.koba.pl / *.koba.pl 16.05.06, 15:21 Dobra, dobra, bez nerw, wpisujcie wyrazy (jeśli chcecie), a może uda się odkryć jakąś regułę ich tworzenia/skracania (przynajmniej jeśli chodzi o te brzmiące "identycznie"). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: donvito Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 17:35 zaiste zamiast zajebiste Odpowiedz Link Zgłoś
lilarose Re: Przydatne, skrócone wyrazy 17.05.06, 09:49 do zoba! (do zobaczenia) pochwa! (pochwalony) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: harpoter Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.net.pl 02.06.06, 07:05 obywatel - owatel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinny Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.aster.pl 02.06.06, 09:55 członek-siur Odpowiedz Link Zgłoś
panda32 Re: Przydatne, skrócone wyrazy 02.06.06, 10:51 Gosiewski utworzył juz taką regułę. Po co w ogóle samogłoski? Np: "Prsz pństwa, mjm zdniem sprwa pwnna wglndć nstpjco" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:18 panato Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Y_Sam Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 11:37 Coś z redaktora Szpakowskiego: Prpaństwa! (proszę państwa) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Yasió Ksiundz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.06.06, 22:04 Ja mam fajnego ksiedza i nauczyl nas mowic pochwa zamiast nie bedzie pochwalony:) na bank nie macie lepszego na przerwach urzadzamy ustawki i on wpada i sie leje:)) macie fajniejszego?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bazz Re: Przydatne, skrócone wyrazy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:17 pieczywo chrupkie - chrupczywo Odpowiedz Link Zgłoś