Gość: ania IP: *.sc.czest.pl 02.02.07, 18:26 blagam pomozcie...bo chyba juz od tyg mnie to meczy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nancy08 Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 18:48 Chyba Diabeł Tasmański z Diabelskiego młyna..? Nie jestem pewna (:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martema Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.polskieradio.pl 02.02.07, 18:51 "sesese" mówił pomocnik Księciunia w Gumisiach. Taki mały troll. :) Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:20 to nie były gumisie tylko troskliwe misie i to był taki mały brązowy potworek który towarzyszył jakiejs złośnicy która tych misiów strasznie nie lubiła i on się właśnie tak śmiał :)) Odpowiedz Link Zgłoś
princessofbabylon Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:22 ten brązowy to był niejaki Brzydal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:23 princessofbabylon napisała: > to nie były gumisie tylko troskliwe misie i to był taki mały brązowy potworek > który towarzyszył jakiejs złośnicy która tych misiów strasznie nie lubiła i on > się właśnie tak śmiał :)) > tak jest a zwał się Brzydal. czasy początków mojej podstawówki, hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:28 y sobie krasnludki, hop sasa, hop sasa... Niestety sasa a nie sasasa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-) Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.rybnet.pl 02.02.07, 22:33 tak, to były "troskliwe misie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.07, 23:15 Byłam pewna, że Gumisie, serio, wciąż bym się uparła przy tym, ten pomocnik Księciunia chyba się tak zaśmiewał "sasasasa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciej Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.chello.pl 02.02.07, 23:39 oczywiście że brzydal z troskliwych misiów Odpowiedz Link Zgłoś
metalwrona Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 00:46 Na 100% ten Brzydal z Misiów :>! Choć nie wiem dlaczego to były "Troskliwe Misie", jak ja tam lwa widziałam ;). Odpowiedz Link Zgłoś
burak_cyfrowy Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 01:39 Ten pomocnik i podnóżek zarazem Księciunia to był niejaki Tołdi - i on (alas!) częściej zbierał cięgi od roślejszych kolegów trolli niż się śmiał. Brzydal z Troskliwych Misiów to prawidłowa odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 14:24 Racja, tołdi raczej nie miał zbyt wesołego życia... wśród trolli wyróżniał się nie tylko wzrostem ale także tym że w całym tym złym zamku tylko on oprócz księciunia potrafił sklecić zdanie podrzędnie złozone :) Odpowiedz Link Zgłoś
kobietek Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 15:59 W Gumisiach to nie trolle, ale ogry były! reszta się zgadza. Odpowiedz Link Zgłoś
burak_cyfrowy Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 17:54 a właśnie - jaka jest różnica między trollem a ogrem? :) wiem że te dwa pojęcia funkcjonują nieraz równolegle. po czym odróżnić ogra od trolla? Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 19:16 ogry mają iq około 45 podczas gdy trolle najwyżej 30... Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele trolle i ogry 03.02.07, 19:23 mc_pele napisał: > ogry mają iq około 45 podczas gdy trolle najwyżej 30... > statystyki (z heroes of might & magic 2) ;) : Ogr Atak - 9 Obrona - 5 Punkty życia - 40 Obrażenia - 4-6 Szybkość - bardzo niska (2) Koszt - 300 sztuk złota Brak zdolności specjalnych Troll Atak - 10 Obrona - 5 Punkty życia - 40 Obrażenia - 4-7 Szybkość - średnia ( 4 ) Koszt - 600 sztuk złota strzelający, 8 strzałów, regeneruje punkty życia pod koniec tury i wszystko jasne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mc_pele Re: trolle i ogry 03.02.07, 19:25 aaaaaaaaaaa, no i ogry niedawno wygineły, podczas gdy trolle spotkać można do dziś, kilku udziela się nawet na bydgoskim forum GW ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: trolle i ogry IP: *.trzechwieszczy133.trustnet.pl 03.02.07, 19:46 A czy te misie to nie były "Tęczowe Misie"? Odpowiedz Link Zgłoś
masiej1987 Re: trolle i ogry 03.02.07, 23:20 sama jesteś teczowy miś hehe;p pozdrawiam :P Odpowiedz Link Zgłoś
mada.d.n Re: trolle i ogry 03.02.07, 23:51 o jeju, jak ja dawno nie widzliałam tej bajki :DDD ostatnio tłumaczyłam narzeczonemu z czego jest to sasasa! jest 5 lat starszy i była na etapie końca podstawówki, gdy ja jeszcze w bajkach siedziałam :) a Złośnica świetnie go wołała - takie strasznie wysokie: Brzydaaaaluuuu! :) 140 dni :) Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać, jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiem! Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:35 No wlasnie ja tez ta bajke pamietam po tytulem TĘCZOWE MISIE - pamietam jak robily tecze ktora im z serduszek swiecila. Sasasa- tak sie smial Brzydal, jak rowniez ja i moja siostra- nauczylysmy sie z tej wlasnie bajki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sesesese Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:44 "dick wredniak"!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś