Dodaj do ulubionych

"sasasa" z jakiej o bajki??

IP: *.sc.czest.pl 02.02.07, 18:26
blagam pomozcie...bo chyba juz od tyg mnie to meczy...
Obserwuj wątek
    • nancy08 Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 18:48
      Chyba Diabeł Tasmański z Diabelskiego młyna..? Nie jestem pewna (:-)
    • Gość: martema Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.polskieradio.pl 02.02.07, 18:51
      "sesese" mówił pomocnik Księciunia w Gumisiach. Taki mały troll. :)
      • princessofbabylon Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:20
        to nie były gumisie tylko troskliwe misie i to był taki mały brązowy potworek
        który towarzyszył jakiejs złośnicy która tych misiów strasznie nie lubiła i on
        się właśnie tak śmiał :))
        • princessofbabylon Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:22
          ten brązowy to był niejaki Brzydal ;)
        • mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 02.02.07, 19:23
          princessofbabylon napisała:

> to nie były gumisie tylko troskliwe misie i to był taki mały brązowy potworek
          > który towarzyszył jakiejs złośnicy która tych misiów strasznie nie lubiła i
          on
          > się właśnie tak śmiał :))
          >

tak jest a zwał się Brzydal. czasy początków mojej podstawówki, hehehe
          • Gość: :) Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.02.07, 20:28
            y sobie krasnludki, hop sasa, hop sasa...
            Niestety sasa a nie sasasa.
            • Gość: :-) Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.rybnet.pl 02.02.07, 22:33
              tak, to były "troskliwe misie"
              • Gość: jaija Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.02.07, 23:15
                Byłam pewna, że Gumisie, serio, wciąż bym się uparła przy tym, ten pomocnik
                Księciunia chyba się tak zaśmiewał "sasasasa".
                • Gość: Maciej Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.chello.pl 02.02.07, 23:39
                  oczywiście że brzydal z troskliwych misiów
                  • metalwrona Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 00:46
                    Na 100% ten Brzydal z Misiów :>! Choć nie wiem dlaczego to były "Troskliwe
                    Misie", jak ja tam lwa widziałam ;).
                • burak_cyfrowy Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 01:39
                  Ten pomocnik i podnóżek zarazem Księciunia to był niejaki Tołdi - i on (alas!)
                  częściej zbierał cięgi od roślejszych kolegów trolli niż się śmiał.

Brzydal z Troskliwych Misiów to prawidłowa odpowiedź.
                  • mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 14:24
                    Racja, tołdi raczej nie miał zbyt wesołego życia... wśród trolli wyróżniał się
                    nie tylko wzrostem ale także tym że w całym tym złym zamku tylko on oprócz
                    księciunia potrafił sklecić zdanie podrzędnie złozone :)
                    • kobietek Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 15:59
                      W Gumisiach to nie trolle, ale ogry były! reszta się zgadza.
                      • burak_cyfrowy Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 17:54
                        a właśnie - jaka jest różnica między trollem a ogrem? :) wiem że te dwa pojęcia
                        funkcjonują nieraz równolegle. po czym odróżnić ogra od trolla?
                        • mc_pele Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? 03.02.07, 19:16
                          ogry mają iq około 45 podczas gdy trolle najwyżej 30...
                          • mc_pele trolle i ogry 03.02.07, 19:23
                            mc_pele napisał:

> ogry mają iq około 45 podczas gdy trolle najwyżej 30...
                            >

statystyki (z heroes of might & magic 2) ;) :

Ogr

Atak - 9
                            Obrona - 5
                            Punkty życia - 40
                            Obrażenia - 4-6
                            Szybkość - bardzo niska (2)
                            Koszt - 300 sztuk złota

Brak zdolności specjalnych

Troll

Atak - 10
                            Obrona - 5
                            Punkty życia - 40
                            Obrażenia - 4-7
                            Szybkość - średnia ( 4 )
                            Koszt - 600 sztuk złota

strzelający, 8 strzałów, regeneruje punkty życia pod koniec tury

i wszystko jasne ;)

• mc_pele Re: trolle i ogry 03.02.07, 19:25
                              aaaaaaaaaaa, no i ogry niedawno wygineły, podczas gdy trolle spotkać można do
                              dziś, kilku udziela się nawet na bydgoskim forum GW ;)
                              • Gość: kasia Re: trolle i ogry IP: *.trzechwieszczy133.trustnet.pl 03.02.07, 19:46
                                A czy te misie to nie były "Tęczowe Misie"?
                                • masiej1987 Re: trolle i ogry 03.02.07, 23:20
                                  sama jesteś teczowy miś hehe;p pozdrawiam :P
                                  • mada.d.n Re: trolle i ogry 03.02.07, 23:51
                                    o jeju, jak ja dawno nie widzliałam tej bajki :DDD
                                    ostatnio tłumaczyłam narzeczonemu z czego jest to sasasa! jest 5 lat starszy i
                                    była na etapie końca podstawówki, gdy ja jeszcze w bajkach siedziałam :)
                                    a Złośnica świetnie go wołała - takie strasznie wysokie: Brzydaaaaluuuu! :)

140 dni :)
                                    Przestrzeń sugeruje, by się przemieszczać,
                                    jednak jedynym celem podróży mędrców jest ich dom.
    • Gość: wiem! Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:35
      No wlasnie ja tez ta bajke pamietam po tytulem TĘCZOWE MISIE - pamietam jak
      robily tecze ktora im z serduszek swiecila.
      Sasasa- tak sie smial Brzydal, jak rowniez ja i moja siostra- nauczylysmy sie z
      tej wlasnie bajki
      • Gość: sesesese Re: "sasasa" z jakiej o bajki?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.07, 18:44
        "dick wredniak"!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka