Gość: xxx132 IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 12:21 No wlasnie,tutaj nie ma takiego bialego sera z jakiego sie w polsce robi sernik.Czy wiecie moze jakiego sera moana uzywac w zastepie? ;)) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
franciszek_pieczarka Re: Z jakiego sera mozna zrobic w Anglii polski s 25.02.07, 12:39 heehhee z sera hehehe ...sernik..nie mogę hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 a myslalam,ze to sie robi z grzybow! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 12:49 Bardzo Ci dziekuje za pomoc,moze tez Ci kiedys pomoge w czyms! ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek_pieczarka Re: a myslalam,ze to sie robi z grzybow! 25.02.07, 12:53 Nie no sorry,myślałem tylko,że to "forum humoru", a nie forum "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o sernikach a wstydzicie się zapytać" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Tak, z humorkiem o serniku tutaj mozna gadac! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 13:37 Jezeli Ci nie brak humoru,to mozesz tutaj nawet rozmawiac o polityce! Zycie jest za krotkie,zeby brac wszystko zupelnie na serio! A o tym serniku,to moze nareszcie czegos sie dowiesz dla mnie?Pokrec glowka i pomoz mi.A moze nie masz glowy? ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Do pieczarki IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 13:48 To nie jest wstyd jak sie czegos nie wie,wstyd jak sie udaje,ze sie wie! He,he,he,pieczarki za najlepsze w zupce! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
franciszek_pieczarka Re: Do pieczarki 25.02.07, 14:09 Jasne,że można rozmawiać z humorem na każdy temat,vide Twój wątek "...czym można zastąpić w Anglii twaróg...",no normalnie ubaw po pachy,dawno się tak nie uśmiałem,bardzo,bardzo zabawne.A ta Twoja wyjątkowa umiejętność żartowania z nicków,wyrafinowana gra słów !!!Naprawdę bracia Marx (i ich kuzyn Karol) oszaleliby na twoim punkcie!!!Niestety nie wiem czym można zastąpić twaróg w Anglii,bo nigdy w życiu nie byłem nigdzie poza rodzinnym Mielcem. Pozdrawiam,Franek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Re: Do pieczarki IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 14:21 Muchumory tez sa smieszne,kiedys byl taki u nas w ogrodzie,ze pekalismy ze smiechu! Slyszalam,ze jak Mielce sie koncza,to nie mam tam konca swiata wiec bez obawy mozesz przekroczyc ta granice!I nie dusza tam pieczarek we wlasnym sosie,wyruszaj w wyprawe poza Mielce,prawdopodobnie w kierunku - Kielce!I oczywiscie odwiedz Strzelce! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: <> Re: Do pieczarki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.07, 14:42 Franek o co ci chodzi? ktos zapytal o sernik a ty sie przyczepiasz ;/ jezu gosciu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Czy pieczarki sa trujace? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 17:51 Cos tak mi sie tez zdaje,ze sa takie odmiany,ktore bardzo zle wplywaja na trawienie! Pozdrawiam wzajemnie, ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 wedlug Ciebie to jest Sromotnik Bezwsydny? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:21 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 (mialo byc) Bezwstydny IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:22 Pomylka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 achromatyczny to on jest napewno,ale to odkrycie IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:30 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mika Re: Z jakiego sera mozna zrobic w Anglii polski s IP: *.aster.pl 25.02.07, 20:28 A ja Ci odpowiem na poważnie...nie byłam w Anglii więc nie wiem ale na pewno maja tam włoska ricottę, nie wiem czy jest tak samo droga jak u nas ale sernik z tego wychodzi rewelka...a jak nie ricotta to mozesz sobie zrobic ser sama...na 2 litry gotującego sie mleka wrzucasz litr kwaśnej smietany i czekasz az sie zetnie, potem odcedzasz ser..i voila...sernik Ci wyjdzie taki, że z krzeseł pospadają... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 jestes skarbem,nie z tej ziemni! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:33 Strasznie Ci dziekuje za pomoc,moze kiedys sie odwdziecze kawalkiem mojego sernika.;))) Serdecznie pozdrawiam, pa, caluski, Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: jestes skarbem,nie z tej ziemni! 25.02.07, 20:41 Ludzie zlitujcie sie... Zawsze robię z quarka, to taki polski twaróg, ale odtłuszczony, trzykrotnie zmielony. Do kupienia w kazdym markecie asda, morrisons, tesco...za 51p. Mozna do niego dostac mascarpone, bo quark jest chudy, baaardzo chudy. Szukaj na półkach z serami kontynentalnymi. Serniki wychodzą super...możesz zobaczyć w moim blogu... powodzenia...:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Do Dorotus IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 21:10 Dzieki za te fajne recepty,ale chcialam sie zapytac jak duze jest jedno opakowanie budyniu w proszku? pozdrowienia,;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
dorotus76 Re: Do Dorotus 25.02.07, 21:44 budyń w proszku = 40 gram równiez pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Re: Do Dorotus IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 21:52 Oh,dzieki za tak szybka odpowiedz.Zaprosimy w sobote wszystkich sasiadow na ten sernik,bo anglicy nie maja pojecia o prawdziwym serniku.Ich sernik jest doslownie plastykowy i jak sie zamknie oczy,nie wie sie co sie je!brrr,okropnosc! Dzieki raz jeszcze,bedziemy probowac wszystkie sugerowane recepty i sposoby robienia seru tez. Pozdrowienia, pa, ;)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
renaskawinska Re: Z jakiego sera mozna zrobic w Anglii polski s 25.02.07, 20:42 a czy jest tam coś takiego jak serek homogeniozowany bo jak dodamy do tego budyń w proszku czy mąkę ziemniaczną i zrobimy na kruchym cieście to w smaku jest bardzo podobne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 No to jestes nastepnym skarbem! IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:49 Nigdy nie wiedzialm o istnieniu tgo sera,zawsze sie kupuje z reguly to samo,nudne zycie,ale wiesz od jutra zapachnie u nas polska w naszej kuchni! Jeszcze raz dzieki! Serdeczne pozdrowienia, tez caluski, pa Odpowiedz Link Zgłoś
renaskawinska Re: Z jakiego sera mozna zrobic w Anglii polski s 25.02.07, 20:46 za szybko kliknęlam ; kupujesz parę litrow mleka nastawiasz na zsiadłe jakię zsiędzie albo zsiądzie wlewasz do garnka i wolno gotujesz ser się robi w grudki obok płynie taka zielonkawa serwatka niektórzy to nawe piją ale jest bardzo niesmaczna jak to już będzie przypominać ser odcedzasz na sitko i po kilku godzinach masz biały ser i badzie odcedzisz możesz w ściereczce tym ten ser b edzie bardziej przypominał ten ze sklepu i potem robisz sernik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx132 Re: Z jakiego sera mozna zrobic w Anglii polski s IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 25.02.07, 20:50 Bardzo madra porada,bo zawsze mamy mleko! ;)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś