Dodaj do ulubionych

Little Britain

05.05.07, 20:46
Kto oglada Mala Brytanie? Ja to po prostu uwielbiam!!!;-) Genialne;-DDD
Obserwuj wątek
    • luksusowy_yacht Re: Little Britain 05.05.07, 21:05
      wole Bo Selecta :)
    • farelkaa Re: Little Britain 05.05.07, 23:05
      Ja też lubię oglądać. Moją ulubienicą jest Emma i ten chłopak na wózku ;)
      • Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.07, 23:34
        Yes, Andy jest genialny, ale Daffyd-gej też świetny i ma cudne ubranka :D W
        ogóle uwielbiam wszystkie ich kreacje aktorskie! Chcę, żeby wydali 3 serię na
        DVD!
        • Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 05.05.07, 23:36
          Po obejrzeniu 1 i 2 serii juz nigdy nie będę mogła spokojnie
          wysłuchac "careless whisper" bo już zawsze bedzie mi się kojarzyć z...ale nie
          będę nikomu psuć oglądania;)
          Wielka szkoda że po pierwszej serii znika szkocki właściciel hotelu-był po
          prostu rozkoszny.
          • Gość: fanta Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 09:02
            Komputer mówi : "tak".....
          • farelkaa Re: Little Britain 07.05.07, 11:12
            znika? oooj szkoda jego też lubię :)
    • mlot_na_rozpustnice Re: Little Britain 06.05.07, 15:02
      jaaa!!!!!!!!!świetna rzecz,dwóch cholernie utalentowanych komików i świetna
      charakteryzacja..najbardziej lubię drugi sezon, ale brakuje mi tam
      hotelarza:(...podrowienia dla fanów...acha, jeśli ktoś lubi podobne klimaty i
      nie widział "the league of gentlemen", to polecam- czarny humorek;)
      • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 06.05.07, 16:26
        uwielbiam ogladac!!!! swietny humor, charakteryzacja super, a ten hotelarz. :-))

"Liga dzentelmenow" podobno super, moj maz ogladal. chcialby zeby nasza tv
        puscila ten serial, ale podobno im blizej konca tym humor bardziej absurdalny i
        obzydliwy(wyjasnia sie skad pewien facet bierze mieso, ktorym handluje).
        • syriana Re: Little Britain 08.05.07, 21:14
          ja!!

to dla mnie wątek chyba specjalnie utworzony (patrz sygnaturka) ;)
          najbardziej rozbawił mnie skecz ze śpiewającym premierowi "You're beatiful"
          Sebastianem i oczywiście historia miłosna Jansona i babci

no i Anne!
          • syriana Re: Little Britain 08.05.07, 21:42
            a swoją drogą - czy Wy też tak macie?

bo ja tak oglądam tą Brytanię i co i rusz dopada mnie taka refleksja, że te
            żarty są dla mnie tak niebotycznie śmieszne, głównie dlatego, że są w obcym języku

wydaje mi się, że gdybym zobaczyła jakiegoś polskiego satyryka przebranego za
            kobietę i wydającego z siebie tylko "ee eeee", to chyba bym od razu przełączyła
            program uznając go za szczyt żenady

ciekawe czy jakieś gwiazdy naszej sceny kabaretowej pokuszą się o parafrazę
            pewnych pomysłów - szczególnie konsekwencje dowcipów z niepełnosprawnych mogły
            by być interesujące...
            • Gość: że tak powiem Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:01
              też tak mam. wyobrażając sobie, jak coś takiego wyglądałoby w polskim wydaniu
              widzę nie tylko charakteryzację do d***, złe oświetlenie, straszny dżwięk i tym
              podobne przeszkadzajki.to wyglądałoby pewnie jak produkcja zrealizowana w
              przydomowym garażu przez wuja stacha i ciotkę Wiesię, a prawda jest taka, ze
              wrazenia estetyczne potrafią dzialac odpychajaco nawet na "merytorycznie" dobrą
              rzecz. a poza tym wydaje mi się,że ten serial jest czystym produktem angielskiej
              kultury, kiedy słyszę lektora mówiącego podniosłym tonem "britain, britin,
              britain" i stek bzdur na temat tego kraju , a to wszystko w bbc english, to nie
              wiem, czy podobny zabieg w polskim sitcomie ( oczywiscie z tekstami na temat
              Polski) wypadłby tak samo.te skecze najbardziej pasują do angielskiego.i dobrze
              jess:D
              • Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 08.05.07, 22:14
                Podpisuję się obiema rękami, "Mała Polska" nie śmieszyłaby mnie kompletnie. A
                tak, zawsze jak oglądam "LB" mam ochotę jechać do Anglii bo mimo tych
                wszystkich ośmieszających zabiegów widac w tym serialu jak jest tam miło,
                ładnie i przytulnie...eh...
                • Gość: riera Re: Little Britain IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 22:56
                  To też trochę wynika z typowo polskiego kompleksu i przeświadczenia, że
                  wszędzie jest lepiej niż u nas.
                  Ale z drugiej strony w Polsce wszyscy aktorzy grają identycznie, jakby grali w
                  filmie Wajdy. Ja to w ogóle nazywam wajdzizmem - wiecznie te same miny,
                  ekspresja, emfaza. Niektórzy satyrycy potrafią wypracować swój styl, ale szybko
                  okazuje się, że nie potrafią się od niego uwolnić (Mumio, KMN), a Polacy i tak
                  najbardziej lubią prymitywny styl Dańca. U nas jest w ogóle bardzo ograniczony
                  popyt na inteligentne dowcipy.
            • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 09.05.07, 13:08
              Anna jest niezla hehehe. "o Anna narysowala nam obrazek" ;-))) i to
              jak "normalnieje" gdy rozmawia przez telefon hehehe
              • Gość: grubasek jeszcze o "Lidze Dzentelmenow" IP: *.zakoniczyn.net 09.05.07, 13:19
                wlasnie mi sie przypomnialo, ze Lige mozna obejrzec na BBC Prime, zdaje sie,
                ze we wtorek ok.22. myslalam, ze juz nie puszczaja, ale w programie tv jest.
            • Gość: paulla121 Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 12:14
              Mala Brytania jest oryginalna, wysmiewa Brytyjczykow i ich narodowe(?) cechy,
              wady etc. Nie ma tam tematow tabu. Nie jest smieszna dlatego, ze jest w obcym
              jezyku. Ja nie znam takiego humoru z Polski,bo n.p Majewski wysmiewajac
              premiera robi to w zupelnie inny sposob niz Little Britain kiedy przedstawia
              premiera i zakochanego w nim Sebastiana (swoja droga uwielbiam kawaki z
              Sebstianem):-DDDD. Tworcy Little Britian mieli swietny pomysl i rewelacyjnie go
              zrealizowali. A tak w ogole wiecie, ze Little Britain zaczela sie od sluchowisk
              radiowych?
              pozdr:-DDDDDD
              comp says nooooooo...:-DDD
    • Gość: Wszysko Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:57
      a czy ktoś wie, czy będzie czwarta seria? Właściwie to się na BBC rzadko zdarza,
      ale miło by było.no chyba, że oni zrobią coś kompletnie nowego.a tak w ogóle to
      o lb jest bardzo fajna stronka , o ile sie nie myle to po prostu
      littlebritain.pl, profesjonalnie zrobiona.
      • Gość: paula Re: Little Britain IP: *.hh.se 11.05.07, 11:53
        Genialne! Compuet says nooooo! Carol Beer- to moja ulubiona postac;-D, nie
        znosi wszystkich klientow;-DDD, i bardzo przypomina mi te wszystkie
        niezadowolone kobiery w Dziekanatach, Sekretariatach, sklepach;-D
        Pozdrawiam wszystkich fanow Little Britain;-D
        (Na youtube.com mozna znalezc Little Britain live z Kate Moss;-))
    • Gość: Wszysko Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:44
      no jak to, to nie wiedzieliscie, ze pierwowzorem carol beer jest sekretarka
      mojego dziekana, pani krysia? nie tylko jej kompjuta, ale tez cale jej cialo
      mówi noł, jeszcze zanim zadasz pytanie.
      • Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 11.05.07, 17:00
        Podobno zapierają sie rękami i nogami że nie bedzie czwartej serii ale czas
        pokaże.
        • Gość: izka Re: Little Britain IP: *.hh.se 15.05.07, 16:23
          a kto lubi kawalki o premierze i zakochanym w nim doradcy?;-DD, superowe;-)
          • minstrelboy Re: Little Britain 15.05.07, 17:31
            ja najbardziej lubię Walijskiego hotelarza i matkę przyprowadzającą dsziecko na
            wwszystkie castingi do telewizji!
            • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 15.05.07, 18:38
              nie zapominajmy o wspanialym ;-) hipnotyzerze :-)))))
              • Gość: minstrelboy Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:45
                "Look into my eyes"

Gość jest bombowy!!!!!
                • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 15.05.07, 21:17
                  "Look into my eyes, look into my eyes, the eyes, the eyes, not around the eyes,
                  don't look around the eyes, look into my eyes... you're under!".

uwielbiam goscia!! :-)))))))))
                  • Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 15.05.07, 22:02
                    "...three, two, one...you're back in the room!"
                    Boże, ja go też kocham:)))))
                    • Gość: maciek Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 09:26
                      najlepszy jest Sebastian i Premier:-DDD, te jego teksty po prostu mnie
                      rozbrajaja!:-))))no i oczywiscie Fat Fighters:-)
                      • Gość: iwa Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 11:31
                        a ta z agencji turystycznej?wiecznie zla i kaszle na klientow:-DDDDDDD, hahah:-P
    • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 16.05.07, 11:50
      mam nadzieje, ze nasza kochana tvp2 pusci druga serie :-)))))
      • Gość: ann Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 22:38
        Little Britain jest najlepsza:-),hotelarz jest swietny:-)
        • Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 17.05.07, 08:39
          I Jason który woli kobiety w wieku późnośrednim:D
          • Gość: Kratka Re: Little Britain IP: *.chello.pl 17.05.07, 13:19
            Tak, żądze Jasona są obrazoburcze. Podobnie jak Sebastian, mój ulubiony sekretarz premiera. Naszemu też by się taki przydał.
            • Gość: gabi Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 17:43
              Taaaaaa, juz sobie wyobrazam, jak nasz premier ma zakochanego w sobie doradce:-
              DDDD, Sebastian jest the best:-D, on mnie rozbraja jak jest zazdrosny o zone
              Premiera:-) hihihi, pozdr!!
              • Gość: bar Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 22:15
                Najlepszy jest ten hipnotyzer i walniety hotelarz:-PPPP, yeeeeeeeeeeesss:-D
    • Gość: a kuku Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 00:22
      dzisiaj tlumacz sobie niezle poradzil z vicky...a w nastepnym odcinku "you evil
      pooole".heh.a tak wlasciwie to ostatni odcinek 3 serii jest wg mnie naj jesli
      chodzi o andy'ego ' vicky.
      • Gość: macko Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 19.05.07, 10:58
        Hahaha, u evil Pole;-DDD!!
        Lou:Andy, that's my friend Anja;-)
        Andy: She pushed me!
        Oni sa nisamowici.
        Genialne;-D
        pozdr!!
        • Gość: ifyyy1 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 19.05.07, 15:15
          Ja lubie hotelarza! zwariowany;-)
          pozdr dla wszystkich fanow Brytanii!!!
    • Gość: ajaaa Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 23.05.07, 07:24
      A Vucky Pollard? Bezkonkurencyjna;-DDDD Pamietacie jak Vicky odwiedza swoja
      stara szkole i ma opowiedziec o swoim zyciu i jak konczy zapomina zabrac swoje
      wlasne dziecko. Nauczyciel mowi:" Vicky, a dziecko?"
      Vicky: "It's ok, u can keept it. I have a lot at home!"
      ;-DDDDDDDDDDDDD
      • Gość: oski Re: Little Britain IP: *.hh.se 25.05.07, 18:31
        But yes, but no, but yes!! Vicky Pollard rulez;-PPPP
    • farelkaa Re: Little Britain 26.05.07, 19:55
      Małą brytanią zaraziłam już conajmniej 5 osób :)
      Najlepszy serial w tv moim zdaniem.
    • Gość: grubasek nozyce cenzorskie ciach ciach IP: *.zakoniczyn.net 31.05.07, 14:14
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4190521.html

:-((((( ktos nadgorliwy dba o nasze morale...
      • paulla12 Re: nozyce cenzorskie ciach ciach 31.05.07, 20:05
        Niesamowite!! Ktos chce umoralniac widownie i wmowic, ze nie ma ksiezy gejow?
        Cenzura wciaz ma formowac nasz swiatopoglad...
        Zalosne...
    • Gość: jak już Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.smstv.pl 31.05.07, 20:22
      angielski humor warto łoczać:) Czasem lubię się odmóżdżyć, ale tylko czasem...
      • Gość: jaija Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.05.07, 22:48
        To skandal, że BBC zezwala na cenzurowanie swoich programów, nie mówiąc już o
        tej suczy TVP. Przecież wiadomo, że takiej Małej Brytanii moherowa babcia nie
        będzie oglądała, że serial trafi tylko do niszowego odbiorcy ekstremalnego
        humoru brytyjskiego, a nie widzów Kiepskich! Noż w cholerę, psia ich mać!
        Cenzurę niby zniesiono w 1989 roku, hahahahahaha!!!
        Rok 1984, normalnie.
        • Gość: przedruk gazet Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.smstv.pl 31.05.07, 23:11
          Za takie myślozbrodnie dostawało się gorsze rzeczy niż jakaś cenzura.
        • Gość: paulla12 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 01:31
          DOKLADNIE!!!!Dlaczego tvp chce umoralniac obywateli i uznaje, ze wie, co jest
          dla nas dobre a co zle?
          Masakra! Orwell...
          • Gość: grubasek Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 09:41
          • Gość: grubasek Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 09:44
            mozemy miec tylko nadzieje, ze nasza "kochana" telewizja nie zawiesi tego
            REWELACYJNEGO serialu, ktory caly sklada sie z takich "smaczkow".
            • Gość: paulla121 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 14:00
              Cenzurowanie, oznacza, ze Ci ktorzy cenzuruja nie maja dystansu do siebie, do
              swiata i do problemow ktore Little Britain pokazuje...
              W szwedzkiej gazecie Dagens Nyheter napisali wczoraj o "ocenzurowaniu kultowego
              tv comedy show w polsce" i "przytaczaja slowa pani Wrony, ktora riposuje, ze to
              co jest dopuszczalne w UK moze razcic polska publicznosc..."
              Zalosne...
              • Gość: paulla121 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 14:02
                www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=656400
              • Gość: grubasek kurcze IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 20:15
                widze, ze rozpetalam burze ;).
                tak sobie patrze na poczynania "naszej" wladzy i boje sie pomyslec co jeszcze
                wymysla. niedlugo wstyd bedzie przyznac sie do bycia Polakiem/Polka...chociaz
                moze juz tak jest?homofobia, zasciankowosc, dulszczyzna,
                amerykanolizydupstwo...az sie kurka wierzyc nie chce...

ja TEJ wladzy nie wybieralam.
                • Gość: jaija Re: kurcze IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 00:17
                  Ponoć teraz ma zbierać się specjalna komisja, która na bieżąco będzie badała,
                  co wyciąć z innych odcinków! Żenada!
                  Jedyna pociecha to fakt, że skorzystają na tym sami komicy (choć w małej
                  części), bo zyskają u nas popularność i będą się nieocenzurowani sprzedawać na
                  DVD. A właśnie, kiedy 3 seria?
      • Gość: gościówa Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: 80.50.250.* 10.08.07, 11:34
        www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2524
        podpiszcie tę petycję. zróbcie to dla Monty Pythona !! :)
        przekażcie komu możecie :)
    • watanabe.miharu Re: Little Britain 01.06.07, 22:16
      Wspaniały serial. Czegoś takiego brakowało mi po jedynym w swoim rodzaju, tyle
      że wiekowym, Monty Pythonie. Trzeba było czekac aż do teraz na - no może nie
      równie dobry, ale.. świetny serial komediowy.

Moje ulubione postacie to "the only gay in a village", Andy & Lou oraz
      niepowtarzalna szybkostrzelna Vicky:)
      • Gość: ani Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 10:31
        Vicky jest najlepsza;-)
        Yes but no but yes ...;-)
      • Gość: ani Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 10:31
        Ciekawe, kiedy ocenzuruja Viky Pollard;-)
        • Gość: pati85 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 18:09
          Jak ktos nie ma ochoty na cenure tvp -niech kupi sobie lepiej dvd z "little
          britain" i po klopocie;-)
          tvp wariuje...
          • Gość: martix Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 03.06.07, 23:28
            Najlepszy jest asyastent premiera-Sebastian:-), jak spiewa "u are beutiful", ta
            scena mnie rozbraja:-PPPP
    • Gość: renia Re: Little Britain IP: *.globalconnect.pl 04.06.07, 00:19
      patrz mi w oczy patrz mi w oczy...

chrupkie pieczywo... chyba ze smalcem...
      ;D
      • Gość: heki Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 05.06.07, 07:32
        A Bubbels? Ona jest gkapitalna;-)
        • Gość: ed Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 06.06.07, 10:21
          hipnotyzer i hotelarz sa najöepsi! Ale dlaczego tvp emityuje little br. tak
          pozno? :-/??
          • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 06.06.07, 11:01
            jak to dlaczego? tvp czeka az wiekszosc ludzi nie doczeka serialu(pozna pora) i
            bedzie pretekst zeby zdjac z anteny:niska ogladalnosc ;-(
            ja niestety nie dalam rady wytrwac w zeszlym tygodniu do 23.45 :-((( a zwykle
            chodze spac o jeszcze pozniejszej porze...
            • Gość: paulla121 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 08.06.07, 17:28
              Ja po prostu kupilam pierwszyi drugi sezon, wiec nikt mi nie wycenzuruje juz
              niczego;-)))))
              pozdr!!!
              • Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.06.07, 23:50
                Proszę, tylko nie sezon, a serię. I nie epizod, a odcinek. Okropnie drażniące
                kalki z angielskiego, a słowa u nas mają zupełnie inne znaczenie.
    • chocolate_jesus Re: Little Britain 09.06.07, 18:24
      Godni następcy Monty Pythona.
      Są świetni.

tyle, że to chyba koniec kariery Lucasa i Walliams'a w Telewizji Polskiej -
      vide: dzień wczorajszy.
      • Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 09.06.07, 23:27
        wykrakalam, psia mac :-// miejmy nadzieje, ze to tylko jednorazowa przerwa w
        emisji...
        • Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.06.07, 22:38
          Coś dla miłośników Małej Brytanii, na czasie, czyli polskie Teletubisie ;):
          www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4&eurl=http%3A%2F%2Fbartosz%2Dpo%2Dprostu%2Eblog%2Epl%2F
          • Gość: max Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:20
            niezle teletubbies:-/...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka