paulla121 05.05.07, 20:46 Kto oglada Mala Brytanie? Ja to po prostu uwielbiam!!!;-) Genialne;-DDD Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
farelkaa Re: Little Britain 05.05.07, 23:05 Ja też lubię oglądać. Moją ulubienicą jest Emma i ten chłopak na wózku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 05.05.07, 23:34 Yes, Andy jest genialny, ale Daffyd-gej też świetny i ma cudne ubranka :D W ogóle uwielbiam wszystkie ich kreacje aktorskie! Chcę, żeby wydali 3 serię na DVD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 05.05.07, 23:36 Po obejrzeniu 1 i 2 serii juz nigdy nie będę mogła spokojnie wysłuchac "careless whisper" bo już zawsze bedzie mi się kojarzyć z...ale nie będę nikomu psuć oglądania;) Wielka szkoda że po pierwszej serii znika szkocki właściciel hotelu-był po prostu rozkoszny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fanta Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.05.07, 09:02 Komputer mówi : "tak"..... Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Little Britain 07.05.07, 11:12 znika? oooj szkoda jego też lubię :) Odpowiedz Link Zgłoś
mlot_na_rozpustnice Re: Little Britain 06.05.07, 15:02 jaaa!!!!!!!!!świetna rzecz,dwóch cholernie utalentowanych komików i świetna charakteryzacja..najbardziej lubię drugi sezon, ale brakuje mi tam hotelarza:(...podrowienia dla fanów...acha, jeśli ktoś lubi podobne klimaty i nie widział "the league of gentlemen", to polecam- czarny humorek;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 06.05.07, 16:26 uwielbiam ogladac!!!! swietny humor, charakteryzacja super, a ten hotelarz. :-)) "Liga dzentelmenow" podobno super, moj maz ogladal. chcialby zeby nasza tv puscila ten serial, ale podobno im blizej konca tym humor bardziej absurdalny i obzydliwy(wyjasnia sie skad pewien facet bierze mieso, ktorym handluje). Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Little Britain 08.05.07, 21:14 ja!! to dla mnie wątek chyba specjalnie utworzony (patrz sygnaturka) ;) najbardziej rozbawił mnie skecz ze śpiewającym premierowi "You're beatiful" Sebastianem i oczywiście historia miłosna Jansona i babci no i Anne! Odpowiedz Link Zgłoś
syriana Re: Little Britain 08.05.07, 21:42 a swoją drogą - czy Wy też tak macie? bo ja tak oglądam tą Brytanię i co i rusz dopada mnie taka refleksja, że te żarty są dla mnie tak niebotycznie śmieszne, głównie dlatego, że są w obcym języku wydaje mi się, że gdybym zobaczyła jakiegoś polskiego satyryka przebranego za kobietę i wydającego z siebie tylko "ee eeee", to chyba bym od razu przełączyła program uznając go za szczyt żenady ciekawe czy jakieś gwiazdy naszej sceny kabaretowej pokuszą się o parafrazę pewnych pomysłów - szczególnie konsekwencje dowcipów z niepełnosprawnych mogły by być interesujące... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: że tak powiem Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 22:01 też tak mam. wyobrażając sobie, jak coś takiego wyglądałoby w polskim wydaniu widzę nie tylko charakteryzację do d***, złe oświetlenie, straszny dżwięk i tym podobne przeszkadzajki.to wyglądałoby pewnie jak produkcja zrealizowana w przydomowym garażu przez wuja stacha i ciotkę Wiesię, a prawda jest taka, ze wrazenia estetyczne potrafią dzialac odpychajaco nawet na "merytorycznie" dobrą rzecz. a poza tym wydaje mi się,że ten serial jest czystym produktem angielskiej kultury, kiedy słyszę lektora mówiącego podniosłym tonem "britain, britin, britain" i stek bzdur na temat tego kraju , a to wszystko w bbc english, to nie wiem, czy podobny zabieg w polskim sitcomie ( oczywiscie z tekstami na temat Polski) wypadłby tak samo.te skecze najbardziej pasują do angielskiego.i dobrze jess:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 08.05.07, 22:14 Podpisuję się obiema rękami, "Mała Polska" nie śmieszyłaby mnie kompletnie. A tak, zawsze jak oglądam "LB" mam ochotę jechać do Anglii bo mimo tych wszystkich ośmieszających zabiegów widac w tym serialu jak jest tam miło, ładnie i przytulnie...eh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: riera Re: Little Britain IP: *.e-wro.net.pl 16.05.07, 22:56 To też trochę wynika z typowo polskiego kompleksu i przeświadczenia, że wszędzie jest lepiej niż u nas. Ale z drugiej strony w Polsce wszyscy aktorzy grają identycznie, jakby grali w filmie Wajdy. Ja to w ogóle nazywam wajdzizmem - wiecznie te same miny, ekspresja, emfaza. Niektórzy satyrycy potrafią wypracować swój styl, ale szybko okazuje się, że nie potrafią się od niego uwolnić (Mumio, KMN), a Polacy i tak najbardziej lubią prymitywny styl Dańca. U nas jest w ogóle bardzo ograniczony popyt na inteligentne dowcipy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 09.05.07, 13:08 Anna jest niezla hehehe. "o Anna narysowala nam obrazek" ;-))) i to jak "normalnieje" gdy rozmawia przez telefon hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek jeszcze o "Lidze Dzentelmenow" IP: *.zakoniczyn.net 09.05.07, 13:19 wlasnie mi sie przypomnialo, ze Lige mozna obejrzec na BBC Prime, zdaje sie, ze we wtorek ok.22. myslalam, ze juz nie puszczaja, ale w programie tv jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla121 Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 12:14 Mala Brytania jest oryginalna, wysmiewa Brytyjczykow i ich narodowe(?) cechy, wady etc. Nie ma tam tematow tabu. Nie jest smieszna dlatego, ze jest w obcym jezyku. Ja nie znam takiego humoru z Polski,bo n.p Majewski wysmiewajac premiera robi to w zupelnie inny sposob niz Little Britain kiedy przedstawia premiera i zakochanego w nim Sebastiana (swoja droga uwielbiam kawaki z Sebstianem):-DDDD. Tworcy Little Britian mieli swietny pomysl i rewelacyjnie go zrealizowali. A tak w ogole wiecie, ze Little Britain zaczela sie od sluchowisk radiowych? pozdr:-DDDDDD comp says nooooooo...:-DDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszysko Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 16:57 a czy ktoś wie, czy będzie czwarta seria? Właściwie to się na BBC rzadko zdarza, ale miło by było.no chyba, że oni zrobią coś kompletnie nowego.a tak w ogóle to o lb jest bardzo fajna stronka , o ile sie nie myle to po prostu littlebritain.pl, profesjonalnie zrobiona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paula Re: Little Britain IP: *.hh.se 11.05.07, 11:53 Genialne! Compuet says nooooo! Carol Beer- to moja ulubiona postac;-D, nie znosi wszystkich klientow;-DDD, i bardzo przypomina mi te wszystkie niezadowolone kobiery w Dziekanatach, Sekretariatach, sklepach;-D Pozdrawiam wszystkich fanow Little Britain;-D (Na youtube.com mozna znalezc Little Britain live z Kate Moss;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wszysko Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:44 no jak to, to nie wiedzieliscie, ze pierwowzorem carol beer jest sekretarka mojego dziekana, pani krysia? nie tylko jej kompjuta, ale tez cale jej cialo mówi noł, jeszcze zanim zadasz pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 11.05.07, 17:00 Podobno zapierają sie rękami i nogami że nie bedzie czwartej serii ale czas pokaże. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izka Re: Little Britain IP: *.hh.se 15.05.07, 16:23 a kto lubi kawalki o premierze i zakochanym w nim doradcy?;-DD, superowe;-) Odpowiedz Link Zgłoś
minstrelboy Re: Little Britain 15.05.07, 17:31 ja najbardziej lubię Walijskiego hotelarza i matkę przyprowadzającą dsziecko na wwszystkie castingi do telewizji! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 15.05.07, 18:38 nie zapominajmy o wspanialym ;-) hipnotyzerze :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: minstrelboy Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.07, 18:45 "Look into my eyes" Gość jest bombowy!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 15.05.07, 21:17 "Look into my eyes, look into my eyes, the eyes, the eyes, not around the eyes, don't look around the eyes, look into my eyes... you're under!". uwielbiam goscia!! :-))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 15.05.07, 22:02 "...three, two, one...you're back in the room!" Boże, ja go też kocham:))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maciek Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 09:26 najlepszy jest Sebastian i Premier:-DDD, te jego teksty po prostu mnie rozbrajaja!:-))))no i oczywiscie Fat Fighters:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iwa Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 11:31 a ta z agencji turystycznej?wiecznie zla i kaszle na klientow:-DDDDDDD, hahah:-P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 16.05.07, 11:50 mam nadzieje, ze nasza kochana tvp2 pusci druga serie :-))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ann Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 16.05.07, 22:38 Little Britain jest najlepsza:-),hotelarz jest swietny:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strawberryfields Re: Little Britain IP: *.as.kn.pl 17.05.07, 08:39 I Jason który woli kobiety w wieku późnośrednim:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kratka Re: Little Britain IP: *.chello.pl 17.05.07, 13:19 Tak, żądze Jasona są obrazoburcze. Podobnie jak Sebastian, mój ulubiony sekretarz premiera. Naszemu też by się taki przydał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gabi Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 17:43 Taaaaaa, juz sobie wyobrazam, jak nasz premier ma zakochanego w sobie doradce:- DDDD, Sebastian jest the best:-D, on mnie rozbraja jak jest zazdrosny o zone Premiera:-) hihihi, pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bar Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 17.05.07, 22:15 Najlepszy jest ten hipnotyzer i walniety hotelarz:-PPPP, yeeeeeeeeeeesss:-D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a kuku Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.05.07, 00:22 dzisiaj tlumacz sobie niezle poradzil z vicky...a w nastepnym odcinku "you evil pooole".heh.a tak wlasciwie to ostatni odcinek 3 serii jest wg mnie naj jesli chodzi o andy'ego ' vicky. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macko Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 19.05.07, 10:58 Hahaha, u evil Pole;-DDD!! Lou:Andy, that's my friend Anja;-) Andy: She pushed me! Oni sa nisamowici. Genialne;-D pozdr!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ifyyy1 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 19.05.07, 15:15 Ja lubie hotelarza! zwariowany;-) pozdr dla wszystkich fanow Brytanii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ajaaa Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 23.05.07, 07:24 A Vucky Pollard? Bezkonkurencyjna;-DDDD Pamietacie jak Vicky odwiedza swoja stara szkole i ma opowiedziec o swoim zyciu i jak konczy zapomina zabrac swoje wlasne dziecko. Nauczyciel mowi:" Vicky, a dziecko?" Vicky: "It's ok, u can keept it. I have a lot at home!" ;-DDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oski Re: Little Britain IP: *.hh.se 25.05.07, 18:31 But yes, but no, but yes!! Vicky Pollard rulez;-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
farelkaa Re: Little Britain 26.05.07, 19:55 Małą brytanią zaraziłam już conajmniej 5 osób :) Najlepszy serial w tv moim zdaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek nozyce cenzorskie ciach ciach IP: *.zakoniczyn.net 31.05.07, 14:14 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4190521.html :-((((( ktos nadgorliwy dba o nasze morale... Odpowiedz Link Zgłoś
paulla12 Re: nozyce cenzorskie ciach ciach 31.05.07, 20:05 Niesamowite!! Ktos chce umoralniac widownie i wmowic, ze nie ma ksiezy gejow? Cenzura wciaz ma formowac nasz swiatopoglad... Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jak już Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.smstv.pl 31.05.07, 20:22 angielski humor warto łoczać:) Czasem lubię się odmóżdżyć, ale tylko czasem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.elblag.dialog.net.pl 31.05.07, 22:48 To skandal, że BBC zezwala na cenzurowanie swoich programów, nie mówiąc już o tej suczy TVP. Przecież wiadomo, że takiej Małej Brytanii moherowa babcia nie będzie oglądała, że serial trafi tylko do niszowego odbiorcy ekstremalnego humoru brytyjskiego, a nie widzów Kiepskich! Noż w cholerę, psia ich mać! Cenzurę niby zniesiono w 1989 roku, hahahahahaha!!! Rok 1984, normalnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przedruk gazet Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.smstv.pl 31.05.07, 23:11 Za takie myślozbrodnie dostawało się gorsze rzeczy niż jakaś cenzura. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla12 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 01:31 DOKLADNIE!!!!Dlaczego tvp chce umoralniac obywateli i uznaje, ze wie, co jest dla nas dobre a co zle? Masakra! Orwell... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 09:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 09:44 mozemy miec tylko nadzieje, ze nasza "kochana" telewizja nie zawiesi tego REWELACYJNEGO serialu, ktory caly sklada sie z takich "smaczkow". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla121 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 14:00 Cenzurowanie, oznacza, ze Ci ktorzy cenzuruja nie maja dystansu do siebie, do swiata i do problemow ktore Little Britain pokazuje... W szwedzkiej gazecie Dagens Nyheter napisali wczoraj o "ocenzurowaniu kultowego tv comedy show w polsce" i "przytaczaja slowa pani Wrony, ktora riposuje, ze to co jest dopuszczalne w UK moze razcic polska publicznosc..." Zalosne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla121 Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: *.A193.cust.bahnhof.se 01.06.07, 14:02 www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=2374&a=656400 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek kurcze IP: *.zakoniczyn.net 01.06.07, 20:15 widze, ze rozpetalam burze ;). tak sobie patrze na poczynania "naszej" wladzy i boje sie pomyslec co jeszcze wymysla. niedlugo wstyd bedzie przyznac sie do bycia Polakiem/Polka...chociaz moze juz tak jest?homofobia, zasciankowosc, dulszczyzna, amerykanolizydupstwo...az sie kurka wierzyc nie chce... ja TEJ wladzy nie wybieralam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: kurcze IP: *.elblag.dialog.net.pl 02.06.07, 00:17 Ponoć teraz ma zbierać się specjalna komisja, która na bieżąco będzie badała, co wyciąć z innych odcinków! Żenada! Jedyna pociecha to fakt, że skorzystają na tym sami komicy (choć w małej części), bo zyskają u nas popularność i będą się nieocenzurowani sprzedawać na DVD. A właśnie, kiedy 3 seria? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Re: Wolałem Hotel Zacisze i Monty Pythona IP: 80.50.250.* 10.08.07, 11:34 www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=2524 podpiszcie tę petycję. zróbcie to dla Monty Pythona !! :) przekażcie komu możecie :) Odpowiedz Link Zgłoś
watanabe.miharu Re: Little Britain 01.06.07, 22:16 Wspaniały serial. Czegoś takiego brakowało mi po jedynym w swoim rodzaju, tyle że wiekowym, Monty Pythonie. Trzeba było czekac aż do teraz na - no może nie równie dobry, ale.. świetny serial komediowy. Moje ulubione postacie to "the only gay in a village", Andy & Lou oraz niepowtarzalna szybkostrzelna Vicky:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 10:31 Vicky jest najlepsza;-) Yes but no but yes ...;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ani Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 10:31 Ciekawe, kiedy ocenzuruja Viky Pollard;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pati85 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 02.06.07, 18:09 Jak ktos nie ma ochoty na cenure tvp -niech kupi sobie lepiej dvd z "little britain" i po klopocie;-) tvp wariuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: martix Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 03.06.07, 23:28 Najlepszy jest asyastent premiera-Sebastian:-), jak spiewa "u are beutiful", ta scena mnie rozbraja:-PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: renia Re: Little Britain IP: *.globalconnect.pl 04.06.07, 00:19 patrz mi w oczy patrz mi w oczy... chrupkie pieczywo... chyba ze smalcem... ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heki Re: Little Britain IP: *.tbcn.telia.com 05.06.07, 07:32 A Bubbels? Ona jest gkapitalna;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ed Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 06.06.07, 10:21 hipnotyzer i hotelarz sa najöepsi! Ale dlaczego tvp emityuje little br. tak pozno? :-/?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 06.06.07, 11:01 jak to dlaczego? tvp czeka az wiekszosc ludzi nie doczeka serialu(pozna pora) i bedzie pretekst zeby zdjac z anteny:niska ogladalnosc ;-( ja niestety nie dalam rady wytrwac w zeszlym tygodniu do 23.45 :-((( a zwykle chodze spac o jeszcze pozniejszej porze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paulla121 Re: Little Britain IP: *.A193.cust.bahnhof.se 08.06.07, 17:28 Ja po prostu kupilam pierwszyi drugi sezon, wiec nikt mi nie wycenzuruje juz niczego;-))))) pozdr!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 08.06.07, 23:50 Proszę, tylko nie sezon, a serię. I nie epizod, a odcinek. Okropnie drażniące kalki z angielskiego, a słowa u nas mają zupełnie inne znaczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
chocolate_jesus Re: Little Britain 09.06.07, 18:24 Godni następcy Monty Pythona. Są świetni. tyle, że to chyba koniec kariery Lucasa i Walliams'a w Telewizji Polskiej - vide: dzień wczorajszy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grubasek Re: Little Britain IP: *.zakoniczyn.net 09.06.07, 23:27 wykrakalam, psia mac :-// miejmy nadzieje, ze to tylko jednorazowa przerwa w emisji... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaija Re: Little Britain IP: *.elblag.dialog.net.pl 10.06.07, 22:38 Coś dla miłośników Małej Brytanii, na czasie, czyli polskie Teletubisie ;): www.youtube.com/watch?v=H-3V-DKyjy4&eurl=http%3A%2F%2Fbartosz%2Dpo%2Dprostu%2Eblog%2Epl%2F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Little Britain IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.06.07, 17:20 niezle teletubbies:-/... Odpowiedz Link Zgłoś