karol.pin 07.06.07, 20:43 Moja sąsiadka całe dnie przesiaduje w oknie i jest na bieżąco co się dzieje na podwórku czy w domu sąsiada. Po prostu żenada. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warszawa113 Re: Wścibski sąsiad 07.06.07, 20:57 Moja sisiadka jest podobna.Pamietam, ze kiedys nawet mnie zapytala co bede robila na obiad.Jakis czas pozniej zetknela sie ze mna przed domem i poprostu bezczelnie zagladnela do mojej torby z zakupami!!!!( zgroza) Chyba miesiac pozniej ´´dorwala mnie´´ znowu majac podobny zamiar.Ha, ha niestety bylam szybsza i powiadomilam ja,ze tym razem kupilam na prywatke pare setek kondomow i kilka butelek wina.Od tego momentu mam swiety spokoj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: na_pustyni Re: Wścibski sąsiad IP: *.171.96.34.crowley.pl 07.06.07, 21:06 sąsiedzi, którzy mieszkają nade mną siedzą całymi dniami na balkonie... życie na podsłuchu jeszcze ujdzie, ale trzepią też na balkonie dywany, koce, itp. :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hexe Re: Wścibski sąsiad IP: 212.2.99.* 08.06.07, 08:57 Rozmawiaja dwie sasiadki. Pani Kowalska, pani kupi wreszcie nowe zaslony, wszystko widac co pani u siebie w sypialni ze swoim mezem wyprawia ... Pani Malinowska, ja nie potrzebuje nowych zaslon, tylko pani nowe okulary. To nie jest moj, tylko pani maz ... stare, ale na temat :-) Odpowiedz Link Zgłoś
grazyna.dlugokecka Re: Wścibski sąsiad 08.06.07, 10:39 Mam wrażenie ,że w całej Polsce są podobni do siebie "wścibscy sąsiedzi". Ale czy jest jakiś skuteczny sposób, żeby się od nich odczepić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radio Erewań Re: Wścibski sąsiad IP: *.smstv.pl 08.06.07, 11:04 Właściwie tak: tylko trudno dobrać adekwatne kroki, może zaproponujemy magnum .357? Po jego zastosowaniu problem wścibstwa co prawda nie zniknie, wręcz przeciwnie, ale ręczymy, że będzie to najmniejsze z możliwych zmartwienie na wczasach, które tym sposobem można sobie zagwarantować na długie lata. Oddajemy głos do studia. Wszystkim starszym paniom radzimy na parapetach używać podłokietniki w postaci poduszek z pierza - a jakże - jedynie słusznego, bo kaczego. Starte kolana smarować reumatozolem, dla efektu 4 ząbki czosnku na śniadanie, by chęć do odwiedzania miejsc innych niż kościół i poczta, z której dokonuje się przelewy na O/Toruń, zniknęła raz na zawsze. Bądźcie czujne jak czekistki, wróg nie śpi! Zniknięcie pieniędzy na stocznię spowodowało niemały zamęt. To fakt. Był to jednak zamęt grubymi nićmi szyty i wiemy, lep jakiej propagandy kryje się za tymi nićmi. Dlatego też, te zniknięte fundusze zewrą jeszcze bardziej nasze szeregi! To wszystko każe nam powiedzieć mocno i stanowczo... bumelantom i syjońskim bankom mówimy NIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kora3 Re: Wścibski sąsiad 08.06.07, 11:13 mój jeden znajomy znalazł sposób ... mial sąsiadkę, ktora juz nie tyle podgladała kto doń przychodzi, ale normalnie wychodziła ze swego mieszkania w tym czasie na klatkę i po prostu sie gapiła, a bywało, ze i zagadywała "O! znów KOLEZANKA do pana idzie? " ... po paru razach koleś zrobil listę :) powpisywał na niej przypadkowe imiona i nazwiska lasek oraz dni i godziny rzekomych odwiedzin, zapukał i wreczył "proszę, zeby się pani nie mordowała tak z tym wychodzeniem" - pomogło :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: next Re: Wścibski sąsiad IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.06.07, 11:12 - Szłyszała pani, co się stało pod "piątką"? - Nie... - A ja słyszałam, że pani słyszała Odpowiedz Link Zgłoś
mar_go7 Re: Wścibski sąsiad 08.06.07, 11:01 Z tym winem i prezerwatywami piekne!! Kiedyś miałam siąsiadkę, która jako że parapet niewygodny i łokcie ją bolały podłożyła sobie poduszkę - jasiek plus kocyk. POdobno od razu lepiej jej się w oknie siedziało - no comments. Co do wścibskości. Dla swoich zwierzaków kupuję świerszcze - żywe. Akcja w splepie. Starsza Pani nie dosłyszała rozmowy ze sprzedawca na temat cykającyk i zapytała mnie czy ja je jem!!?? Odpowiedziałam że owszem, ale tylko z głebokiego oleju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmmm Re: Wścibski sąsiad IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.06.07, 22:18 Od lat się zastanawiam, kto jeszcze k.urwa (oprócz mnie i innych nielicznych) na tą Polskę pracuje, jak tak wielu siedzi cały dzień w okienku i się gapi albo wpier.dala w życie innych. Na to trzeba mieć kupę czasu!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
karol.pin Re: Wścibski sąsiad 11.06.07, 11:19 Gość portalu: hmmm napisał(a): > Od lat się zastanawiam, kto jeszcze k.urwa (oprócz mnie i innych nielicznych) n > a > tą Polskę pracuje, jak tak wielu siedzi cały dzień w okienku i się gapi albo > wpier.dala w życie innych. Na to trzeba mieć kupę czasu!!!! Podzielam Twój "nerw"; ale czy ci ludzie nie funkcjonują według maksymy:"szczęśliwi czasu nie liczą"?! Wścibski sąsiad jest bardzo "upierdliwy", ale czasami przydaje się. "Mój ciekawski sąsiad" i jego wścibstwo sprawiły, że złodziej nie włamał się do mojego mieszkania. A może więc pogadajmy , na ile wścibski sąsiad może byc nam pomocny w życiu? ( pomijając oczywiście ciemne strony tego zagadnienia) Odpowiedz Link Zgłoś