Gość: wycieraczka tylnej Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: 195.136.186.* 22.10.07, 21:00 Zastanawiam sie jak bardzo trzeba sie nudzic w domu po lekcjach by wymyslać takie bzdety. Kolezko nic dobrego z ciebie nie bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
crame Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? 22.10.07, 21:22 Jak kiedys bedziesz mial samochod, np kombi i pojedziesz po szutrowej drodze, lub dlugo po sniegu, to docenisz wycieraczke na tylnej szybie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kierowca kto Ci tak nasrał do łba, kmieciu? IP: 213.172.177.* 22.10.07, 21:35 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxkamilxx Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.07, 21:40 A to jest dobre pytanie - ja sie przesiadlem teraz do coupe - mialem liftback'a - i chyba mi jednak brakuje tej wycieraczki ;> Kiedy pada ddescz lepiej sobie ją czasem przetrzeć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.76-83.cust.bluewin.ch 22.10.07, 22:04 Mialem Nissana wycieraczka tylnej szyby a potem dwa SAABy bez. Zdecydowanie w czasie jazdy sie przydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kołek Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.07, 22:22 Masz racje, w tirach nie ma tylnich wycieraczek. Idąc dalej, uważam że i przednie wycieraczki nie są potrzebne. Wystarczy jechać dostatecznie szybko podczas deszczu by pęd powietrza sam sciągał wodę z szyby. Odpowiedz Link Zgłoś
kroliklesny Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? 22.10.07, 23:02 Dobrze zes kmiotowi odpowiedzial. W ogole leb by mogl tez wystawic przez okno i jakos by jechal. Ale po co? Pozdro.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mii Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.icpnet.pl 22.10.07, 23:15 mając do wyboru obciachową wycieraczkę tylnej szyby i obciachowe czujniki cofania wybieram zdecydowanie wycieraczkę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ka. Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.solent.ac.uk 23.10.07, 00:28 W ogóle po co w samochodzie tylna szyba?! przecież w samochodach ciężarowych nie ma tylnej szyby ale jakoś jeżdżą. Sam jesteś obciach. Wycieraczka jest po to by np. sobie szybę wyczyścić. Czystość była obciachem ostatnio w XIV wieku. Przez 2 lata pod rządami PiS nie cofnęliśmy się aż tak bardzo - nawet Kaczyńscy nie są tacy zdolni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ep Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 00:57 kup sobie cycu hatchbacka przejedz sie w czasie deszczu i zobacz co widac w tylnej szybie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tajemniczy Gość: A ja mam i z tyłu i jeszcze dorobię i po bokach!! IP: *.ists.pl 23.10.07, 03:20 Bo lubię to! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hihotek Tobie auto jest niepotrzebne a nie tylko.. IP: 213.25.14.* 23.10.07, 07:42 wycieraczka tylnej szyby, he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ltc oczywiście, że obciach - podobnie jak cztery koła! IP: 193.109.212.* 23.10.07, 08:38 rower ma dwa i sobie radzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zbigg Re: oczywiście, że obciach - podobnie jak cztery IP: 217.153.136.* 23.10.07, 08:48 No właśnie ! Brak wycieraczek, tylko dwa koła, brak elektrycznych szyb czujników cofania (a po co bo...), brak biegu wstecznego, często brak hamulców (po deszczu) ... To jest prawdziwie profesjonalny pojazd. Tylko cholera czasem zimno ... i czasem mokro, ale co tam dla prawdziwego hardkorowca Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesio Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.dialog.net.pl 23.10.07, 09:15 Mysle ze gadasz bzdury. Wszystko zalezy od tego pod jakim kątem do płaszczyzny jest tylna szyba. U mnie prawie leży i korzystam z wycieraczki wiele razy zwlaszcza podczas zimy. A temat jest po prostu bezsensu i jałowy Odpowiedz Link Zgłoś
joymachine Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? 23.10.07, 09:17 Masz rację wyrwij ją, skoro jest ci niepotrzebna. Bardzo proszę o pokazanie auta wysokiej klasy oraz ciężarówki, w której nie ma tylnej wycieraczki - wklej proszę zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myk Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.iqs-quant.com.pl 23.10.07, 09:22 Wycieraczka z tyłu jest potrzebna, gdy tylna szyba jest mało odchylona od pionu i nie ma za nia bagażnika, bo wtedy pe powietrza "zamykającego się" za samochodem nanosi na nią brud. Sedany mają inna aerodynamike i tam brud jest raczej usuwany, więc prolem nie istnieje. Renault Vel Satis czy Opel Signum mają takie szyby i są w nich wycieraczki mimo wysokiej ceny (ktora nie ma nic do rzeczy), podobnie jak w drogich kombi, a Logan sedan nie ma bo nie potrzebuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNCe Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:04 A teraz wyobraź sobie cofanie o zmierzchu podczas kiedy pada deszcz. Cofasz... i chcesz ominąć latarnie świecącą centralnie na Twój samochód! Ja się zatrzymałem jakieś 10-15cm od Niej (sam nie wiem dlaczego ;) ) żeby sprawdzić ile mi zostało :P pozdrawiam wycieraczki ;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eNCe Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 10:06 dodam, że jechałem passatem 97r. nie swoim. Na ogół używam wycieraczki w swoim idealnym do cofania aucie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: March żaden obciach! bardzo funkcjonalna sprawa! IP: *.gprspla.plusgsm.pl 23.10.07, 11:33 Sam mam w mondeo combi i z powodzeniem uzywam. Czasem sie przydaje, szczególnie gdy coffam ;-) Dla mnie obciach to nie wiedziec co sie za mną dzieje. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.cust.tele2.pl 23.10.07, 11:57 Moja mama jeździ autem wyższej klasy i niestety nie ma tylnej wycieraczki-a jak sie okazuje, jest bardzo potrzebna, jak pada deszcz to poprostu nic nie widać, mimo że projektanci auta zakładali że krople deszczu powinny szybko spływać a tu gucio Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 12:19 Też jeżdżę autem wyższej klasy i też nie mam wycieraczki. Co prawda niezbyt często, ale czasem by sie jednak przydała. Nigdy jednak nie myślałem by tylna wycieraczka miała być obciachem. Kosmos! Co to w ogóle jest obciach? Dla mnie nie jest obciachem jazda 20-letnim maluchem. No chyba, że wsiadałby do niego biznesmen. Ale większy obciach to chyba osoba uboga w mercedesie. A co powiecie na obciach, że wesele się robi na sto osób, a następnego dnia państwo młodzi nie mają na chleb? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dorota Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:21 Zgadzam się. To jest styl " zastaw się , a pokaż się". P.S. Albo branie kredytu na wesele i spłacanie go po kilka lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anton Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 12:21 zauważcie, że wycieraczki z tyłu mają auta typu hatchback, w sedanie wycieraczka jest mniej potrzebna ponieważ, na szybę nie dostaje się woda z pod tylnich kół samochodu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aasasss Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.07, 12:23 a ja jeżdżę samochodem najwyższej klasy SYYrEENaa i nawet z przodu nie mam wycieraczek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MSI Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.pl 23.10.07, 12:47 Ale głupi post:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.adsl.alicedsl.de 23.10.07, 12:55 Moja szacowna przyjaciolka posiadala wycieraczke w mondeo oraz czysta szybe z przodu.I co?I nic.I tak rozwalila tylny zderzak podczas cofania.Wiec chyba rzeczywiscie wycieraczki z tylu sa na nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leziox Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.adsl.alicedsl.de 23.10.07, 12:56 Ot,balwan.Naturalnie czysta szybe z tylu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 13:01 Kto pisze ze to jest obciach jest poprostu kretynem wycieraczka wielu osobom pomaga a na drodze przeciez chodzi o bezpieczenstwo a nie o szpan czy obciach dla mnie mogłoby byc nawet na tylnej szybie odblaski z portretem mikołaja oby było bezpieczniej a jak jezdzisz dla szpanu przesiadz sie na rower i poogladaj zdjecia z wypadków które spowodowali nie obciachowcy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Para Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.kredytbank.com.pl 23.10.07, 13:13 Jasne że odciach!!! Lepiej latać w czasie deszczu i wycierać ściereczką! Odpowiedz Link Zgłoś
isia333 Obciach to Ty jesteś 23.10.07, 13:33 a wycieraczka tylnej szyby jest potrzebna w niektórych sytuacjach. Mam dwa auta - w jednym wycieraczka jest, w drugim (o wiele wyższej klas) nie ma, i w tym aucie tej wycieraczki zawsze mi brakuje. Ale myślę, że to kwestia przyzywczajenia. Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 jaki tam obciach 23.10.07, 17:37 jezdze Daihatsu Materia i obawiam sie, ze bez wycieraczki tylnej szyby moglbym spokojnie lusterko wsteczne przeznaczyc wylacznie do makijazu mej lepszej polowy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michal Re: jaki tam obciach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.07, 18:23 ,,coś pomiędzy sedanem a hatchback'iem np. C4 5d - mają one kształt podobny do sedana" Od kiedy C4 jest podobne do sedana ??????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cromi Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.57.jawnet.pl 23.10.07, 18:15 ta cala nagonka przypomina mi czasy kiedy betony dorwaly sie do glosu w sprawie dodatkowego swiatla stopu /na wzor amerykanski/ ile bylo biadolenia ze oslepiaja;) mysle ze producenci aut luksusowych rycza ze smiechu czytajac wasze wypowiedzi pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
pietnacha40 Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? 23.10.07, 19:24 No to jest obciach czy nie ? Rwać paskudę czy zostawić ? Spać nie będę mogła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: wycieraczka tylnej szyby obciach? IP: *.trzebinia.msk.pl 23.10.07, 21:24 ja co prawda mam wycieraczke z tyłu, ale najbardziej brakuje mi (w zimie) ogrzewanej przedniej szyby!!! nie trzeba by skrobać:) Odpowiedz Link Zgłoś