Dodaj do ulubionych

.........Lepsze niż kawały...............!!!!!!!

31.12.01, 09:07
hi-hi
przedstawia miejscowości gdzie
ludzie żyją pogodnie
a sąsiedzi płaczą ze śmiechu

----------
wszystkie miejscowości istnieją naprawde !!!!
może tam mieszkacie ?????????????/
-------------

Z podtekstem alkoholowym:
Koniaków, Czysta, Zimna Wódka, Przepitki, Pogorzała, Wiśniówka, Pijawne
polskie, Polska Wódka

Z podtekstem geograficznym:
Paryż, Stany, Ameryka, Włochy, Szwecja, Węgry, Szwajcaria, Korea

Z podtekstem erotycznym:
Grzeczna Panna, Ruchocinek, Całowanie, Święte Laski, Cyców, Waliły, Zacipki,
Górne Wymiary, Dolne Wymiary, Rozłożynogi, Kurejwa, Kurejewka, Nowe Laski,
Ciasna, Pupki, Sromów, Tumidaj

Pozostałe dziwolągi: Kolonia Uników, Budy Rządowe, Górna Grupa, Kudłata Wieś,
Mumin, Bujny Książę, Chaberki-Morderki, Pumpyleje, Nietoperek, Zezuj, Niemyje
Ząbki, Świnki, Kwiatuszki Wielkie.

Do tego dochodzą jeszcze miasta w trybie rozkazującym: Pisz, Przemyśl, Wrzeszcz
i wspomniane wyżej Zezuj i Tumidaj

Do tego dochodzą jeszcze miasta w trybie rozkazującym: Pisz, Przemyśl, Wrzeszcz
i wspomniane wyżej Zezuj i Tumidaj

-----------------
a to inne
równie fajne
>>>>>

Lipowe Pole Plebańskie, Lisi Kąt, Lisi Ogon, Lisia Góra, Lisie jamy, Lisie
Kąty, Lisie Pole

Lutoryż (zimowy ryż? ), Łabapa, Łabunie-Reforma, Ładne Pole, Łamane Grądy,
Łankiejmy, Łapinóż (taki cyrkowiec ), Łapkiejmy, Łaś-Toczyłowo (tryb
rozkazujący ),
----------------
pewnie
jest ich
więcej

bo w polsce jest
868 miast
i 42 000 wsi

niech co dziesiąta
będzie głupia lub śmieszna
to mamy ich 430 !!!!

dawać kolejne ..............!!!

hi-hi
pzdr
;-)
Obserwuj wątek
    • Gość: izabelsk Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.webport.bt.net 02.01.02, 02:31
      A z Zamoscia albo tez Lublina odchodzi autobus przez:
      Nieliz Cycow Marynin

izabelski
      • quickly Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 02.01.02, 05:50
        faktycznie smieszne, he, he, he. (Boli jeszcze mnie glowa po Sylwestrze, ale
        sie smieje!)

hi-hi, ale z tym "Kurejwa", "Kurejewka" i "Chaberki-Morderki", to sobie tak
        wymysliles, co? Chyba nas tutaj nie podbierasz?
        No bo jak np. moglby oglosic w kosciele z ambony "Po swietach bede chodzil po
        Kurejwie i odwiedzac kurejwskich parafian."

Serdecznie pozdrawiam.
        • be_ata Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 02.01.02, 14:04
          quickly napisał(a):

> faktycznie smieszne, he, he, he. (Boli jeszcze mnie glowa po Sylwestrze, ale
          > sie smieje!)
          >
          > hi-hi, ale z tym "Kurejwa", "Kurejewka" i "Chaberki-Morderki", to sobie tak
          > wymysliles, co? Chyba nas tutaj nie podbierasz?
          > No bo jak np. moglby oglosic w kosciele z ambony "Po swietach bede chodzil po
          > Kurejwie i odwiedzac kurejwskich parafian."
          >
          > Serdecznie pozdrawiam.
          Kurejwa i Kurejewka są. Na trasie Warszawa - Grajewo, jak się jedzie nad
          Rajgrodzkie i dalej do Augustowa na przykład.
      • Gość: nowy Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 20.01.02, 14:56
        Autentyczne (20 lat temu):
        Wyjeżdża atobus z Łęcznej, chyba do Chełma?.
        Wsiada kobiecina i pyta: Jedzie pan bez Cyców?
        A kierowca: Z cycami też biorę
        • sze Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 27.01.02, 22:19
          To tak a propos:

- Panie, a staje w Zimnej Wodzie?
          - Mnie nie.

Ale to chyba tylko taki kawał, choć nie nieprawdopodobny.
          • Gość: stach Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.02.02, 22:03
            nawiasem mówiąc przynajmniej kiedyś z Ząbkowic śląskich odchodził piciąg do
            miejscowości Ciepłowody.
            Dodatkowo w trójkącie Nysa,Otmuchów,Głuchołazy jast Kijów (to do geograficznych)
            • Gość: stach Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 02.02.02, 22:06
              koło Bielska Białej jest miejscowość KOZY.
              Jedzie pociąg zatrzymuje się na dworcu.
              Konduktor wychyla się i krzyczy KOOOOOZY WYYYSIADAĆ
              i tylko trochę ciszej CAPY JADĄ DALEJ
      • Gość: skora Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.dip.t-dialin.net 04.02.02, 01:15
        Ciasne-bialostockie
        Szczaniec-poznanskie
        • Gość: bzyk Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 06.06.02, 20:59
          Gość portalu: skora napisał(a):

> Ciasne-bialostockie
          > Szczaniec-poznanskie

Szczaniec - dawniej zielonogórskie, teraz lubuskie.

• Gość: daag Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.*.*.* 02.01.02, 08:30
      a w dolnośląskim, gdzieś pod ząbkowicami śl. jest miejscowość stolec (wiadomość
      tak na 85 proc., sam nie widziałem)

synku widzisz nasz stolec? już prawie jesteśmy w domu...
      • zboczek Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 02.01.02, 13:23
        tak STOLEC 1 km od Zabkowic Śl. Wiadomosc pewna wiem bo bylem

A kolo Niemczy jest wies co sie nazywa ZWRÓCONA hehe
        • Gość: Jano Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 21.01.02, 12:14
          zboczek napisał(a):

> tak STOLEC 1 km od Zabkowic Śl. Wiadomosc pewna wiem bo bylem
          >
          >
          > A kolo Niemczy jest wies co sie nazywa ZWRÓCONA hehe

Wioska Stolec jest tez kolo Szczecina, na granicy Polsko-Niemieckiej
          • Gość: Renata Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 213.145.173.* 15.02.02, 20:03
            Gość portalu: Jano napisał(a):

> zboczek napisał(a):
            >
            > > tak STOLEC 1 km od Zabkowic Śl. Wiadomosc pewna wiem bo bylem
            > >
            > >
            > > A kolo Niemczy jest wies co sie nazywa ZWRÓCONA hehe
            >
            > Wioska Stolec jest tez kolo Szczecina, na granicy Polsko-Niemieckiej

Wioska Stolec Jest kolo Strzelina a nie kolo Szczelina i nie jest to tak na
            granicy polsko- niemieckiej tylko jakies 150 km od!!haha
            • Gość: deINO Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.03.02, 16:55
              Stolcu ci w Polsce dostatek..;)
    • Gość: Olo Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 10.0.18.* 02.01.02, 20:45
      Proponuję mniej optymistyczną nazwę miejscowości:
      Czachy-Kołaki (przy trasie Warszawa - Białystok)
      • quickly Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 03.01.02, 03:56
        Czachy-Kolaki,
        he, he, he
      • Gość: ? Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 212.160.159.* 05.02.02, 15:41
        słyszałam o miejscowosći "TUMISTAJE"na trasie Warszawa-ŁÓdź, na domiar
        wszystkiego podobno obok trasy stoi zajazd obstawiny panienkami.
        • Gość: kama Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 213.145.173.* 15.02.02, 20:06
          Gość portalu: ? napisał(a):

> słyszałam o miejscowosći "TUMISTAJE"na trasie Warszawa-ŁÓdź, na domiar
          > wszystkiego podobno obok trasy stoi zajazd obstawiny panienkami.

Pomylka!!! TUMIDAJ a nie TUMISTAJE i faktycznie jest zajazd z panienkami
    • Gość: bzik Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.wlochy.leased.ids.pl 03.01.02, 08:45
      jakoś tak tuż przed Giżyckiem są -Sterławki Wielkie i chyba Małe też
      • Gość: pablo slyszeliście o wiosce Biały Kał? IP: 195.117.77.* 21.01.02, 16:38
        Biały Kał - miedzy Brzegiem z Strzelinem
        • Gość: renata Re: slyszeliście o wiosce Biały Kał? IP: 213.145.173.* 15.02.02, 20:05
          Gość portalu: pablo napisał(a):

> Biały Kał - miedzy Brzegiem z Strzelinem

a moze Bialy Kosciol? haha
      • madge1 Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 27.01.02, 19:04
        A są Sterławki i Małe i Wielkie, wiem, bo jestem z tamtych stron.
        A pamiętacie - Nienacki pisał o Skiroławkach. HiHiHi HaHaHa M
    • bolki Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 03.01.02, 08:57
      W kategorii erotyczne: Ruja (koło Środy Śląskiej) W kategorii inne dziwolągi:
      Półwsie i Pustelnik (koło Bolkowa)
      • Gość: zgaga Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 213.158.197.* 03.01.02, 10:03
        Niedaleko Jeleniej Góry jest przysiółek Łapiguz.

Niestety, nie mają tam remizy ;-)
        • Gość: juraw Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.de.deuba.com 03.01.02, 11:31
          Borki Wyrki, Rozbity Kamień, Strzała i Mała Strzałka.

Do moich ulubionych należą Borki Eyrki. Okoliczni mieszkańcy czesto dodają Borki Wyrki Taradajki.
          Wszystkie te miejscowosci leżą w pobliżu Siedlec.
          • Gość: Flash'ka Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 217.17.32.* 04.01.02, 11:24
            W pobliżu Mszczonowa jest maleńka miejscowość o nazwie "Ciemno-Gnojna"
        • Gość: pablo jeszcze... IP: 195.117.77.* 21.01.02, 16:41
          Wdzydze Kiszewskie na Mazurach, Zaba Mała i Żaba Duża w Opolskiem, Warkocz pod
          Wrocławiem, Kuropas w Opolskiem, Kiły pod Poznaniem, Filutkowo w Gdanskim
          • Gość: Stefan Re: jeszcze... IP: 10.1.5.* / *.zaspa.gda.pl 22.01.02, 02:18
            pablo:
            > Wdzydze Kiszewskie na Mazurach,

Wdzydze?! Kiszewskie ??!! Na Mazurach????!!!!

• ellivia Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 04.01.02, 12:41
      Przestudiowałam wczoraj mape Polski w poszukiwaniu interesujących zabawnych
      nazw miejscowości. Nie ma tutaj nazw małych wsi,tylko wiekszych miejscowości
      ale i tak są dość zabawne.
      Mordy, Tłuszcz, Ryczywół, Koziegłowy,Nędza, Gacki,Kije, Gruszka, Pokój, Kup,
      Kadzidło, Krzywe, Swornigacie, Tupadły, Trzęsacz, Ryki,Potworów, Brusy, Piecki,
      Banie, Rów, Płoty, Rokitki, Szczurowa, Knurów, Panki, Krzywa, Wielkie Oczy
      • ellivia Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 04.01.02, 13:09
        Przejrzałam pobieżnie wątek z "forum na plażę" pt. "Najdziwniejsza nazwa
        miejscowości w Polsce"
        Oto nazwy które mnie najbardziej rozsmieszyły:

Twarogi Ruskie
        Bartki Mocarze
        Kłopoty Stanisławy
        Nowe Rumunki
        Sucha Psina
        Biały Kał
        Chujkowe Pole
        Zimna Dziura
        • Gość: x Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.elblag.cvx.ppp.tpnet.pl 05.01.02, 09:30
          Na trasie Tczew - Gdansk: Stare Babki
          Kolo Gniewa: Las Królów
          na Mazurach: Stare Juchy
      • Gość: izabelsk Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.uk.fid-intl.com 18.01.02, 15:49

> Mordy, Tłuszcz, Ryczywół, Koziegłowy,

obok Kozieglow w dawnym czestochowskim so Kozieglowki

izabelski
      • Gość: pablo Za Opolem jest KUP IP: 195.117.77.* 21.01.02, 16:42
        Kup kolo Opola
        • Gość: pablo mieszkam w Kupie IP: 195.117.77.* 21.01.02, 16:44
          Gdzie mieszkasz ? - W Kupie
      • Gość: lohopek Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 17.02.02, 19:35
        Z miasteczkek i wsi :Kożuchów,Dubieńka,Horodło,Białowieża,Wapno,Biskupin,Chojna,
        Psie Pole,Siekierki,Łosice,Solina,Środa,Złotoryja,Kórnik,Mońki,Syców,Cipkowe
        Pole.
        :))
        Pozdrawiam lohopek
    • Gość: equalize Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 05.01.02, 14:26
      a dla mnie warszawka
      • Gość: stb Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 06.01.02, 23:27
        A może tak z Gołotowa przez Waligruchy do Czarnoleży ?
      • Gość: Mruk Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 17.03.02, 01:20
        Gość portalu: equalize napisał(a):

> a dla mnie warszawka

A gdzie to? Gdzieś obok krakówka? ;)

• Gość: anty Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.slupsk.tpnet.pl 11.01.02, 13:42
      Na Kaszubach koło Lęborka - Strzepcz - niby nic ale niech to wymówi niepolak,
      Sfornigacie ale chyba już były
      • Gość: agulha Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 10.131.128.* 13.01.02, 23:12
        to są Swornegacie chyba, i to słowo ma jakiś kaszubski źródłosłów.
        A ja w dzieciństwie byłam na koloniach zuchowych we wsi Łatana Wielka.
        A znacie ten dowcip - dialog w autobusie:
        - W Zimnej Wodzie staje?
        - E, chyba kaczorowi!!
        • doka1 Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 12.06.02, 14:14
          Się smiejecie :
          A MOJ KUMPEL ZALICZYL WPADKE W ZIMNEJ WODZIE Z CORKA LESNICZEGO I PLACI ALIMENTY>

Gość portalu: agulha napisał(a):

> to są Swornegacie chyba, i to słowo ma jakiś kaszubski źródłosłów.
          > A ja w dzieciństwie byłam na koloniach zuchowych we wsi Łatana Wielka.
          > A znacie ten dowcip - dialog w autobusie:
          > - W Zimnej Wodzie staje?
          > - E, chyba kaczorowi!!

• tgaw Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 11.01.02, 14:35
      :)

Sorocza Nóżka gdzieś na Podlasiu,
      Klekotowo, również tam,
      Waliły, pod Białymstokiem,
      Grabie, Wielkopolska
      Ostrowąs, również Welkopolska
      • Gość: Rex Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 10.30.42.* 14.01.02, 23:17
        Pomiędzy Krościenkiem a Ochotnicą jest przysiółek Burdel. Na starych mapach
        turystycznych z (82 r) Gorców jest nawet zaznaczony.
    • Gość: ola Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.MAN.atcom.net.pl 15.01.02, 13:06
      na drodze Warszawa - Białystok jest miejscowość RUTKI JADKI
      A na drodze Łódź - Wrocław jest DZIADOWA KŁODA
      Pomysłowość ludzi jest wielka :)))
    • Gość: daag Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.*.*.* 17.01.02, 09:17
      mam skanówkę mapki topograficznej (zdaje się, że okolice poronina) w którym
      można znaleźć miejscowość (osadę?) cipki (tak mniej więcej u zbiegu rzeczek
      zakopianka i poraniec). tuż obok jest inna miejscowość suche. a to daje
      aglomerację o wdzięcznej nazwie suche-cipki. ;o)

przemówienie sołtysa na uroczystościach lokalno-patriotycznych - "kochajmy
      nasze cipki i dbajmy o nie jak najlepiej".
      • Gość: ??????? Re:PYTANIE DO WSZYSTKICH IP: 212.244.27.* 18.01.02, 21:45
        to bylo dobre ale kolo miejscowosci Budy Klekotne jest wioska o wdziecznej
        nazwie Cipochy Rozryte,
        soltys jak to soltys wychodzi co rano i mowi Ah...jezeli cipochy to tylko
        rozryte.
        Jednak zastanawia mnie i to jest pytanie do wszystkich Was forumowiczow ktorzy
        tu pisza JAK NAZYWAJA SIE MIESZKANCY TYCH WSZYSTKICH MIAST I
        WIOSEK??????????????????????????????
        w moim przypadku to chyba Ciposzanie Rozryci, czy moze Cipochowcy Rozryci i
        Ciposzki Rozryte a dzieci Ciposzeczki Rozrytki?????????????pomocy!!!!!!!!a ktos
        kto tam sie urodzil pochodzi z....???cipochy rozrytej hihihi
        • Gość: moris Re:PYTANIE DO WSZYSTKICH IP: *.mcps.com 20.01.02, 18:15
          A przed Jelenią. Stacja Tczcinsko. Niby nic, ale przespajowana na San
          FranTcznisko.
          • Gość: rav Re:PYTANIE DO WSZYSTKICH IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.01.02, 00:31
            niedaleko Czestochowy sa miejscowości: Szczekaczka, Dziadówki, Stany, niedaleko
            Pińczowa (Swietokrzyskie) jest miejscowość Paryż

Zawsze sobie można fundnąć daleką podróż do Paryża, albo do Stanów, nawet bez
            wizy. Jestem ze Stanów - to brzmi dumnie, Ona jest z Dziadówek.
        • madge1 Re:PYTANIE DO WSZYSTKICH 27.01.02, 19:00
          HaHaHAHaHaHaHa o bo pęknę , muszę lecieć do WC bo niedoniosę - wiadomo co!!!!!!
    • madge1 Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 27.01.02, 18:57
      SROMOWCE Niżne to chyba gdzieś tam, gdzie zaczyna się spływ Dunajcem
      • Gość: anatol Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 212.244.27.* 28.01.02, 00:06
        Kolo Raciaza sa Pupowłazy i Sutachy Wydojne, co za młot je wymyslil.
        Ponoc kolo Radąbki jest wioska Wydymiaki chociaz jest tez CzestoChowa hihi:))
    • Gość: mati Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.wspolczesna.pl 29.01.02, 17:29
      Kurejewka i Kurejwa między Szczuczynem a Grajewem (podlaskie)
      • Gość: euzebius Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 212.244.27.* 31.01.02, 17:12
        Wywłoki Lubuskie kolo Zielonej Gory, albo Cichodaje Bajorne gdzies na mazurach
        :))))))niezle co?
    • Gość: olka Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.ny5030.east.verizon.net 07.02.02, 23:03
      Kolo Bialegostoku jest miejscowosc o nazwie Lapy.
      Na dworcu PKP w Bialymstoku ,podchodzi do stojacego pociagu starsza kobieta i
      pyta mezczyzny stojacego w drzwiach pociagu-:"Panie ten pociag to na Lapy?" Nie-
      odpowiada mezczyzna -na kola!!!!
      • radzio_pl Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 08.02.02, 21:58
        Wyobraźcie sobie minę mojej znajomej- angielki, która czytając przewodnik po
        Polsce natknęła się na nazwę WDZYDZE KISZEWSKIE opisywanej jako miejscowość
        położonej na malowniczych Kaszubach- pół godziny próbowała to wymówić!!! :-)
        (podobny problem miała dziennikarka travel channel- myślałem, że nie wytrzymam
        ze śmiechu jak to oglądałem)

Na Mazurach jest miejscowość ZGON- z paroma polami campingowymi- co jak co, ale
        w Zgonie to odpoczywać bym nie chciał.

Niedaleko Torunia jest wieś ZAPLUSKOWĘSY :-)
        • Gość: marcin trudna wymowa IP: *.chello.pl 09.02.02, 15:29
          Wyobraź sobie Niemca, który jedzie drogą słubice-poznań, i planuje się
          zatrzymać w miejscowości poźrzadło. (notabene jadąc tamtędy widziałem jakiś
          zajazd. Ciekawe jak to wymówi?
          • Gość: szcz Re: trudna wymowa IP: *.czes.gazeta.pl 15.02.02, 13:37
            Pod Płockiem są Nowe Rumunki, a koło Częstochowy -
            Kurwinów. Bardzo mi śie też podoba miejscowość Kup, bo
            jak tu odpowiedzieć na pytanie: Gdzie mieszkasz?
            • Gość: maks Re: trudna wymowa IP: *.czes.gazeta.pl 17.02.02, 17:40
              Gość portalu: szcz napisał(a):

> Pod Płockiem są Nowe Rumunki, a koło Częstochowy -
              > Kurwinów. Bardzo mi śie też podoba miejscowość Kup, bo
              > jak tu odpowiedzieć na pytanie: Gdzie mieszkasz?

nie Kurwinów, tylko Korwinów, co nieco jednak łagodzi dowcip
    • Gość: Renata Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 213.145.173.* 15.02.02, 20:09
      Miedzy Strzelinem a Wroclawiem jest miejscowosc Swiniobrod
    • Gość: pioter Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 17.02.02, 20:53
      1. Na drodze Olsztyn - Ostróda mija się Podlejki.
      2. Dialog z Zimną Wodą padł na prawdę w czasach socrealistycznych w autobusie
      PKS z Nidzicy do Szczytna przez Jedwabno (nie mylić z słynnym ostatnio
      Jedwabnem). Wsiadała starsza kobiecina i spytała kierowcy "A w Zimnej Wodzie
      staje?", na co szofer bez namysłu odpalił "Tylko chyba kaczorowi!".
      • hi-hi Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 19.02.02, 13:18
        Gość portalu: pioter napisał(a):

> 1. Na drodze Olsztyn - Ostróda mija się Podlejki.
        > 2. Dialog z Zimną Wodą padł na prawdę w czasach socrealistycznych w autobusie
        > PKS z Nidzicy do Szczytna przez Jedwabno (nie mylić z słynnym ostatnio
        > Jedwabnem). Wsiadała starsza kobiecina i spytała kierowcy "A w Zimnej Wodzie
        > staje?", na co szofer bez namysłu odpalił "Tylko chyba kaczorowi!".

-----------

mi staje w zimnej wodzie

coś z nim nie tak było

hłe hłe

hih-i
        pzdr
    • Gość: md Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.bs.katowice.pl 19.02.02, 14:07
      Ciemny Kąt koło Stalowej Woli
      • strasznie_dlugi_login_mam Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 20.02.02, 06:58
        Gość portalu: md napisał(a):

> Ciemny Kąt koło Stalowej Woli

A co jest śmieszniejsze ?
        Stalowa wola czy ten Kąt ciemny ??
        • Gość: zappa Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 10.9.33.* 20.02.02, 10:58
          Najśmieszniejsze jest chyba "koło"...... zaraz się poszczam
    • maretina Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 24.02.02, 15:32
      bylam w miejscowosci Tupadły:)))))0
      • Gość: JB Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.inetia.pl 26.02.02, 14:34
        Miejscowosc miedzy Wegorzewem (angersburg) a Gizyckiem (lotzen) nazywa sie
        Pozezdrze. I jak tu nauczyc niemcow zeby przestali uzywac starych
        przedwojennych nazw (Pozezdrze , Poseżdze AD 1946, Grossgarten AD 1939-1945,
        Posessern AD 1500-1938).

JB
        • Gość: ida Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.arbuzowa.2a.pl 02.03.02, 01:21
          A propos Sfornigaci (Sfornegaci) to mogę się pochwalić, że wiem skąd taka
          nazwa. Kiedy jako mała harcerka robiłam zwiad etnograficny starzy mieszkańcy
          opowiedzieli jak to przepływająca przez wieś rzeczka łącząca dwa jeziera była
          bardzo NIESFORNA, wylewała, zatapiała itd. No i w końcu mieszkańcy wzięli sie i
          ją OGACILI, tzn zabezpieczyli jakoś przed awylewaniem i podobno odtąd wieś
          nazywa się SFORNIGACIE.
          A niedaleko jest jeszcze stolica regionu - Charzykowy oraz wioski: Laska,
          Męcikał, Zapceń i Przewóz
    • Gość: kotek6 Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 05.03.02, 02:02
      Oto jakie nazwy wsi znalazłam w książce telefonicznej byłego województwa
      łomżyńskiego:Żebry,Kudłaczewo,Kędzierowo,Złotki Pułapki,Zaręby
      Warchoły,Zabawka,Winna Poświętna,Wdziękoń Pierwszy, Wdziękoń Drugi,Stare
      Wądołki,Stare Niziołki(to coś dla hobbitów),Siennica Klawy,Piętki
      Basie,Piszczaty Kończany,Osipy Wydziory Pierwsze,Noski Świetne,Moczydły
      Kukiełki, oczywiście Kurejwa i Kurejewka,Koty Rybno,Koce Basie, Gosie
      Małe,Ćwikły Rupie,Dąbrowa Szatanki,Białe Figle,Białe Papieże. Chyba nikt nie
      wpładł na to żeby zamiast ślęczeć nad mapą przejrzeć książkę telefoniczną. Ja
      mieszkam w Grajewie i za autentyczność tych nazw mogę ręczyć. Stare Juchy też
      istnieją.
      • Gość: Diabel Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 195.116.223.* 05.03.02, 14:47
        Przeryty Bór w podkarpackim koło Mielca
    • lakris Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 07.03.02, 20:29
      republika.pl/funnyfynny/mleczko/znaki/g16.jpg
      • Gość: dociak Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 212.69.68.* 08.03.02, 13:18
        jest jeszcze Topór, Kozołupy, Mokra Wieś, Chrzęsne, Tłuszcz, Kobyłka, Ruchna,
        Mordy, Czerwonka, Przygody, Mokobody, Ruchna i na pewno setki innych
    • irzyk Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! 11.03.02, 12:38
      Przd samymi Koluszkami są oczywiście
      Wągry
      • Gość: rychu Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 194.204.130.* 13.03.02, 12:32
        Dyszobaba niedaleko Różana , Jerutki Pupy blisko Szczytna
        • Gość: Maa Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.bydgoszcz.sdi.tpnet.pl 17.03.02, 22:50
          Na trasie kolejowej Warszawa - Białystok kolejno: Kity, Koty, Łapy!
          W okolicach Lipna - (włocławskie) - Bógzapłać i Bógpomóż
          Autentyk: do przychodni przyszedł pacjent.
          -Jak się pan nazywa?
          -Ojczenasz.
          -Gdzie pan mieszka?
          -Bógpomóż. (!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
          Jeszcze z tych samych okolic Głodowo i położone w pobliży Chlebowo.
          ;D)))))))))))
    • Gość: jakubek Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.04.02, 13:13
      autentyczna nazwa miasta gdzieś w federacji rosyjskiej

MACHACZKAŁA
      • Gość: gzeho Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.poznan.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 23:37
        Jest taka miejscowość w Małopolsce - WYTRZYSZCZKA.Jeśli ktoś chce przyprawić
        np.Niemca lub Anglika o zawał serca ,to proszę kazać im to wymówić!
    • Gość: ewa Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.opole.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 11:55
      można sie popłakac ze smiechu
      hahaha kap kap kap
      • Gość: pierans Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: 213.120.245.* 15.05.02, 13:17
        Pod Warszawa sa Parcele Kozuszki
        • Gość: andrzej Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 20.05.02, 10:45
          jeśli chodzi Zimną Wodę to nie daleko mnie jest Zimna Brzeźnica, a kiedyś
          przejeżdżałem koło drogowskazów na TŁOKI i jakieś 300 m. dalej NOWE TŁOKI
    • Gość: beata Re: .........Lepsze niż kawały...............!!!!!!! IP: *.kulczyktradex.com.pl 13.06.02, 16:56
      kiedyś w Trójce słuchacze opowiadali o śmiesznych nazwiskach - człowiek nazywał
      się Kapusta i pochodził ze Skrzynek koło Kurnika (w poznańskiem)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka