nuova 29.05.08, 12:46 Niecierpię cukru pudru na pączkach i innych wypiekach cukierniczych. Jestem sama z tą przypadłością? :) Zdmuchuję go albo (w najgorszym wypadku) zlzuję a dopiero potem zjadam drożdżówkę :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
drzejms-buond Re: drożdźówki z pudrem 29.05.08, 15:26 ja mam gorzej. cukier puder chętnie ale drożdżówek nie trawię... jak chcesz..moge ci pozlizywać... :-D)))) Odpowiedz Link Zgłoś
she_5 hmmm 29.05.08, 18:21 nuova napisała: > Niecierpię cukru pudru > Zdmuchuję go albo (w najgorszym wypadku) zlzuję do jakiego stopnia trzeba nie znosic pudru, zeby go az zlizywac??? Odpowiedz Link Zgłoś
zalogowana_goska Re: hmmm 29.05.08, 20:31 no właśnie.. wystarczy strzepnąć - sam spadnie :))) Odpowiedz Link Zgłoś
verte34 Re: hmmm 29.05.08, 20:48 Nie uważacie, że wiórki kokosowe i skórka pomarańczowa na pączkach to profanacja? I nie da się tego zmuchnąć ani strzepnąć :< Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: hmmm 30.05.08, 09:43 morał jest jeden: "dziś prawdziwych pączków juz nie ma" to tylko wariacje na temat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: croyance Re: hmmm IP: 86.29.155.* 06.06.08, 18:15 A moj ojciec zawsze powtarzal, ze najwieksza zbrodnia, za ktora nalezy sie kara smierci, jest sprzedaz paczka bez dzemu w srodku :-O Czlowiek je, je ... a w srodku nic :-O Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: hmmm 30.05.08, 09:54 she_5 napisała: > do jakiego stopnia trzeba nie znosic pudru, zeby go az zlizywac??? Doprecyzuję: nieznoszę jak puder oblepia mi sie podczas jedzenia :)) dlatego go zlizuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: hmmm IP: *.toya.net.pl 30.05.08, 10:49 A ja z w-zetek lubię tylko bitą śmietanę... Dawno temu byłam kompatybilna z moją koleżanką- ona jadła ciasto, a ja resztę. Bardzo przydatne na imprezach imieninowych. Niestety, zmieniła pracę :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: hmmm IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.08, 11:46 A ja nie znoszę lukru. Lepi się, za słodki jest, fuuuj. Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Lukier 30.05.08, 11:53 Gość portalu: Azorek napisał(a): > A ja nie znoszę lukru. Lepi się, za słodki jest, fuuuj. Azorku, ja wprost przepadam za lukierem ;) mogę Ci go zlizywać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Lukier IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.05.08, 12:03 nuova napisała: > Gość portalu: Azorek napisał(a): > > > A ja nie znoszę lukru. Lepi się, za słodki jest, fuuuj. > > Azorku, ja wprost przepadam za lukierem ;) mogę Ci go zlizywać :)) I to jest dobry pomysł. I taki serdeczny...Są jeszcze ludzie na świecie! Pzdr :) Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: hmmm 30.05.08, 11:55 Gość portalu: gosc napisał(a): > A ja z w-zetek lubię tylko bitą śmietanę... > Dawno temu byłam kompatybilna z moją koleżanką- ona jadła ciasto, a ja resztę. Tez tak robiłam z pewnym ciastkiem tortowym (nie w-z), w ktorym nie smakowało mi ciasto [bo mialo spirytus], więc wyżerałam krem, a ciasto szło do sis :)) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond a najbardziej mnie wkurza 30.05.08, 12:06 jak kupuję ciacho a potem się okazuje że taka w-ztka, eklerka, ponczowe nie ma zapowiadanej BITEJ ŚMIETANY tylko krrrrrrrrrrrrrem siakiś błeeeeeeeee.... PODROBOM MÓWIMY STANOWCZE NIE! Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: a najbardziej mnie wkurza 30.05.08, 13:33 Zapomniałeś o kremówkach :))) Ponczowe tysz ma mieć bitą śmietanę? ;> Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: a najbardziej mnie wkurza 30.05.08, 13:50 ależ OCZYWIŚCIE, ewentualnie, dodatkowo kawalątek owocowy na czubku, ale BEZ GALARETKI!!! no i powinno zawierać PONCZ, jak sama nazwa wskazuje a nie zapach spirytusu... takie, niestety tylko W GÓRZE KALWARII robią...za daleko :-[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzidzia Re: a najbardziej mnie wkurza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.08, 17:01 głodna się zrobiłam na słodkie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
zwierze_futerkowe Re: a najbardziej mnie wkurza 31.05.08, 22:12 drzejms-buond napisał: > no i powinno zawierać PONCZ, jak sama nazwa wskazuje No właśnie, a nie obrzydliwą słodką wodę. Odpowiedz Link Zgłoś
zwierze_futerkowe Re: drożdźówki z pudrem 31.05.08, 22:15 A ja wolę pączka z pudrem niż z lukrem. Lukier się lepi i jest fuj. Natomiast jak sama w domu smażę pączki, to niczym nie posypuję. Chyba że dla gości. Mnie wystarczy słodycz z konfitury w środku. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond LODY 02.06.08, 09:38 ach! pączki domowej roboty... takich pączków , "Z KOMFITURO"( tak mówiłem w dzieciństwie) to nie jadłem chyba ...15 lat! a wczoraj, na dzień dziecka zafundowałem sobie KILOGRAM LODÓW!!! GRYCAN'y! Zielona Dupka byłaby lepsza ale nie mieli... ale się obżarłem... mięta poszła w ruch! a właściwie czemu ludzie wolą kupować CHEMICZNE AJS KRIMY zamiast prawdziwych, polskich lodów? czy istnieje coś takiego jak MODA NA JEDZENIE czegośtam? Odpowiedz Link Zgłoś
nuova Re: LODY 05.06.08, 10:50 jesuuu, kg lodów ;> niezły z ciebie lodomaniak :)) > a właściwie czemu ludzie wolą kupować CHEMICZNE AJS KRIMY zamiast > prawdziwych, polskich lodów? No ja lubię takie lody [na gałki sprzedawane] z mojej lodziarni - nie zmieniły się od mojego dzieciństwa, jedynie podrożały dość ostro :/ Ale dla ich smaku poświencem kaszdom dziurę w zębie i w budżecie )) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: LODY 05.06.08, 10:59 zimą tak mnie wzięło na lody, że w ciągu tygodnia zjadłem 5 kilo! -życiowy rekord co jest dość dziwne bo na ogół NIE JADAM a kiedyś w Szczebrzeszynie pobiłem rekord lodów kulkowych. były tak dobre MALINOWE ,że ze zrobiliśmy 5 POWTÓREK, po trzy kulki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trusiaa Re: LODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 12:28 I tu zareklamuję najbezczelniej starą-malutką lodziarnię w K. nad Wisłą. Receptury nie zmienili od mojego dzieciństwa. Dla takich lodów warto żyć... Idę ci ja sobie tescową alejką i słyszę damski głos reklamujący "Kremówki Papieskie" :), powlokłam się obejrzeć te cudowne ciastka, ale wyglądały - lepiej nie mówić - chude, szarawe i zamiast kremu miały to białe sztuczne cóś. Aha i żadna od nich nie biła poświata ani nic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: igienka Re: LODY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.06.08, 17:15 E tam papieskie w tesco. Czy papiez po maturze chadzał do Tesco? W papieskim mieście W. są papieskie kremówki, napradę pyszne, świeżutkie i nieoszukiwane , na bitej śmietanie, mniam. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: LODY 06.06.08, 20:49 > a wczoraj, na dzień dziecka zafundowałem sobie KILOGRAM LODÓW!!! > GRYCAN'y! Zielona Dupka byłaby lepsza ale nie mieli... Dlaczego byłaby lepsza? Przecież Dupka Grycana była i ją sprzedał i teraz jest cudza, a Grycan robi swoje lody pod własnym szyldem... Lubię polskie lody właśnie dlatego, że są z "chemicznego świństwa" :P a nie z jajek i tłuszczu, ble. Nie cierpię tłustych lodów. Odpowiedz Link Zgłoś