Gość: kazikolog IP: *.popl.cable.ntl.com 22.09.08, 00:26 Puściłem tą piosenkę Węgrowi a on ni człona nie zczaił o co chodzi w tej piosence chodzi bo Kazik udawał tam śpiewanie po węgiersku. A ja 20 nlat myślałem, że on śpiewa po węgiersku. Ale jaja. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzidzia_bojowa Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 11:30 Kazik może i nie śpiewa po węgiersku ale Omega na pewno:) Trzeba było puścić ten kawałek: pl.youtube.com/watch?v=0TgrHXa2kE0 Odpowiedz Link Zgłoś
dzidzia_bojowa Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 11:34 Od razu zrobiłam porównanie: pl.youtube.com/watch?v=pb643AQBtG8 Faktycznie, po jakiemu Kazik śpiewa? Oto jest pytanie! Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 11:54 Po Kazikowemu... ;-))) Odpowiedz Link Zgłoś
horatio_valor Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 12:04 A pamiętacie irlandzką reklamę, że trzeba płacić abonament rtv? Tam był taki pomysł, że inkasent abonamentu wchodzi do mieszkania, a tam sami emigranci - i każdy z nich mówi swoim językiem, że nic nie rozumie. Na co inkasent z uśmiechem odpowiada im w ich językach, że jednak muszą płacić. No i jednym z tych języków miał być polski. Tyle że ni cholery tego zrozumieć się ze słuchu nie da. Kiedyś na którymś forum rozwinął się cały wątek na ten temat - w jakim języku ten facet mówi zamiast polskiego - padały propozycje, że to polski, tylko puszczony wspak, że serbski, albo że tylko bełkot podobny fonetycznie do polskiego. A to był jednak polski, tylko taki, jak Kazikowy węgierski. Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 12:48 Jezyk polski jest najtrudniejszym jezykiem na swiecie ! Odpowiedz Link Zgłoś
trupia_czaszka Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 12:53 to może w Polsce wprowadzić,jako urzędowy węgierski Odpowiedz Link Zgłoś
homo_europeicus Re: Dziewczyna o perłowych włosach 22.09.08, 13:07 Ale o co chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosiu Re: Dziewczyna o perłowych włosach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.09.08, 21:26 a najśmieszniejsze jest to że ja aż tak duzej różnicy w słowach między oryginałem a Kazikowym śpiewem nie słyszę:P Odpowiedz Link Zgłoś
bassooner Re: Dziewczyna o perłowych włosach 23.09.08, 21:51 trupia_czaszka napisał: > to może w Polsce wprowadzić,jako urzędowy węgierski _______________________________________________________________ Obawiam się, że lepiej byśmy się w tych urzędach dogadali po węgiersku Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Dziewczyna o perłowych włosach 23.09.08, 22:15 non, je propose la langue francaise (nie, ja proponuję mowę francuską) Odpowiedz Link Zgłoś
beell Re: Dziewczyna o perłowych włosach 24.09.08, 11:52 Egyszer a nap Úgy elfáradt, Elaludt mély, Zöld tó ölén, Az embereknek Fájt a sötét, Ô megsajnált, Eljött közénk - Igen, jött egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán, Így lett a föld, az ég Zöld meg kék, mint rég, Igen, jött egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán - A hajnal kelt, Õ hazament, Kék hegy mögé, Virág közé, Kis kék elefánt Mesét mesélt, Szép gyöngyhaján Alszik a fény. Igen, él egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán, Gyöngyhaj azóta rég Mély tengerbe ért, Igen, él egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán - Mikor nagyon Egyedül vagy, Lehull hozzád Egy kis csillag, Hófehér gyöngyök Vezessenek, Mint jó vándort Fehér kövek - Igen, ébredj, gyöngyhajú lány Álmodtam, vagy igaz talán Ránk vár gyöngye mögött Ég és föld között Igen, hív, egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán, Rám vár gyöngye mögött, Ég és föld között, Igen, hív, egy gyöngyhajú lány, Álmodtam, vagy igaz talán, -- Odpowiedz Link Zgłoś
clooney_g Re: Dziewczyna o perłowych włosach 24.09.08, 19:39 beell napisała: > > Egyszer a nap > Úgy elfáradt, ............ a moze by tak w wersji fonetycznej, he, he... Odpowiedz Link Zgłoś
beell Re: Dziewczyna o perłowych włosach 25.09.08, 09:56 Proponuję założyć słuchawki, uzbroić się w cierpliwość, dużą ilość napojów.... izotonicznych (zasycha w gardle)i śpiewać razem z Omegą. Zanim zainterweniują sąsiedzi, jest szansa, że nauczysz się pierwszej zwrotki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
beell Re: Dziewczyna o perłowych włosach 25.09.08, 09:59 Wskazówki pomocnicze: sz - wymawiamy jak s i analogicznie gy - wymawiamy jak j i nie analogicznie Reszta smaczków do rozgryzienia... Ale jaka satysfakcja, jak się umie na pamięć i wyje na imprezkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
yosemitesam Divka s perlami ve vlasech 24.09.08, 17:41 A tu macie naprawdę fajną wersję :-) www.youtube.com/watch?v=XgtPKY3DPXU Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dziewczyna o perłowych włosach 24.09.08, 20:05 Nie rozumiem, przecież ta piosenka ma bardzo prosty tekst Odpowiedz Link Zgłoś
beell Re: Dziewczyna o perłowych włosach 29.09.08, 10:36 Pewnego razu słońce tak się zmęczyło, że zasnęło na łonie zielonego, głębokiego jeziora. Ludzi bolała ciemność, ona się zlitowała, przyszła między nas. Oto idzie dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może to była prawda) i tak ziemia i niebo stały się zielone i niebieskie, jak dawniej. Oto idzie dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może to była prawda) Świt wstał, ona poszła do domu za niebieską górą, pośród kwiatów. Mały niebieski słoń opowiada bajki, w pięknych perłowych włosach śpi światło. Tak, żyje dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może była to prawda). Perłowe włosy od tego czasu dawno sięgnęły głębokiego morza. Tak, żyje dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może była to prawda). Kiedy jesteś bardzo samotny, spadnie dla ciebie mała gwiazdka, śnieżnobiałe perły niechaj cię prowadzą, jak dobrego wędrowca białe kamienie. Obudź się, dziewczyno o perłowych włosach! (śniłem, a może była to prawda). Na nas czeka za swoimi perłami między niebem a ziemią. Tak, zaprasza dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może była to prawda), na mnie czeka za perłami, między niebem a ziemią. Tak, zaprasza dziewczyna o perłowych włosach (śniłem, a może była to prawda). Ja wiem, czy takie bla, bla, bla Odpowiedz Link Zgłoś