Dodaj do ulubionych

Fałszywe komplementy

IP: 80.55.145.* 16.10.08, 12:30
Jaki fałszywy komplement zdarzyło Wam się komuś powiedzieć, tylko dlatego żeby coś powiedzieć, albo z powodu nielubienia danej osoby? Ja ostatnio powiedziałam koleżance, która zapytała mnie czy nie ma za dużego tyłka w spodniach mierzonych w sklepie, że wygląda super...a jej tyłek eyglądał w nich jak wieeeelka grucha. Wiem, okropna jestem, ale chyba troszkę zła byłam, że ona miała sporą gotówkę do wydania na ciuszki, a ja nie. oczywiście poszła za moją radą i kupiła te spodnie :)
Obserwuj wątek
    • avvg Re: Fałszywe komplementy 16.10.08, 14:21
      To nie był komplement, tylko co najwyżej kopanie dołka pod samym sobą.
      Ona wróciła do domu, jej współlokatorka krzyknęła "masz w tych
      spodniach tyłek jak krążownik Aurora", na co ona powie: "Ale Miszka
      mówiła, że dobrze wygląda...". Refleksja - Miszki pojęcie o spodniach
      i o tym, jak się powinny układać, jest żadne.
      Tyle wyszło z Twojej złośliwości.
      • Gość: miszka30 Re: Fałszywe komplementy IP: 80.55.145.* 16.10.08, 16:56
        Taka z Ciebie obrończyni/obrońca moralności??? To co robisz na forum humorum? I nie wierzę że zawsze jesteś taki/taka lojalny/a wobec innych...
        • avvg Re: Fałszywe komplementy 16.10.08, 23:35
          A co, uważasz, że dobry żart to tylko żart niemoralny?
          No to współczuję Twojemu otoczeniu pierwszego kwietnia.
          • Gość: lula Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 17.10.08, 10:26
            No daj spokój...Jeśli ktoś posiadający tyłek wielkości sterowca pyta czy dobrze
            wygląda w spodniach to już oznacza, że ma poczucie humoru. Nie sądzę, żeby
            koleżanka obraziła się na Miszkę...
        • Gość: iza Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 18.10.08, 16:40
          > To co robisz na forum humorum?

A co Ty robisz? Chamskie zachowanie wcale nie jest śmieszne.
    • alefajnie Re: Fałszywe komplementy 16.10.08, 15:00
      a propos fałszywych komplementów, to jesteś bardzo mądra i w ogóle
      fajna z Ciebie koleżanka
      • laenia Re: Fałszywe komplementy 16.10.08, 18:29
        Gość portalu: miszka30 napisał(a):

> Wiem, okropna jestem

Świnia jesteś, i tyle. I jeszcze uważasz, że to zabawna historia...
        • Gość: Marlena Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 17.10.08, 10:30
          Rozumiem, że Ty nie masz luster ani wagi w domu i musisz się opierać na opinii
          innych, żeby się dowiedzieć jak wyglądasz....?
          Ja nie widzę w historii nic niemoralnego. Ot, próżna koleżanka z wielkim tyłkiem
          wolała uwierzyć w pochlebstwo niż krytycznie spojrzeć na lustro w przymierzalni.
          • alefajnie Re: Fałszywe komplementy 17.10.08, 11:08
            Po czym wnioskujesz, że była próżna? Po tym, że spytała koleżankę z
            którą poszła na zakupy o radę? Pytam szczerze, bo próbuję choć
            trochę zrozumieć kobiecą naturę.
            • Gość: Marlena Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 19.10.08, 21:03
              alefajnie napisał:

> Po czym wnioskujesz, że była próżna? Po tym, że spytała koleżankę z
              > którą poszła na zakupy o radę? Pytam szczerze, bo próbuję choć
              > trochę zrozumieć kobiecą naturę.

Nie po tym, że spytała, ale po tym, że uwierzyła w odpowiedź :)
    • Gość: yosemitesam Re: Fałszywe komplementy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.08, 20:32
      Sylwester w górach w gronie znajomych, wśród nich dwie koleżanki, niezbyt przepadające za sobą. W pewnym momencie jedna skomplementowała drugą: "Jolka, szałową masz tę sukienkę, ile ważyła?"
      • Gość: zolaa Re: Fałszywe komplementy IP: *.domainunused.net 16.10.08, 21:10
        ale ludzie bywają chamscy
    • avvg Re: Fałszywe komplementy 16.10.08, 23:37
      Miszka, jaki piękny nick! Wspaniale odzwierciedla Twój iloraz
      inteligencji, świetnie go dobrałaś, masz fantastyczny gust i wyczucie.
      Agora powinna Cię zatrudnić jako pomoc dla tych, którzy się wahają
      przy wyborze pseudonimu!
      • Gość: miszka30 Re: avvg IP: 80.55.145.* 17.10.08, 09:55
        Twoje poczucie humoru jest wprost proporcjonalne do Twojego wieku chyba, ale będąc wierną założonemu wątkowi: jesteś tak twórczy/a, że mógłbyś/mogłabyś pisać wiersze zamiast Mirona Białoszewskiego.
        • avvg Re: avvg 17.10.08, 11:31
          A dzięki, dzięki, urodziłam się na początku ubiegłego wieku, więc
          ilorazu starcza mi na opanowanie komputera i parę innych rzeczy też
          się załapało
    • Gość: Marlena Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 17.10.08, 10:43
      Ja bardzo lubię wprawiać w dobry nastrój osobę, z którą rozmawiam. A komplementy
      nadają się do tego świetnie.
      Jeśli rozmawiam z kobietą pytam:"schudłaś ostatnio czy mi się zdaje?". No chyba
      że rozmawiam z wyjątkowo chudą koleżanką, wtedy mówię "fajne masz perfumy". Nie
      ma chyba kobiety, która się nie odchudza albo nie ma obsesji na punkcie zapachów.
      Jeśli rozmawiam z facetem mówię, że ma fajny sweter/spodnie/krawat/cokolwiek z
      ubrania. Faceci zawsze to biorą za dobrą monetę, bo w świecie mody czują się
      często jak Alicja w krainie czarów.

Nawet jeśli to są fałszywe komplementy to efekt dają taki, że rozmowa staje się
      od razu przyjemniejsza, a poza tym uważam, że lepiej zawsze powiedzieć komuś coś
      miłego niż nie powiedzieć.
      A niemiłych rzeczy praktycznie nie mówię. Jak ktoś chce je usłyszeć to idzie do
      psychologa. Ode mnie się nikt nie dowie, że jest za gruby, za chudy, za głupi
      czy że wali mu z paszczy.
      • Gość: prawiespokojna Re: Fałszywe komplementy IP: *.171.94.146.static.crowley.pl 17.10.08, 11:01
        Autor: Gość: miszka30 IP: 80.55.145.* 16.10.08, 16:56
        Dodaj do ulubionych Skasujcie
        Odpowiedz
        Taka z Ciebie obrończyni/obrońca moralności??? To co robisz na forum humorum? I
        nie wierzę że zawsze jesteś taki/taka lojalny/a wobec innych...

Chciałam tylko powiedzieć, że forum humorum nie służy do obrażania i nie jest to
        forum dla złośliwych idiotek - na dodatek biednych, które swoją frustrację, ze
        nie mogą kupić portek wylewają na koleżankę. Forum Humorum to jest forum gdzie
        można się pośmiać z dowcipów, gdzie można się zabawić
    • Gość: maciek Re: Fałszywe komplementy IP: 193.17.14.* 17.10.08, 11:53
      a ja tak sobie myślę, że te wszystkie babiszony, to wiesz co miszka. po prostu
      same mają wielkie dupska i dlatego tak na Ciebie naskoczyly i tyle. ja uwazam,
      ze forum humorum jest wlasnie po to, zeby sie smiac. z wszystkiego. a nie
      wylewac tu swoje umorlanione zale.
      • Gość: miszka30 Re: Fałszywe komplementy IP: 80.55.145.* 17.10.08, 14:33
        Szkoda że niektórzy nie mają do siebie dystansu. Nie chcę tu nikogo obrażać, ale uważam że skoro komuś nie pasuje wątek, to powinien zwyczajnie na niego nie wchodzić, nie odpisywać itd. Ja kiedyś chciałam przefarbować włosy z blondu na brąz i wyszły...zielone. Ale koleżanka chciała być miła, bądź wredna, noie wiem i wmawiała mi że są super. Jejku, miałabym się na nią obrażać??? Przecież sama mam oczy i widzę. To tyle w temacie.
        • Gość: iza Re: Fałszywe komplementy IP: *.chello.pl 18.10.08, 16:39
          Jest zasadnicza różnica między tymi sytuacjami: w przypadku twojej fryzury
          koleżanka najwyraźniej chciała Cię pocieszyć, że nie jest najgorzej (albo
          rzeczywiście jej się podobało, w końcu ludzie potrafią zafundować sobie na
          głowie dziwniejsze rzeczy). A ty po chamsku, złośliwie i z zazdrości doradziłaś
          znajomej kupno nieodpowiedniego ciucha. I za złe intencje rzeczywiście może mieć
          do ciebie żal.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka