Gość: ~~ IP: *.chello.pl 22.10.08, 09:59 Książki które czytaliście i nie mogliście przestać się śmiać Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aganioq Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 22.10.08, 11:08 Lesio Wszystko czerwone Boczne drogi i prawie wszystkie inne popełnione przez Joannę Chmielewską :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mirek Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.toya.net.pl 22.10.08, 11:52 Kowal- prawdziwa historia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.popl.cable.ntl.com 22.10.08, 11:54 No z tą Chmielewską to pojechałaś. Wszystkie książki? W latach 70tych może i była dobra, ale im więcej pisała to tym gorzej to się prezentuje. No ale o gustach się podobno nie dyskutuje. Zalecałbym jednaj trochę zdrowego podejścia do niektórych spraw. Pozdro. PS. Szwejk tak, jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Samarkanda Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.wroclaw.mm.pl 22.10.08, 13:27 nie masz racji.. moja starsza siostra zaczytywała się w Chmielewskiej i śmiała si e jak głupi do chleba, więc ja również .. choć najlepsza to całe zdanie nieboszczyka i klin.. i oczywiście wszystko czerwone ;-))))) A ponadto - nieśmiertelna i najlepsza z najlepszych : Paragraf 22 Odpowiedz Link Zgłoś
szampanna Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 22.10.08, 17:36 Lesio - to moja książka na poprawę humoru :) A poza tym Wilt i Odjazd według Wilta Toma Sharpe'a Odpowiedz Link Zgłoś
furtive_kitten Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 22.10.08, 20:44 Slownik czesko-polski i polsko-czeski Odpowiedz Link Zgłoś
maciej1909 Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 22.10.08, 20:46 Wszystko czerwone zdecydowanie :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.08, 21:07 Konopielka... miedzy innymi Odpowiedz Link Zgłoś
kochanica-francuza Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 22.10.08, 21:39 Lesio toże. Nie będę oryginalna oraz znany utwór "Kto mne nakakal na hlavu" (za błędy przepraszam, nie znam języka") Oraz dowolne utwory poetyckie lub piosenki - po wrzuceniu w intertrana. POlecam zwłaszcza piosenki z musicalu "Belle" oraz "Panią z Shalott". Odpowiedz Link Zgłoś
zombie_dracula Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 23.10.08, 05:31 Polecam książki : Frank McCourt, w szczególności : " Popiół i Żar " , " Wspomnienie " , " Prochy Anieli " , " Nauczyciel " . Za tę pierwszą zdobył Pulitzera. Głównie to opowieść o dość trudnym dzieciństwie irlandzkiego chłopca . Za to ciekawie opisuje swoje dziecięce przewinienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.chello.pl 23.10.08, 07:32 Sławomir Shuty "Cukier w normie" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Azorek Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.10.08, 12:01 Jerome K. Jerome "Trzech panów w łódce nie licząc psa". CUDO! Wszystkie Mikołajki Sempe i Gosciny. Zdecydowany antydepresant. Lesio, owszem. Małgorzata Musierowicz. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiunia Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:05 Dzieci z Bullerbyn, Ania z Zielonego Wzgórza, Pamiętniki Pensjonarki, Mistrz i Małgorzata, Czas zabijania, Mikołajki (chyba najbardziej), Skarby Chmielewskiej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ptysiunia Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.08, 14:11 ojoj ja napisałam o książkach, które mogłabym czytać nono stop. Rżałam oczywiście przy Mikołajku, Lesiu, pewnym opowiadaniu w Filipince (wieki temu), Tytusach. Rżałam czytając wlasne "dzieła' we wczesnym dzieciństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Hrabia monte Christo IP: *.acn.waw.pl 23.10.08, 16:28 3 tomy łyknięte bez przerw. czytane cały weekend... Odpowiedz Link Zgłoś
lucija7 Re: Hrabia monte Christo 23.10.08, 16:33 pamiętniki brydzi jones..no lałam ze smiechu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bleh Re: Hrabia monte Christo - sprostowanie IP: *.acn.waw.pl 23.10.08, 16:36 Eeee, przepraszam, dla mnie pytanie brzmiało niestety: książki, które czytaliście i nie mogliście przestać... a "się śmiać" schowało się w drugiej linijce;) Monte Christo ma zabawne momenty ale bez przesady;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panPiotr Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.toya.net.pl 23.10.08, 18:57 "Paragraf 22" Josepha Hellera. Naprawdę nie można przestac chichotać hihi Odpowiedz Link Zgłoś
kobietta-w-sieci Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz 23.10.08, 21:43 "Gargantua i Pantagruel", ale do tego trzeba trochę specyficznego poczucia humoru... Odpowiedz Link Zgłoś
rudi_ruda Re: Właśnie podczytuje...;-) 24.10.08, 13:44 ....rzeci tom z cyklu Wszystkie Stworzenia Małe i Duże ( a jest ich ze sześć - tomów a nie stworzeń oczywiście ;-)) Każda częśc rewelacyjna. Czytam właśnie po raz kolejny no i oczywiście uśmiecham się szeroko. Acha a napisał to niejaki James Herriot. Jednak ostatnio wpadła mi przez przypadek w ręce inna książka, przez którą zarwałam dwie nocki i sikałam po mnogach ze śmiechu. Uprzedzam że humor taki trochę w stylu Monty Pythona,ale serdecznie polecam....A ksiązka nosi tytuł Baranek i napisał ją Christopher Moore. I wogóle chyba sobie ją kupię i będę czytać kiedy będzie mi smutno i źle ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
uccello Re: Właśnie podczytuje...;-) 24.10.08, 14:42 Tu jeszcze nie tak stary wątek NAJŚMIESZNIEJSZE KSIĄŻKI forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=384&w=81239320&v=2&s=0 a ostatnio czytam i pokwikuję ze śmiechu nad tomem Geralda Durrella "Moja rodzina i inne zwierzęta" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika Re: Książki które czytaliście i nie mogliście prz IP: *.acn.waw.pl 24.10.08, 18:36 Pratchetty-wszystko z serii Świata Dysku, no i Mikołajki. Odpowiedz Link Zgłoś