Dodaj do ulubionych

14.03 - Dzień Pi :)

IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.09, 15:19
en.wikipedia.org/wiki/Pi_Day
A tak wygląda tort upieczony z tej okazji.
en.wikipedia.org/wiki/File:Pi_pie2.jpgMniam!
Pozdrawia wszystkich i życzę miłego świętowania.
Obserwuj wątek
    • Gość: 3,14-Roman Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 14.03.09, 15:24
      Aha, proponuję aby w tym wątku 3,14-sać z użyciem 3,14-ęknej liczby
      3,14.

PS: Zagadka świąteczna
      Kto to jest:
      &rea 3,14rlo

Dodam, że to znany 3,14łkarz.
      • Gość: ludolfina Re: 14.03 - Dzieñ Pi :) IP: 209.139.208.* 14.03.09, 16:26
        πeprzysz π-roman, zaπsz sie do 3,14S-u :)
        • Gość: kamila Re: 14.03 - Dzieñ Pi :) IP: *.aster.pl 14.03.09, 16:46
          ojej, a ja dopiero teraz zorientowalam się o co chodzi w nicku autora wątku ;)
      • thorgal_aegirsson Re: 14.03 - Dzień Pi :) 15.03.09, 11:31
        Pirlo. Andrea Pirlo. :)
        • Gość: 3,14-Roman Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 14:58
          Tak! :DDDDDDD
          Chodziło mi o właśnie o Pirlo, człowieka o którym pan Gmoch kiedyś
          powiedział:
          "Najlepszym pyłkarzem Mylanu na boysku był Andrea Pyrlo"
    • Gość: o tempora:) Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.cable.smsnet.pl 14.03.09, 17:12
      Widzę, że forumowicze Amerykę w konserwie odkrywają, a przecież jak mniemam
      wybierając ten nick miałeś nadzieję, że wszyscy od razu skojarzą od razu. To
      dowód nie na czyjąś głupotę, bo tego bym tak nie nazwał, ale raczej efekt
      przyzwyczajenia podawania wszystkiego na talerzu. Lektur się nie czyta, bo są
      ekranizacje i bryki ze streszczeniami. W sumie w przyp. literatury
      pozytywistycznej to nawet to rozumiem:)) Takie czasy, wszystko w pigułce, w
      pośpiechu. Nie trzeba robić notatek w bibliotekach (są ksera), pisząc pracę
      dyplomową nie trzeba wynajmować nikogo do pisania na maszynie.. Postęp! ;)
      • trusiaa Tako rzecze Tempo-ra 15.03.09, 09:42
        W imieniu tych co się nie połapali serdecznie dziękuję Ci Tempo-ro anonimowy, za
        to że nie nazwałeś nas głupcami, a jedynie ignorantami.

Drogi Pi-Romanie przybij Pi-ątkę.
        www.caltechgirlsworld.mu.nu/archives/images/pi-card.jpg
        • Gość: o tempora:) Re: Tako rzecze Tempo-ra IP: *.cable.smsnet.pl 15.03.09, 15:03
          Nietzsche by się nie połapał:) Przecież ignorancja to taki znak czasu, taki sam
          jak lenistwo będące motorem postępu. Ja też leniuch jestem;)
          • trusiaa Re: Tako rzecze Tempo-ra 15.03.09, 16:04
            Mrugaj oczkiem do kogo innego, sztywniaku. Nie dasz się lubić.
            • Gość: o tempora:) Re: Tako rzecze Tempo-ra IP: *.cable.smsnet.pl 15.03.09, 23:10
              Nie znamy się:) Miło mi:)
            • Gość: mikala nie zasmiecajmy piromanowi watku IP: 78.159.117.* 15.03.09, 23:44
              niegrzecznie jest kogos nieznajomego oceniac,tym bardziej ze takiej cie trusiuu
              nie znamy,dajcie na wstrzymanie!

pi-roman,za rok masz zjazd robic!! ;-P

darzbor
              • trusiaa Re: nie zasmiecajmy piromanowi watku 16.03.09, 07:59
                Mikalo piszesz, że niegrzecznie jest oceniać nieznajomych, Tempora tak właśnie
                postąpił - przychodzi na imieniny, życzeń solenizantowi nie składa, ale już od
                progu obraża gości, którzy pół żartem pół serio przyznali się, że od razu nicku
                Pi-romana nie rozgryźli.
                Od razu wytacza armaty oceniając mierność czyjegoś wykształcenia, chociaż nie
                ma pojęcia kto co, kiedy i z jakim rezultatem ukończył. Nigdy nie mam zwyczaju
                wdawać się w takie forumowe pyskówki, ale trusią jestem z nicka jedynie i
                obrażać siebie i przyjaciół anonimom pozbawionym dowcipu nie pozwolę. Amen.
                • Gość: mikala Re: nie zasmiecajmy piromanowi watku IP: 78.159.117.* 16.03.09, 17:22
                  jestes "kapke" przewrazliwiona truska moim zdaniem,nikt sie nie obrazil procz
                  ciebie? no wlasnie - zdaje sobie sprawe ze nie chcesz byc oceniana,ale ja
                  najpierw zastanawiam sie czy problem jest ze mna a nie z kims i dopiero potem
                  analizuje czyjes zycie i jego wplyw na mnie.nigdy nie odpowiadam tym samym
                  chamowi,a tu chamstwa na szczescie nikt z was nie okazal:).zaden forumowy
                  komentarz (a wierz mi ze sa duzo gorsi ludzie) nie ma wplywu na moje zycie bo to
                  tylko wirtual,za bardzo bierzesz do siebie dysonans odnosnie sugestii ktorej sie
                  dopatrzylas (na wyrost jakby) zagrozenia dla twojej inteligencji.przeciez osoba
                  inteligentna nie odczuwa leku ze ktos go jej pozbawi,dlatego na koniec napisze
                  ze nawet jakbys nazwala mnie idiotka to sie usmiechne,bo wiem ze tak nie jest i
                  to tylko czyjes zdanie.dopatrywanie sie zlych intencji jest choroba maniakalna,w
                  ktora jak wierze nie chorujesz.

lej na to co pisza,wiesz ile gorszych rzeczy ludzie pisza i nie reagujesz jak
                  sadze.nie oceniaj to nie bedziesz sadzona.ciebie ten anonim nie ocenil a ty
                  tak.sama nie wiem,ale to nie moj problem co poeta mial na mysli.... chcialam
                  pomoc,ale co tam,heh.

eod

mikala
                  • thorgal_aegirsson Re: nie zasmiecajmy piromanowi watku 17.03.09, 21:01
                    Gość portalu: mikala napisał(a):

> jestes "kapke" przewrazliwiona truska moim zdaniem,nikt sie nie obrazil procz
                    > ciebie?

Niezupełnie. Jest nas dwoje. Dopóki trusiaa nic nie pisała, też milczałem. Co
                    nie znaczy, że akceptuję wypowiedź tempory, ot co!

> nie oceniaj to nie bedziesz sadzona.ciebie ten anonim nie ocenil

Cóż, poniekąd jednak ocenił. Nawet jeśli ukrył to w takiej formie.
                    • Gość: sinner Kto bez winy, niech pierwszy rzuci kamien......... IP: *.centelia.net 17.03.09, 22:03
                      Ja tam po zadnej ze stron bym nie stawal, nawet jakbym nie skojarzyl tej liczby
                      pi - to akurat mi sie udalo dosc wczesnie i przez to madrzejszy czy glupszy nie
                      jest chyba nikt. Zgadzam sie z kolezanka mikala, ze czlowiek pewny swej
                      inteligencji nie boi sie cudzych opinii o sobie. Zgadzam sie z kolega tempora w
                      tym, ze zyjemy w czasach fastfoodow informacyjnych zwalniajacych z myslenia -
                      wszyscy, bez wyjatku. Zgadzam sie z trusiaa i toba thorgalu (trudny nick btw),
                      ze macie prawo czuc sie urazeni, pod warunkiem tylko, ze jestescie Duchem Sw. i
                      wiecie co konkretnie mial na mysli kolega tempora, czyli jaka kierowal sie wola
                      - dobra czy zla. Natomiast nie zgadzam sie na obrazanie kogokolwiek, nazywanie
                      kogos niedajacym sie lubic, pozbawionym humoru. Nie znamy siebie dobrze, a
                      oceniamy blizniego podsumowujac go tak, jak sami nie jestesmy w stanie
                      podsumowac siebie, bo brak nam odwagi. Moralnosc moja watpliwa nakazuje mi
                      poprzestac na tym, ze watek powinien zostac zamkniety - zarchiwizowany. Ale se
                      ne da pewnie, no coz... Ludzie dobrej woli. Nie psujmy sobie humoru domyslami o
                      kims, ze jest taki a owaki. Cieszmy sie zyciem i wiara w to, ze sa ludzie dobrej
                      woli. Chowanie urazy to wylewajaca sie zolc, a zapominanie i wybaczanie krzywd -
                      prawdziwych i urojonych - cnota. Peace to thee all. Amen!
                      • Gość: o tempora:) O ś w i a d c z e n i e IP: *.cable.smsnet.pl 17.03.09, 23:23
                        Ubolewam nad faktem, że moja wypowiedź wzbudziła tak żywe i niezdrowe
                        zainteresowanie społeczności forumowej i to tak błahą sprawą, do tego stopnia,
                        że spolaryzowała obecnych tu dyskutantów. Przypominam, że forum to choć wymaga
                        stosowania się do pewnych zasad zawartych nie tylko w netykiecie, ma charakter
                        czysto rozrywkowy i tak właśnie należałoby traktować każdą moją tu wypowiedź.
                        Nawet jeśli przybiera postać dziwacznego poczucia humoru, jakie niewątpliwie
                        posiadam i czemu dają wyraz moje wypowiedzi. A czyjeż poczucie humoru i gust nie
                        są oryginalne?

Tym nie mniej biorę na siebie pełną odpowiedzialność za jej obiektywnie pojętą
                        treść, nie zaś za subiektywną interpretację. Każdego urażonego mogę przeprosić,
                        jednak w tym wypadku pragnę zapewnić, iż nie miałem na celu obrażanie
                        kogokolwiek. To czy ktoś w to wierzy lub nie, nie leży w mojej mocy i z tego
                        powodu jest mi całkowicie obojętnym. Jeśli ktoś naprawdę poczuł się urażony to
                        przepraszam. Nie zmienia to faktu, że nadinterpretacja w dalszym ciągu jest
                        problemem odbiorcy, a nie nadawcy, co zwalnia mnie z obowiązku ciągnięcia tego
                        tematu.

Czasem warto mimo rozrywkowego charakteru tego forum zachować odpowiedni poziom
                        dyskursu i szacunku wobec dyskutanta. Myślę, że mimo wszystko udało się to
                        każdemu. Włączyłem się dopiero teraz, gdyż pochopnie uznałem sprawę za niebyłe
                        nieporozumienie (sic!). Mogę oczywiście być pozbawionym poczucia humoru chamem i
                        sztywniakiem, niezależnie od tego czy ktoś tak pomyśli i mi to napisze, i czy
                        tak jest w istocie lub nie:) Nie chowam urazy i niczego od nikogo tu nie
                        oczekuję. Merytoryczną krytykę przyjmuję prosto w oczy od osób mi znanych,
                        zdawkowe epitety od obcych w sieci spływają po mnie jak po kacz.. prezydencie:)

Z tego też miejsca nie pozostaje mi nic innego jak zakończyć niepotrzebnie
                        rozwlekłą debatę na temat mojej skromnej osoby, ukrócić wypowiedzi na ten temat
                        oraz podziękować za poświęcony czas na przeczytanie tego oświadczenia. Celem tak
                        przydługiej wypowiedzi nie było znużenie czytelnika butną retoryką, a jedynie
                        pełne wyrażenie swojej woli, tak by uniknąć konieczności wpisywania się do
                        tematu po raz kolejny i moim zdaniem pozbawiony sensu. Dziękuje za wszystkie
                        wpisy, ale już cholera wystarczy tego dobrego:) Wątek jest o PI a nie o mnie.

Temat ze swej strony uważam za _definitywnie zamknięty_.
                        Se tu :):)

• Gość: 3,14-Roman Re: O ś w i a d c z e n i e IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 18.03.09, 01:53
                          Ojej :/
                          Trochę czuję się winny całej tej sprawy. Niechcący wywołałem wojnę.
                          Ale mam nadzieję, że konflikt zażegnany został i nie nastąpi
                          eskalacja działań wojennych ani z użyciem oręża słownego, ani z
                          użyciem broni masowego rażenia, rakiet ziemia-ziemia i ziemia-
                          powietrze, ani zastępów psów myśliwskich, lwów i chomików bojowych.

Pax vobiscum! Niech przyjdzie pokój i odmieni oblicze forum, tego
                          forum! Wilk niech zamieszka z barankiem, lew i cielę razem paść się
                          będą!
                          • Gość: gosc Re: O ś w i a d c z e n i e IP: *.ds.nac.net 18.03.09, 02:25
                            Piroman, jestes najmniej winny. Ludziom czasem nerwy puszczaja, ale co tam,
                            wazne ze to juz skonczona sprawa. Nie boj zaby ;~)
    • blue-leeloo Do: 3,14-Romana 14.03.09, 17:53
      No to wszystkiego najlepszego z okazji ....hmmm...nickin? (no bo
      skoro jest z okazji urodzin, imienin, zaślubin - to końcówka in jest
      na miejscu w tym słowotworze nie?:)) Choć właściwie to taka
      półokazja, bo to połowa nicka. Raju! Się zakręciłam. To tak jak się
      chce być miłym. Ale za nicka duży plus - jeden z ciekawszych :)
    • Gość: dioti Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.chello.pl 14.03.09, 22:10
      to Ty dzisiaj w pewnym sensie solenizantem jesteś?
      wszystkiego najlepszego:)
    • misiania Re: 14.03 - Dzień Pi :) 14.03.09, 22:27
      o, Arsene ma dziś święto? :)))
    • kochanica-francuza Re: 14.03 - Dzień Pi :) 14.03.09, 22:29
      3,14-asek mam w 3,14-ęknych mych oczętach, ale na-3,14-szę: nie po-3,14-sałeś
      się, autorze, tam nie ma żadnego tortu! 3,14-c na wodę!
      • Gość: 3,14-Roman Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.197.158.213.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 01:57
        Tort jest, tylko jak go zobaczyłem, zgłodniałem i zjadłem spację
        między "jpg" a "Mniam!"

en.wikipedia.org/wiki/File:Pi_pie2.jpg
        To powinno 3,14ęknie zadziałać.
        • kochanica-francuza Re: 14.03 - Dzień Pi :) 15.03.09, 16:02
          niewiarygodne.pl/kat,1017181,wid,10940095,title,Dzika-i-nieregularna-historia-kraglosci,wiadomosc.html?ticaid=67ac9
        • kochanica-francuza Re: 14.03 - Dzień Pi :) 15.03.09, 16:03
          widzę go! jestem pod 3,14-erońskim wrażeniem!
    • Gość: t Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.adsl.inetia.pl 14.03.09, 22:44
      Czasem w filmach przekleństwa zastępuje się takim piii...
    • Gość: jaija Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: 78.8.26.* 15.03.09, 00:12
      No ja tam od razu Pi-romana rozszyfrowałam :)
      3,14-szę to z pełną odpowiedzialnością. Rozwiązać ten rebus, to tak, jakby
      odkryć ponownie oka3,14. Normalny po3,14s.
      • Gość: bell Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.toya.net.pl 15.03.09, 11:31
        Wszystkiego 3,14-ęknego!
    • Gość: 3,14-Roman Re: 14.03 - Dzień Pi :) IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 15.03.09, 23:17
      Dziękuję za 3,14-ękne życzenia :)

Pozdrawiam i życzę 3,14-ęknego tygodnia!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka