bulider 15.12.03, 21:17 Ktore najbardzej wam zapadły w pamieci.Moje ulubione to: -o nowej teori na temat brontozaura -o mechaniku rowerowym -o swierzych owocach -o nieproszonych gosciach Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piecyk.gazowy Re: Monty Python-najlepsze skecze 15.12.03, 21:27 OSTATNIA WIECZERZA THE MICHEAL ANGELO SKETCH From „Monty Python's Flying Circus” Translated by Tomasz Beksinski. — Dobry wieczór, Wasza Świątobliwość. — Dobry wieczór, Michale Aniele. Chciałbym z tobą pogadać o tym twoim nowym obrazie Ostatnia Wieczerza. Nie jestem nim zachwycony. — O rany, kosztował mnie tyle pracy. — Wcale nie jestem nim zachwycony. — Nie podoba ci się galaretka. Dodaje trochę koloru. Aha, chodzi o kangura? — Jakiego kangura? — Żaden problem, zamaluję go. — Nie widziałem tam żadnego kangura. — Jest z tyłu. Nie ma sprawy, zamaluję go, zrobię z niego apostoła. Zgoda? — Właśnie w tym problem. — Jaki? — Apostołowie. — Są za bardzo żydowscy? Judasza robiłem najbardziej żydowskiego. — Nie o to chodzi. Jest ich tam dwudziestu ośmiu. — No to jeszcze jeden nie zaszkodzi, zrobię go z kangura. — Nie w tym rzecz. — No to zamaluję kangura. Mówiąc szczerze, nie byłem z niego zadowolony. — Nie o to chodzi. Tam jest dwudziestu ośmiu apostołów! — Za wielu? — No jasne, że zbyt wielu! — Chciałem oddać nastrój prawdziwej ostatniej wieczerzy, nie jakiejś tam ostatniej kolacyjki, ostatniego posiłku czy finałowej przekąski. Chciałem, żeby to było, kurcze, z wykopem... — Tylko dwunastu apostołów uczestniczyło w ostatniej wieczerzy. — Może niektórzy przyszli z... — Tylko dwunastu w sumie. — Może wpadli ich przyjaciele? — Posłuchaj. Tylko dwunastu apostołów i Pan uczestniczyło w Ostatniej Wieczerzy. W Biblii wyraźnie jest to napisane. — Żadnych przyjaciół? — Żadnych. — Kelnerzy? — Nie. — Kabaret! — Nie! — Lubię sceny z dużym rozmachem. Mogę kilku zamalować, ale... — Było tylko dwunastu apostołów. — Mam! Mam. Nazwiemy obraz Przedostatnia Wieczerza. — Co? — Musiała być i taka. Skoro była ostatnia, musiała być i przedostatnia. Tak więc to będzie ta przednajwiększa wieczerza. Biblia chyba nic nie mówi, ilu ludzi tam było, prawda? — Nie, ale... — Właśnie! — Słuchaj, Ostatnia Wieczerza to ważne wydarzenie w historii naszego Pana, a przednajwiększa taka nie była. Nawet jeśli był na niej zaklinacz węży i zespół rockandrollowy. Zamówiłem u ciebie Ostatnią Wieczerzę. Z dwunastoma apostołami i jednym Chrystusem. — Jednym??? — Tak. Jednym. Co cię opętało, że namalowałeś tam aż trzech Chrystusów? — Robi wrażenie, koleś. — Wrażenie? — Jasne! Wspaniale wygląda! Jeden gruby idealnie równoważy dwóch szczupłych. — Był tylko jeden Odkupiciel! — Wiem o tym. Wszyscy wiemy, ale co z moją licencją artysty? — Chcę jednego Mesjasza! — Powiem ci, czego ty chcesz, koleś. Chcesz jakiegoś cholernego fotografa, ot co! Ja jestem artystą, do ciężkiej cholery! — Zaraz ci powiem, czego chcę. Chcę Ostatniej Wieczerzy z jednym Chrystusem, dwunastoma apostołami, bez kangurów, bez numerów na trampolinie, do południa w czwartek, albo ci nie zapłacę! — Cholerny faszysta! — Jestem cholernym papieżem. I może nie znam się na sztuce, ale wiem co lubię! Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Monty Python-najlepsze skecze 15.12.03, 21:30 Też mi się ostatnia wieczerza podoba. Dorzucę jeszcze Martwą papugę, Głupie kroki, rozmówki węgierskie Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Monty Python-najlepsze skecze 15.12.03, 21:57 Jest też taki, który zapadł mi w pamięci ale bynajmniej nie dlatego, że mi się spodobał. Chodzi mi o konkurs na najbardziej obrzydliwą rodzinę w Wielkiej Brytanii (z ostatniej serii bodajże). Obrzydliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
pipovitsch Re: Monty Python-najlepsze skecze 16.12.03, 12:47 mistrzostwem swiata jest jescio skeczyk z panem Hilterem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: look_ash Re: Monty Python-najlepsze skecze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.12.03, 13:25 wg mnie najlepszy jest taniec z rybami!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwerty Re: Monty Python-najlepsze skecze IP: *.toya.net.pl 16.12.03, 16:22 dużo ich jest. pierwszy który przyszedł mi do głowy to ten o romantycznym wieczorze (graham chapman i carol clevland) przerwanym przez gości spotkanego rok wcześniej w pubie (eric idle) i potem to już leci. skecz o hilterze, o drwalu, teleturniej "łup w łeb", terry jones usypiający cegłę, polowanie na komary, itd, itd, itd... mógłbym tak długo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaxx TEN skecz jest najlepszy IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 16.12.03, 16:33 www.romek.lama.net.pl/klancyk.txt Odpowiedz Link Zgłoś
krzylog Re: TEN skecz jest najlepszy 16.12.03, 16:50 o mielonce,dezorientacji kota,o długim nazwisku,o brontozaurze-the best:)))). Dobre jeszcze było z filmu<SENS ZYCIA> rozdział jesien z tym grubym gosciem w roli głownej:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: TEN skecz jest najlepszy IP: *.stacje.agora.pl 16.12.03, 19:45 "Nikt nie spodziewa się Hiszpańskiej Inkwizycji"!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedee Re: TEN skecz jest najlepszy IP: *.stacje.agora.pl 16.12.03, 19:47 A pamiętacie ten o synku, który został górnikiem i przyjechał w odwiedziny do swojej elitarnej rodzinki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stanislai alpiniści na skrzyżowaniu!! i lekcja łaciny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.03, 21:41 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jarek Re: Monty Python-najlepsze skecze IP: *.net.pl 17.12.03, 10:20 - Owce za boazeria. jarek Odpowiedz Link Zgłoś
curtiz Re: Monty Python-najlepsze skecze 17.12.03, 10:54 nie znacie jakiejs strony ze skeczami? kiedys byl to modrzew.iq.pl, ale ta strona cos juz nie dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Monty Python-najlepsze skecze 17.12.03, 18:58 curtiz napisał: > nie znacie jakiejs strony ze skeczami? kiedys byl to modrzew.iq.pl, ale ta > strona cos juz nie dziala. Działa ale pod innym adresem: www.modrzew.stopklatka.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
kwiat_paproci Re: Monty Python-najlepsze skecze 17.12.03, 17:36 ja uwielbiam te o hiszpańskiej inkwizycji, chrupiącej żabce i nowej teorii nt. brontozaura... Odpowiedz Link Zgłoś
tuberok Re: Monty Python-najlepsze skecze 17.12.03, 21:53 Skecz o "Bucach","Sprzedawcy encyklopedii","Swietopieprznietym wielebnym","Łoze małzenskie" i wiele wiele innych jeszcze nie wymienionych. PS.Skeczu o "Owcach za boazeria"nie umie sobie przypomniec.Przyblizcie jak pamietacie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Radex Re: Monty Python-najlepsze skecze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.03, 22:38 A mnie krótka scenka jak babcia zaczaiła się za słupkiem przystanka i podstawiła nogę autobusowi:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ugo Re: Monty Python-najlepsze skecze 17.12.03, 22:58 albo ta scenka w której koleś nałożył sobie piankę do golenia na całą twarz i ogolił (tzn. uciął) głowę - jest super Odpowiedz Link Zgłoś