sarah_black38 17.12.09, 20:59 I zawiało drogi. Dziś wracałam z pracy dwie i pół godziny, a to tylko kilkanaście kilometrów. Masakra. A u Was? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moschinogosia Re: Zimno! 17.12.09, 22:07 Też, też... Śnieg i mróz. Zimowo, ale nie zimno pozdrawiam. Odpowiedz Link
debest3 Re: Zimno! 18.12.09, 13:14 a ja wracam z pracy już drugi dzień,jadę i jadę i jadę...i ciągle nie mogę wrócić Odpowiedz Link
sarah_black38 jestem wkurzona na maksa 18.12.09, 18:22 Dziś było jeszcze gorzej. Pracowałam DWIE godziny a dojazd do i z pracy zajął mi godzin SZEŚĆ. Psia mać, drogi zakorkowane, milion samochodów na ulicach, tiry blokujące ruch. Do kierowców, którzy mają kilka kilometrów do pracy i jadą autem rzuciłam kilka ,,ciepłych" słów. No kurwa przecież można w taką pogodę podejść na piechotę, lub podjechać komunikacją miejską. Wrrrr........ Ja sama w połowie miasta wysiadłam z autobusu i resztę drogi przeszłam pieszo i byłam szybciej niż MPK-iem , zrobiłam może z osiem kilometrów. Ałłłłaaaaaaa .................. Odpowiedz Link
debest3 Re: jestem wkurzona na maksa 18.12.09, 18:25 a co ja mam powiedzieć?Zamarzło mi paliwo.Niestety jestem zdany na tankowanie na Orlenie,bo tak firma ustaliła.Orlen nie ma paliwa zimowego bo widać uznali ze w dobie ocieplania sie klimatu to fanaberia.Efekt miałem...wyjechałem dwa metry i zgasł silnik.Zamarzło paliwo.Potem mówią że zima drogowców zaskoczyła Odpowiedz Link
moschinogosia Re: jestem wkurzona na maksa 18.12.09, 21:31 A ja jestem teraz niesamochodowa, bo stary, bo wypadku czeka na zmiłowanie czyjeś, a ja na nowy (prawie nowy)i jestem skazana na MPK i własne nogi - nie wiem, czy cieszyć się, że nie mam zimowych atrakcji z autem, czy nie, bo tysiące spraw związanych z urzędami i nie tylko (no i praca w dwóch miejscach)? Czasami jest mi siebie żal, ale tylko czasami. Dzisiaj jeszcze wyprawiłam się po karpie do innej dzielnicy ( bo tam są najlepsze), no i zmarzłam. Zapraszam więc na grzane piwo z imbirem. Odpowiedz Link
gusia210 Re: Zimno! 19.12.09, 08:02 ja samochodowa ale jakoś na razie<odpukać> bez problemów.Zresztą na wybrzeżu nie jest aż tak źle.Tylko ten wiatr daje w kość. Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Zimno! 19.12.09, 09:23 Chętnie chlapnę tego grzańca dziewczyny , bo czuję,że mnie coś bierze za gardło. No i nogi po wczorajszym pieszym rajdzie przez miasto bolą! Odpowiedz Link
bj32 Re: Zimno! 19.12.09, 14:01 Za Najlepsze na świecie ciasto z owocami się weź Gdzieś na Poddaszu jest przepis Odpowiedz Link
bj32 Re: Zimno! 19.12.09, 14:00 "Zimno" to łagodnie powiedziane. Gwiździ jak na dworcu w Kielcach Poruszam się do szkoły MPK i mam jedną albo dwie przesiadki. Bywa, że tramwaj sobie wypadnie z kursu, uprzejmy motorniczy zamknie drzwi przed nosem i trzeba sobie postać z kwadrans. Mózg zamarza. Kurczę, jakie to szczęście, ze jeszcze tylko poniedziałek i wtorek i jakiś czas nie trzeba się będzie ruszać z domu. A za oknem szczęśliwe dzieci jeżdżą na saneczkach, rzucają w siebie kulkami, tarzają się i lepią bałwana. I tak po kilka godzin dziennie. Od samego patrzenia mi nos sinieje. A też tak kiedyś mogłam. Starzeje się człowiek... Odpowiedz Link