kuncwotek 20.06.06, 21:38 Ja bardzo! Jak bym nie miała na imię Ada to nazawała bym tak córkę;D A najgorsze imię? Może nie, bo jeszcze kogoś urażę;D Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
madziaaaa Re: Lubicie swoje imię? 20.06.06, 21:55 Chyba się przyzwyczaiłam. Nigdy się nad tym nie zastanawiałam. Lubię w takim razie. Odpowiedz Link
zona_mi Re: Lubicie swoje imię? 20.06.06, 22:23 Był czas, że, jako nastolatka, miałam opory, ale przyzwyczaiłam się Odpowiedz Link
marysienka44 Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 00:20 Ja mam naimię Joanna - lubię bardzo, zresztą lubię wszystkie kończące się na anna, np: Zuzanna, Julianna, a córce chciałam dać naimię Marcjanna- mężowi się nie podobało, a szkoda , ale mam Marysię i też mi się podoba, zresztą tak jak Basia, Zosia, Krysia. Nie cierpię tylko: Joasia i tego tekstu: Jo Rychu też ze wsi, bleee Odpowiedz Link
kuncwotek Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 08:05 haha Zona i Klamka barrdzooooo ładne;D Odpowiedz Link
pomme Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 11:04 ja mam Monika i chyba tez to raczej przyzwyczajenie niz lubienie ale nigdy nie miałam tak,żeby mi sie nie podobało moje imie. Natomiast jest cała masa innych które podobaja mi sie bardziej Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 13:01 Trudno zgadnąć jak ono brzmi, prawda? Odpowiedz Link
elag3 Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 13:04 No niestety z nicka wynicka że nie jestem zbyt tajemnicza - pozatym mam wizytówkę. Odpowiedz Link
ninjo Re: Lubicie swoje imię? 22.06.06, 11:48 ja tez lubie swoje, a tez mam Asia i lubie Asia, Joasia tez, tylko Aśka nie lubie!!! prosze mnie tak nie nazywac, bo bede udawac, ze nie slysze w ogole uwazam, ze moje imie jest najpiekniejsze na swiecie, to chyba oznacza, ze jestem bardzo zakochana w sobie ))) Odpowiedz Link
ssyl Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 13:32 ja lubie szczegolnie ze po lacinie to "las" "lesna" a las uwielbiam... teraz bym chciala na spacer do lasu po deszczu? kto sprawi deszcz? Odpowiedz Link
gacusia1 Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 15:05 Lubie.Jak bylam mala dziewczynka,to nie lubilam,bo wszyscy mowili "Oooo! Krystynka,jak ladnie",a ja wsciekla odpowiadalam "Justynka,a nie Krystynka!" A teraz to juz jestem "Dzastina",albo "Dzastin" ze wzgledu na miejsce zamieszkania.Probowalam na poczatku przedstawiac sie JUSTYNA,ale i tak kazdy mowil JUSTINA,co juz absolutnie jest nie do przejscia Pozdrawiam!Justyna Odpowiedz Link
madziaaaa Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 15:09 Uśmiałam się z tej Krystynki Dobre! No zdradź, skąd jesteś? Odpowiedz Link
elag3 Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 15:13 cha cha, czy oni nie mogą nauczyć się naszych polskich imion? Ja staram się nie przekręcać imion cudzoziemcom ani ich nie spolszczam, co aparat głosowy mają inny?? A gacusię już troszkę znam - ona jest z Kanady. Odpowiedz Link
elag3 Re: Oj,oj...a kto Ci pozwolil ;-) ? 21.06.06, 15:32 Sama się zdradziłaś jak Cię kiedyś zapytałam o te hamburgery co je niemowlaki wpylają, poza tym zawsze piszesz ,,tu gdzie mieszkam" - no nie dziw się że to budzi ciekawość. No coś ty - nie gniewaj się... Odpowiedz Link
gacusia1 Re: Oj,oj...a kto Ci pozwolil ;-) ? 21.06.06, 15:33 Nie gniewam sie,tak tylko sie draznie... Odpowiedz Link
gacusia1 A te niemowlaki w McD.... 21.06.06, 15:34 to nagminne.Mojemu dalam raz frytke i biedactwo cala noc brzuszek bolal (( Juz nie bede "dorownywac" Kanadyjkom! Odpowiedz Link
shady27 nie cierpie 21.06.06, 15:35 bo gdzie spluniesz tam Anka brrrr....wolalabym miec niepsotykane imie, oryginalne a nie pospolite Odpowiedz Link
elag3 Re: nie cierpie 21.06.06, 15:45 shady już kiedys o tym pisalam ale napisze raz jeszcze. Koleżanka koleżanki nota bene obie Anki urodzila córkę którą nazwała Nawaho a panią w USC która twierdziła że dziecko będzie unieszczęśliwione przekonała że to ona jest nieszczęśliwa mając tak pospolite imię.. Co Ty na to? Odpowiedz Link
gacusia1 Re: nie cierpie 21.06.06, 15:49 Hmmm...moj synek ma na imie Joshua Tomasz.Nawaho...ciekawe imie,nie slyszalam wczesniej. Odpowiedz Link
shady27 Re: nie cierpie 21.06.06, 15:51 o matko.....no nie Nawaho bym dziecka nie nazwala ale moge sie z jednym zgodzic, mianowicie ze jest nieszczesliwa z powodu pospolitego imienia....ja tez przez to cierpialam swojego czasu, w szkole w kalsie bylo u nas 6 Anek....brrr Odpowiedz Link
zona_mi Re: nie cierpie 21.06.06, 15:58 Shady, rozumiem Cię - u nas w klasie też zawsze było po pięć Zon Odpowiedz Link
elag3 Re: nie cierpie 22.06.06, 08:38 A u mnie nie było ani jednej za to dokładnie co czwarta osoba bez względu na płeć miała na imię Agnieszka. Odpowiedz Link
madziaaaa Re: nie cierpie 22.06.06, 08:41 U mnie też Anki, Agnieszki. A w podstawówie miałam w klasie 5 Marcinów. Odpowiedz Link
kuncwotek Re: nie cierpie 22.06.06, 08:53 elag3 napisała: > A u mnie nie było ani jednej za to dokładnie co czwarta osoba bez względu na > płeć miała na imię Agnieszka. jak to bez względu na płać??;D Odpowiedz Link
elag3 Re: nie cierpie 22.06.06, 09:55 tzn nie co czwarta dziewczyna tylko co czwarta osoba. No 25% klasy to Agnieszki. Mało tego jak mieszkałam kiedyś w internacie w pokoju 4osobowym to mieszkałam z 3ma Agnieszkami. Mówiłam do nich po nazwisku. Odpowiedz Link
ssyl Re: nie cierpie 21.06.06, 17:41 anna to jedyne plskie imie damskie ktore jest palindromem a to ponoc przynosi wielkie szczescie pozdr Odpowiedz Link
alexandra74 Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 18:50 Lubię, nie tak strasznie ale ujdzie. Odpowiedz Link
kuncwotek Re: Lubicie swoje imię? 21.06.06, 18:51 shady znak od groma Aneczek! Witam i Ciebie;D Odpowiedz Link
keneth82 Re: Lubicie swoje imię? 22.06.06, 11:32 Ja lubie swoje imie bo jest mało spotykane przynajmniej ja rzadko się z nim spotykałem no i w szkole i na uczelni zawsze każdy wiedział kto to jest Wiesiek...haha Odpowiedz Link
keneth82 Re: Lubicie swoje imię? 22.06.06, 12:15 Bo wszystkie WIEŚKI to fajne chłopaki Odpowiedz Link
madziaaaa ninjo! 22.06.06, 11:54 Joasiu znaczy się!Zawsze uważałam, że jak będę miała córkę, to będzie miała na imię Joanna. Wzięłam sobie tak na bierzmowaniu. Ale jak byłam w ciąży, to czułam, że w moim brzuchu jest mała Ola. I rzeczywiście tak do niej to imię pasuje... Odpowiedz Link
mamusia_chlopczyka Re: Lubicie swoje imię? 22.06.06, 13:26 a ja jestem Agnieszka i mimo że w podstawówce w klasie bylo nas 3 to i tak uwielbiam swoje imię, nie wyobrażam sobie bym mogła mieć inne... za to w szkole średniej byłam jedyna Aga a na studiach 2... a mówią że rocznik w okolicach 82 to mnóstwo tych Agnieszek... ba... pewnie że Wiesiek to fajne imię, wkońcu mój mąż ma tak na imię... hihihi Odpowiedz Link
elag3 Re: Lubicie swoje imię? 22.06.06, 13:31 Coś Ty. Rocznik 1975 był full of Agnieszkas. Odpowiedz Link
gusia210 Re: Lubicie swoje imię? 23.06.06, 23:34 Agnieszka-rocznik 76- w podstawówce były nas cztery Agnieszki.Ale i tak bardzo je lubię(swoje imię oczywiście)Mąż mówi do mnie Gusia.Słodko. A i synek najpierw zaczął mówić Aga a dopiero potem mama. Odpowiedz Link
mi_lamaj Re: Lubicie swoje imię? 24.06.06, 00:04 o ja jestem Agata, synus gaworzy aaaaaaaa-gggggg-aaaaaaaaaaa w szkole byłam jedyna, na studiach bylo nas 3 na 150 bab, to sobie wyobraźcie ile tam było Agnieszek bardzo lubie swoje imię, córkę bym tak nazwała, ale mąż nie będize iwedział, kogo do łóżka woła o ile bede miała corke Odpowiedz Link
dzoaann Re: Lubicie swoje imię? 24.06.06, 17:56 Ja tam niby swoje imię lubie,ale jako małolata miałam problem jak się przedstawaiać: -Asia-za milusio -Aśka-Jakoś twardo -Joanna-za formalnie Teraz w domu jestem Mama,mąż mówi Asik,a Irlandczycy Joannestąd mój nick,takie spolszczone Joanne A kawały o Rychu tyż ze wsi również mnie dobijały Odpowiedz Link
milku90 Re: Lubicie swoje imię? 07.03.23, 13:33 Ja lubię, kiedyś go nie lubiła, ale się przyzwyczaiłam. Milena here Odpowiedz Link