74l 19.10.06, 11:16 Bo ja uwielbiam.Właśnie skończyłam czytać najnowszą i już czekam na nastepną... A w ogóle dla mnie Judyta to Stenka, Adaś to Żmijewski , Toska to Jabłóczyńska słowem obsada z "Nigdy w życiu" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
e-rnama Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 12:08 Lubię. Czytałam może ze trzy, ale są leciutkie i mam pozytywne wrażenia. Ale wyobrażam sobie inaczej - bo najpierw czytałam, dopiero potem oglądałam film. Odpowiedz Link
sweet.joan Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 12:30 Ja lubię. Przeczytałam trzy pierwsze z cyklu. Czy ta ostatnia też jest tak samo fajna? Bo jeszcze nie czytałam. Grochola ma fajny styl - lekko się czyta, szybko i przyjemnie. Książki są napisane tak, że się ich nie chce odkładać, połyka się w dwa wieczory. Lektura w sam raz na odprężenie, nawet pośmiac się można (a mnie rozśmieszyć w książce lub filmie trudno). Film też oglądałam po lekturze. "Nigdy w życiu" całkiem udany. Stenka zagrała wyśmienicie. Ale, jak zwykle, książka to książka - o niebo lepsza. Odpowiedz Link
endzi11 Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 13:39 Nigdy nie czytałam,może gdybym nie oglądała filmu to bym przeczytała a tak to juz wiem o czym jest i mnie nie ciągnie.Lubie książki z dreszczykiem,jakąś tajemnicą z zagadkami kryminalnymi.Uwielbiam Harlana Cobena. Odpowiedz Link
edelka Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 13:48 A tak Harlan Coben świetnie pisze!!! I ja i mąż po prostu pochłaniamy jego książki. Już niby człowiek wie co i jak, a tu się okazuje, że nic z tych rzeczy. I rozwiązanie sytuacji zaskakujące... A co do Grocholi, to czytałam jakąs ksiązkę, nie pamiętam jaką, podobała mi się. I chyba muszę znów do niej wrócić, tylko szkoda, że nie bardzo jest kiedy... Odpowiedz Link
endzi11 Edelka! 19.10.06, 14:04 W końcu znalazłam kogos kto lubi Cobena! przeczytałam wszystkie oprócz najnowszej Błękitna krew,czytałaś ją? Uwielbiam jego książki,jak zaczne czytać to nie moge sie oderwac! zawsze mnie zaskoczy koniec,aż tęsknie za Majronem(nie pamiętam jak sie pisze te imie) pierwsza jaką czytałam to była Nie mów nikomu,świetna była nie? Odpowiedz Link
edelka Re: Edelka! 19.10.06, 14:22 Nie, nie czytałam tej ksiązki Pierwszą o ile dobrze sobie przypominam tez było "Nie mów nikomu" i właśnie od niej się zaczęło!!! Wprost nie mogłam się oderwać Nie wiem czy przeczytałam wszystkie. Przyznam, że już dość dawno nie czytałam ŻADNEJ książki Trochę mi czasu brakuje Ale muszę zerknąć czy w domu uchowała się jakaś jego książka, której nie przeczytałam. Pozdrowienia dla "fanki" książek Cobena Odpowiedz Link
sweet.joan Endzi, Edelka! 19.10.06, 14:12 A byłyście tu: forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=20803 ? Odpowiedz Link
edelka Re: Endzi, Edelka! 19.10.06, 14:23 nie, nie byłam tu, ale w wolnej chwili zajrzę, aczkolwiek nie będę czytać wypowiedzi na temat książek, których nie czytałam A Ty Endzi znasz to Forum?? Odpowiedz Link
endzi11 Re: Endzi, Edelka! 19.10.06, 14:27 Nie wiedziałm ze jest takie forum! już mam w ulubionych! DZIĘKI!!!))) mam chyba bzika na punkcie tego autora Odpowiedz Link
gobisha Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 16:14 tak, lubie, bo lekkie latwe i przyjemne, ale na codzien to raczej Nikki French, Harlan Coben, Chmielewska, Agatha Christie czyli kryminaly. Odpowiedz Link
kuncwotek Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 18:01 Film "Nigdy w życiu" jest świetny! Najpierw obejrzałam a potem przeczytała i jakoś film zrobił na mnie lepsze wrażenie. Natomiast druga część książki "Serce na Temblaku" wyśmienita!!!!Strasznie mi się podobała. Niestety trzeciej części nie przeczytałam, bo nie mam, a do księgarni jakoś mi nie po drodze. A tak wogłoe to ja lubię Grzesiuka, a w szczególności "Boso, ale w ostrogach" Odpowiedz Link
74l Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 14:17 Ja najpierw przeczytalam,ale i tak dla mnie Judyta to Stenka.Ta nowa ksiazka A nie mowilam to kontynuacja cyklu Zaby i anioly.Swietna ,ciekawa jestem,czy bedzie nastepna.sorry za literowki,ale cos mi sie stalo z klawiatura.Nie mam polskich liter ,wciskam y pojawia sie z itd Odpowiedz Link
dzoaann Re: Lubicie książki Grocholi? 19.10.06, 22:46 74l!! Przestaw język w ustawieniach klawiatury-mi też czasem tak świruje Co do książek, to lubię Grocholę tak średnio. Wolę Cobena i inne kryminały- lista prawie jak u Gobishy)) A ostatnio czytałam czytadło Nory Roberts (nie śmiać się !) na poprawę humoru- podziałało znakomicie)) Odpowiedz Link
74l Re: Lubicie książki Grocholi? 20.10.06, 09:05 Droga Dzoaann! Łatwo Ci radzić...No dobra, kompromitacja totalna!!!!Ale czuję,że Wam mogę powiedzieć.Otóż jestem antytechniczny antytalent komputerowy (całe szczęście,że brunetka ),cha,cha cha... i rady "przestaw język gdzieśtam" nic mi nie mówią, niestety Ale dziękuję za dobre chęci.Dzisiaj komp włączyłam i jest ok Odpowiedz Link
dzoaann Re: Lubicie książki Grocholi? 20.10.06, 10:10 Kochana! Nie martw się!! Ja też do wszystkiego dochodzę metodą prób i błędów. Dwie lewe ręce też mam! I pewnie dlatego niejasno tłumaczę co masz zrobić) Mnie się udało to poprawić za którymś razem- wcześniej męża wołałam)) Odpowiedz Link