madziaaaa 14.12.06, 08:11 na najpyszniejszą potrawę wigilijną. Ja mam dwie. 1. Pierogi z kapustą i grzybami. 2.Kapusta z grochem. Mniam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sarah_black38 Re: ogłaszam konkurs! 14.12.06, 08:14 Uwielbiam kutie , taką słodką , że aż się lepi i ze wszystkimi dodatkami. Może dlatego, ze to raz do roku! Odpowiedz Link
edelka popieram: KUTIA!!! 14.12.06, 08:59 i jeszcze u mojej babci sie robi ryż z rodzynkami i bitą śmietaną)) Oj jak ja dawno tego nie jadłam mmmmm Uszka z kapusta i grzybami jeszcze dorzucę i..... oj no wszytskie potrawy wigilijne sa pyszne!!!! A babcia mojego męża robi kotlety z grzybów ponoc przepszne, ja nie miałam okazji spróbować. Odpowiedz Link
sweet.joan Śledzik! 14.12.06, 09:05 Najzwyklejszy w oleju z cebulą. Ewentualnie sałatka z buraczków z cebulą i groszkiem. Odpowiedz Link
anik801 Re: ogłaszam konkurs! 14.12.06, 09:30 Nie lubię wigilijnych potraw!Podchodzi mi tylko barszczyk czerwony i śledzik. Odpowiedz Link
edyta_q Makówki!!!-mniam mniam:) 14.12.06, 14:37 Makówki-pycha!!! pierogi z kapustą i grzybami no i barszczyk z uszkamn niebo w gębie Odpowiedz Link
edyta_q Re: Co to są makówki??? 14.12.06, 15:00 To mak z bakaliami i słodką bułką namoczoną w mleku i można miodu dodać. To taki śląski przysmak. Ja na przykład nigdy niejadłam kuti tylko o niej słyszałam u nas się robi właśnie makówki Pozdrawiam Odpowiedz Link
zakolka Re: ogłaszam konkurs! 14.12.06, 19:49 A ja uwielbiam pierogi...pychotka, mam zamówienie na conajmniej 100 sztuk)) no i zupa rybna, a także kapusta z grzybami Odpowiedz Link
74l Re: ogłaszam konkurs! 14.12.06, 20:53 A ja gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami, podane z cebulką podsmażoną na oleju rzepakowym tłoczonym na zimno. To lubelska potrawa, naprawdę wyśmienita. W mojej nowej rodzinie pod Wawaą zrobiła furorę Odpowiedz Link