debest3 22.08.09, 11:38 Czy wy już też zrujnowaliście się na podręczniki i przybory?Ja wczoraj mało nie zemdlałem...Za cholerę nie mogę pojąć po co cztery książki do plastyki,trzy do techniki ...a najdroższa książka do ...religii! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zona_mi Re: Masakra! 22.08.09, 11:46 Już, kura. Na książki ok. półtorej stówy poszło - część udało się kupić używanych za grosze, na szczęście. Odpowiedz Link
staruszeczka Re: Masakra! 22.08.09, 11:53 Ojwszem. Ale u mnie jeszcze nie koniec. Jeszcze kostium pływacki, gimnastyczny, książki do religi i angielskiego, mundurek, fundusz sportowy i nie wiadomo co jeszcze a już 700 pękło. Ludzie a to pierwsza klasa dopiero Odpowiedz Link
gusia210 Re: Masakra! 22.08.09, 13:14 ja na szczęście tylko 40zł na przybory przedszkolne.Chyba? Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Masakra! 22.08.09, 18:25 Moja starsza ma do dokupienia tylko kilka książek. Zeszytów nie liczę. za to młodszą muszę wyekspediować do przedszkola i nie pamiętam od czego mam zacząć. Chyba od pościeli na leżaczek? Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Masakra! 22.08.09, 18:27 A i widzę świeży nick. Staruszeczko zostań z nami Odpowiedz Link
mama_ania77 Re: Masakra! 24.08.09, 22:26 Dla mojego przedszkolaka same książki do czterolatków kosztowały 45 zł. Do tego kapcie, worek, przybory toaletowe ( szczoteczka, pasta, kubek), przybory rysunkowe - kredki, bloki, farby, plastelina, klej... na pełną listę czekam - bedzie po rozpoczęciu roku szkolnego. Na podręczniki do 2-giej klasy podstawówki wydałam 250 zł, do tego zeszyty, okładki , kredki, plastelina, długopisy, kapcie...a jeszcze buty na tańce muszę kupić.. Potem dojdą opłaty na komitet, ubezpieczenie, stała składka na potrzeby klasowe, wpisowe na angielski dodatkowy... I nie wiem jak Wasze dzieci, ale moje przez wakacje powyrastały z większości ubrań Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Masakra! 24.08.09, 23:11 mama_ania77 napisała: > Dla mojego przedszkolaka same książki do czterolatków kosztowały 45 > zł. No tak zapomniałam, że teraz przedszkolaki maj~ą podręczniki (starsza miała dopiero w ,,zer~ówce) Coś mi się porobiło z altem ????? Odpowiedz Link
debest3 Re: Masakra! 23.08.09, 15:56 Staruszeczka?Staruszeczka...hmm gdzieś ten nick widziałem Odpowiedz Link
sarah_black38 Re: Masakra! 23.08.09, 21:58 Witaj Świat wirtualny jest tak samo mały jak realny Odpowiedz Link