Dodaj do ulubionych

pryszcze! ble

21.11.06, 20:08
Dziewczyny! ja już nie moge, zaś mnie obsypło i wyglądam jak muchomorKiedyś
sie pocieszałam,że jsak będe stara to nie będe miała pryszczy, a tu już
trzydziestka na karku, a pryszczyki jak były tak są.Macie jakieś sposoby, aby
ich nie mieć?A macie w ogóle pryszcze czy to tylko ja taka zaniedbana???
Obserwuj wątek
    • wiolunia79 Re: pryszcze! ble 21.11.06, 20:14
      Ja nigdy nie miałam.Czasem owszem cosik tam wyskoczy przed okresem ale poza tym
      to nigdy.Może idź do dermatologa bo same kosmetyki to raczej niewiele pomogą
    • madzia.k66 Re: pryszcze! ble 22.11.06, 08:21
      Zdarzają się co jakiś czassmile Nie ma co panikować, ja ostatnio byłam u
      kosmetyczki na zabiegu kwasem mlekowym i jestem bardzo zadowolona, bo oprócz
      delikatnego złuszczenia skóry ładnie mi wysuszyło wszystkie podejrzane miejsca.
      Z "domowych sposobów" polecam benzacne i przemywanie buzi antybiotykiem
      rozpuszczonym w wodzie (polecone pzrez kosmetyczkę).
      I jeszcze jedne sposób, który poradziła mi ostatnio kosmetyczka: zrobić
      dzidziusia wink
      • olushia Re: pryszcze! ble 22.11.06, 10:11
        Hej!
        Co do dzidziusia to właśnie mam 10-miesięcznego bobasa a drugiego na razie nie
        planuje,karmie młodego nadal piersią więc nic ostrego ( antybiotyki itp) , nie
        wchodzi w rachube,na razie chyba nie mam innego wyjścia jak polubić. Na
        szczęście wysyp sie powoli goi i już nie wygląda to tak tragicznie.Madzia a
        mówiąc o benzacne masz na myśli tonik czy maść?Bo kiedyś smarowałam maścią i
        miałam wrażenie, że pryszcz goi sie dłużej niż niczym nie smarowany.
        • madzia.k66 Re: pryszcze! ble 22.11.06, 10:47
          Benzacne maść 5%, albo tez hascoderm (tylko to jest dość tłuste, ale działa). A
          co do antybiotyku, to nie do picia tylko do przemywania buzi smile Ja biorę pół
          tabletki amotaksu, rozpuszczam w kilku łyżkach wody i wieczorem przemywam
          nieproszonego gościa smile Naprawdę działa.
    • efffe Re: pryszcze! ble 22.11.06, 11:11
      Bleee mi również czasami zdarzy się pryszcz, najczęściej jak przesadzę z ostrym
      lub słodkim jedzeniem (przynajmniej tak mi się wydaje) i okolicach okresu.
      Ciekawi mnie czy doczekam się wieku gdy znikną na zawsze, chociaż dzięki nim
      czasami czuję się jak nastolatka wink
    • 76kitka Re: pryszcze! ble 22.11.06, 13:56

Mnie wysypuje przed miesiączką, w ciąży miałam spokój. Nic nie pomaga, pewnie by było ok gdybym zażywała hormony, ale nie mogę.
    • gacusia1 Re: pryszcze! ble 22.11.06, 15:48
      Pigulki Diane-35 (chyba 35) rewelacyjnie mnie wyleczyly.
      • nikitka78 Re: pryszcze! ble 22.11.06, 15:57
        Tak, ale to antykoncepcja smile
    • mongolia4 Re: pryszcze! ble 23.11.06, 15:29
      Ja naszczescie nigdy nie mjalam tak,zeby mi sie wysypaly.Czasami jeden lub dwa.
      Zato w ciazy mjalam przesliczna cere aaaaa....
    • nicolaya79 Re: pryszcze! ble 23.11.06, 15:39
      eee..pryszcze upierdliwe są! Mnie na szczescia atakuje tylko jeden, czasem 2 na
      miesiąc a poza tym spokój...
      • kuriozalna Re: A ja mam niezawodna recepte!!!!!!! 26.11.06, 15:34
        2x dziennie pic herbatke z bratka zwana tez ziele fiolka trojbarwnego.
        Wyleczyla cala rodzine z pryszczy i znajomych, lacznie ze mna. Wszyscy sobie od
        tej pory ja polecaja. Trzeba byc tylko cierpliwym bo efekty sa po ok 2/3 tyg
        picia.
        • dankazaba Re: A ja mam niezawodna recepte!!!!!!! 27.11.06, 13:43
          z trądzikiem trzeba naprawdę uważać, bo nieleczony w młodości po trzydziestce
          może przekształcić się w trądzik różowaty -a to już tragedia /jeżeli chodzi o
          wygląd i leczenie/. miejscowo rewelacyjnie działa maść CLINDACNE. jest coprawda
          na receptę, ale bez problemu kupuję bez - zależy od farmaceuty. zdecydowanie
          mogę polecić regularne wizyty w gabinecie kosmetycznym gdzie przy odpowiednim
          doborze zabiegów przeznaczonych do skóry problematycznej, można poprawić jej
          wygląd i kondycję. nigdy sama nie wyciskaj pryszczy bo roznosisz bakterie na
          całą skórę, nie dotykaj skóry twarzy rękami!!! /a jak już musisz to ich
          wierzchnią stroną - jest mniej zanieczyszczona/. warto też wyrobić w sobie
          nawyk, żeby po umyciu twarzy wycierać ją ręczniczkiem jednorazowym. i jeszcze
          jedna bardzo ważna rzecz - takiej skóry nie można tylko wysuszać różnymi
          preparatami bo przynosi skutek odmienny od zamierzonego - trzeba ją również
          nawilżać odpowiednimi kosmetykami!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka