malymiki00 26.03.09, 22:29 Zebranie Wspólnoty Ateny!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
domi_i_ja Re: ATENY - 31.03.2009 27.03.09, 17:38 mnie nie bedzie ale jesli jakos moge oddac glos na starego zarzadce to poprosze x2 Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka_brzoskwinka Re: ATENY - 31.03.2009 27.03.09, 21:00 A ja przyjdę gdyż chcę się zapytać naszego zarządcy czy ze względu na słabą jakość sprzątania przez firmę zajmującą sie czystością poczynił jakieś kroki np. czy obniżył wynagrodzenie za "wykonywane" usługi lub cos w tym stylu. Odpowiedz Link Zgłoś
king1408 Re: ATENY - 31.03.2009 27.03.09, 21:05 A ja przyjdę i nie będę miał pretensji, ale wszystkich zaskoczę :P Odpowiedz Link Zgłoś
malymiki00 Re: ATENY - 31.03.2009 27.03.09, 22:50 Już nie mogę się doczekać czym nas zaskoczysz! Byle Cię tylko nikt nie ubiegł! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekskl Re: ATENY - 31.03.2009 29.03.09, 16:54 Chcialbym sie dowiedziec skad Panstwo wiecie o zebraniu? Ja zadnej informacji nie dostalem!!! Czy to jest zebranie dla tych co nie byli na poprzednim? Bardzo prosze o podanie miejsca i godziny spotkania... Odpowiedz Link Zgłoś
malwinka_brzoskwinka Re: ATENY - 31.03.2009 29.03.09, 18:59 Widocznie podpadłeś Panu G. i postanowił że nie "zaprosi" Cię na zebranie. Jest to zebranie wspólnoty Ateny czyli wszystkich ludzi którzy zamieszkują bądź posiadają mieszkania w tej stolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
bzzz05 Re: ATENY - 31.03.2009 30.03.09, 04:24 świetnie - i znowu dowiadujemy się o takich rzeczach pocztą pantoflową Odpowiedz Link Zgłoś
glos2008 Re: ATENY - 31.03.2009 30.03.09, 18:40 Widocznie większa ilość osób na zebraniu jest niemile widziana przez zarządce, jeśli bedzie nas dużo to możemy cos ustalić na miejscu, a jeżeli mało to wszystko odwlecze sie w czsie. Odpowiedz Link Zgłoś
domi_i_ja Re: ATENY - 31.03.2009 31.03.09, 11:00 przeklejam co napisalam na forum OE: Ja wczoraj dostalam zawiadomienie poleconym listem. Czyli 1 dzien przed zebraniem a nie mieszkam w Krakowie, wiec zawiadomienie z tak krotkim wyprzedzeniem to jakas totalna kpina. Widac czasowemu Zarzadcy rzeczywiscie zalezy na jak najmniejszej frekwencji. Atenczycy, kto tylko moze idzcie na to zebranie, przeciez tutaj chodzi o nasz wspolny interes. Gdybym tylko miala taka mozliwosc na pewno by mnie nie zabraklo. Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: ATENY - 31.03.2009 31.03.09, 11:50 Ja dostałem zawiadomienie ponad tydzień temu.Odnosił bym się zatem w tym przypadku do szybkości działania poczty polskiej:-) Oczywiście sie wybieram na spotkanie i mam zamiar forsować zmianę obecnego zarządcy. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq ATENY - 31.03.2009 - Po... 31.03.09, 21:38 No i po zebraniu. Było raptem z 30 ludzi - nie licząc zarządu lokatorkiego. Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 01.04.09, 09:48 A zebranie czasami przypominało kabaret.... Odpowiedz Link Zgłoś
domi_i_ja Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 01.04.09, 12:14 A mozecie zdradzic co sie wydarzylo? Odpowiedz Link Zgłoś
rochlik Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 01.04.09, 14:52 Pomijając fakt że przyszła zaledwie garstka ludzi,co chwile dochodziło do sprzeczek pomiędzy obecnym i poprzednim administratorem, a na konkretne pytania czasami udzielano bardzo niejasnych odpowiedzi jeśli chodzi o rozliczenie ubiegłego roku... Odpowiedz Link Zgłoś
malymiki00 Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 01.04.09, 17:30 Ja na zebraniu odniosłem wrażenie iż Pan Greń jest nam wcale nie potrzebny, nic nie robi dla wspólnoty i nie wiem za co mu płacimy skoro z tego co było mówione to wszystko robią członkowie zarządu (sprawy związane z usterkami, pilnowanie i kontrola sprzątania itp itd). Skoro zarząd wszystko robi to niech rozwiąże umowę i nie pozwala na marnowanie pieniędzy wspólnoty na wypłatę dla Administratora czy tez Zarządcy (nie wiem który termin jest odpowiedni). Nie potrzebujemy wydawać ciężkich pieniędzy tylko za to że ktoś jest! Sprawy rozliczeń finansowych zlecimy jakiemuś księgowemu i wszystko bedzie grać! Odpowiedz Link Zgłoś
41paryz Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 01.04.09, 22:23 no to ateńczycy poznali standardy zebrań na OE Odpowiedz Link Zgłoś
king1408 Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 02.04.09, 00:27 Największy popis dała Szczurkowa. Do połowy grudnia u nas rządziła a wczoraj podważała słuszność kasy którą wydawała i ściemniała, że nie wie na co szły jej pieniądze z czynszu za mieszkanie (jak by ktoś nie wiedział to Szczurkowa ma mieszkanie w Atenach - czyli nigdy tak na prawde się jej nie pozbędziemy :( ). Gorzej jak naprawdę nie wiedziała na co szły te pieniądze - także jak u nas rządziła - bo tak to wygląda. Horror. Poza tym spoko, fajni ludzie w Atenach mieszkają bo więcej cyrków nikt nie robił i sensownie mówili. Odpowiedz Link Zgłoś
xezaq Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 02.04.09, 08:04 > czyli nigdy tak na prawde się jej nie pozbędziemy :( ). Może to i lepiej. Jako członek wspólnoty zależy jej na pewno na dobru wspólnoty. Będzie zatem swoistą kontrolą nad nim. A nadaje się do tego lepiej niż np. ja, bo zajmuje się zawodowo tym, czym Greń. Co do Szczurkowej: 1) Opłaty za wywóz odpadów budowlanych rzeczywiście nie przewidziała i nie ma się o co kłócić - strata czasu i niepotrzebna zadyma. 2) Przyczepiła się wrzucenia kosztów utrzymania miejsc parkingowych (jak i przychodów z nich) do części wspólnych. Wg mnie słusznie, uważam, że powinny być one rozliczone osobno, skoro nie wszyscy mają. Przecież mogła wyjść sytuacja, że koszt ich utrzymania przekroszył sumę wpłat od właścicieli (albo odwrotnie) - więc dlaczego ów deficyt miałby być pokryty z nadpłaty w czynszu wszystkich członków? Wrzucając wszystko do jednego wora nie wychwycimy tego. Szczurkowa jest jaka jest ale zachowanie Grenia irytowało mnie dużo bardziej. Kawał zwykłego chama, który odwraca się dupą, kiedy kobieta (Szczurkowa właśnie) do niego mówi. Owszem, może jej nie lubić, może mieć inne zdanie ale minimum szacunku należy chyba prezentować. Z wielką łaską tłumaczącego co i w jakie koszty wchodzi. Jakby to nie były nasze pieniądze i jakby nie żył m.in. z naszych pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie_lustro Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 02.04.09, 17:14 A ty king1408 na forum taki gieroj jesteś a na zebraniu po za uśmieszkami i przytakiwaniu Greniowi to niczym sie nie popisałeś. No może z wyjątkiem tych dwóch prób "wypowiedzi". Mnie nie interesuje Pani S. bo uważam iż ważniejsze dla wspólnoty niz ona jest poprawne jej funkcjonowanie i rozliczanie, dla mnie temat tej Pani jest zamknięty (na marginesie kilka uwag miała trafionych i wpełni sie zgadzam). A fakty sa takie że rozliczenie delikatnie mówiąc pozostawia wiele do życzenia, a po drugie z tego co piszą na forum wiele osób nie dostało zawiadomienia o zebraniu i jak ten fakt obrońco uciśnionych wytłumaczysz? Odpowiedz Link Zgłoś
malymiki00 Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 02.04.09, 17:23 "Autor: king1408 27.03.09 A ja przyjdę i nie będę miał pretensji, ale wszystkich zaskoczę :P " No muszę przyznac że zaskoczyłeś hahahahahahahahahaha! ps. Widze że bardzo chciałbyś sie upodobnić do maximusa, osławionego "piewcy" forum OE ale daleko Ci jeszcze do niego. On wszystko piszę z iskierką inteligencji,a ty ...? Odpowiedz Link Zgłoś
tomekskl Re: ATENY - 31.03.2009 - Po... 02.04.09, 19:16 Prawda jest taka ze zebranie to strata czasu byla. Szczurek kontra Gren to jest kabaret i w dodatku przestal byc smieszny. Ja bym tylko chcial, zeby firma sprzatajaca w koncu sprzatala, a bramka od ulicy Lubostron sie zamykala, ale niestety poprzedni zarzadca, ani obency z tymi "drobiazgami" nie potrafi sobie poradzic... Mam tylko nadzieje, ze obecny zarzad wybierze jakiegos skuteczniejszego administratora. Odpowiedz Link Zgłoś