Dodaj do ulubionych

Pani Jaśkiewicz ekspertem jest!

IP: *.com.pl / *.gazeta.pl 17.06.03, 14:39
Ostatnio której gazety się nie weźmie do ręki to widzę wypowiedzi
na temat ładu i harmonii (ew. kompozycji) niejakiej Pani Jaśkiewicz.
Główny juror i ekspert Archiszopy!
Czy ktoś może wie co ta Pani ma za osiągniecia oprócz
pokredkowania plnaszy Salwatora w skali 1:2000?
Czy tylko ja wątpie w autorytety? Czy to jest autorytet?
Wzrusza mnie troska o to miasto ludzi takich jak ona.
Obserwuj wątek
    • Gość: Doktor_Hiszpan Re: Pani Jaśkiewicz ekspertem jest! IP: *.terracasa.ceti.pl 17.06.03, 17:23
      Oj chłopie - aleś Ty mądry...jak ja mam Ci coś wyjaśniać, skorojeżli
      kompetencje Pani Jaśkiewicz znasz najwyraźniej ze słyszenia?
      Kiedy się już przemożesz i zadasz jakieś nieagresywne pytanie, to służę. A do
      tej pory radź sobie sam. Aha - i zmień sobie informatorów, bo Twoi
      dotychczasowi robią cię w konia.

pzdr

DH
      • Gość: kakaka Pani Jaśkiewicz ekspertem jest? IP: *.pp.com.pl 17.06.03, 20:14
        uprzejmie proszę o objawienie kompetencji pani Jaśkiewicz. Zaiste wiem o niej
        tylko tyle, co napisano w giewu, przy okazji recenzowania kaplicy na
        Salwatorze. Nie wiem - więc pytam. To nic złego, że nic o niej nie wiem,
        sądzę, ani z mojej, ani z jej strony.
        Ekspertem zapewne jest, podobnie jak każdy członek tego jury; o których nic nie
        wiem, niemniej gdyby nie byli ekspertami, toby się nie wydurniali, ufam ale nie
        wiem, na czym opieram swoje zaufanie.

pzdr
        kakaka

ps. teraz przychodzi mi do głowy, że może nie są ekspertami ani krytykami, bo
        podobno krytyka architektoniczna nie istnieje (podobnie jak ekspertyzy) w
        czasach rozbisurmanionego i olewającego wszystko tępego architałatajstwa. kim
        więc są ??????
        ps2. przypominam o zaległej korespondencji, szanowny dr

jeszcze raz
        pzdr
        • Gość: Doktor_Hiszpan Pani Magda Jaśkiewicz - samo cudo IP: *.terracasa.ceti.pl 18.06.03, 20:00
          Powinni jej, podobnie jak np niejakiemu Purchli - płacić za to tylko,że
          jest .Współpracownica Ziobrowskiego. Autorka znacznej części tzw Studium A.
          Urbanista z b. rozległą wiedzą. ARchitekt. Autorka niepoliczalnej ilości planów
          zagospodarowania dla rozmaitych miejscowości, z których jedne są bardziej
          znane, a inne znowóż mniej. Topografia Krakowa w małym palcu. Powszechnie
          szanowana. Spec od studiów porównawczych(studiów od STUDIUM, a nie od STUDIA),
          skromna, inteligentna, skoncentrowana na tym co robi. Przejęta dobrze pojętym
          interesem miasta.
          Przy tym normalna/urocza/kobita. Palce lizać.

pzdr

DH

PS': dałbym się za nią pochlastać tak, jak stoję
          PS'': odnośnie do korespondencji to ruch , jak mi się wydaje, po stronie
          Waszeci.Komentarza o upokorzeniu nie zrozumiałem
          PS'''I jeszcze mały drobiazg: autorka szczegółowego planu zagospodarowania
          Salwatora i Zwierzyńca. To m. in. jaj rozsądek i wiedza pozwoliły na
          zablokowanie Tworka-potworka.

DH

Gość portalu: kakaka napisał(a):

> uprzejmie proszę o objawienie kompetencji pani Jaśkiewicz. Zaiste wiem o niej
          > tylko tyle, co napisano w giewu, przy okazji recenzowania kaplicy na
          > Salwatorze. Nie wiem - więc pytam. To nic złego, że nic o niej nie wiem,
          > sądzę, ani z mojej, ani z jej strony.
          > Ekspertem zapewne jest, podobnie jak każdy członek tego jury; o których nic
          nie
          >
          > wiem, niemniej gdyby nie byli ekspertami, toby się nie wydurniali, ufam ale
          nie
          >
          > wiem, na czym opieram swoje zaufanie.
          >
          > pzdr
          > kakaka
          >
          > ps. teraz przychodzi mi do głowy, że może nie są ekspertami ani krytykami, bo
          > podobno krytyka architektoniczna nie istnieje (podobnie jak ekspertyzy) w
          > czasach rozbisurmanionego i olewającego wszystko tępego architałatajstwa. kim
          > więc są ??????
          > ps2. przypominam o zaległej korespondencji, szanowny dr
          >
          > jeszcze raz
          > pzdr
          • Gość: kakaka Re: Pani Magda Jaśkiewicz - samo cudo IP: *.pp.com.pl 23.06.03, 21:41
            Gość portalu: Doktor_Hiszpan napisał(a):

> Powinni jej, podobnie jak np niejakiemu Purchli - płacić za to tylko,że
            > jest .Współpracownica Ziobrowskiego.

odkąd pamiętam, zawsze plan ogólny robił Ziobrowski. od kiedy do kiedy taki
            stan?

> Autorka znacznej części tzw Studium A.
            > Urbanista z b. rozległą wiedzą. ARchitekt.

to "AR" broń Boże nie oznacza związków z Akademią Rolniczą? :-)))

> Autorka niepoliczalnej ilości planów
            >
            > zagospodarowania dla rozmaitych miejscowości, z których jedne są bardziej
            > znane, a inne znowóż mniej. Topografia Krakowa w małym palcu. Powszechnie
            > szanowana. Spec od studiów porównawczych(studiów od STUDIUM, a nie od
            STUDIA),
            > skromna, inteligentna, skoncentrowana na tym co robi. Przejęta dobrze pojętym
            > interesem miasta.
            > Przy tym normalna/urocza/kobita. Palce lizać.
            >
            > pzdr
            >
            > DH

dziękuję najuprzejmiej za wyjaśnienia

> PS': dałbym się za nią pochlastać tak, jak stoję
            > PS'': odnośnie do korespondencji to ruch , jak mi się wydaje, po stronie
            > Waszeci.Komentarza o upokorzeniu nie zrozumiałem

żle sie szanownemu Panu kojarzy: wysłał Pan korespondencję do mnie raz - z
            obietnicą uzupełnienia, odpisałem potwierdzenie a następnie delikatne
            ponaglenie, ( nie wiedząc, czy poczta działa) ugarnirowane komentarzem, którego
            szn. dr rzeczywiście nie zrozumiał. wg. mojego rozeznania 2:1 dla mnie. byc
            może poczta nie działa. w takim razie proszę ponowić. przypomnę jeszcze, że to
            szan. dr wysłał zaczepkę.

> PS'''I jeszcze mały drobiazg: autorka szczegółowego planu zagospodarowania
            > Salwatora i Zwierzyńca. To m. in. jaj rozsądek i wiedza pozwoliły na
            > zablokowanie Tworka-potworka.

nie wiem dlaczego, ale tworek wydaje mi się nie za duży!!!!????:-))). i nie
            najgorszy!!!!????:-))) czyli całkiem przeciętny. nie pamietam o co poszło: o
            kondygnację, o wysokość kalenicy, o wysokość budynku czy o intensywność ?

ukłony
            kakaka

• Gość: kakaka samo cudo IP: *.pp.com.pl 24.06.03, 16:52
            Gość portalu: Doktor_Hiszpan napisał(a):

> Powinni jej, podobnie jak np niejakiemu Purchli - płacić za to tylko,że
            > jest .Współpracownica Ziobrowskiego. Autorka znacznej części tzw Studium A.
            > Urbanista z b. rozległą wiedzą. ARchitekt. Autorka niepoliczalnej ilości
            planów
            >
            > zagospodarowania dla rozmaitych miejscowości, z których jedne są bardziej
            > znane, a inne znowóż mniej.

i jeszcze jedno pytanie - które są bardziej znane?

i od razu wątpliwość - czy w czasach specjalizacji można panią
            Jaśkiewicz,specjalistkę w dziedzinie urbanistyki a raczej planowania
            przestrzennego nazwać ekspertem od architektury - wątpliwość wynika stąd, że w
            takim razie możemy nazwać autorów planu B specjalistami od urbanistyki. i znowu
            pat autorytetów, chociaż dziedziny nieprzystawalne wagą?:-)

ukłony
            kakaka

> Topografia Krakowa w małym palcu. Powszechnie
            > szanowana. Spec od studiów porównawczych(studiów od STUDIUM, a nie od
            STUDIA),
            > skromna, inteligentna, skoncentrowana na tym co robi. Przejęta dobrze pojętym
            > interesem miasta.
            > Przy tym normalna/urocza/kobita. Palce lizać.
            >
            > pzdr
            >
            > DH

• Gość: SLAN Re: Pani Jaśkiewicz ekspertem jest! IP: *.com.pl / *.gazeta.pl 18.06.03, 09:17
        OOO, przepraszam jeżeli wydaję się być agresywny.
        Nic z tych rzeczy. Ja też po prostu mam na sercu dobro Krakowa.
        A to oczywiście budzi emocje. Choć nie wiem czy opinie pani J
        w prasie takie akurat są.
        Czy możesz zostać moim informatorem w sprawie dokonań pani
        Jaśkiewicz (Dr.H)
        Może by je opublikować w Gazecie i wtedy wszyscy się pośmiejemy
        jak z tych wszystkich prac zgłoszonych do Archiszopy?
        • Gość: mimero Re: Pani Jaśkiewicz ekspertem jest! IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.06.03, 10:07
          I co? Dobrze mi się zdawało - do bycia urbanistą wystarczy umiejetność
          pokredkowania na kolorowo mapki! Wszystko jasne Slan. Każdy to może zrobić,
          stąd stanowi to dowód kompletnego braku kompetencji. A swoją drogą, skąd tyle
          bulgoczącej wsciekłości na jurora Archi szopy? Czujesz się osobiście dotknięty?
          Napisz coś o swojej trosce o miasto - co byś tak mianowicie chciał w nim
          zrobić, to intrygujące...
          pzdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka