carrramba 10.08.06, 14:25 Czy swiat sie upora z terroryzmem ? Wlasnie uslyszalam w szkockich wiadomosciach o planowanym ataku terrorystycznym. Zgroza!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
frida2 Re: terroryzm 10.08.06, 15:00 Minister Reid: Potencjalne straty w ludziach miałyby "bezprecedensową skalę" wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3540610.html Czy się upora? Wydaje mi się, że długo jeszcze będzie z tym walczył, raz z lepszymi - jak dziś - skutkami, a innym razem zupełnie nie. Odpowiedz Link
beer_forever Re: terroryzm 10.08.06, 18:05 "Reid zaznaczył, że policja jest pewna, iż ujęci mężczyźni - według informacji Sky News młodzi muzułmanie - są głównymi organizatorami zamachów". Juz wiadomo ze mlode muzlaki sa urodzeni i wychowani w UK. Katastrofa dla Angli i Europy. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: terroryzm 10.08.06, 18:49 No to jeszcze przeczytajcie w GW artykuł o antybrytyjskich szkołach brytyjskich. Nader pouczające, nawet jeśli ździebko tendencyjne. Miałam do czynienia z taką polityczną poprawnością w szkołach, przez całe lata, we Francji. Może nie jestem ikoną tolerancji, ale wyznaję zasadę względnej wolności, czyli takiej, ktora kończy się tam gdzie zaczyna się cudza, oraz konieczności przystosowania się do praw i zwyczajów kraju w którym zdecydowalam się żyć. Nie przyszlo by mi do głowy chodzić topless na basenie w Emiratach, ani udawać że jestem anglikanką w Anglii. Wszystko powinno mieć swoje rozsadne granice. Odpowiedz Link
fedorczyk4 Re: terroryzm 10.08.06, 19:22 Ja sem kretyn komputerowy, więć nie wkleję. Szukaj na stronie Gazety z dzisiaj. Odpowiedz Link
kriss67 Re: terroryzm 10.08.06, 20:30 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3542287.html Tu coś jest na ten temat Odpowiedz Link
carrramba Re: terroryzm 11.08.06, 18:16 Juz dzis mniej wiadomosci na temat planowanych zamachow. Zgroza. Odpowiedz Link
skiela1 Re: terroryzm 12.08.06, 00:55 A nie pomysleliscie,ze ta akcja to po trochu odwrocenie uwagi od tego co sie dzieje w Izraelu? Wojna jest teraz na drugim planie... Odpowiedz Link
beer_forever Re: terroryzm 12.08.06, 01:13 Tez chyba chodzi o to ze cale zamieszanie z Heathrow to strzal w dziesiatke dla mediow . Szczegolnie ze zbliza sie rocznica 5 lat po 9/11. Odpowiedz Link
ashek Re: terroryzm 12.08.06, 01:46 a może nie trzeba się doszukiwać teori spiskowych? Odpowiedz Link
beer_forever Re: terroryzm 12.08.06, 02:01 ashek 12.08.06, 01:46 + odpowiedz a może nie trzeba się doszukiwać teori spiskowych Absolutnie nie. Wierze ze zamach na samoloty lecace nad Atlantykiem byl planowany i to wlasnie w rocznice. To sie nazywa chora wyobraznia fanatykow. Media na taka gradke czekaly gdyz w konflikcie libanskim maja niestety zwiazane rece. Odpowiedz Link
ashek Re: terroryzm 12.08.06, 02:12 masz rację. ale trochę będę bronił media. robią co mogą. min. dlatego tu dyskutujemy. Odpowiedz Link