mister1 Re: Kto bedzie 16 listopada na recepcji w Ambasad 15.11.05, 23:03 ja w kazdym razie bede - i kilkanascie osob z mego klubu. Odpowiedz Link
smeets Re: Kto bedzie 16 listopada na recepcji w Ambasad 16.11.05, 11:12 mister1 napisał: > ja w kazdym razie bede - i kilkanascie osob z mego klubu. Tak z ciekawosci mister1, to co to za klub? Odpowiedz Link
mister1 Re: Kto bedzie 16 listopada na recepcji w Ambasad 17.11.05, 17:48 smeets napisał: > Tak z ciekawosci mister1, to co to za klub? klub przyjaciol, rodziny i znajomych Odpowiedz Link
a74-7 Re: Kto bedzie 16 listopada na recepcji w Ambasad 17.11.05, 17:23 Jak udala sie recepcja w Ambasadzie ? I oczywiscie co podano??? Odpowiedz Link
mister1 a74-7 Jak udala sie recepcja w Ambasadzie ? 17.11.05, 18:13 Z dojazdem bylo marnie - jeden wielki korek miedzy Utrechtem a Haga , pogoda ohydna, deszcz, grad. Zreszta wiekszosc gosci sie spoznila - a spotkalem nadspodziewanie wielu znajomych a my tez bylismy w 5 osob.Jedzenie bylo wspaniale - na goraco pierogi, bigos, golabki, zurek oraz krojona przez kucharza wspaniala szynka. Jesli chodzi o zimne zakaski, to bylo tego ile dusza zapragnie - przerozne wedliny ( lacznie z kaszanka) , schab pieczony i nadziewany a nawet przerozne salcesony. Grzybki marynowane, sledzie, chrzan ( straszliwie mocny). Pod koniec recepcji dowiedzielismy sie ( ale przypadek !) ze recepcje przygotowala restauracja " Flik" ( Pulawska kolo Morskiego Oka) w ktorej...w zeszlym roku rodzice wydali uroczysty obiad z okazji swego jubileuszu.Byl nawet wlasciciel z firmy, bardzo sympatyczny facet. Co do napojow w ambasadzie bylo w zasadzie wszystko ( lacznie z piwem z beczki). Odpowiedz Link
a74-7 Re: a74-7 Jak udala sie recepcja w Ambasadzie ? 17.11.05, 19:04 Fiu, fiu, dobrze was tam karmia.Nawet warszawska restauracja na goscinnych wystepach, w ramach reklamy czy po znajomosci? Nie bardzo kojarze te rest. , pamietam Mozaika byla przez donkey years po lewej stronie , potem,jak skrecilo sie za mozaika w dol byla jakas restauracja gdzie serwowali wspaniale pieczone pieczarki , ale to juz nie Pulawska. Natomiast po prawej stronie powstala jakas restauracja orientalna , bylismy tam lata temu, nic specjalnego.A gdziez ten Flik, widzialam fotki nic mi to nie mowi..Ale jak wieczor udal sie to najwazniejsze. ---------------------| Mozaika Odpowiedz Link
mister1 Re: a74-7 FLIK 17.11.05, 20:42 " Flik" jest troche w glebi, wchodzi sie z boku, niezupelnie od frontu Pulawskiej Odpowiedz Link
maja07071 kto mi wytlumaczy co to jest RECEPCJA W AMBASADZIE 30.01.06, 09:41 jestem tu pierwszy raz i nie bardzo wiem Odpowiedz Link
smeets Re: kto mi wytlumaczy co to jest RECEPCJA W AMBAS 30.01.06, 13:34 To spotkanie "zasluzonych" polonusow z wyzerka i napitkami na koszt polskiego podatnika ;-))) Odpowiedz Link
mister1 Re: kto mi wytlumaczy co to jest RECEPCJA W AMBAS 30.01.06, 14:53 niekoniecznie Polonusow i niekoniecznie "zasluzonych". Przyjecia w ambasadach organizuja wszystkie kraje, nie tylko Polska i bez nich MSZty ( = polskie wladze) niewiele by sie orientowaly, co w danych srodowiskach sie dzieje. Odpowiedz Link
mister1 Bardzo madrze 20.11.05, 10:15 na recepcji w Ambasadzie mozna bylo palic - w najwiekszej sali recepcyjnej staly popielniczki. Brawo ! bardzo rozsadnie.Ostatnio na recepcji w polskiej misji handlowej bylo tloczno (mimo zimna) na tarasie, tam o palaczach nie pomyslano niestety. Jednak palacych jest nadal wielu.Holendrzy zabraniajac wszedzie palenia wyleli dziecko z kapiela - opustoszaly wijkcentra... Odpowiedz Link
mister1 namiary na restauracje "FLIK" 23.11.05, 16:33 zainteresowanych kulinarniami, ktore mielismy okazje zakosztowac w Ambasadzie, podaje namiary na restauracje, ktora je przygotowala: "FLIK" ul.Pulawska 43 tel 22 849 44 34 www.flik.com.pl szefem d/s gastronomii jest p.Miroslaw Reszczyk Odpowiedz Link
smeets Re: namiary na restauracje "FLIK" 23.11.05, 16:40 O ktorej otwieraja strone internetowa ? ;) Odpowiedz Link
mister1 www.flik.com.pl 23.11.05, 17:04 smeets napisał: > O ktorej otwieraja strone internetowa ? ;) chyba cos site chwilowo szwankuje - sciagnelem z niej "Beaujolais Nouveau we Fliku" ( jest na "ohydnej kuchni holenderskiej") Odpowiedz Link
mister1 Re: www.flik.com.pl 23.11.05, 17:46 strona juz dziala: Zakąski zimne Cold appetizer Avocado z krewetkami i delikatnym sosem czosnkowym Avocado with shrimps & a fine garlic sauce 24,00 zł Tatar z tuńczyka na grzance, z rucolą i kaparami Tuna fish tartar on toast, with rucola and capers 32,00 zł Śledź z cebulką w oliwce Herring, onion, oil 12,00 zł Śledź w śmietanie Herring, onion, apple, cream 12,00 zł Befsztyk tatarski Steak Tatar 24,00 zł Ciepłe Zakąski Hot appetizer Borowiki i rydze z rusztu Grilled Boletus and edible agarics 29,00 zł Foie gras z karmelizowanymi jałkami i sosem imbirowym Foie gras with apples in caramel and ginger sauce 40,00 zł Ruski blin gryczany z kawiorem czarnym i czerwonym i wiejską śmietaną Buckwheat Russian blin with black & red caviar and country cream 119,00 zł Placki ziemniaczane z łososiem z dodatkiem gęstej śmietany Potatoe poancakes with salmon, country cream 28,00 zł Odpowiedz Link
a74-7 Re: www.flik.com.pl 23.11.05, 18:27 ten ruski blin z kawiorem w dwoch kolorach (lump fish caviar) to juz wielki bull.. cenowo! Reszta przejdzie!Przy nastepnej wizycie w W- wie sprawdzimy napewno. dzieki za tip. Odpowiedz Link
mister1 cena kawioru 23.11.05, 18:53 kawior jest drogi jak sto nieszczesc - cos 3500 euro za kilogram rosyjskiego... ( Iranski Oscietra € 1000.00 za 250 g ) Odpowiedz Link
a74-7 Re: cena kawioru 23.11.05, 19:39 Ze drogi to wiem, i ktory jest drogi tez, ale w restauracji ze podaja " w dwoch kolorach mowi mi ze to ten sam specjal co kupuje we Francji czy tutaj bardzo niedrogo" gorszej jakosci , i trzeba naprawde smakosza ktory zna sie na tym. Innymi slowy money for an old rope.kiepski caviar a cena za inicjatywe tworcza.A 100 zl to wysoka cena na starter. Odpowiedz Link
mister1 Re: cena kawioru 23.11.05, 19:54 ze trzy lata temu jeden z kolegow z forum przywiozl na zjazd cwierc kilo ruskiego ( oczywiscie mniej za niego zaplacil, bo kupil w Moskwie). Pychotka pod zimna wodeczke ! Odpowiedz Link
mister1 Pan Prezydent Kaczynski w USA 10.02.06, 14:53 Około godziny 14 (czasu ameryk.-red.) przelot do Chicago. Tam m.in. spotkanie z gubernatorem stanu Illinois oraz wielka kolacja na 1500 osób, która ma być podziękowaniem pana prezydenta Polakom mieszkającym w USA za ich stałe zainteresowanie Polską. Szczególnie za ich zaangażowanie w akcję poparcia dla hasła przystąpienia Polski do NATO . A komus bylo szkoda pieniedzy, ze ambasada w Hadze zaprosila kilkadziesiat osob na recepcje... Odpowiedz Link