Dodaj do ulubionych

Exotic green Naciagacze

11.12.08, 11:41
Jeśli chodzi o egzotic green to mam bardzo dużo do powiedzenia.
1 Czytajcie umowy tam jest czarno na białym napisane kto płaci za
domek....i to aż 81 tygodniowo. Więc jeśli w domku mieszka 8 osób,
to firma ZARABIA 2600 euro na miesiąc :woohoo: bo nie jest to
opodatkowane. A w domu często i gęsto mieszka więcej osób więc ta
agencja pośrednictwa pracy zarabia na naiwnych ludziach a nie szuka
im pracy!!!! :angry:
2 Podpisujecie zawsze oświadczenie że płacicie czynsz w Polsce, ale
po co, po co tez, oni chcą zaświadczenia o zameldowaniu???? Te dwa
dokumenty dają im właśnie prawo zarabiać na tym że wy u nich
mieszkacie!!!
Jest to czysta bezczelność ze strony biura....bo i tak swoje dostają
za pracownika od firm, które szukają ludzi do pracy....
Za każdego pracownika który nie ma sofii dostają 500 euro:evil: plus
każda firma płaci 18 euro za godzinę przepracowaną wiec jeśli dana
osoba pracuje na pełen etat zarobi 880 euro na miesiąc...
Jeśli ma szczęście bo często nie mam pracy...z czego musi się
jeszcze wyżywić i opłacić dojazdy do kraju.
Kalkulując to wszystko po 3 miesiącach przy dobrych wiatrach
zarobicie 500euro jest to kwota 1700 zł za 3 miesiące, zdala od
rodziny wiec naprawdę pomyślcie...

Firma ma na czysto za takiego pracownika 1260EURO plus opłaty za
domek 330 euro i tak jak prędzej powiedziałem 500 euro na start za
parobka bez sofii. Policzcie to sobie!!!! Opłaca się ??? A i te ich
śmieszne kary!!! Jest to banda wyzyskiwaczy, a nie tak jak siebie
nazywają agencja pośrednictwa pracy!!!
Warto jechać taki kawał drogi aby ktoś na twoich plecach zarabiał
więcej od ciebie!!!!! Warto siedzieć w warunkach mieszkalnych, nie
godnych człowieka???? Na tych domach nie ma ogrzewania i ciepłej
wody!!!!

Szukam osób które czują się tak samo oszukane, przez tą fimę. Myślę,
że warto jest to nagłośnić, umowa jest nie zgodna z prawem według
mnie. I te kary też więc jeśli ktoś jest chętny dać im nauczkę za to
jak traktują ludzi zapraszam do współpracy….Piszcie kalin1025@wp.pl
Obserwuj wątek
    • rudy102-85 Re: Exotic green Naciagacze 19.01.10, 10:56
      Ja mam nieco inne zdanie na temat tej firmy...
      Po krótce opiszę jak wyglądała moja współpraca z tą egzotikiem.
      Od pierwszego dnia do ostatniego miałem pracę z możliwością (nie koniecznością)
      pracy w nadgodzinach. Zakwaterowanie w domku 8 osobowym w dobrych warunkach nie
      mam nic do zarzucenia. Otrzymałem auto służbowe którym jeździłem do pracy wraz z
      kilkoma osobami oczywiście otrzymywałem zwrot pieniędzy za paliwo. Mieszkałem i
      poznałem wiele osób, które pracowało w tej firmie kilka lat i nie narzekali
      dodam, że niejednokrotnie nie były to młode osoby ! Jeśli chodzi o wynagrodzenie
      na rękę czyli po odliczeniu opłat za mieszkanie otrzymywałem nie miej niż 250 E
      tygodniowo a szło wyciągnąć i lekko ponad 300 przy nadgodzinach.
      Osobiście jestem zadowolony z Pracy w Exotic Green i dobrze wspominam pobyt w
      Holandii. Exotic to duża firma.
      Być może nie każdy miał takie szczęście jak ja a może trzeba było by wziąć pod
      uwagę, że nie każdemu da się dogodzić a prędzej wypowie się ktoś, komu się
      współpraca nie powiodła niż osoba, która nie ma firmie nic do zarzucenia...
      Dodam jeszcze, że to chyba normalne, że firma pośrednictwa pracy zarabia na
      pracownikach taki biznes ;)
    • sylwik30 Re: Exotic green Naciagacze 20.01.10, 19:27
      Prawdą jest, że ta firma nie zapewnia pracy, płaci się za domek, za miejsce i d
      domu, po długiej rozłące z rodziną wraca się prawie z niczym.
      • karkista1978 Re: Exotic green Naciagacze 02.01.11, 22:26
        Zależy jak się trafi. Ja trafiłam na czekoladki i byłam zadowolona bardzo. W 3 miesiace zarobiłam 14 tys złotych....Natomiast moj kolega po tygodniu wrocil do Polski i był na minusie. Mysle ze zalezy indywidualnie jak sie trafi i jak sie pracuje. Ja uwazam ze exotic jest ok.
    • marsidarsi12 Re: Exotic green Naciagacze 20.09.11, 08:32
      NIGDY W ŻYCIU NIE ZGŁASZAJCIE SIĘ DO TEJ FIRMY!!!!!!!!!!!!!!
      WRÓCICIE STYRANI OSZUKANI ,BEZ PERSPEKTYW...OGÓLNIE NAJGORSZY MÓJ OKRES W ŻYCIU TO POBYT W TEJ FIRMIE!!TAM NALEŻY MIEC UKŁADY DOŚC GRUBE ABY OTRZYMAĆ DOBRĄ PRACĘ...NIE NALEŻY ODZYWAC SIĘ ZA DUŻO I BROŃ BOŻE WALCZYĆ O SWOJE!!!ODRAZU LECISZ DO POLSKI Z HUKIEM...ZROBIĄ Z CIEBIE NAJGORSZEGO ŚWIRA...I TO TY BĘDZIESZ WINIEN WSZYSTKIEMU NIE ONI!!!!JESTEŚMY TAM NIE LEGALNIE...ZERO MELDUNKU...PO ZAKONCZENIU KARIERY TAM NIE NALEŻY CI SIĘ ZASIŁEK HOL.PONIEWAZ CI OSZUSCI NIE MELDUJĄ!!!!SIEDZISZ NA DOMKU TYGODNIAMI....BEZ PRACY.NIESTOSUJĄ SIĘ WOGÓLE DO TEGO CO JEST NAPISANE W UMOWIE!!!OBIECAŁAM I PRZYSIĘGŁAM SOBIE ŻE ZNAJDĘ WSZYSTKICH LUDZI POSZKODOWANYCH PRZEZ TĄ FIRMĘ....I OTRZYMAM TO CO MI SIĘ NALEŻY DO TEJ PORY...NA DZIEŃ DZISIEJSZY JESTEM ZATRUDNIONA DO KONCA ROKU2011..PODPISAŁAM UMOWĘ...ZOBOWIĄZUJACĄ W/W BIURO DO ZAPŁATY MI NALEŻNOSCI ZA KAZDY TYDZIEŃ...ZA OK.40GODZ.NIESTETY ODESŁALI MNIE DO DOMU...W CZERWCU...STWIERDZILI ŻE NIEMA PRACY DLA MNIE...A UMOWA WYGASA 31 GRUDNIA2011R.GDZIE SA MOJE PIENIADZE??NIE Z MOICH PRZYCZYN NIE POSIADAM PRACY!!!BARDZO PROSZĘ KONTAKTUJCIE SIĘ TUTAJ NA FORUM ...WSZYSCY POSZKODOWANI PRZEZ EXOTIC GREEN....ZNAJDZIEMY TELEWIZJĘ...NAGŁOSNIMY WSZYSTKO CO TAM SIĘ DZIEJE...PONIEWAZ JEST WIELE INNYCH SPRAW KTÓRYCH NIE PORUSZYŁAM...BĘDZIE TO WSPANIAŁY MATERIAŁ APELUJĄCY DO LUDZI WYJEŻDZAJĄCYCH DO TYCH OSZUSTÓW...NIE JEDZCIE TAM!!!!WALCZMY O SWOJE!!!!!!EXOTIC GREEN......NIGDY SIE TAM NIE WYBIERAJCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • marysienka86 Re: Exotic green Naciagacze 11.10.11, 10:58
        Nie zgadzam się z przedmówczynią. Kazdy zasługuje na to jak sobie wypracuje. Ja pracuje w tej firmie od 2008 roku. Pracuje cały czas w jednej firmie. i nikomu w .... nie wchodzę-tylko pracuję jak kazdy-nie wywyższam sie. Czasem zdzarza się że są zastoje kilkudniowe ale to w każdej firmie tak jest . Przez ten okres zdążyłam wyrobic sobie opinie na temat naszych rodaków i niestety prawda jest smutna. -wyjezdzając do Holandii są szarymi ludzmi a jak dostana troche euro to mysla ze wszystko im wolno. Rodzinie nie wysyłaja pieniedzy i mówia ze pracy nie ma a w rzeczywistości to rządzą w każdy weekend ile sie da.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka