Gość: anka_19 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:50 gdy ktos bedzie mial np 13-14 pkt czy bedziecie sie starali poszukac gdzies "niedopatrzony" punkt czy praca na bok i niezdana?? bardzo wazne to jest dla mnie, prosze o odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: anka_19 Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 01:18 ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:45 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
3agulka Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! 10.05.05, 13:48 egzaminatorem nie jestem ale mysle ze beda. nauczyciele sa przyzwyczajeni ze na maturach sie pomagalo i podpowiadalo, poza tym to taka zwykla ludzka empatia... chyba ze trafisz na jakies zlosliwego. a jak sie uprzesz to 1 punkt zawsze gdzies dopchasz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:51 na pewno beda, to sa normalni ludzie :) i nie zalezy im na lamaniu komukolwiek zycia:) pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lesionixus Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 13:56 No wlasnie nie wiem czy beda az tacy wyrozumiali... mi wychodzi 15 pkt na styk:/ i jak sie gdziekolwiek ktoś przyczepi to leże... najgorsze że nie mam zamiaru wiązać przyszłości z matmą a niezdanie matury mnie wykłada na wszystkich frontach:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egzaminator Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:46 Każdy z nas jest kontrolowany i weryfikowany, więc nawet gdybyśmy chcieli komuś "naciągnąć" liczbę punktów, to i tak by się to wydało i naciągający poniósłby przewidziane prawem konsekwencje. Nie mówiąc już o tym, że takie naciąganie byłoby nieuczciwe i nietyczne. Proszę jednak pamiętac, że otrzymać można punkty za zadanie nierozwiązane do końca, z błędnym wynikiem, itp. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:50 to troche głupie, ponieważ np. na języku polskim ''czytanie tekstu ze zrozumieniem'' odpowiedzi mam podobne do klucza, ale innymi slowami ubrane itp. i bede dostawal 0 pkt ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra maturzysty Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: 217.17.32.* 10.05.05, 14:58 czesc, wydaje mi sie , że na matmie dostaje sie pkty za np. rysunek, zastosowanie wzoru, lub dobry tok myslenia. Z humanem jest inaczej. jeżeli piszesz nie na temat, to tak jakbys w matmie źle rozumował-za to nie ma pktów.Jeżeli źle zinterpretujesz jakis tekst, to tak jakbyś źle zrozumiał zadanie z matmy-bez którego rozumienia nie mozna go rozwiązać. Z humanem jest trudniej , bo odpowiedz może "niepodpasować", ale z kolei mozna ja jakos naciagnąć. W matmie trudno naciagnąć- bo jest czarno na białym. Ale z kolei mozna dostać jakieś mikropunkty za część zadania. Myslę, że sie wyrównuje Powodzenia. Nie martw sie Komisja jest nastawiona frontem do ucznia, napewno zdasz. Trzymam kciuki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra maturzysty Do Pana Egzaminatora IP: 217.17.32.* 10.05.05, 14:54 szanowny panie Egzaminatorze, bardzo, bardzo Pana prosimy o łagodne i przychylne ocenianie. Prosze zastanowic sie nad takim problemem. Mój brat zdawał mature podstawową i rozszerzoną z matematyki. Boi sie, że podstawowoej nie zda, a z rozszerzonej zrobił wszystko dobrze (weryfikował wyniki z rozwiązaniami). Po prostu zablokował sie chłopak. bardzo mi go żal, bo jest dobry z matmy, w klasie najlepszy. Na podstawowej skreslił dwa poprawnie wykonane zadania- wszytko z nerwów i braku czasu-pewnie nie zostana zaliczone :( W imieniu wszystkich maturzystów, którym nie poszło nie dlatego, że nie wiedzieli-raczej ze stresu, braku czasu-prosze uprzejmie o przychylne nasawienie i łagodne ocenianie i naciaganie tym biedakom. Niech chociaż na jakieś płatne sie dostaną, albo wieczorowe. dziekuje i zycze przyjemnej pracy. Maturzystka sprzed lat 11-tu. Odpowiedz Link Zgłoś
aneczka807 Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! 10.05.05, 15:01 a czy mozna poprawiac w styczniu mature zmieniajac przedmiot obowiazkowy?????????????????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Koval Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:05 Hehehehee ale to smieszne bylo z tym proszeniem egzaminatora o lagodne traktowanie hehehe. jeszcze teraz mam ubaw hehe.. no dobra ale koniec smiechow. jak juz pan egzaminator powiedzial nie ma szans na ulgi. I bardzo dobrze. o to chodzi w tej maturze ze nie ma juz czegos takiego jak wyciaganie zeby lepiej napisac. skonczy sie to co kiedys bylo ze jak sie w lache poszlo do nauczyciela to +5 punktow bylo i szóstka wpadala na swiadectwo. trzeba tepic takie zachowanie!! A po za tym jesli twoj braciszek napisal mature podstawowa na mniej niz 50% to juz moze sobie zapomniec o tym ze mu rozszezona czesc sprawdzac beda. jak ma sie mniej niz 50% z podstaw to nawet nie zagladaja do rozszezonej. pozdrow brata ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:22 koval,ty chyba jakis kretyn jestes,TY przystepowales do nowej matury?? trzeba miec 30% wiec po co straszysz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mastah Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:27 Hehe, pewnie Cie koledzy w podstawowce gwalcili i Cie bili :) Biedak, jakie to uczucie, jak Cie nikt nie lubi?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: siostra do kowala IP: 217.17.32.* 10.05.05, 16:17 Ilośc pkt z podstawy nie wpływa na sprawdzenie, czy tez nie matury rozszerzonej. Tu sie mylisz kolezko. Poza tym kazdy moze miec kipeski dzien. moj brat na polaku miał 40 stopni gorączki-stłumionej przez jakies maga leki. na matmie nie poszło- przeciez to ludzkie. mam nadzieje ze tez ludzie beda to oceniać, a nie takie cyborgi jak ty nie pozdrawiam i powodzenia nie zycze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: egzaminatorka Re: PYTANIE DO EGZAMINATOROW! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:57 Muszę Cię uspokoić - prace , w których będzie brakowało 1, 2 pkty będą sprawdzane więcej niż raz i pewnie przez więcej niż jedną osobę. Także jak da się w niej coś znaleźć, to na pewno nie zostanie to przeoczone. Odpowiedz Link Zgłoś