Dodaj do ulubionych

problem z odcinkiem lędźwiowym

30.06.12, 12:03
witam,
od dłuższego czasu zmagam się z następującym problemem: podczas dłuższego stania, albo chodzenia, kręgosłup pochyla mi się do przodu w odcinku lędźwiowym, co powoduje, że staram się nienatrualnie wygiąć w tym odcinku do tyłu, żeby sylwetka była mniej więcej pionowa. wydaje mi się, że mam słabe lędźwie właśnie, ale nie wiem czy to dobra diagnoza. u ortopedy jestem zarejestrowny pod koniec lipca, ale może ktoś coś teraz mi doradzi. bardzo dziękuje za odpowiedzi
Obserwuj wątek
    • jakubskowron86 Re: problem z odcinkiem lędźwiowym 04.07.12, 15:21
      Witam, najprawdopodobniej ma Pan przepuklinę krążka międzykręgowego. w takim przypadku rehabilitacja daje bardzo dobre efekty ( min. Metoda McKenziego ). Jeśli jest Pan zainteresowany proszę o kontakt 667 210 506 lub jakubskowron86@wp.pl.
      Pozdrawiam.
    • 8marek81 Re: problem z odcinkiem lędźwiowym 25.07.12, 13:36
      Na pewno warto ustabilizować kręgosłup i zaopatrzyć się w podstawowy gorset ortopedyczny
      jest to nie duży koszt a bardzo pomaga
      tupozdrowie.pl/10-stabilizator-na-kregoslup
      Po ewentualnej wizycie u ortopedy chociaż bardziej polecam zapisać sie do lekarz Rehabilitacji
      trzeba się zacząć rehabilitować nawet podstawowymi ćwiczeniami z piłką i taśmą rehabilitacyjną
      enefmed.pl/index.php/pilki-rehabilitacyjne
      Pozdrawiam

• omah1 Re: problem z odcinkiem lędźwiowym 01.08.12, 10:53
      Koniecznie jakaś stabilizacja kręgosłupa
      jest bardzo duży wybór na rynku
      tupozdrowie.pl/10-stabilizator-na-kregoslup
      Warto udać się do sklepu rehabilitacyjnego i tam coś dopasować

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka