Dodaj do ulubionych

Zespół Sudecka - szukam specjalistów

16.11.21, 10:48
Dzień dobry,

Poszukuję osób, które leczą się na Zespół Sudecka i które mogłyby polecić najlepszych specjalistów w tym temacie. Mój problem dotyczy stopy i już kolejny miesiąc nie ma poprawy, a ja poruszam się na wózku, trochę o kulach… Z chęcią przeczytałabym Wasze historie o walce z tą chorobą, bo ja już powoli tracę nadzieję czy z tego w ogóle się da wyjść… :(
Obserwuj wątek
    • magali123 Re: Zespół Sudecka - szukam specjalistów 22.04.23, 23:05
      Witam. Znalazłaś lekarza bo też szukam?
      • magmarmich Re: Zespół Sudecka - szukam specjalistów 17.06.23, 23:58
        Dzień dobry. Znalazłam kilku specjalistów w Polsce, którzy pomogli zejść mi z wózka i odrzucić kule. Ból mniejszy bądź większy mam do dziś, ale poprawa i tak przynajmniej o 50 procent. Walka trwa już od września 2021 i przeszłam wiele metod leczenia. Jeżeli dalej jest Pani zainteresowana to proszę napisać maila do mnie: megan168@o2.pl
    • kotyuk Re: Zespół Sudecka - szukam specjalistów 29.04.23, 13:01
      Pracowałem nad tym problemem przez kilka lat w Kijowie. Pisałem na ten temat pracę doktora habilitowanego, ale potem zmieniłem pracę i zacząłem pracować bardziej z urazami sportowymi.
      Z mojego doświadczenia mogę powiedzieć, że większości pacjentów można pomóc pokonać ten problem, ale niewielka część musi nauczyć się z nim żyć. Jednak w takich przypadkach zwykle udaje się w pewnym stopniu poprawić jakość życia.
      Niestety, niewielu jest specjalistów, którzy chcieliby zająć się tym problemem. I nie da się w ciągu 30 minut konsultacji właściwie ocenić sytuacji i nauczyć czegoś pacjenta, a jeśli jest to konsultacja 10-15 minutowa, to nie mówimy o żadnym głębszym zrozumieniu problemu.
      Nie jest do końca jasne, dlaczego Pani porusza się na wózku, a nie chociaż o kulach.
      Nie zachęcam do przyjścia do mnie na konsultację, bo nie istnieją żadne cudowne czy tajne metody szybkiego powrotu do zdrowia, ale jeśli Pani jest w sytuacji, w której nie może znaleźć żadnej ulgi, to zapraszam. Być może, uda nam się znaleźć coś na leczenie.
      Istnieje kilka metod leczenia tej patologii. Nie ma jednej, która pomogłaby przynajmniej w 80-90%. Niektóre pomagają tylko w 50% przypadków. Zwykle więc próbujemy różnych metod, od najbardziej skutecznych i najmniej inwazyjnych do mniej skutecznych lub bardziej inwazyjnych. W większości przypadków udaje nam się uzyskać zmniejszenie objawów. Czasem udaje sie znaleźć jakąś inną przyczynę i diagnoza zespołu Zudеka (CRPS) zostaje anulowana.
      Czasem lekarz prawidłowo leczy jakąś chorobę, ale rezultat albo nie jest tak szybki, na jaki liczy pacjent, albo go nie ma, bo jeszcze nie wiemy o chorobę wszystkiego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka