skrzacik0
10.04.08, 17:18
Witam! Od dłuższego czasu zastanawiam się nad soczewkami, niedługo będę wybierać się do okulisty on na pewno też mi pomoże wybrać soczewki, ale ja wole dodatkowo podpytać się kilku osobom i specjalistom. Z powodu na cenę raczej wybiore soczewki 3 miesięczne niż miesięczne. Ale przed wyborem (i pojsciem do okulisty) chciałbym się dowiedzieć kilku rzeczy.
1. Czy to prawda że soczewki 3 miesieczne są o wiele gorsze od miesiecznych, powoduja wiecej wad itd.?
2. Czy sa jakies znaczace roznice pomiedzy soczewkami 3 miesiecznymi a miesiecznymi
3. Co do soczewek 3 miesiecznych to ponoć soczewki firmy Bausch&Lomb są dobre, gdyż na forum jest specjalista z tejże firmy to chciałbym się dowiedzieć jak to wygląda z kosztami owych 3 miesiecznych soczewek, z tego co widziałem pakowane są po 6 sztuk ponoć cena tych soczewek za 6 sztuk to 60 zł, jakoś nie chce mi się z lekka dowierzać, bo myślałem że soczewki są droższe.Dlatego też pytam o cenę.
4. Czy jeśli w opakowaniu jest 6 sztuk soczewek soczewki sa 3 miesieczne to odznacza to że co 30 dni wymieniam owe soczewki, czyli w takim opakowaniu mam soczewki na 90 dni???? Czy jest to tak że kupuje na 3 miesiace ale wymieniam powiedzmy co 2 tygodnie?
Będę bardzo wdzięczny za odpowiedz na moje pytania i jeśli specjaliści/użytkownicy forum mają coś istotnego do powiedzenia w sprawie soczewek to będę bardzo wdzięczny :)
Pozdrawiam Skrzacik