ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 16.07.04, 20:17 Nie można zawsze i wszystko brać na poważnie-bo byśmy oszaleli.Niejednokrotnie rozmowa na forum wygląda tak jakby rozmawiało dwóch pacjentów kliniki psychiatrycznej,nie zawsze można brać na serio co tutaj sie wypisuję ,lepiej czasami dać sobie luzu.Pozdrawiam i proszę o odpowiedż lub o wymianę poglądów,bo chyba zaczoł sie sezon ogórkowy i zaczyna ziać nudą.Ramen5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER RAMEN BADZ FACETEM Z JAJAMI IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 20:47 i przestan sie gumowac, walcz jak twoi rodacy na westerplatte - do ostatniego naboju (werbalnie naturalnie). i nie peniaj :) forum jest dla jednych forma podzielenia sie swoimi myslami , refleksjami etc. z innymi, dla innych miejscem prowokacji a dla jeszcze innych miejscem robienia w chuja tych ktorzy sobie na to pozwalaja. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN BADZ FACETEM Z JAJAMI 16.07.04, 23:04 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > i przestan sie gumowac, walcz jak twoi rodacy na westerplatte - do ostatniego > naboju (werbalnie naturalnie). i nie peniaj :) > > forum jest dla jednych forma podzielenia sie swoimi myslami , refleksjami etc. > z innymi, dla innych miejscem prowokacji a dla jeszcze innych miejscem > robienia w chuja tych ktorzy sobie na to pozwalaja. Dlatego jeszcze raz odpowiadam,przeczytałem twoje wypowiedzi-szlak mnie trafił,a to bezrozumne bydlę komputer przestał działać,tak sobie pomyślałem,że wziołeś mnie za cykora-ale nie myśl sobie,że sobie odpuszczę nie spojrzałbym w lustro gdybym stchórzył. W 39 walczyliśmy też miesiąc,a nie jak pisze się w miemieckiej histogafii dwa tygodnie.Spytaj się przeciętnego Niemca co to było "Schlacht unter Tannenberg",żaden nie da ci nie poprawnej odpowiedzi,najwyżej zacznie coś mówić o pierwszej wojnie światowej i zwycięstwie niemieckiego oręża -mogę założyć się o jednego posta,że ty też nie wiesz. No cóż do szkoły było pod górkę.wspołczuję głęboko.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN BADZ FACETEM Z JAJAMI 17.07.04, 02:09 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > i przestan sie gumowac, walcz jak twoi rodacy na westerplatte - do ostatniego > naboju (werbalnie naturalnie). i nie peniaj :) > > forum jest dla jednych forma podzielenia sie swoimi myslami , refleksjami etc. > z innymi, dla innych miejscem prowokacji a dla jeszcze innych miejscem > robienia w chuja tych ktorzy sobie na to pozwalaja. Ramen5;kazałeś mi być facetem z jajami,ale jak ja podjąłem walkę to ty się straciłeś.Niech to nie będzie dla ciebie przegrana bitwa pod Grunwaldem próbuj powalczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER KRETYNIE! IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 20:28 ...po wojnie zostawali w Polsce bo było lepiej... ale ty glupi jestes, w polsce nigdy nie bylo lepiej i nie bedzie , nawet jakby bomba atomowa na niemcy spadla nie byloby gorzej jak w polsce. a ja na slasku w katowicech mieszkam i mimo wszystko w sercu jestem niemcem a nie jakims narzucanym polakiem. schlesierland mein heimatland! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: KRETYNIE! 16.07.04, 20:40 Nie obrażaj siebie, nieładnie tak się nazywać. Na twoim miejscu szybko zmieniłbym nazwisko. Hęęęęęęęę!!!!!!! P.S. Przepraszam, zapomniałem- pozdrawiam serdecznie.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: KRETYNIE! 17.07.04, 00:03 Gość portalu: OBERSCHLESIER napisał(a): > ...po wojnie zostawali w Polsce bo było lepiej... > > ale ty glupi jestes, w polsce nigdy nie bylo lepiej i nie bedzie , nawet jakby > bomba atomowa na niemcy spadla nie byloby gorzej jak w polsce. > a ja na slasku w katowicech mieszkam i mimo wszystko w sercu jestem niemcem a > nie jakims narzucanym polakiem. > > schlesierland mein heimatland! Ramen5: Po wojnie było o wiele lepiej w Polsce niż w Nemczeczech.Masz rację powinienem uściślić- w pewnym okresie po wojnie.Żle życzysz Niemcom,nie wiesz ile ofiar pochłonęły Hiroszyma i Nagasaki.Druga sprawa gdyby tam wybuchła bomba atomowa,skutki odczulibyśmy także w Polsce.Czy słyszałes o przesądzie ,że nie można wywoływać fatum.Pracując na dole,rozmawialiśmy o wypadkach-wtedy przodowy opieprzył nas mówiąc"Górnik zna niebezpieczeństwo ,ale o niebezpieczeństwie nie mówi się".Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OBERSCHLESIER RAMEN MOLESTOWANY IP: *.dip.t-dialin.net 16.07.04, 20:40 z pewnoscia paru slazakow ramena mame przy libacji alkoholowej przelecialo i musial do 6 facetow tato mowic, dlatego ma antyslaskie nastawienie. ramen nie przejmuj sie dorosly jestes po co ci tata, poszukaj sobie jakiegos partnera ozen sie z nim w holandii, zyj dlugo, szczesliwie i nie interesuj sie losami slaska. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN MOLESTOWANY 16.07.04, 21:53 Szczerość za szczerość-starałem sie nie zajmować sprawami Śląska i polityki bo to dla mnie jest bagno z którego nie ma wyjścia.Druga sprawa nie rób sobie jaj z moich rodziców,oni odpowiadali przed innym sędzią i on napewno już ich osądził.Oby był łaskawy też dla nas.Ja nie pękam tylko mój komputer.Co do kretyna skończyłem studia.Jest to prestiżowa uczelnia na Śląsku. Jeżeli ja jestem kretynem to co powiesz o profesorach,których większość jest Ślązakami- czyżby oni byli też?Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN MOLESTOWANY 16.07.04, 22:17 Jestem gorolem według waszej terminologii ,dla mnie jestem Polakiem i wcale się tego nie wstydzę.Jestem dumny z tego,chociaż wy opluwacie Polskę i Polaków na wszystkie możliwe sposoby.Jeżeli się z tym dobrze się czujecie- to sprawa waszych sumień? Chciałem Ci tylko powiedzieć,że napewno nie mam fobii antyśląskiej-przeciwnie spotkałem tutaj naprawdę wartościowych ludzi.Takich jak Ty mógłbym policzyć na palcach od rąk.Sprawa następna zdawałem maturę z niemieckiego i uczono mnię,ze wszystkie rzeczowniki w języku niemieckim piszemy z dużej litery,w języku polskim natomiast takie rzeczowniki jak Polska,Niemcy.No ale Ty byłeś chyba kiepskim uczniem i do szkoły było pod górkę współczuję.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 16.07.04, 23:34 Chciałbym podziękowac za post Owerolowi i odowiedzieć.Na początku prośba o określenie płci,dlatego,że jest mi łatwiej zwracać się jeśli wiem ,jakiej płci jest to osoba.Zgadzam się z Tobą w zupełności,że takie osoby to są wyjątki i znajdą się w każdej społeczności.Chociaż nie jest Ślązakiem jestem gorolem,co mi tak mocno zarzucano,myślę że mam moralne prawo wypowiadać się w tych kwestiach.Marek derSchlesier zadał mi pytanie, kim byli moi "Opowie".Odpowiadam mu,ze moi nieżyjący rodzice byli Polakami,którzy nauczyli mnie kochać Polskę i być dumnym z faktu bycia Polakiem i katolikiem.Dla tych co nie uczącą dzieci języka polskiego i dzieci potrafią tylko dzień dobry powiedzieć,powtórzę to po niemiecku "Ich bin stolz Pole zu sein" .Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 02:54 A co twoim zdaniem mają na Śląsku powiedzieć ludzie, którzy nie są ani narodowości niemieckiej ani nie są Ślązakami? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 03:00 Moim skromnym zdaniem dla każdego jest wystarczająco miejsca.Chyba nieważne kto jest jakiej religii,narodowośći,koloru skóry itd Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 04.08.04, 22:06 Gość portalu: ranek napisał(a): > A co twoim zdaniem mają na Śląsku powiedzieć ludzie, którzy nie są ani > narodowości niemieckiej ani nie są Ślązakami? Ramen5:Myślę,ze mają takie samo prawo tutaj żyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 22:15 Nie wszyscy tak sądzą,coniektórzy uważają,że tylko oni mają prawo tutaj mieszkać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 05:24 Wiem Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 09:53 Gość portalu: ranek napisał(a): > Nie wszyscy tak sądzą,coniektórzy uważają,że tylko oni mają prawo tutaj > mieszkać. Ramen5:co prawda to prawda Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 00:24 Rozumiem złożoność sytuacji,ale cóż na inne słownictwo autora nie stać- za trudno błysknąć odrobiną finezji,lepiej chamstwem.Można dobitniej wyrazić swoje odczucia-współczuję.Odpowiadam na list drugiego równoległego wątku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 00:35 Obserwuję jak walczysz na forum,masz duzo oponentów,nie zazdroszczę.Czy to nie jest walka z wiatrakami i tak nikt nikogo nie przekonasz. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 00:51 Czy myślisz,źe dam im satysfakcję ,żeby mówili,że gorol pękł.Przeczytaj tylko wypowiedż Oberschlesiera-myślisz,że pęknę.A może oni mnie celowo podpuszczają.Trzymaj się dobra nasza.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 10:43 Dzień dobry,obudziłem się jestem gotowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 20:01 Gdyby były jakieś zastrzeżenia,skargi,propozycje nie do odrzucenia proszę tutaj wpisywać,dlatego,że ten wątek czytam ,a w innym miejscu mogę nie wiedzieć że coś jest do mnie.A nie jak Oberschlesier kazał mi pokazać ,że mam jaja,że się nie cykam ,a teraz ne chce podjąć rzuconej przezemnie rękawicy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 20:14 Na forum próbujesz przedstawić się jako grzeczny baranek,ale ten baranek próbuje pokazywać różki Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.07.04, 20:17 Czy pozwoliłbyś sobie,żeby ktoś ciebie obrażał publicznie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 22:15 oczywiście,że nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.07.04, 23:59 Rozumiem,że można mieć różne poglądy,spierać się,ale jak ktoś obraża twoją Matkę to co byś zrobił,ale tacy widzisz są mocni tylko w buzi.Nie będę zniżał się do ich poziomu i używał takiego prostackiego słownictwa jak on i jemu podobni.Dobranoc ja już siedzę długo przy komputerze -ileż można.Pozrawiam.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 18.07.04, 01:23 Dobranoc wszystkim oczy mi się kleją-idę spać.Jak do nicku można się przywiązać, jak do własnej żony.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 08:08 Oserwując te wasze szarpaniny na forum (nie można to nazwać dialogiem),myślę,że lepiej dajcie sobie spokój i bezproduktywnie nie traćcie czasu.Przecież nikt nie przekona twoich adwersarzy ,oni przekonani są o swojej racji jak partia nieboszczka . Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 18.07.04, 09:20 Gość portalu: ranek napisał(a): > Oserwując te wasze szarpaniny na forum (nie można to nazwać > dialogiem),myślę,że lepiej dajcie sobie spokój i bezproduktywnie nie traćcie > czasu.Przecież nikt nie przekona twoich adwersarzy ,oni przekonani są o swojej > racji jak partia nieboszczka . Ramen5;Dać sobie spokój? Jestem bardzo pokojowo usposobiony,ale jeśli ktoś ci naciśnie na odcisk,to można się wkurzyć! Jeżeli oni obrażają wszystkie polskie wartości ,to można sobie odpuścić? Odpowiedz!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak-Polak Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:10 Czy ty ...... znasz realia tego regionu. Walczyli w powstanich o Polskę. Wygrali. Czy Polska Im wtedy pomogła? Odpowiedz sobie Za komuny byli obywetelami II kategori. Śląsk nigdy nie odszedł od Korony to Korona Go "sprzedała" Zanim coś napiszesz naucz się historii Europy Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 19.07.04, 00:36 Gość portalu: Ślązak-Polak napisał(a): > Czy ty ...... znasz realia tego regionu. > Walczyli w powstanich o Polskę. > Wygrali. > Czy Polska Im wtedy pomogła? > Odpowiedz sobie > Za komuny byli obywetelami II kategori. > > Śląsk nigdy nie odszedł od Korony to Korona Go "sprzedała" > Zanim coś napiszesz naucz się historii Europy Ramen5:Przestudiowałem trochę książek-trochę znam realia tego regionu z pewnymi twoimi tezami się zgadzam.Ale jeśli chodzi o komunę,uważam że Górny Śląsk (mieszkańcy innych regionów Polski nie rozróżniają pojęć Zagłębie,Górny Śląsk) był zawsze hołubiony za komuny,przynajmniej medialnie.Były specjalne sklepy, górnicze dodatki,Barbórka.Pracowałem na dole ,starzy górnicy z sentymentem wspominają komunę.Nie wiem na czym się dorobiłeś,ale za komuny Górny Śląsk w porównaniu z dniem dzisiejszym to był kraj miodem i mlekiem płynący. Każdy miał pracę tylko niestety wielu jej nie szanowało,Były negatywy -system czterobrygadowy,zanieczyszczenie środowiska naturalnego,rabunkowa gospodarka itd. .Ale to wszystko było lepsze od dnia bieżacego na Śląsku.Mamy Zachód tylko niejednokrotnie nie mamy za co kupić w sklepie.Pozdrawiam.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:58 Oj rozpolitykowałeś się,o jak to dawniej nie było dobrze.Czy czasami nie starzejemy się? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ślązak-Polak Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 20:40 Co do sklepów górniczych masz rację. Ja z nich nie korzystałem, moja branża to hutnictwo. Żadnych przywilejów. Moja matka zawsze mówiła "Swięte Krowy". Tak musiało być bo chodziło o węgiel. Popatrz co teraz się stało z tym rejonem moja branża sprzedana za bezcen tym co naszą turban. Wiesz jaką on juz zrobił na tym interesie kasę. Czy My nie umiemy tak gospodarzyć? Tylko żeby coś wtedy zmienić musiała by być istotna rewolta bo za dużo ludzi miało w tym interes. Wszysko było zarządzane z góry (Warszawy). Jednym podpisem zlikwidowali tyle kopalń. Wiesz jaka jest teraz koniunktura na węgiel-wszystko idzie jak ciepłe bułeczki. Jaki morał z tego-następne posusięcie to prywatyzacją kopalń . Ktoś ma w tym interes,więc się nie ma się co dziwić,że niektórym obojętne czy mieszkają w faterlandzie czy tytaj. Polacy z krwi i kości niedługu nie będą miec nic bo wszystko będzie w rękach obcych. Mnie wtedy chyba też będzie obojętne czy szwaggoczę po niemiecku,polsku,śląsku czy może nawet rusku. Rozpętałeś tą bużliwa dyskusję .wiesz co z niej wyszło. Ślązak to nie cygan nie ma ojczyzny ele ma swoją ziemię ojczyznę która się nazywa "ŚLĄSK" Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 20.07.04, 22:16 Przepraszam,że tak długo nieodpisywałem-ale poprostu nie miałem czasu siąść do komputera,ciągła pogoń za pieniądzem ,których notabene nigdy nie ma. Zyjemy na Zachodzie, to znaczy ceny mamy zachodnie,ale płace wschodnie. Podzielam twoje poglądy,masz żal że tak jest a nie inaczej.Osobiście staram nie zajmować się polityką,bo to nic nie da, nic nie zmieni w naszym życiu.Ale mieszkam wśród ludzi,wiem z jakimi problemami się borykają.Czasami oglądam telewizję.Na przystanku tramwajowym,autobusowym ,w barze -czasami czytam gazety,ale jest to z reguły bardzo niemiła lektura.Okazuje się,że tylko przekręty mogą w Polsce dobrze egzystować-normalny człowiek będzie klepał biedę ,to nie jest normalne.Nie chciałbym poprzez swoje wypowiedzi dać satysfakcjię różnym Markom,dlatego powiem że w Niemczech ludzie żyją lepiej,ale też nie wszyscy ,tam też jak ktoś nie przekręci, nie zachachmęci to nie będzie miał.I co najgorsze,sprawiedliwość jest,ale dla maluczkich-wielcy są poza prawem.Ten kto ma pieniądze może kupić wszystko.Małego można ukarać ,zniszyć.Dla mnie świat jest bardzo niedoskonały-jesteśmy chyba przez pomyłkę na tym świecie.Kościół naucza,żeby miłować bliźniego itd,a sam postępuje częstokrć inaczej. W najbliższym czasie jadę do Niemiec co prawda na bardzo krótko,ale mam nadzieję spojrzeć na Niemcy z innej perspektywy.Raz,jako że jesteśmy w Unii (nie byłem po 1 maja jeszcze nigdzie za granicą).Dwa po lekturze na forum spojrzałem inaczej na pewne sprawy Pytanie retoryczne. Czy będzie lepiej chciałbym,ale jestem pesymistą jeśli chodzi o te sprawy.Dla mnie osobiście Unia kojarzy się tylko z podwyżkami cen.Wiem,że może obraziłem dużo porządnych ludzi za co jeszcze raz chciałbym przeprosić (oczywiście tych porządnych,dlatego,że wszystkich wrzuciłem do jednego worka) Pozdrawiam.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.07.04, 23:10 Po lekturze twojej wypowiedzi-można by było sądzić,że jest aż tak żle.Czy wszystko musisz porównywć na minus,z tym co było kiedyś? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ślązacy są ja kameleony 21.07.04, 00:05 Gość portalu: ranek napisał(a): > Po lekturze twojej wypowiedzi-można by było sądzić,że jest aż tak żle.Czy > wszystko musisz porównywć na minus,z tym co było kiedyś? Sorry, że nie na temat! Ramen5, uduszę Cię ale jutro. Dziś już mi się nie chce. Wiesz za co !:) Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 21.07.04, 06:58 carrramba napisała: > Ramen5, uduszę Cię ale jutro. Dziś już mi się nie chce. Wiesz za co !:) Ramen5:Nie duś mnie, postaram się naprawić swje błędy, no cóż nikt z nas nie jest doskonały.Nie mam teraz czasu,aby nawet napisać do Ciebie maila,ale obiecuję że to zrobię .Pozdrawiam.Duszno.upał, Uff!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obyw. Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... IP: 213.17.142.* 21.07.04, 05:52 .....na to FORUM. Tu sobie za bardzo z tymi rynsztokami nie pogadasz. Może kiedyś powstanie prywatne forum ta temat Śląska, gdzie te wszystkie BADZIEWIAKI jak Arnold, Slezan i reszta znawców po prostu nie będzie miała wstępu. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 21.07.04, 06:49 Ale,gdyby było za bardzo układnie,nie mieliby dostęp jak to nazwałeś "Badziewiaki",było by za bardzo układnie i z czasem powiałoby by nudą. Nie mam zamiaru nikogo pozbawiać możliwości wypowiedzi.Tylko najgorzej,że poprzez poprzez swoje wypowiedzi mobą wywołać upiory.Nastroje rewanżystowskie niczemu nie służą.Na festynie zakładowym w Niemczech,kolega Niemiec(po iluś tam kolejkach) wzniósł toast za przyjażń polsko niemiecko,wtedy ja mu na to powiedziałem,że nie znam takiego słowa-pokój,wspópraca dobrosąsiedzka tak, ale przjażń?.Za dużo nasze narody dzieli.Chociaż, jeżeli brać pod uwagę ostatnie tysiąclecie to mieliśmy więcej okresów dobrych niż złych.Najlepiej wybaczyć-ale człowiek jest naturą ułomną i ciężką to zrobić.Po obu stronach są rachunki krzywd,tylkopostawiłbym pytanie-kto był początkiem zła. Pojęcie inteligencja jest to rzecz względna-napewno ci ludzie posiadają wiedzę tego nie można im zarzucić ,ale kultura osobista -to można śmiało powiedzieć ,że im tego brakuje.Muszę kończyć,jak zwykle nie mam czasu,napisz jakie jest twoje zdanie? Pozrowienia.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramon Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... IP: *.kdvz.de / *.kdvz-hellweg-sauerland.de 21.07.04, 07:51 ramen5 napisała Wolę umrzeć jako Polak niż drugiej kategorii Niemiec! Pozdrawiam serdecznie. IDIOTA Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 22.07.04, 09:14 Są pewni ludzie,którzy starają się wszystko zohydzić,opluć ,zmieniają kolor skóry, narodowości, partii w zależności od sytuacji i własnych dorażnych korzyści - to są właśnie kameleony.Bardzo ich to boli jeżeli im się to powie.Czyli można podsumować - ludzie są jak kameleony.Pojęcie idiota,wariat to też przerabialiśmy.Słyszeliśmy o niewygodnych ludziach,którzy byli zamykani do szpitali psychiatrycznych.Czyli uwaga,że przeciwnicy są niskiej kultury,ale nie inteligencji okazała się trafna,oraz to że nie potrafią walczyć w sposób kulturalny, tylko rzucają obelgi bo nie mają nic do powiedzenia.Pozdrawiam.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 22.07.04, 09:18 Gość portalu: Ramon napisał(a): > ramen5 napisała > Wolę umrzeć jako Polak niż drugiej kategorii Niemiec! Pozdrawiam serdecznie. > > IDIOTA Nie zauważyłem skąd był post,oczywiście z Niemiec.Więc czujemy się osobiście winni, nie dziwię się.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 23.07.04, 09:16 Po lekturze ich wypowiedzi mogę tylko powiedzieć,że masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerek Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.07.04, 09:43 Ja też śledząc niektóre wypowiedzi na forum ,jestem mocno zniesmaczony.Jak mogę te przechrzty z Niemiec tak opluwać Polskę i Polaków.Przecież oni nie mają również szacunku dla siebie.Wszystko podważyć,wszystko opluć.Czy ty chciałbyś nawiązać z nimi rozmowę-przecież to jest bezcelowe.Oni przekonani są o własnej nieomylności doskonałości.Z takimi ludżmi napewno nie uda ci się kompromis,to tak jakbyś chciał łączyć wodę z ogniem! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 24.07.04, 10:57 Gość portalu: gerek napisał(a): > Ja też śledząc niektóre wypowiedzi na forum ,jestem mocno zniesmaczony.Jak > mogę te przechrzty z Niemiec tak opluwać Polskę i Polaków.Przecież oni nie mają > > również szacunku dla siebie.Wszystko podważyć,wszystko opluć.Czy ty chciałbyś > nawiązać z nimi rozmowę-przecież to jest bezcelowe.Oni przekonani są o własnej > nieomylności doskonałości.Z takimi ludżmi napewno nie uda ci się kompromis,to > tak jakbyś chciał łączyć wodę z ogniem! Ramen5:wiem o tym ,ale mimo wszystko trzeba próbowac.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerek Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 22:16 Pogodzić wody z ogniem nigdy nikomu się nie udało-bezcelowe wysiłki.Można próbować ale to nie odniesie żadnych pozytywnych skutków Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 25.07.04, 23:42 Gość portalu: gerek napisał(a): > Pogodzić wody z ogniem nigdy nikomu się nie udało-bezcelowe wysiłki.Można > próbować ale to nie odniesie żadnych pozytywnych skutków Ramen5:Podsumowując moje kilkutygodniowego zmagania na forum,mogę stwierdzić,że stałem się bogatszy o wiedzę i wiadomości o których czasami nie miałem pojęcia.Poznałem wypowiedzi ludzi pełnych kultury jak też zwykłych chamów- którzy uważają się być lepszmi.Pojawiły się nowe wątki "Polacy są " , "Niemcy są" itd.Zostałem nazwany idiotą,kretynem,debilem jak też były pozytywne wypowiedzi na temat mojej pisaniny na forum.Przeglądając różne fora mogę powiedzieć,że moje nie było ani pierwsze ani ostatnie na ten temat.Codziennie jestem w różnych miastach Śląska i Zagłębia,rozmawiam z różnymi ludżmi i tematy które tu są poruszane tzn.bycie Zagłębiakiem,Ślązakiem ,Niemcem,Polakiem dla normalnych ludzi nie są aż tak ważne.Dla ludzi ważniejszy jest dzień powszedni- albo raczj jego mizeria.Zbulwersowały mnie przedruki z niemieckich gazet- oczywiście negatywne dla Polski(wiadomo,że na coś pozytywnego nie byłoby tych ludzi stać).Nie dziwię,że Niemcy mają tak negatywne zdanie o Polakach,jeżeli przeczytają artykuł w Spieglu na temat prostytucji w Katowicach-napewno pisał ten artykuł jakiś stronnik Marka derSchlesier.A wydawałoby że Spiegel jest obiektywną gazetą-znam realia .Jest to jeszcze raz dokopanie leżącemu. Póżniej ci ludzie dziwią,że są negatywnie postrzegani przez Polaków z innych regionów Polski-przecież forum katowickie czytają ludzie z różych regionów kraju i świata.Najchętniej chcieliby,żeby gorole nie mogli pisać,a oni mogliby uprawiać swobodnie polakożerczą politykę.Wypowiedzi ich przypominają niejednokrotnie epokę dawno minioną-dziwią się potem że,są nazywani nacjonalistami.Uważam orginalnych Niemców za o wiele bardziej wiarygodnych,niż chorągiewy gdzie zwracają się tam gdzie jest lepiej.CZOŁEM CHORĄGIEWYY- KAMELEONY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:01 Widzę,że twoje forum zaczyna powoli zamierać-czyli na innych są bardziej ciekawe tematy, bardziej fascynujące.Czy się zgadzasz? A może poprostu temat się wyczerpał. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: RAMEN, JESTEŚ ZA INTELIGENTNY....... 28.07.04, 06:14 Gość portalu: ranek napisał(a): > Widzę,że twoje forum zaczyna powoli zamierać-czyli na innych są bardziej > ciekawe tematy, bardziej fascynujące.Czy się zgadzasz? A może poprostu temat > się wyczerpał. Ramen5:Myślę,że temat sie nie wyczerpał jest dalej aktualny.Odpowiem kiedy indziej dzisiaj jak zwykle nie mam czasu.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.07.04, 09:12 Czytając wypowiedzi niektórych trudno ich nazwać kameleonami.Kameleon to bardzo miłe stworzenie -niektórzy nie mogą być przyrównani do tego miłego stworzenia,bo to ubliżoby kameleonom,Np.Polskie świnie- Marka der Schlesier lub dlaczego polki z turkami się dymają. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 30.07.04, 22:16 ramen5 napisała: > W czasie wojny byli Niemcami,po wojnie zostawali w Polsce bo było > lepiej.Pózniej wyjeżdzali do Niemiec jako Niemcy.Wracają jako Polacy.Gdyby > trzeba udowonić pochodzenie murzyńskie to też by udowodnili pod warunkiem że > w Afryce byłoby lepiej.Pozdrawiam. > Ramen5 Czytając "Historię narodu śląskiego" Dariusza Jerczyńskiego"uważam że się nie pomyliłem w osądzie.Sami o sobie wydajecie niepochlebną opinię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grys Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.04, 23:10 Za dużo czytasz za mało wiesz! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 01.08.04, 00:16 Gość portalu: Grys napisał(a): > Za dużo czytasz za mało wiesz! Ramen5:Jeżeli dużo czytam to muszę również dużo wiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 01.08.04, 01:44 Ostatnio bardzo dużo czytam.Ale żeby poznać prawdę należy przecztać na jej temat z różnych żródeł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grys Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.04, 10:31 Tylko różne żródła nie są zawsze wiarygodne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.04, 22:14 Ale jak korzystasz z różnych żródeł to jest większa szansa na dotarcie do żródeł prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grys Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 00:18 Żródła prawdy nie są zawsze godne zaufania.Jest moja prawda twoja prawda i gówno prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niydojrzauy Polouk Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:13 Ze samygo cytanio niywjelke profita! Cy cosik ze tygo do Wous dociyro? Ale kej radzi cytoucie, to sie siyngnijcie po jeszcze ciepuo na ladzie: "Czy Ślązacy są narodem?". Za szesnous'ciy zlouty i pora fynigoow. We Kyjnigshitty. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 03.08.04, 23:44 Gość portalu: niydojrzauy Polouk napisał(a): > > Ze samygo cytanio niywjelke profita! > > Cy cosik ze tygo do Wous dociyro? > > Ale kej radzi cytoucie, to sie siyngnijcie po jeszcze ciepuo na ladzie: > "Czy Ślązacy są narodem?". > > Za szesnous'ciy zlouty i pora fynigoow. We Kyjnigshitty. Ramen5:Napewno skorzystam.W jakiej księgarni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cesta svoboda Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 13:18 We Kyjnigshitte na Laufpasstrase! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 04.08.04, 21:36 Gość portalu: cesta svoboda napisał(a): > We Kyjnigshitte na Laufpasstrase! Poszukam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.04, 09:56 Normalny człowiek tego nie zrozumie Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 09.08.04, 23:42 Gość portalu: ranek napisał(a): > Normalny człowiek tego nie zrozumie Ramen5:Czasami,żeby zrozumieć niektórych. trzeba przestawić się na tory nienormalności Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 11.09.04, 14:31 Gość portalu: cesta svoboda napisał(a): > We Kyjnigshitte na Laufpasstrase! Ramen5:Tłumacz przysięgły miałby problemy z rozszyfrowaniem o co chodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 04.08.04, 21:45 Gość portalu: niydojrzauy Polouk napisał(a): > > Ze samygo cytanio niywjelke profita! > > Cy cosik ze tygo do Wous dociyro? Ramen5:Mądry pisze dla zabawy głupi czyta bo ciekawy.Słyszałem nieraz to przysłowie.Ale myślę,że jednak warto pogłębiać swoje horozonty myślowe. > > Za szesnous'ciy zlouty i pora fynigoow. We Kyjnigshitty. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 11.09.04, 14:28 Gość portalu: niydojrzauy Polouk napisał(a): > Cy cosik ze tygo do Wous dociyro? P.S. Czasami aż za dużo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hanys rodowity Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.plastal.com.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:19 Widać że byłeś młotku wiejski karmiony propagandą, polecam lekture historii. A poza tym to nie Ślązacy wyrzekli się Polski tylko odwrotnie. M.in. wielki Piłsudski nie chciał Śląska. Jedyny pasożyt w tym kraju to Warszawa. Uwalili Śląską Kasę Chorych bo była najlepsza i jak teraz okazuje bez przekrętów. Ale ktoś na wsioków z Warszawy musi zarobić, żeby mogli dalej pić Jabłuszka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niydojrzauy Polouk Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.04, 14:33 Uoone pijoom "Arizoonka"! :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 03.08.04, 23:40 Gość portalu: niydojrzauy Polouk napisał(a): > > Uoone pijoom "Arizoonka"! Ramen5:No to się ciesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wilk i owca Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.04, 11:28 Pojakymu moom sie radowac'? Gorol, to przeca tyrz je Poonbooczkowo uowjeczka. Niykej jyny jeji futro zawdziywo polski wolf. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 08.08.04, 08:50 Gość portalu: wilk i owca napisał(a): > > Pojakymu moom sie radowac'? > > Gorol, to przeca tyrz je Poonbooczkowo uowjeczka. > > Niykej jyny jeji futro zawdziywo polski wolf. Ramen5:Nie zrozumiałem wypowiedzi.Polski wolf? Na tym forum raczej nie widzę polskich wolfów.Ajeżeli są to, raczej sprowokowani przez takich jak Marek derObeschlesier albo Arnold7.Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolf oond uowca Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.04, 13:38 Polski wolf, to bolszewicki szowinista. Przebleczoony za Polouka. Kjery ze Cuowjekym niy mo nic do czyniynio. Majny Lojty - szuo by pejdziec'! Ku polskym uowjeckoom. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 09.08.04, 00:22 Gość portalu: wolf oond uowca napisał(a): > Polski wolf, to bolszewicki szowinista. > > Przebleczoony za Polouka. > > Kjery ze Cuowjekym niy mo nic do czyniynio. > > Majny Lojty - szuo by pejdziec'! Ku polskym uowjeckoom. Ramen5:Oczywiście o Polakach nie potraficie powiedzieć nic pozytywnego,znam was kameleony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on tyż Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 01:06 Za wiele tutaj sprzecznych opini. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 09.08.04, 01:32 Gość portalu: on tyż napisał(a): > Za wiele tutaj sprzecznych opini. Ramen5;Widać każdy ma swoje racje,tylko że jak ktoś poczuwa się do tego bardziej jak sądzi kulturalnego narodu, to powinien w sposób kulturalny wyrażać swoje opinie.Tylko ,że na forum tego nie widać.A widać tylko prostactwo i dziwić się należy że piszą po polsku.Poprostu polskiego chcieliby zapomnieć ,ale nie potrafią,a po niemiecku nie potrafią wyrażać swoich myśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:02 A kej by tak i boouo, to cyja to "zasuga"? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 09.08.04, 23:32 Gość portalu: Pytek napisał(a): > A kej by tak i boouo, to cyja to "zasuga"? Ramen5;Mogę odpowiedzieć słowami z Sexmisji "Nie odpowiadamy tylko za koklusz i trzęsięsiene ziemi" Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 10.08.04, 00:12 Gość portalu: Pytek napisał(a): > A kej by tak i boouo, to cyja to "zasuga"? Ramen5:Wszystko wam nie odpowiada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tyż on Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 07:20 Przeglądam forum katowickie i widzę,że gryziecie się tutaj dość fest-oby tylko na forum Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 10.08.04, 21:10 Gryziemy się ,wyrażamy różne poglądy.Mogłoby być trochę bardziej miło,ale polakożercy na tym forum są dość głośni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mieczysław Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.04, 07:27 Ino niykjere przibuyndy i powsinogi! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 10.08.04, 20:45 Gość portalu: Mieczysław napisał(a): > Ino niykjere przibuyndy i powsinogi! Ramen5;a ty się skąd przyplątałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 11.09.04, 14:16 Gość portalu: Mieczysław napisał(a): > Ino niykjere przibuyndy i powsinogi! Ramen5:takie piękne polskie imie,a nie wie co pisze Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzouki soom Norodym i to wjela tumacy! 09.08.04, 09:22 Gość portalu: wolf oond uowca napisał(a): > Polski wolf, to bolszewicki szowinista. > > Przebleczoony za Polouka. > > Kjery ze Cuowjekym niy mo nic do czyniynio. > Ramen5;Jak wy chcecie uważać się za narodowość,za odrębny język-jeżeli piszecie każdy inaczej niezrozumiałym dla innych językiem.Narodowość musi posiadać standartowy język i zamieszkiwać określony obszar.Napewno chcielibyście jeszcze dzielić w procentach kto na ile jest Ślązakiem.Powiedziano nie sądż a nie będziesz sądzony a wam dość często zdarz się sądzić niesłusznie > Majny Lojty - szuo by pejdziec'! Ku polskym uowjeckoom. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 03.08.04, 23:38 Gość portalu: Hanys rodowity napisał(a): > Widać że byłeś młotku wiejski karmiony propagandą, polecam lekture historii. > A poza tym to nie Ślązacy wyrzekli się Polski tylko odwrotnie. > M.in. wielki Piłsudski nie chciał Śląska. > Jedyny pasożyt w tym kraju to Warszawa. > Uwalili Śląską Kasę Chorych bo była najlepsza i jak teraz okazuje bez > przekrętów. > Ale ktoś na wsioków z Warszawy musi zarobić, żeby mogli dalej pić Jabłuszka. Ramen5:Przyznaję,byłem karmiony propagandą i było mi z tym bardzo dobrze.Wierzyliśmy w ideały,o których teraz niestety się teraz zapomina.Wy natomiast-myślę o tobie i tobie podobnych ,opluwacie wszystko co jest do oplucia- nie ma dla takich jak ty żadnej świętości. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Ślązacy są ja kameleony 03.08.04, 23:43 ramen5 napisała: > Gość portalu: Hanys rodowity napisał(a): > > > Widać że byłeś młotku wiejski karmiony propagandą, polecam lekture histor > ii. > > A poza tym to nie Ślązacy wyrzekli się Polski tylko odwrotnie. > > M.in. wielki Piłsudski nie chciał Śląska. > > Jedyny pasożyt w tym kraju to Warszawa. > > Uwalili Śląską Kasę Chorych bo była najlepsza i jak teraz okazuje bez > > przekrętów. > > Ale ktoś na wsioków z Warszawy musi zarobić, żeby mogli dalej pić Jabłus > zka. > > > Ramen5:Przyznaję,byłem karmiony propagandą i było mi z tym bardzo > dobrze.Wierzyliśmy w ideały,o których teraz niestety się teraz zapomina.Wy > natomiast-myślę o tobie i tobie podobnych ,opluwacie wszystko co jest do > oplucia- nie ma dla takich jak ty żadnej świętości. Na wsioki z Warszawy składa się cały sejm- nie z Warszawy. Lecz kompleksy wsioku! Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Carramba wysłałem maila 04.08.04, 00:26 ramen5 napisała: > Odbierz oki:) wiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ramen5 Re: Carramba wysłałem maila IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.04, 06:35 Życzę wszystkim miłego dnia! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 11.09.04, 14:26 Gość portalu: Hanys rodowity napisał(a): > Widać że byłeś młotku wiejski karmiony propagandą, polecam lekture historii. Ramen5:Przynajmniej kiedyś miałeś jakąś nadzieję w coś wierzyłeś Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 01:39 Jdę spać-cisza na forum nikt się nie odzywa.Dobranoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on tyż Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 04:50 Nie uważaj ,że tylko ty nie śpisz Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 09:13 Gość portalu: on tyż napisał(a): > Nie uważaj ,że tylko ty nie śpisz Ramen5;Ja już też jestem na nogach Odpowiedz Link Zgłoś
laband Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 09:22 ramen5 napisała: > W czasie wojny byli Niemcami,po wojnie zostawali w Polsce bo było > lepiej.Pózniej wyjeżdzali do Niemiec jako Niemcy.Wracają jako Polacy.Gdyby > trzeba udowonić pochodzenie murzyńskie to też by udowodnili pod warunkiem że > w Afryce byłoby lepiej.Pozdrawiam. > Ramen5 To ino w waszych oczach bo chcecie z nos Polokow robic. A tymi my niy byli i niy bydymy. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 09:40 laband napisał: > ramen5 napisała: > > > W czasie wojny byli Niemcami,po wojnie zostawali w Polsce bo było > > lepiej.Pózniej wyjeżdzali do Niemiec jako Niemcy.Wracają jako Polacy.Gdyb > y > > trzeba udowonić pochodzenie murzyńskie to też by udowodnili pod warunkiem > że > > w Afryce byłoby lepiej.Pozdrawiam. > > Ramen5 > > > To ino w waszych oczach bo chcecie z nos Polokow robic. A tymi my niy byli i > niy bydymy. Ramen5:Trzeba mieć punkt na ziemi z którym się identyfikujemy,narodowość. inaczej będziecie ciągle ze zwycięzcą i tak ludzie będą was postrzegali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.04, 11:06 Bezto s'cie Waszyh podciepoow posuyali ku Hamerykoonoom do Iraku? Skirz idyje: "Za nasz i wasz Laupas"? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 09.08.04, 23:40 Gość portalu: Pytek napisał(a): > Bezto s'cie Waszyh podciepoow posuyali ku Hamerykoonoom do Iraku? > > Skirz idyje: "Za nasz i wasz Laupas"? Ramen5:Za naszą i waszą wolność-chociaż byłem osobiście przeciwnikiem wysyłania polskich żołnierzy do Iraku to uważam,że spełniają oni właściwą rolę starając się uspokoić ognisko zapalne na naszej pięknej planecie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: we cudzy sprawje? Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.08.04, 12:48 "Polskih wojoukoow" naszkryflejcir we cudzyh suowjah. Bo we wjynkszos'ciy wyjyrzdrzajoom Uoone ze szloonzkyh mjastoow! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? 21.08.04, 21:13 Gość portalu: we cudzy sprawje? napisał(a): > "Polskih wojoukoow" naszkryflejcir we cudzyh suowjah. > > Bo we wjynkszos'ciy wyjyrzdrzajoom Uoone ze szloonzkyh mjastoow Ramen5:Wyjazdrzaja bo im dopiekla taka goscinnosc.Druga sprawa niestety to brak perspektyw na przyszlosc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? IP: *.dip.t-dialin.net 21.08.04, 21:27 Jakie? Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? 21.08.04, 21:31 Gość portalu: on napisał(a): > Jakie? Witaj Ramen::))))))))) Jak miło, że jesteś:)))))))) Nawet nie śledzę tego watku, więc nie bardzo moge się dopisać ! Ramen, uwaga na moje klony :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pogupjouki? Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.04, 21:52 A fto przi Polsce mjou kej perspektywa na prziszuos'c'? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? 11.09.04, 13:54 Gość portalu: pogupjouki? napisał(a): > A fto przi Polsce mjou kej perspektywa na prziszuos'c'? Ramen5:Pisz tak,żeby można cię był zrozumieć Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Szloonzoukooma sie wybouwjajoom? 11.09.04, 14:14 Gość portalu: we cudzy sprawje? napisał(a): > "Polskih wojoukoow" naszkryflejcir we cudzyh suowjah. > > Bo we wjynkszos'ciy wyjyrzdrzajoom Uoone ze szloonzkyh mjastoow! Ramen5:Nie wiem,czy nawet autor zrozumiał co chiał napisać Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 10.08.04, 21:17 Wypowiedzi niektórych kameleonów są żenujące.Proszę poczytać forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.04, 08:46 Ostatnio mialem do czynienia z kameleonami-sa straszni,potrafia z Polakow (Goroli) wypic ostatnia kropla krwi.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terefere Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.dip.t-dialin.net 15.08.04, 08:55 Godosz!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 15.08.04, 19:07 Gość portalu: terefere napisał(a): > Godosz!! Ramen5.Nie godom tylko mowie Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 15.08.04, 19:33 Az mnie trzepie jak czytam na forum kameleonow.Powtarzam,Matka moze byc kurwa,ale o matce sie zle nie mowi-ale nie dla roznej masci Arnoldow7 i Markow,oni nie potrafia uszanowac zadnej swietosci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.katowice.msk.pl / 81.219.117.* 28.08.04, 15:35 JESTEŚCIE WSZYSCY STUKNIĘCI!POLSKA JEST JEDNA I NIE ROZUMIEM O CO TA CAŁA KŁÓTNIA?!PRZECIEŻ JEDEN DRUGIEMU JESTEŚMY POTRZEBNI.NA ŚLĄSKU JEST -POPRAWKA- BYŁ PRZEMYSŁ I TO ŚLĄSK UTRZYMYWAŁ NAS PRZEZ DŁUGIE LATA.A TERAZ JAK ŚLĄSK POTRZEBUJE POMOCY TO RESZTA POLSKI ODWRACA SIĘ PLECAMI.I TO JEST KRAJ W 99 PROCENTACH KATOLIKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.dip.t-dialin.net 28.08.04, 21:47 Na Slasku jeszcze kilkanscie lat bylo bardzo dobrze,to fakt.Nie wiem w imie jakich interesow pozamykano kopalnie i huty.Chcialbym zeby ludzie mogli tutaj godnie zyc,ale jestem pesymista i wiem ze przez najblizszy czas nie bedzie to mozliwe.Tojest bardzo przykre.Pozdrawiam.Ramen5 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AUTOONOOMIJO Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.04, 21:57 MISIEK i Ramen5 - s'lyjz'cie Szloonzoukoom ze pukla! To styknie. Uaski bez! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 22:11 To prawda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.dip.t-dialin.net 05.09.04, 22:13 Jaka prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 11:59 Jest moja prawda,twoja prawda i gowno prawda Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 11.09.04, 13:51 Gość portalu: ranek napisał(a): > Jest moja prawda,twoja prawda i gowno prawda Ramen5:Uważasz,że zawsze masz rację Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 11.09.04, 14:12 Gość portalu: AUTOONOOMIJO napisał(a): > MISIEK i Ramen5 - s'lyjz'cie Szloonzoukoom ze pukla! > > To styknie. > > Uaski bez! Ramen5:Można pisać co się chce nawet po chińsku, ale tak ,żeby wszyscy mogli zrozumieć o co chodzi!! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 11.09.04, 14:09 ramen5 napisała: > W czasie wojny byli Niemcami,po wojnie zostawali w Polsce bo było > lepiej.Pózniej wyjeżdzali do Niemiec jako Niemcy.Wracają jako Polacy.Gdyby > trzeba udowonić pochodzenie murzyńskie to też by udowodnili pod warunkiem że > w Afryce byłoby lepiej.Pozdrawiam. > Ramen5 Ramen5:Myślę,że kameleony to bardzo miłe stworzenia,porównywanie kameleonów do ludzi którzy sprzedali Polskę za niemieckie marki,przynosi kameleonom tylko ujmę.Żeby przynajmniej tacy polakożercy nie pisali po polsku to byłoby super.Myślę,że odpowiedż polskiego Sejmu,da im coś do myślenia i nie będą bezkarnie szkalować Polski i polskości.Myślę,że nienawiść do Polski,przesłoniła im oczy i nie mogą wytrzymać dnia ,aby czegość złego na temat Polski i Polaków napisać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m iamore Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.arcor-ip.net 11.09.04, 14:39 Ramen 5 przesadziles i to okropnie, Polacy maja palme pierwszenstwa , spotkasz ich wszedzie w Afryce tez ,w kazdym panstwie czarnego ladu , Slazaka to watpie. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 11.09.04, 21:59 Gość portalu: m iamore napisał(a): > Ramen 5 przesadziles i to okropnie, Polacy maja palme pierwszenstwa , spotkasz > ich wszedzie w Afryce tez ,w kazdym panstwie czarnego ladu , Slazaka to watpie. Ramen5:Nie zrozumiałem w czym Polacy mają palmę pierwszeństwa? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.04, 22:16 Dużo ich jest ale nie wszyscy.W każdej społeczności są różni ludzie. Odpowiedz Link Zgłoś
carrramba Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.04, 22:19 ramen5 napisała: > Dużo ich jest ale nie wszyscy.W każdej społeczności są różni ludzie. CZeść Ramen:) Nie wdawaj się w dyskusje z gorolem7, bo biedak nie wie co pisze /jak zwykle zreztą/. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.04, 22:30 carrramba napisał: > ramen5 napisała: > > > Dużo ich jest ale nie wszyscy.W każdej społeczności są różni ludzie. > CZeść Ramen:) Nie wdawaj się w dyskusje z gorolem7, bo biedak nie wie co > pisze /jak zwykle zreztą/. Ramen5:Gorol7 jest to przypadek raczej niewyleczalny,masz rację Carramba- pozdrawiam Cię! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ranek Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.09.04, 22:54 Napewno nazywanie jakiejs spolecznosci debilami niczemu dobremu nie sluzy.Kim jest autor jak nie debilem Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 11.09.04, 23:05 Gość portalu: ranek napisał(a): > Napewno nazywanie jakiejs spolecznosci debilami niczemu dobremu nie sluzy.Kim > jest autor jak nie debilem Ramen5;Śledzę wypowiedzi Gorola7 na forum-niestety tak się zachowuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gerek Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.09.04, 12:59 Padają tutaj niekiedy bardzo ostre i mocne słowa,myślałem że można tutaj spotkać bardziej kulturalnych ludzi, ale niestety myliłem się,najczęsciej jest język ulicy wyrażenia rynsztokowe niewiele mające wspólnego z kulturą raczej z subkulturą! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 12.09.04, 13:04 Gość portalu: gerek napisał(a): > Padają tutaj niekiedy bardzo ostre i mocne słowa,myślałem że można tutaj > spotkać bardziej kulturalnych ludzi, ale niestety myliłem się,najczęsciej jest > język ulicy wyrażenia rynsztokowe niewiele mające wspólnego z kulturą raczej z > subkulturą! Ramen5:Pojęcie kultury i kulturalnych ludzi to jest też rzecz względna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Slazacy to debile!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.arcor-ip.net 12.09.04, 15:20 Ramen 5 wyjasniam: myslalem ze Cyganie, w nowomowie Synti i Roma sa najbardziej rozproszeni po Swiecie , niestety Polacy ich juz dawno pobili, i stad ta palma pierwszenstwa, wszedzie spotkasz Polaka Slazaka watpie , bo onich pisales. Slazacy za bardzo sa przywiazani do swojej malej ojczyzny. Ci ktorzy kiedys wyemigrowali z ojcem Mocigemba zachowali swoje tradycje do dzis, mowe tez, oczywiscie slaska mowe. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 12.09.04, 20:44 Zgadzam się z tym,że Polaków można spotkać na całym świecie.Jeżeli natomiast chodzi o Ślązaków to myślę,że oni też nie za bardzo są przywiązani do stron ojczystych-zobaczysz przecież ich bardzo dużo na terenie Niemiec,tylko przeważnie jako Niemców.Musieli emigrować bardzo często nie z własnej woli, ale fakt jest faktem,że jest ich bardzo wielu za granicą.Walczyli bardzo często o polskość Śląska,a musieli go opuszczać często jako Niemcy,co stanowiło dla nich osobistą tragedię.Polacy napewno nie są najbardziej rozproszonym narodem.Są narody które do tej pory nie mają własnego państwa i są rozproszeni po różnych państwach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Slazacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 03:16 Wszystko to jest czcza gadanina Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 13.09.04, 10:13 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Wszystko to jest czcza gadanina Ramen5:Dlaczego tak uważasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Slazacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.04, 10:31 Wasza dyskusja na forum przypomina dom wariatów,każdy próbuje powedzieć swoje ale nikt nie słucha drugiego Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 13.09.04, 10:52 Gość portalu: Jurek napisał(a): > Wasza dyskusja na forum przypomina dom wariatów,każdy próbuje powedzieć swoje > ale nikt nie słucha drugiego Ramen5:Każdy uważa swoje rację za najważniejsze i to też uważam za cenne jeżeli każdy może napisać co chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miamore Re: Slazacy IP: *.arcor-ip.net 13.09.04, 16:27 Maszracje ramen, sa Narody ktore nie maja swojego panstwa, do nich naleza Slazycy, co do ich niemieckich powiazan to jest to w normalnie funkcjonujacym umysle zwykla normalnosc,popatrz na Szwajcarow mowia po niemiecku francuzku , niektorzy wlosku,i jakos nikomu to nie przeszkadza. Polakom na Slasku niemiecki przeszkadzal,ale kladziemy to na barki polskiego prymitywizmu, tak prymitywizmu, bo Polska prymitywna zostala do dzis. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 13.09.04, 18:28 Gość portalu: miamore napisał(a): > Maszracje ramen, sa Narody ktore nie maja swojego panstwa, do nich naleza > Slazycy, co do ich niemieckich powiazan to jest to w normalnie funkcjonujacym > umysle zwykla normalnosc,popatrz na Szwajcarow mowia po niemiecku francuzku , > niektorzy wlosku,i jakos nikomu to nie przeszkadza. Polakom na Slasku niemiecki > przeszkadzal,ale kladziemy to na barki polskiego prymitywizmu, tak prymitywizmu > , > bo Polska prymitywna zostala do dzis. Ramen5:Najpierw przeszkadzał polski Niemcom.Niemcy nieśli niemieckość ogniem i mieczem-dali wyraz wyższej kultury mordując miliony niewinnych ludzi.Wolę być prymitywem niż mordercą Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Slazacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 07:28 Niemcy nieśli swoją kulturę ogniem i mieczem?-przeważnie tak było! Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 14.09.04, 07:51 Staram czytać się historię Europy i wyciągać wnioski-w żaden sposób nie wychodzi mi żeby Polacy byli agresorami jak to usiłują wmómić nam różni proniemieccy forumowicze.Po prostu mylą ofiarę z agresorem.Natomiast niemieckie "Drang nach Osten" jest ogólnie znane,a jaki skutek wszyscy wiemy- cierpienia i śmierć milionów niewinnych ludzi.Czytając wypowiedzi różnych Marków i Arnoldów postrzegam ich jako przedwojenną V kolumnę.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 14.09.04, 07:57 Gość portalu: miamore napisał(a): > bo Polska prymitywna zostala do dzis. Ramen5;A jacy są NIemcy nie pamiętają nic z historii,że pozwalają działać na swoim terenie różnej maści odwetowcom i nazistom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REm Re: Slazacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.04, 09:05 Namnożyło się tutaj dużo wszechwiedzących Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 14.09.04, 13:48 Gość portalu: REm napisał(a): > Namnożyło się tutaj dużo wszechwiedzących Ramen5;Może niewszechwiedzących ale wierzących w swoje racje Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 15.09.04, 10:34 Myślę,że fala dyskusji jaka przetoczyła się po uchwale Sejmu dała odpór różnym szumowinom,kameleonom ze Śląska i z Niemiec.Kameleony uciekli z Polski i teraz chcą pokazać swoje racje.Człowiek który raz zdradził,może zdradzić szybko w sprzyjających momentach jeszcze raz-patrzą sytuacji i miejsca gdzie jest lepiej i wtedy wybierają taką opcję narodową, osobistą która jest wygodniejsza dla nich.Wychodzą z założenia że "tylko krowa nie zmienia poglądów" Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Slazacy 17.09.04, 12:48 Gość portalu: miamore napisał(a): > Maszracje ramen, sa Narody ktore nie maja swojego panstwa, do nich naleza > Slazycy, co do ich niemieckich powiazan to jest to w normalnie funkcjonujacym > umysle zwykla normalnosc,popatrz na Szwajcarow mowia po niemiecku francuzku , > niektorzy wlosku,i jakos nikomu to nie przeszkadza. Polakom na Slasku niemiecki > przeszkadzal,ale kladziemy to na barki polskiego prymitywizmu, tak prymitywizmu > , > bo Polska prymitywna zostala do dzis. Ramen5:Myślę,że Polakom nie przeszkadza niemieckość,tylko pazerność Niemców która przyniosła nieraz opłakane skutki dla samych Niemców. P.S.Twierdzi się ,że to jest mniejszość ale bardzo hałaśliwa.Należałoby postąpić wedle przysłowia "Psy szczekają,karawana idzie dalej",tylko najgorsze,że te psy wychowały się na łonie matki Odpowiedz Link Zgłoś
marcin841 Re: Ślązacy są ja kameleony 15.09.04, 10:44 Ślązacy potrafią przystosować sie do zmian rzadzacych na Górnym Śląsku dzięki czemu mogą nadal żyć w swojej ojczyźnie. W 1939 na wschodnim Górnym Śląsku podpisywano folksliste, a po 1945 deklarowano polskość, była to jedyna metoda zeby zostać w swoim hajmacie i wielu Ślązakom się to udało. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 15.09.04, 11:25 marcin841 napisał: > Ślązacy potrafią przystosować sie do zmian rzadzacych na Górnym Śląsku dzięki > czemu mogą nadal żyć w swojej ojczyźnie. W 1939 na wschodnim Górnym Śląsku > podpisywano folksliste, a po 1945 deklarowano polskość, była to jedyna metoda > zeby zostać w swoim hajmacie i wielu Ślązakom się to udało. Ramen5:Można porównać ich do NRDowców-za czasów Hitlera byli faszystami po powstaniu NRD takimi zagorzałymi komunistami,że takich drugich nie można było spotkać w całym obozie państw socjalistycznych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jurek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 11:20 NRD,Śląsk za czasów Gierka można tylko z rozrzewnieniem powspominać.W stosumku do obecnych czasów piękne wspomnienia."Komuno wróć".Ale jak wszystko co piękne ma swój koniec Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.09.04, 12:36 Gość portalu: Jurek napisał(a): > NRD,Śląsk za czasów Gierka można tylko z rozrzewnieniem powspominać.W stosumku > do obecnych czasów piękne wspomnienia."Komuno wróć".Ale jak wszystko co piękne > ma swój koniec Ramen5:Jest również podobnego zdania ale jak długo można żyć przeszłością-nawet jak to były piękne czasy to i tak się nie wrócą.Wiem,że na nic taka wolność jeżeli nie ma się co do garnka włożyćale nic na to nie poradzimy Odpowiedz Link Zgłoś
marcin841 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.09.04, 11:27 Tyle, że wśród Ślązaków nie znajdziesz zbyt wielu zagorzałych faszystów albo komunistów. Ludzie po prostu chcieli życ w swoim hajmacie. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 17.09.04, 12:28 marcin841 napisał: > Tyle, że wśród Ślązaków nie znajdziesz zbyt wielu zagorzałych faszystów albo > komunistów. Ludzie po prostu chcieli życ w swoim hajmacie. Ramen5:Uważam że przeciwnie,nagorsi SS-mani i faszyści rekrutowali się z kresów- starali się udowodnić swoją niemieckość.Orginalni Niemcy nie musieli nic nie udowadniać.Byli też tacy Ślązacy,którzy byli sekretarzami partii-chodzi o PZPR a póżniej wyjeżdżali do Niemiec aby być tam Niemcami.Wcale Ślązacy ni są tak bardzo przywiązani do swojego hajmatu jak to próbujesz udowodnić.Są przywiązani tylko koniunkturalnie ,tylko wtedy kiedy w hajmacie jest lepiej.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 13:23 Niy? To pojakymu szykuje sie przed Nih DOOM na stare lata we Starym Kraju? Skirz Fundacyje DOOM moomy s'wjyrzy roomraj. Tu sie kuknijcie: miasta.gazeta.pl/katowice/1,35019,2289760.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.04, 15:03 Nie mówię o wszystkich tylko o tych najbardziej hałaśliwych i antypolsko nastawionych. P.S. Z artykułu nie można wywnioskować dlaczego sprawa zameczku nie została doprowadzona do końca-żyjemy przecież w zjednoczonej Europie i każdy ma prawo mieszkać gdzie chce ,nikt mu tego nie zabrania.Retoryka wypowiedzi niektórych proniemiecko nastawionych forumowiczów przypomina kampanię propagandową z naigorszego okresu sprzed II wojny światowej i to jest bardzo przykre,wręcz żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REm Re: Ślązacy są ja kameleony IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 09:22 Czytając artykuł z Gazety Wyborczej "Wojna polsko niemiecka na Śląsku" ślędząc doniesienia prasowe,uchwałę Sejmu-można zadać sobie pytanie czy w ogóle jest możliwe porozumienie między tymi dwoma narodami?Od kiedy mogą zawrzeć sojusz owce z wilkami.Niemcy jak wilki zawsze patrzą, aby coś zdobyć dla siebie i niestety ten proceder trwa od stuleci Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 19.09.04, 11:19 Gość portalu: REm napisał(a): > Czytając artykuł z Gazety Wyborczej "Wojna polsko niemiecka na Śląsku" ślędząc > doniesienia prasowe,uchwałę Sejmu-można zadać sobie pytanie czy w ogóle jest > możliwe porozumienie między tymi dwoma narodami?Od kiedy mogą zawrzeć sojusz > owce z wilkami.Niemcy jak wilki zawsze patrzą, aby coś zdobyć dla siebie i > niestety ten proceder trwa od stuleci Ramen5:TYlko że teraz wilcy przebrali się w owcze skóry i udają niewinniątka.Pierwszą moją ulubioną książką były "Krzyzacy" Sienkiewicza i to może ukształtowało moje przyszłe poglądy.Krzyżak mówi "My krżyż na plecach nosimy",wtedy Polak odpowiada "Trzeba nosić go w sercu".Podobnie zachowują się dzisiejsi proniemieccy odwetowcy.Mają slogany w utach i niecne zamiary Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutscher wirtualna realnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.09.04, 11:30 > Ramen5:TYlko że teraz wilcy przebrali się w owcze skóry i udają > niewinniątka.Pierwszą moją ulubioną książką były "Krzyzacy" Sienkiewicza i to > może ukształtowało moje przyszłe poglądy.Krzyżak mówi "My krżyż na plecach > nosimy",wtedy Polak odpowiada "Trzeba nosić go w sercu".Podobnie zachowują się > dzisiejsi proniemieccy odwetowcy.Mają slogany w utach i niecne zamiary i wlasnie tu jest pies pogrzebany. juz czesto to podkreslalem. Niektorzy Polacy zyja romantyzmem i legendami, ksztaltuja swoj real (swoje "przyszłe poglądy") w oparciu o fikcje literacka badz tez filmowa. Tak jak ramen5 zyje krzyzakami tak wielu zyje propaganda komunistyczna, filmami jak "czterej pancerni..." itp. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pytek Re: wirtualna realnosc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.04, 13:45 Niy czas nojwyrzszy stanoon'c' na ziymi? Rzodyn nacyjoonalista tukej nic niy wskuro! Morzno yjwyntualniy we Robocie dlo Regijoona ze Autoonoomijoom. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: wirtualna realnosc 19.09.04, 22:49 Gość portalu: Pytek napisał(a): > Niy czas nojwyrzszy stanoon'c' na ziymi? > > Rzodyn nacyjoonalista tukej nic niy wskuro! > > Morzno yjwyntualniy we Robocie dlo Regijoona ze Autoonoomijoom. Ramen5: Nacjonalistą nigdy nie byłem i nie będą,tylko drogie jest dla mnie co jest polskie albo związane z Polską.Śląsk należy do Rzeczpospolitej Polski i dlatego jest to nasza ojczyzna,każdy kto chce tutaj mieszkać abo zabierać głos musi przestrzegać obowiązującego prawa polskiego Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: wirtualna realnosc 19.09.04, 22:41 Gość portalu: Deutscher napisał(a): > > Ramen5:TYlko że teraz wilcy przebrali się w owcze skóry i udają > > niewinniątka.Pierwszą moją ulubioną książką były "Krzyzacy" Sienkiewicza > i to > > może ukształtowało moje przyszłe poglądy.Krzyżak mówi "My krżyż na plecac > h > > nosimy",wtedy Polak odpowiada "Trzeba nosić go w sercu".Podobnie zachowuj > ą się > > dzisiejsi proniemieccy odwetowcy.Mają slogany w utach i niecne zamiary > > i wlasnie tu jest pies pogrzebany. juz czesto to podkreslalem. Niektorzy Polacy > zyja romantyzmem i legendami, ksztaltuja swoj real (swoje "przyszłe poglądy") w > oparciu o fikcje literacka badz tez filmowa. Tak jak ramen5 zyje krzyzakami tak > wielu zyje propaganda komunistyczna, filmami jak "czterej pancerni..." itp. Ramen5:Żyjemy propagandą komunistyczną,fikciami literackimi lub filmowymi mamy wyrobiony obraz Niemca,ale zarazem chcielibyśmy aby wszystko zmieniało się na lepsze w naszych stosunkach.Wielu z Polaków było w Niemczech ma tam przyjaciół i mogą powiedzieć-Nie taki diabeł straszny jak go malują.Ale wy poprzez kampanię nienawiści, psujecie tylko dobrosąsiedzkie stosunki.Nie mówię o przyjażni,tylko o dobrosąsiedzkich stosunkach,które w ostatnich czasach bardzo się popsuły z waszej odwetowców,rewanżystów i szukająych korzyści materialnych przyczyny.Moim marzeniem jest żyć we wspólnej zjednocznej Europie.Weżmy przykład Francji,Niemcy potrafili się z nimi dogadać,pytanie retoryczne dlaczego niemożliwe jest ułożenie podobnych stosunków z Polską-wy jesteście winni ,poprzez kampanię nienawiści negowania wszystkiego co jest z Polską związane.Jeżeli porównać zyski i straty przy wchodzeniu Polski do Unii,Polska dużo straciła a mało zyskała.Polakom zabrania się pracować legalnie w Unii oprócz Szwecji,Irlandii i Wielkiej Brytanii,natomiast Stara Unia może sprzedawć bez ograniczeń swoje towary w Polsce i przez to pogłębia się i tak już kiepska sytuacja Polski.Ale to wam oczywiście jest za mało dać wam palec to chcecie całą rękę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan Niemcy to jak Czesi lub na odwrot IP: *.dip.t-dialin.net 19.09.04, 22:49 gdzie zysk dla swojego narodu.Nawet kosztem dumy narodowej.Polacy na odwrot. Zginiem do ostatniego,ale sie nie zhanbimy.No i nie mamy narodu.!!Polacy go mieli,ale wycieczony,zbiednialy i taka mamy oto Polske... Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy to jak Czesi lub na odwrot 19.09.04, 22:53 Gość portalu: Jan napisał(a): > gdzie zysk dla swojego narodu.Nawet kosztem dumy narodowej.Polacy na odwrot. > Zginiem do ostatniego,ale sie nie zhanbimy.No i nie mamy narodu.!!Polacy go mie > li,ale wycieczony,zbiednialy i taka mamy oto Polske... Ramen5:Janie z Niemiec dlaczego wypowiadasz się na temat narodu polskiego,jak się go wyrzekłeś? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REm Re: Niemcy to jak Czesi lub na odwrot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:24 Coś chyba Janowi pomyrdało się w główce? Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy to jak Czesi lub na odwrot 20.09.04, 21:47 Gość portalu: REm napisał(a): > Coś chyba Janowi pomyrdało się w główce? Ramen5:Jan należy do grona krytykantów polskości,chociaż raz silił się na ton obiektywizmu co za bardzo mu się nie udało.Każdy kameleon wie gdzie jego miejsce i ustawia się zawsze na krytykanckich pozycjach-tylko ,ze niestety nie jest to krytyka konstruktywna raczej destrukcyjna.Czołem kameleony!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ramen5 Re: Niemcy to jak Czesi lub na odwrot IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.04, 07:16 Legniczanin napisał"Jan z Niemiec i jego koparka"-polecam Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Niemcy to jak Czesi lub na odwrot 21.09.04, 20:04 Gość portalu: Jan napisał(a): > gdzie zysk dla swojego narodu.Nawet kosztem dumy narodowej.Polacy na odwrot. > Zginiem do ostatniego,ale sie nie zhanbimy.No i nie mamy narodu.!!Polacy go mie > li,ale wycieczony,zbiednialy i taka mamy oto Polske... Katowice Jan z Niemiec i jego koparka Autor: Gość: Legniczanin IP: *.legnica.sdi.tpnet.pl Data: 20.09.2004 22:00 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list -------------------------------------------------------------------------------- Re: NIEMIECKA KULTURA! Autor: Gość: Jan IP: *.dip.t-dialin.net Data: 19.09.2004 18:59 + dodaj do ulubionych wątków + odpowiedz na list ------------------------------------------------------------------------------ -- Pracuje na koparce i spotykam na budowach Polakow.Po pierwszych moich slowach,hallo jak sie mocie,jak wöm idzie.. czuje dystans..Bo to Gorole.Mysle sobie,co oni o mnie mysla?Ze jestem Polakiem jak oni ale udaje?Albo sobie mysla ten przeklety Slazak ma sie dobrze,a my u Niemca jak idioci niewolnicy.On ma mieszkanie,fajne zycie i ludzki zarobek a my,niby ci sami a taki psi los... Oto poziom Janów,Wehrwolfów,Marków,Sigich,Geronów,poziom koparkowych kabin. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Deutscher Re: wirtualna realnosc IP: *.dip0.t-ipconnect.de 21.09.04, 21:01 > Ramen5:Żyjemy propagandą komunistyczną,fikciami literackimi lub filmowymi mamy > wyrobiony obraz Niemca,ale zarazem chcielibyśmy aby wszystko zmieniało się na > lepsze w naszych stosunkach.Wielu z Polaków było w Niemczech ma tam przyjaciół > i mogą powiedzieć-Nie taki diabeł straszny jak go malują.Ale wy poprzez > kampanię nienawiści, psujecie tylko dobrosąsiedzkie stosunki.Nie mówię o > przyjażni,tylko o dobrosąsiedzkich stosunkach,które w ostatnich czasach bardzo > się popsuły z waszej odwetowców,rewanżystów i szukająych korzyści materialnych > przyczyny.Moim marzeniem jest żyć we wspólnej zjednocznej Europie.Weżmy > przykład Francji,Niemcy potrafili się z nimi dogadać,pytanie retoryczne > dlaczego niemożliwe jest ułożenie podobnych stosunków z Polską-wy jesteście > winni ,poprzez kampanię nienawiści negowania wszystkiego co jest z Polską > związane.Jeżeli porównać zyski i straty przy wchodzeniu Polski do Unii,Polska > dużo straciła a mało zyskała.Polakom zabrania się pracować legalnie w Unii > oprócz Szwecji,Irlandii i Wielkiej Brytanii,natomiast Stara Unia może sprzedawć > > bez ograniczeń swoje towary w Polsce i przez to pogłębia się i tak już kiepska > sytuacja Polski.Ale to wam oczywiście jest za mało dać wam palec to chcecie > całą rękę pojednanie z Niemcami moze sie tyllko poprzez pojednanie z wypedzonymi odbyc! nie ma innej drogi. nie jest mozliwe pojednanie z niemcami ponad glowami wypedzonych. Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: wirtualna realnosc 21.09.04, 21:32 Gość portalu: Deutscher napisał(a): > > Ramen5:Żyjemy propagandą komunistyczną,fikciami literackimi lub filmowymi > mamy > > wyrobiony obraz Niemca,ale zarazem chcielibyśmy aby wszystko zmieniało si > ę na > > lepsze w naszych stosunkach.Wielu z Polaków było w Niemczech ma tam przyj > aciół > > i mogą powiedzieć-Nie taki diabeł straszny jak go malują.Ale wy poprzez > > kampanię nienawiści, psujecie tylko dobrosąsiedzkie stosunki.Nie mówię o > > przyjażni,tylko o dobrosąsiedzkich stosunkach,które w ostatnich czasach b > ardzo > > się popsuły z waszej odwetowców,rewanżystów i szukająych korzyści materia > lnych > > przyczyny.Moim marzeniem jest żyć we wspólnej zjednocznej Europie.Weżmy > > przykład Francji,Niemcy potrafili się z nimi dogadać,pytanie retoryczne > > dlaczego niemożliwe jest ułożenie podobnych stosunków z Polską-wy jesteśc > ie > > winni ,poprzez kampanię nienawiści negowania wszystkiego co jest z Polską > > związane.Jeżeli porównać zyski i straty przy wchodzeniu Polski do Unii,Po > lska > > dużo straciła a mało zyskała.Polakom zabrania się pracować legalnie w Uni > i > > oprócz Szwecji,Irlandii i Wielkiej Brytanii,natomiast Stara Unia może spr > zedawć > > > > bez ograniczeń swoje towary w Polsce i przez to pogłębia się i tak już ki > epska > > sytuacja Polski.Ale to wam oczywiście jest za mało dać wam palec to chcec > ie > > całą rękę > > pojednanie z Niemcami moze sie tyllko poprzez pojednanie z wypedzonymi odbyc! > nie ma innej drogi. nie jest mozliwe pojednanie z niemcami ponad glowami > wypedzonych. Ramen5:Nie neguję tego,że Niemcy którzy opuścili terytoria przyznane Polsce dużo wycierpieli.Ale to nie Polacy wywoływali II wojnę światową,tylko Niemcy hitlerowskie i Związek Radziecki.Dlaczego Polska która tak wycierpiała ma odpowiadać za decyzje innych.Polska nie dostała odszkodowań wojennych,a Niemcy mieli plan Marshala ,który pozwolił im stanąć na nogi.Polska weszła do Unii na bardzo niekorzystnych warunkach,Niemcy natomiast zrobili rynek zbytu z Polski.Niedość,że byliśmy zniszczeni podczas drugiej wojny światowej zabrano nam bez rękompensat tyle terytorium i jeszcze mamy płacić Niemcom za krzywdy które nam zrobili.Przepraszam,ale dla mnie jest to jakaś obłędna prowokacja! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Ślązacy są ja kameleony IP: 80.51.27.* 29.06.05, 21:41 fakt - SSmani najgorsi byli z kresów ale tych wschodnich - "polskich" obywatele przedwojennej polski narodowosci ukraińskiej, białoruskiej, litewskiej i inni "labilni" narodowo Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 01.07.05, 23:15 Gość portalu: ktos napisał(a): > fakt - SSmani najgorsi byli z kresów ale tych wschodnich - "polskich" obywatele > przedwojennej polski narodowosci ukraińskiej, białoruskiej, litewskiej i inni > "labilni" narodowo I ze wschodnich i zachodnich byli po jednych pieniadzach Odpowiedz Link Zgłoś
ramen5 Re: Ślązacy są ja kameleony 01.07.05, 23:18 Gość portalu: ktos napisał(a): > fakt - SSmani najgorsi byli z kresów ale tych wschodnich - "polskich" obywatele > przedwojennej polski narodowosci ukraińskiej, białoruskiej, litewskiej i inni > "labilni" narodowo Zdrada-czy labilnosc narodowa oto jest pytanie Odpowiedz Link Zgłoś