Dodaj do ulubionych

Jeszcze raz całusy

IP: 213.76.142.* 09.12.02, 11:05
Obserwuję to formum kilka dni. Srednia wizyt - jedna w miesiącu. A myślałam,
że życie w Cieszynie wrze. Tak to miasto zapamiętałam, choć były to czsy gdy
o komputerach PC jeszcze w Polsce było cicho. Pozdrawiam dr Olbrychta, który
uczył mnie socjologii, dr Tadzia Kanię - który uczył mnie wielu
niepotrzebnych rzeczy ale był cudownym oryginałem i mnóstwo mądrych i
sympatycznych ludzi z UŚ oraz miasta.
Obserwuj wątek
    • Gość: cieszyniok Re: Jeszcze raz całusy IP: *.cieszyn.sdi.tpnet.pl 09.12.02, 19:39
      Dziekuje za pozdrowienia. To prawda, ze tu troche smutnawo i ruch maly no bo
      brakuje ludzi do duskusji a prowadznie monologu jest przeciez bez sensu.
    • Gość: bin2 Re: Jeszcze raz całusy IP: *.uz.zgora.pl 09.12.02, 21:19
      Jak to mało ludzi? Przecież miasto się rozwija - nie wymiera. Ostatnio byłam w
      Cieszynie 4 lata temu i wyglądało b. dobrze. Wybieram się też w 2003 roku i nie
      chciałabym przeżyć szoku. Pozdowienia dla wszystkich a szczególnie dla tego,
      kto się do mnie odezwał.
      • Gość: cieszyniok Re: Jeszcze raz całusy IP: *.cieszyn.sdi.tpnet.pl 10.12.02, 13:36
        Dziekuje. Ale to bylo 4 lata temu. Niestety dla mnie jako mieszkanca niewiele
        sie tu dzieje przynajmniej w zimie.
    • Gość: bin2 Re: Jeszcze raz całusy IP: *.uz.zgora.pl 10.12.02, 19:52
      Może to młodośc - człowieka roznosiło, 5 minut spokojnie nie usiedział tylko
      biegał po mieście i poza miasto. Pewnie dla rodowitego cieszyniaka wszystko to
      przestało być atrakcją. Będąc w przelocie cztery lata temu w Cieszynie byłam na
      wstrząsającej wystawie w Muzeum - narzędzi tortur, po której wyszłam cała
      storturowana (rozwód mi wisiał na karku). Jak łatwo odczytać z mojego adresu
      mieszkam teraz w Zielonej Górze, mieście zdecydowanie większym od Cieszyna ale
      jakby martwym. Czy jeszcze działa Dyskusyjny Klub Filmowy na UŚ ze swoimi
      projekcjami co tydzień? Czy jeszcze są przeglądy teatralne? Czy są koncerty?
      Tańce w Hotelu "Pod Jeleniem"? Tańce na UŚ? Wystawy prac studentów i nie tylko?
      Czy Bobrek to jeszcze urocze mniejsce do spacerów czy już nowoczesne osiedle?
      Napiszcie coś na forum. Przecież Cieszyn ma poważne zaplecze intelektualne, nie
      był i nie jest pustynią w żadnym sensie. Wszystkich w Cieszynie gorąco
      pozdrawiam w ten mróz.
      • Gość: cieszyniok Re: Jeszcze raz całusy IP: *.cieszyn.sdi.tpnet.pl 11.12.02, 02:00
        Ja tez jestem mlody i jakos mnie nie roznosi, no tylko jak jestem we Wroclawiu
        to szaleje do upadlego. No ale to jest duze miasto i dla mnie to cos innego.
        Pewnie mi sie znudzi, bo bywam tam dosc czesto ale narazie jest ok.
        W Cieszynie otwarto na nowo wyremontowane muzeum przy parku pokoju
        (najstarsze muzeum w Polsce 200 lat w tym roku) bo przedtem byla tylko galeria
        otwarta. Bylem i podobalo mi sie. Pare lat temu otwarto Ksiaznice w starej
        mennicy kolo teatru, gdzie znajduja sie zabytkowe ksiazki i druki.
        Co do festiwali to jak na Cieszyn to jest ich dosc sporo, ale glownie o
        cieplej porze roku. Viva il canto, Festiwal na granicy, ostatno zagoscil u nas
        przeglad filmow . Sa jeszcze inne ale nazw jakos sobie nie przypominam (pozna
        godzina ?). No coz do Hotelu pod jeleniem nie pojdziesz zatanczyc, bo jest
        zamkniety z 10 lat. Na bobrku powstaly bloki i domki jednorodzinne, ale zadko
        tam bywam bo mieszkam w srodmiesciu. Co do US to sie tam jutro tzn dzis
        wieczorem wybieram na wieczorek artystyczny wiec popytam. Jak sie czegos
        dowiem to napisze. Co do koncertow. Kiedys duzo dzialo sie na rynku. Byl taki
        rok ze prawie co tydzien przez wakacje byly imprezy, no ale ludziom
        mieszkajacym w okolicznych kamienicach sie to nie podobalo(?) i skonczyli z
        tym. Szkoda, bo mozna bylo siedziec w ogrodku piwnym i sluchac muzyki czy
        jakis wystepow.
    • alex.stela up 13.11.03, 16:22

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka