vasermon 04.11.06, 17:00 i-kurs.webpark.cz/przyslowia.pdf Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stoik1 jakoś nie mogę wejść 04.11.06, 17:06 You don't have permission to access /przyslowia.pdf on this server. Odpowiedz Link Zgłoś
vasermon Re: Przysłowia stela 04.11.06, 21:42 Może pomoże skopiować link i wkleić do nowego okna... Odpowiedz Link Zgłoś
kubek ja pierdykam to je przednie 05.11.06, 14:12 np. "Słóż" ty panu wiernie "ón" ci za to pierdnie. Odpowiedz Link Zgłoś
olziak Re: Przysłowia stela 16.11.06, 07:46 Jak nie dziala, to skopiowac w nowym oknie, ale swinek nie dziala w Firefoksie. Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Re: Przysłowia stela 20.11.06, 00:49 Pieknie, ze Vasermon to opublikowol, bo uz pojutrze bydzie o tych przyslowach mowa na konferencji w Ostrawie: PARÉMIE NÁRODŮ SLOVANSKÝCH III Program konference Úterý 21.11. 2006 Aula OU 14.30-16.30 Zasedání v sekcích Sekce B – Konferenční místnost 4. Artur CZESAK (Kraków) Nowe zbiory przysłów i porzekadeł cieszyńskich Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Artur Czesak? 20.11.06, 16:38 artur.czesak.webpark.pl/ Tyle tylko, że te "nasze" przysłowia zebrał wcale nie Artek. Odpowiedz Link Zgłoś
kubek A to już lepiej i zaczyna mi się podobać, 20.11.06, 21:44 i prosimy o relację jak poszło. Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Sprawozdanie 23.11.06, 14:09 kubek napisał: > i prosimy o relację jak poszło. Mówca wygłosił, publiczność liczyła kilkanaście osób (jak to na konferencji naukowej). Wśród publiczności byli uczeni zajmujący się frazeologią i paremiologią, ale też i pracownicy Uniwersytetu Ostrawskiego, co rozumieli, o czym rzecz szła, a także kilkoro studentów, którzy z zainteresowaniem oglądali klasykę (zbiory przysłów Józefa Ondrusza z 1953 i 1960 r.) oraz wydrukowane z sieci przysłowia Aleny Starej z Jabłonkowa i Romana Kristena. Za parę miesięcy te kilka stron tekstu będzie wydrukowane w III już zbiorze "PARÉMIE NÁRODŮ SLOVANSKÝCH". I tyle. Vasermon i Śląsk Cieszyński - Odpowiedz Link Zgłoś
kubek No to klawo! 23.11.06, 18:52 Nie ważne ilu siedziało na "widowni" ważne aby był co najmniej jeden prawdziwy słuchacz. Tylko ja mam pewien problem: czy powinno mówić się utopec czy vasermon? Odpowiedz Link Zgłoś
dialektolog Re: A gdzie jest w sieci pani Alena? 23.11.06, 21:21 A tu (lebo "zde"): www.blaf.cz/includes/prislovi.doc Odpowiedz Link Zgłoś