p.s.arch 30.01.07, 21:27 czesi byli dszybsi bo polskie F16 musialyby miec miedzyladowanie?:)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3885824.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kserkses1 cóż chcesz, 31.01.07, 09:29 F 16 cud techniki, leci tydzień z Ameryki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 czysta oszczędność 31.01.07, 12:10 lot takiego F-16 kosztuje zapewne tyle kasy, że każda minuta więcej na ziemi to czysty zysk ( wysyłać F-16 na samolot pasażerski - też pomysł ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Kochani! 31.01.07, 15:01 To, że kupiliśmy F-16, wcale nie znaczy, że są one w służbie! Jeszcze trochę wody w Wiśle upłynie, zanim będą mogły wykonywać loty bojowe (opisany lot jest kwalifikowany jako "lot na przechwycenie", a więc bojowy). Na razie szkolą się chłopaki... Nasze niebo na co dzień patroluje zazwyczaj para MiGów-29 (bardzo dobre maszyny). Wygląda to tak, że sobie 2 samoloty latają tu i ówdzie, a zazwyczaj dwa kolejne dyżurują na lotnisku (oczywiście przy stanie zagrożenia jest tego więcej). Nasze MiGi stacjonują na stałe w Mińsku Mazowieckim k/Warszawy. Patrole latają zazwyczaj przy północnej i wschodniej granicy. Łatwo więc policzyć, że jeśli "coś" leci przy naszej południowej granicy, to 3 razy szybciej przechwycą "to" Czesi, niż nasze orły. I tak też się stało. Koniec wymądrzania - trza jechać ku chałpie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 jeszcze się porządnie nie zacząłeś wymądrzać... 31.01.07, 15:08 a już kończysz : ) ja też sie właśnie zbieram Odpowiedz Link Zgłoś
kubek Ja byłem kiedyś niedawno jakoś 02.02.07, 00:14 na takim pokazie przychwytywania w Radomiu! Fajne!!! (ulubione słowo polonistów) A tak najbardziej to, na mnie wrażenie huk tych orłów zrobił. No i zauważyłem, że dziewczyny lubią pilotów :-( Tak jak sobie przypomnę, to jeszcze było strasznie kiedy lecieli wprost na siebie na czołowe! I tuż przed zderzeniem, szybki unik i fruuuu naddźwiękowoooo. Ale było, 150 000 tys. ludzi na tym widowisku. Pokłóciliśmy się też z Kuglą :))) Odpowiedz Link Zgłoś