Gość: schlesier IP: 213.216.66.* 30.04.03, 11:35 Może by wtoś napisoł wiela ślonzoków miyszko w Glywicach i Zobrzu i w jakich dzielnicach stanowiom większość. Nojbarzij interesuje mie Sośnica i Łabędy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hans111 Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu 30.04.03, 12:30 A kogo masz właściwie na myśli? To znaczy jakie kryteria stosujesz zaliczając kogoś (lub nie) do Ślązaków? pozdr. hans Gość portalu: schlesier napisał(a): > Może by wtoś napisoł wiela ślonzoków miyszko w Glywicach i Zobrzu i w jakich > dzielnicach stanowiom większość. Nojbarzij interesuje mie Sośnica i Łabędy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesier Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu IP: 213.216.66.* 30.04.03, 12:40 hans111 napisał: > A kogo masz właściwie na myśli? To znaczy jakie kryteria stosujesz zaliczając > kogoś (lub nie) do Ślązaków? > > pozdr. > > hans > > Gość portalu: schlesier napisał(a): > > > Może by wtoś napisoł wiela ślonzoków miyszko w Glywicach i Zobrzu i w jaki > ch > > dzielnicach stanowiom większość. Nojbarzij interesuje mie Sośnica i Łabędy > . Jak ftoś godo po slonsku to jes ślonzokiym, jak ftoś mo fatra ślonzoka to tys jes ślonzokiem nawet jak niy godo po ślonsku, nicht wahr? A w Sośnicy i Labędach godaja po ślonsku? Odpowiedz Link Zgłoś
hans111 Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu 30.04.03, 13:01 Moja rodzina pochodzi ze Śląska Cieszyńskiego, znam tamtejszą gwarę, która jednak różni się od tej używanej na Górnym. Tak więc chyba można mnie zaliczyć. Nie mieszkam co prawda w żadnej z wymienionych przez Ciebie dzielnic, wiem jednak że godajom tam ile wlezie. pozdr. hans > > . > Jak ftoś godo po slonsku to jes ślonzokiym, jak ftoś mo fatra ślonzoka to tys > jes ślonzokiem nawet jak niy godo po ślonsku, nicht wahr? A w Sośnicy i > Labędach godaja po ślonsku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesier Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu IP: 213.216.66.* 30.04.03, 13:11 hans111 napisał: > Moja rodzina pochodzi ze Śląska Cieszyńskiego, znam tamtejszą gwarę, która > jednak różni się od tej używanej na Górnym. Tak więc chyba można mnie zaliczyć. > > Nie mieszkam co prawda w żadnej z wymienionych przez Ciebie dzielnic, wiem > jednak że godajom tam ile wlezie. > > pozdr. > > hans > > > > . > > Jak ftoś godo po slonsku to jes ślonzokiym, jak ftoś mo fatra ślonzoka to > tys > > jes ślonzokiem nawet jak niy godo po ślonsku, nicht wahr? A w Sośnicy i > > Labędach godaja po ślonsku? Jasne, że cie można zalicyć do Ślonzoków. Śląsk Cieszyński trocha sie różni łod Górnego Śląska ale jo widza dużo wiyncy podobiyństw jak różnic. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
wilym Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu 30.04.03, 16:59 Tradycyjnie najbardziej slaskie dzielnice Gliwic to Zerniki, Ostropa, Wojtowa Wies, Brzezinka, Niepaszyce, Czechowice. Duzo Slazakow caly czas mieszka w Szobiszowicach, Labedy i Sosnica to dzielnice mocno robotnicze, gdzie tez jest sporo Slazakow, choc dosc mocno wymieszanych z robotnikami naplywowymi (w przypadku Labed z kolejarzami a Sosnicy z gornikami). W Zabrzuy najwiecej Slazakow znajdziesz w Grzybowicach, Mikulczycach, Rokitnicy i o ile sie nie myle tez na Makoszowach. Leoiej chyba zrobisz wrzucajac ten posta na fora miejskie Gliwic i Zabrza. pzdr Wilym Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: schlesier Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu IP: *.kopernet.org 30.04.03, 17:11 wilym napisał: > Tradycyjnie najbardziej slaskie dzielnice Gliwic to Zerniki, Ostropa, Wojtowa > Wies, Brzezinka, Niepaszyce, Czechowice. Duzo Slazakow caly czas mieszka w > Szobiszowicach, Labedy i Sosnica to dzielnice mocno robotnicze, gdzie tez jest > sporo Slazakow, choc dosc mocno wymieszanych z robotnikami naplywowymi (w > przypadku Labed z kolejarzami a Sosnicy z gornikami). > W Zabrzuy najwiecej Slazakow znajdziesz w Grzybowicach, Mikulczycach, Rokitnicy > > i o ile sie nie myle tez na Makoszowach. > Leoiej chyba zrobisz wrzucajac ten posta na fora miejskie Gliwic i Zabrza. > pzdr > Wilym Dzięki Wilym za informacje Odpowiedz Link Zgłoś
zielok19 Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu 30.04.03, 17:22 Ile procent ludnosci Gliwic i Zabrza stanowia Ślązacy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karlik Re: Ślonzoki w Glywicach i Zobrzu IP: *.proxy.aol.com 02.05.03, 04:56 Nie wiym wiela nos je w polnocnych dzielnicach Zobrzo,ale we Konczycach i Makoszowach dosyc wielko grupa ludzi jeszcze tam miyszko pochodzynio slonskigo,tak samo kilkanoscie rodzin jest jeszcze w Pawlowie,coz niy je to jako bylo 20-lot tymu ale jeszcze my tu som,pyrsk. Odpowiedz Link Zgłoś