bebokk 22.11.03, 17:22 Adresuję to do Slezana, Albrechta, Arnolda. Wy znikacie z forum Cieszyn, a my nie poruszamy tutaj tematów dotyczących waszej organizacji i waszych poglądów ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
slezan Re: Czy możecie to zaakceptować ? 22.11.03, 17:55 My i tak z reguły nie poruszamy jako pierwsi tematów RAŚ-owych, z wyjątkiem takich, które dotyczą wszystkich (jak projekt Centrum im. Adama Smitha). Dlaczego mamy znikać? Dlatego, że Was drażnimy swoim jestestwem? Propozycje kompromisu przedstawiłem Ci kiedyś w prywatnej wiadomości. Są wciąż aktualne. Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Re: Czy możecie to zaakceptować ? 22.11.03, 18:03 > Dlaczego mamy znikać? Dlatego, że Was drażnimy swoim jestestwem? Choćby dlatego, że tylko narobiliście sobie wrogów. Tak zwyczajnie będzie lepiej dla was samych. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy możecie to zaakceptować ? 22.11.03, 18:08 Pozwolisz, że sami ocenimy co jest dla nas dobre. A co do wrogów - Rzymianie mawiali: "Bogowie strzeżcie mnie od przyjaciół, z wrogami poradzę sobie sam". Znam jezcze jeden adekwatny cytat: "Przyjciół nikt nie będzie mi wybierał, wrogów poszukam sobie sam, dlaczego, q...wa mać, bez przerwy ktoś mówi mi co robić mam":-) Mam pytanie, beboczku. Podpiszesz obywatelski projekt ustawy, który zakłada uniezależnienie samorządów od dotacji i subwencji oraz ograniczenie opodatkowania pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Ostatni raz 22.11.03, 18:15 Ostatni raz coś do ciebie slezanku napisałem na tym forum. Myślałem, że można skończyć z tymi kłótniami. No, ale tobie potrzebne są do życia pyskówki jak powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Ostatni raz 22.11.03, 18:23 Chyba się popłaczę. Ale co z odpowiedzią na moje pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 22.11.03, 18:20 To jest forum publiczne Bebbok, i dopóki nie złamię regulaminu ustanowionego przez właściciela tej strony, nigdzie nie znikam. Do swoich poglądów mam takie samo prawo jak Ty. Nie muszę się znimi narzucać i nawracać każdego kto pojawi się na forum, ale jeśli ktoś zacznie mnie obrażać mam prawo do odpowiedzi. Nie szukam uwielbienia, więc niechęć innych to ich problem. Nie pójdę do lekarza tylko dlatego, że mój sąsiad źle się czuje. Bebbok czy Ty jesteś w stanie zaakceptować to, że są ludzie którzy maja inne od Ciebie poglady? Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Wasz wybór 22.11.03, 18:35 Nie mam przymusu dyskutowania z tobą. Od Slezana rózni cię tylko większa obłuda i perfidia, a mniejsza ilość epitetów. Chciałem, aby było tutaj normalnie, jak dawniej. Nie jesteście Cieszyniakami, nie rozumiecie nas, nie akceptujecie tego, że jestesmy innymi Ślązakami. Wiem też, że na forum "Bielsko" również nikt nie akceptuje waszych poglądów. W tej sytuacji naprawdę wasze zniknięcie wyszłoby tylko wam na zdrowie. No, ale wasz wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wasz wybór 22.11.03, 18:38 Albrecht nie jest Cieszyniakiem? To ciekawe. Cieszyniak z dużej litery oznacza mieszkańca ziemi cieszyńskiej, do której Bielsko też należy. To Ty nie akceptujesz odmienności. Ślązak, który nie chce by Polakiem to dla Ciebie oszczepieniec i renegat. To ci tolerancja i akceptacja różnorodności. Odpowiedz Link Zgłoś
monachium1 Re: Wasz wybór 22.11.03, 19:02 slezan napisał: > To Ty nie akceptujesz odmienności. Ślązak, który nie chce by Polakiem to dla > Ciebie oszczepieniec i renegat. To ci tolerancja i akceptacja różnorodności. Mam wrazenie, ze to samo moge powiedziec o Panu, dla Pana kazdy Polak to komunista i nacjonalista. Bebokk nie neguje panskiej "roznorodnosci", ale panska agresywnosc na FC. Byc moze sie myle, ale odnosze wrazenie, ze potrzebuje Pan wrogow by funkcjonowac, a jesli ich nie ma w poblizu, probuje Pan ich "stworzyc". Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wasz wybór 22.11.03, 19:22 To odnosi Pan mylne wrażenie. Jeżeli upiera się Pan przy swoim zdaniu to proszę poprzeć tezę cytatami. Odpowiedz Link Zgłoś
monachium1 Re: Wasz wybór 22.11.03, 19:53 Wrazenie nie jest teza, jest raczej osobistym i czysto subiektywnym odczuciem. Gdybym powiedzial "slezan jest glupi", stwierdzenie takie byloby teza, ktora musialbym udowodnic lub poprzec cytatami. Nie uwazam Pana za glupia osobe, wiec nie ma o czym mowic. Prosze jeszcze raz przeczytac pierwszy wpis Bebokka, zaproponowal Panu i Albrechtowi pewien , nazwijmy to rozejm, wyrazil sie moze troche obcesowo, ale chyba nie jest Pan zbyt wrazliwa osoba. Byla to chyba dosc rozsadna propozycja, przynajmniej na jakis czas. W odpowiedzi uslyszal od Pana zaowalowane "nie". To w jakis sposob ukazuje panskie intencje, o ktorych mowilem w poprzednim poscie, potrzebuje Pan wrogow by funkcjonowac czy egzystowac. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Wasz wybór 22.11.03, 22:04 Tez mi wybór. Równie dobrze możecie sami zniknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Wasz wybór 23.11.03, 00:19 Na tym forum bywają także moi przyjaciele. Nie wpadł Pan na to, że oni wystarczają mi do funkcjonowania? To niepokojące, bo wskazuje na negatywny stopsunek do ludzi - mając dwa logiczne wytłumaczenia wybiera Pan to, które przemawia na niekorzyść adwersarza. Z czasem może to prowadzić do zgorzknienia. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek9991 No i wszystko jasne 22.11.03, 22:36 Wyciągnięta do zgody ręka spotkała się z zaciśniętą pięścią Slezana, Arnolda i Albrechta. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: No i wszystko jasne 22.11.03, 22:39 Downoch sie tak niy usmiol:))))) "Wy znikocie, a my niy ruszomy waszych tymatow" Hhahhaaaa. Moja cera jak miala 2 lata to tak gupio niy godala. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Co za czujność 22.11.03, 22:41 Posiedza sam trocha, bo sam jes smiysznij jak we kinie na komedii. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Co za czujność 22.11.03, 22:43 albrecht1 napisał: > Arnold, masz piwo za refleks. Tyskie! Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: No i wszystko jasne 22.11.03, 22:42 Tomku nie wiem co powiedzieć :-)))). Ładnie to podsumowałeś. Proponuję Ci taka sama zgodę. Nie pisz może do Wilkeij nocy, bo kogos możesz drażnić. I co Ty na taką rękę do zgody? Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 23.11.03, 20:53 1. Każdy ma prawo do wypowiedzi na forum. Przy ogolnie akceptowanych zasadach w tym przede wszystkim regulamin forum i netykieta. 2. Swoim prywatnym animozjom dawanie wyrazu wyłącznie w listach prywatnych. Nie ma nic bardziej denerwującego i żenującego niż oglądanie grona publicznie wyzywających się osób. Odpowiedz Link Zgłoś
monachium1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 23.11.03, 20:57 Te dwa punkty eliminuja Pania z naszego grona. Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy możecie to zaakceptować ? 23.11.03, 21:12 Wybacz, ale raczysz sobie kpić. W porównaniu z bebokkiem Albrecht to wzór kultury (choć to chyba nie komplement:-)). Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 23.11.03, 21:42 Slezan, kolega Monachium nie kpi. Jasno i dobitnie napisał o eliminacji z tego forum. To się nazywa tolerancja inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 23.11.03, 21:37 Cóż, skoro tak uważasz pisz protest do Administratora. Ale to trochę nie na temat. Czy Ty i Bebbok możecie zaakceptować te dwa punkty? Odpowiedz Link Zgłoś
bebokk Obsesja 23.11.03, 22:35 Macie ciężką obsesję na moim tle. Ciekawe, czy robicie już kukły z moją podobizną i wbijacie szpile jak kapłani voo-doo na Haiti ? Odpowiedz Link Zgłoś
caress Re: Czy możecie to zaakceptować ? 24.11.03, 00:37 > a my nie poruszamy tutaj tematów dotyczących waszej organizacji No właśnie, co z TYM postanowieniem? Ja już się nauczyłem na przykładzie kilku wątków (których żałuję) ale jak widać temat wiadomy wciąż wypływa. Może wątek apel - 'jakie sprawy nas Cieszyniaków nie interesują' ? Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Czy możecie to zaakceptować ? 24.11.03, 12:50 Z tego, co widzę, to walka na cieszyńskim forum ze światopoglądowej przeistoczyła sie w osobiste porachunki. Jedni i drudzy wzajemnie obrzucają się błotem, a wniosków żadnych. Slezan, arnold i albrecht przekroczyli w swej upartości próg przyzwoitości, a apele ich przeciwników tylko zaogniają sytuację, zamiast ją łagodzić. Tomekk najpierw pisze, aby nie dyskutować z "RAŚistami", a potem sam wdaje się z nimi w zażartą wymianę zdań. Tamci znowu nie za bardzo mają z kim dyskutować (no chyba że ze sobą), ale twardo trzymają pozycje... Ludziska! Opamiętajcie się! To jest forum CIESZYNA, gdzie ludzie mają dyskutować o różnych problemach miasta i regionu, przekazywać ciekawostki, uczyć się i bawić, wymieniać poglądy... A zamiast tego ciągła wojna, której nikt nie chce skończyć, a która kompletnie do niczego nie prowadzi! Dejcie se na wstrzymanie! Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
slezan Re: Czy możecie to zaakceptować ? 24.11.03, 16:10 W pełni się z Tobą zgadzam. Nie zależy mi na dykusjach nie związanych z tematyką tego forum. Spójrz na nicki inicjatorów drażliwych wątków. Odpowiedz Link Zgłoś
arnold7 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 24.11.03, 16:36 slezan napisał: > W pełni się z Tobą zgadzam. Nie zależy mi na dykusjach nie związanych z > tematyką tego forum. Spójrz na nicki inicjatorów drażliwych wątków. Jo na tym forum rozpoczon jedyn wontek. Ouo akcji zbiyrania podpisow. Odpowiedz Link Zgłoś
albrecht1 Re: Czy możecie to zaakceptować ? 24.11.03, 19:59 alex.stela napisał: > Ludziska! Opamiętajcie się! To jest forum CIESZYNA, gdzie ludzie mają dyskutowa > ć o różnych problemach miasta i regionu, przekazywać ciekawostki, uczyć się i b > awić, wymieniać poglądy... A zamiast tego ciągła wojna, której nikt nie chce sk > ończyć, a która kompletnie do niczego nie prowadzi! > > Dejcie se na wstrzymanie! > > Pozdrawiam! OK. Odpowiedz Link Zgłoś
alex.stela Re: Czy możecie to zaakceptować ? 25.11.03, 13:36 No i spoko, a tu PETERPAUL Ręce opadają! Odpowiedz Link Zgłoś