Dodaj do ulubionych

Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga

05.12.03, 20:54
Żeby robić sobie jaja z cudzego nieszczęścia :
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=321&w=9501380
, śmiać sie z wypadku,
gdzie o mało co nie zginęli LUDZIE,
trzeba być OSTATNIM .........( niecenzuralne ).
Widać nigdy prawdziwego wypadku nie przeżyliście.
To jest totalnie ZDZICZENIE obyczajów.

Dystans, dystans.....
Szkoda, że niektórych głupota od tego dystansu nie zabolała.....
Obserwuj wątek
    • slezan Re: Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga 05.12.03, 21:50
      Jestem szczerze wzruszony nieszczęściem pana premiera i pani Aleksandry.
      Szkoda, że Ciebie nie wzrusza los chorych na raka, którzy w szpitalu
      wojewódzkim w Bydgoszczy na wizytę czekać muszą 3 miesiące. Ta wiadomość, która
      umknęła koledze bebokkowi, nie ma oczywiście nic wspólnego z panem premierem.
      Mam nadzieję, że Alex wybaczy mi tym razem brak dystansu, ale sprawa jest
      szczególnie osobista. W piątkowy wieczór można chyba wiele usprawiedliwić:-)
      • arnotd7 Re: Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga 05.12.03, 22:09
        Mam nadzieje, ze czlonek Twojej rodziny uzyska pomoc i to jak najszybciej.
        Przyznam, ze nie jestem w stanie zrozumiec na jakich zasadach dziala sluzba
        zdrowia w Polsce. Jakies kasy chorych i inne duperele.
        Jestem goracym zwolennikiem prywatyzacji sluzby zdrowia.
        • slezan Re: Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga 05.12.03, 22:19
          Ja również. Ale jak wczoraj posłuchałem relacji z Bydgoszczy, a wcześniej o tym
          jak szybko do pana premiera dojechała karetka i jak zaopiekowano się nim w
          klinice rządowej to straiłem cały

dystans, dystans...:-)

PS. Dla "członka mojej rodziny" jest już za późno.
          • arnotd7 Re: Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga 05.12.03, 22:24
            slezan napisał:

> PS. Dla "członka mojej rodziny" jest już za późno.

Przykro mi.
            • slezan Re: Pożegnalne cześć wszystkim i końcowa uwaga 05.12.03, 22:32
              Wierzę i dlatego się lubimy:-). Zmieńmy temat.
      • tomek9991 Granice 05.12.03, 23:03
        Są granice żartów.
        Nie żartuje się z ludzkiego nieszczęścia. Ci ludzie praktycznie cudem ocaleli.
        Wczoraj usunięto ten ohydny komentarz Slezana do wypadku z helikopterem.
        Dzisiaj Slezan znowu się produkuje, a do tego wmawia bezczelnie, że bebokka nie
        interesuje los chorych na raka.

Zwyczajnie czuję do ciebie Slezanie wstręt.
        Tfu !
        • slezan Re: Granice 05.12.03, 23:07
          To fajnie. Ja czuję "zwyczajnie" wstręt do skur...syna Millera. Zapewne to
          kwestia różnicy wieku między nami.
          Niczym nie róznisz się od gości, którzy nie dostrzegali nieszczęść ludzi
          gnębionych prze Hussajna, ale nagle obudzili się, jak Amerykanie zaczęli
          strzelać do fedainów. Odrobina dystansu...:-)
          • arnold7 Re: Granice 05.12.03, 23:12
            Juz widze, jak ta starannie wyrezyserowana akcja wplynela na Tomusia, ktory
            momentalnie stal sie zdeklarowanym fanem SLD i jego pelnego falszu lidera.

Przypomnial mi sie niejaki Osyra, ktory chcial zostac prezydentem.
            • tomek9991 Fanatyzm 05.12.03, 23:21
              Coś takiego jak zwykłe ludzkie współczucie dla ofiary wypadku
              niezależnie od jej poglądów politycznych
              przekracza wasze możliwości.
              I na tym właśnie polega fanatyzm.
              • slezan Re: Fanatyzm 05.12.03, 23:23
                a jak tam z ofiarami wypędzeń, tomeczku?
              • caress Re: Fanatyzm 05.12.03, 23:43
                A czy gdyby to slezan albo arnold7 byl w smiglowcu?
                • arnold7 Re: Fanatyzm 05.12.03, 23:47
                  caress napisał:

> A czy gdyby to slezan albo arnold7 byl w smiglowcu?

Bylem po o wiele bardziej powaznym wypadku w szpitalu, przez dobe bez kasy i
                  kontaktu z rodzina. A srodki przeciwbolowe kosztuja. Skuteczne srodki
                  przeciwbolowe i odpowiedni stosunek do pacjenta...
                • slezan Re: Fanatyzm 05.12.03, 23:47
                  :-)
                  • arnold7 Re: Fanatyzm 05.12.03, 23:55
                    Wiesz co Slezan - mam wrazenie, ze ci wielbiciele III RP to jakies malolaty,
                    ktore jeszcze nigdy nie zderzyly sie z rzeczywistoscia.
                    • tomek9991 Potop 06.12.03, 07:16
                      Czytaliście takie opowiadanie Karela Czapka ?
                      Nazywa się "Potop".
                      Jest to o pewnym oszołomie archeologu, który żył w wirtualnym świecie
                      i musiał wszystkim udowodnić, że Pragę założył turecki lud Awarów
                      ( porównywalnie były to podobne głupoty do tych, jakie tutaj głoszą
                      Schlonsaki ).
                      Ludzie go olali, ale on ciągle swoje brednie głosił.
                      Nadszedł potop, wszyscy mieszkańcy Pragi wyginęli z wyjątkiem tego archeologa,
                      bo zdaniem Czapka fanatyzm przeżyje wszystkie pogromy.
                      I dlatego nigdy Slezana, Arnolda, Albrechta nie przekonamy.
                      Na taki bowiem fanatyzm nie ma rady.
                      • slezan Re: Potop 06.12.03, 09:53
                        Jeżeli chcesz przekonywać jakim wspaniałym człowiekiem jest Miller, to będziesz
                        musiał poszukać kogoś, kto nigdy nie zetknął się z Polską rzezywistością, albo
                        kogoś, kto ma równie mały rozumek jak Ty.
                        • exerik Re: Potop 06.12.03, 12:52
                          slezan napisał:

> Jeżeli chcesz przekonywać jakim wspaniałym człowiekiem jest Miller, to
                          > będziesz musiał poszukać kogoś, kto nigdy nie zetknął się z Polską
                          > rzezywistością, albo kogoś, kto ma równie mały rozumek jak Ty.

Co za dramatyczne przegrupowanie sił na forumowej scenie politycznej. I
                          pomyśleć, że jeszcze kilka miesięcy temu dałbyś się pociachać za europejski
                          kurs ekipy Leszka Muellera. To były czasy ! Wspólne polsko-niemieckie balangi w
                          mieszkaniu premiera, słynne "spasiba" Verheugena, wiernopoddańcze hołdy pani
                          Huebner. Jakoś przymykało się wtedy oczy na ofiary polskiego socjalizmu.
                          Ważniejszy był wielki europejski projekt. Czy ktoś tu wtedy rozdzierał szaty
                          nad losem chorych umierających na szpitalnych korytarzach całej Polski ? Nie
                          przypominam sobie. Były ważniejsze sprawy na głowie.

A tu nagle taaaki antymillerowy atak Slezana. Pomyślałby kto ?! I to w jakim
                          momencie ! Nooo, panie Slezan, bardzo nieładnie. Jeszcze trochę i pomyślę
                          sobie, że żałujesz że premier wyszedł z tej katastrofy ( ??? ) cało. I to wcale
                          nie ze względu na tych umierających w szpitalach.

Jeszcze trochę, i pomyślę sobie, że hasło "Nicea albo śmierć" traktujesz jak
                          najbardziej poważnie.
                          • tomek9991 Różnica 06.12.03, 20:58
                            Slezan myślał, że Polska na wszystko, co chcą jego Idole
                            się zgodzi.
                            A tu podskakuje z Hiszpanami.

A co do życzenia śmierci lub radochy z wypadku, to każdy wierzący w Boga,
                            a także każdy uczciwy ateista
                            tego nikomu nie życzy ani z tego sie nie cieszy.
                            Nie wypada i tyle.
                            Tym się różnią normalni ludzie od fanatyków.
                            • slezan Re: Różnica 07.12.03, 21:14
                              Czyli każdy wierzący lub każdy ucziwy ateista powinien się cieszyć z
                              niepowodzenia Stauffenberga? Bardzo osobliwy tok rozumowania.
                          • slezan Re: Potop 07.12.03, 21:25
                            Cóż za bezradność każe Ci wmawiać innym co myślą. Za jakikolwiek kurs tow.
                            Millera nie dałbym się pokrajać. Nie jestem jednak UPR-owskim dogmatykiem,
                            który na prawo i lewo opowiada takie farmazony, że ludzie w tym kraju o wolnym
                            rynku słyszeć nie chcą - to właśnie historyczna rola, jaką odegrała w Polsce
                            Twoja partia. Teraz ferajna szykuje się ponoć do wspólnego startu z LPR do
                            parlamentu europejskiego. Jak wiadomo Giertych to duchowy syn Friedmanna i von
                            Miesesa, a ks. Rydzyk urządza w swojej rozgłośni czytania z Hayeka. Gratuluję
                            doboru sojusznika.
                            Gdybyś przez mgiełkę eurofobii dostrzegał cokolwiek innego niż brukselskie
                            upiory, wiedziałbyś zapewne jaki jest mój stosunek do funkcjonariuszy starego
                            systemu. Może dostrzegłbyś także, że załamanie służby zdrowia to kwestia
                            ostatnich miesięcy, choć już znacznie wcześniej dobrze nie było.
                            To czy Miller przeżył jest mi zupełnie obojętne. Uważam go za kanalię, ale w
                            jego miejsce SLD wystwiłoby kolejną- więc jakie to ma znaczenie. Trzeba było
                            zakazać pełnienia publicznych funkcji takim jak on. No ale większośc wolała
                            grubą kreskę.
                            • exerik Re: Potop 08.12.03, 17:21
                              Wolny rynek wybili Polakom z głowy ci, którzy wmawiają im, że aktualnie żyjemy
                              w takim systemie. Polacy nie chcą kapitalizmu nie dlatego że UPR gada głupoty,
                              lecz dlatego że czują wstręt do 14 lat polskiego rzekomego kapitalizmu.

Zresztą Twój post to zwykłe czepiactwo. Najpierw zarzucasz nam dogmatyzm, a
                              trzy linijki niżej wyśmiewasz naszą mało pryncypialną postawę (sojusz z LPR).

Nawiasem mówiąc Roman Giertych był kiedyś członkiem UPR, i nigdy ani nie
                              potępił ani nie odciął się od swych dawnych poglądów.

Poza tym nasz wspólny start z tą partią w wyborach do europarlamentu wydaje się
                              czymś naturalnym, jeśli się pamięta że zarówno UPR jak i LPR były przeciw
                              Anschlussowi.

A tak w ogóle to nic jeszcze nie wiadomo. Żadna decyzja w tej sprawie nie
                              zapadła.

Co do grubej krechy, to przypominam, że uchwała lustracyjna z 1992 roku była
                              autorstwa tego pana w muszce.

No i oczywiście jest różnica kto z SLD będzie premierem. I to wielka różnica.
                              Tak wielka jak helikopeter który spadł niedawno na podwarszawską wioskę.
                              • slezan Re: Potop 08.12.03, 20:10
                                Korwin-Mikke sposobem uprawiania polityki zraził niejednego do idei
                                wolorynkowych. Często spotykam się w dykusjach na temat rozwiązań gospodarczych
                                z pogardliwym machnięciem ręką i stwierdzeniem: "Gadasz jak Korwin" co
                                oznacza "pajacujesz".
                                A zapowiadany sojusz z LPR to właśnie przejaw dogmatyzmu - Korwin mówi: "kto
                                przeciw UE ten z nami". Teraz będąc zwolennikiem wolengo rynku można się
                                narazić nie tylko na zarzut pajacowania, ale jeszcze faszyzowania.
                                Ciekaw jestem, kiedy skumacie się z Samoobroną.
                                A SLD to dla mnie w całości czerwona hołota.
                                • exerik Re: Potop 09.12.03, 13:34
                                  slezan napisał:

> Korwin mówi: "kto przeciw UE ten z nami". Teraz będąc zwolennikiem wolengo
                                  > rynku można się
                                  > narazić nie tylko na zarzut pajacowania, ale jeszcze faszyzowania.

Miller mówi: "kto za UE ten z nami". Teraz będąc zwolennikiem integracji
                                  europejskiej można się narazić nie tylko na zarzut złodziejstwa, ale jeszcze
                                  komunizowania.

> Ciekaw jestem, kiedy skumacie się z Samoobroną.

Ciekaw jestem, kiedy skumacie się z Ikonowiczem.

Czy to prawda, że RAŚ popiera złodziei, pochwala komunizm i chce się skumać z
                                  PPS-em ?

> A SLD to dla mnie w całości czerwona hołota.

Dla mnie też. Ale to jeszcze nie znaczy, że nie ma znaczenia kto z SLD będzie
                                  premierem. I muszę się pochwalić, że na przykład taki "Der Spiegel" w swoim
                                  ostatnim numerze dał do zrozumienia, że jest podobnego zdania co ja: "Polski
                                  rząd pod kierownictwem Leszka Millera zagraża projektowi stulecia w postaci
                                  konstytucji europejskiej."
                                  • slezan Re: Potop 09.12.03, 14:13
                                    A przepraszam, czy Miller zaproponował wspólny start w wyborach do parlamentu
                                    europejskiego PO i innym partiom popierającym integrację z UE? Bo jeżeli nie,
                                    to Twoja obrona jest delikatnie mówiąc niezręczna. Świadczy, pdobnie jk
                                    ostatnia wypowiedź Korwina, który ofijalnie nie jest już szefem UPR (???), o
                                    zupełnym zagubieniu Waszego środowiska.
                                    • exerik Re: Potop 09.12.03, 16:43
                                      slezan napisał:

> A przepraszam, czy Miller zaproponował wspólny start w wyborach do parlamentu
                                      > europejskiego PO i innym partiom popierającym integrację z UE?

A przepraszam, a dlaczego wspólny start w wyborach do europarlamentu miałby być
                                      probierzem bliskości ideowej między pewnymi środowiskami, a wspólny front w
                                      referendum akcesyjnym już nie ?

Zbliżenie między UPR i LPR możliwe jest tylko na gruncie programu negatywnego
                                      (w tym przypadku sprzeciwu wobec UE), czego o stosunkach między RAS-iem i PPS-
                                      em powiedzieć już nie można. RAŚ upodabnił się bowiem do PPS na gruncie
                                      programu pozytywnego, mającego swe odzwierciedlenie w zapisach taktatu
                                      akcesyjnego.

> Twoja obrona Świadczy, pdobnie jk
                                      > ostatnia wypowiedź Korwina, który ofijalnie nie jest już szefem UPR (???), o
                                      > zupełnym zagubieniu Waszego środowiska.

Podążając Twoim tokiem myślenia dobitnie wykazałem, że to RAŚ zagubił się w
                                      oparach eurosocjalizmu i centralizmu.
                                      • slezan Re: Potop 09.12.03, 21:19
                                        Wyraźnie nie znasz stanowiska RAŚ w kwestii akcesji. Nie było ono stanowiskiem
                                        bezkrytycznym wobec Unii i zawierało postulaty zmian. Lepiej myśleć tymi
                                        kategoriami niż obrażac się na cały świat i ludzi jak UPR.
                                        • exerik Re: Potop 10.12.03, 16:01
                                          slezan napisał:

> Wyraźnie nie znasz stanowiska RAŚ w kwestii akcesji. Nie było ono
                                          > stanowiskiem
                                          > bezkrytycznym wobec Unii i zawierało postulaty zmian. Lepiej myśleć tymi
                                          > kategoriami niż obrażac się na cały świat i ludzi jak UPR.

UPR nawet gdyby chciał się na kogoś obrazić, nikt by tego nie zauważył.

Może właśnie dlatego UPR na nikogo się nie obraża. W poprzednich wyborach
                                          poszliśmy z PO, w najbliższych pójdziemy być może z LPR. Więc o co ci chodzi ?

Działamy niestety w państwie demokratycznym, i z tego powodu jesteśmy tak
                                          dalece elastyczni jak to tylko możliwe, oczywiście o tyle o ile nie jest to
                                          sprzeczne z naszym programem.

Chyba nie domagasz sie abyśmy zmienili program, a już nie daj Panie Boże
                                          poglądy ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka