Dodaj do ulubionych

Wormblaster- pomocy

IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 11:26
Cały czas wyłącza mi komputer, nie mam pojecia jak mam się go pozbyć.
Załapałem go przez sieć. POMOCY
Obserwuj wątek
    • Gość: piecyk gazowy Re: Wormblaster- pomocy IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 12:41
      piecyk.gazowy.w.interia.pl/msblast/
      • Gość: mar Re: Wormblaster- pomocy IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 15:05
      • Gość: marcin s Re: Wormblaster- pomocy IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 15:06
        A skąd ściągnąć ten program FixBlast bo link z Twojej strony niestety nie
        działa??? aha. dziękuje bardzo za szybki odzew. Wesołych, zdrowych (
        bezwirusowych ) Świąt ( tzn końca Świąt )
        • Gość: piecyk gazowy Re: Wormblaster- pomocy IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 16:14
          Nie działa??
          securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe

U mnie działa! Jeśli nie możesz ściągnąć i na jakąś stronę jakiegoś producenta
          antywirusów (MkS, Panda, GData) i poszukaj narzędzia do usuwania Blastera.
    • netsec Re: Wormblaster- pomocy 13.04.04, 09:22
      Gość portalu: marcin s napisał(a):

> Cały czas wyłącza mi komputer, nie mam pojecia jak mam się go pozbyć.
      > Załapałem go przez sieć. POMOCY

Jak pisali inni, masz wirusa Blaster, tutaj www.voytek.enter.net.pl/msblast/ znajdziesz jak się go pozbyć i zabezpieczyć przed nim.
      Po wykonaniu działań zabezpieczających warto ściągnąć Stnger'a
      download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger.exe
      i przeskanować nim wszystkie dyski.
      Przed usuwaniem Balstera w Windows XP lub Me konieczne jest wyłączenie "Przywracania Systemu" link dla XP support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310405
      Przed skanowaniem Stinger'em należy uruchomić komputer w trybie awaryjnym, lub jak kto woli "Safe Mode"
      link dla XP support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;315222
      lub w Windows Me:
      Aby użyć trybu awaryjnego, naciśnij i przytrzymaj klawisz CTRL po wykonaniu przez komputer testu POST (Power On Self Test), a
      następnie wybierz opcję Tryb awaryjny z menu Uruchamianie.

Po uruchomieniu Windows w trybie awaryjnym i uruchomieniu Stingera.
      Przed skanowaniem, dodaj(ADD) wszystkie literki lokalnych dysków np.
      D:\ itd.
      W Preferences należy zaznaczyć Boot sectors, Scan all files i Delete .

Jest to metoda rekomendowana przez firmy produkujące oprogramowanie antywirusowe. Po wyczyszczeniu komputera możesz włączyć
      przywracanie systemu i utworzyć nowy punkt przywracania.
      Podczas usuwania Blastera nie powinny zostać uszkodzone żadne pliki systemowe i osobiste. Jeśli nie masz antywirusa to koniecznie zainstaluj.
      Stinger nie jest antywirusem a jedynie narzędziem do usuwania najgroźniejszych wirusów. Możesz zainstalować AVAST4 Home free www.avast.com
      Jeśli masz XP to włącz przynajmniej wbudowaną zaporę w połączeniu do Internetu (zakładka zaawansowane).
    • Gość: Szymon Re: Wormblaster- pomocy IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 20:48
      wpisz w google wormblaster znajdziesz latke i zainstaluj !!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka