Gość: marcin s IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 11:26 Cały czas wyłącza mi komputer, nie mam pojecia jak mam się go pozbyć. Załapałem go przez sieć. POMOCY Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: piecyk gazowy Re: Wormblaster- pomocy IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 12:41 piecyk.gazowy.w.interia.pl/msblast/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mar Re: Wormblaster- pomocy IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 15:05 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin s Re: Wormblaster- pomocy IP: *.Wabrzezno.com.pl / *.Wabrzezno.com.pl 12.04.04, 15:06 A skąd ściągnąć ten program FixBlast bo link z Twojej strony niestety nie działa??? aha. dziękuje bardzo za szybki odzew. Wesołych, zdrowych ( bezwirusowych ) Świąt ( tzn końca Świąt ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: Wormblaster- pomocy IP: *.visp.energis.pl 12.04.04, 16:14 Nie działa?? securityresponse.symantec.com/avcenter/FixBlast.exe U mnie działa! Jeśli nie możesz ściągnąć i na jakąś stronę jakiegoś producenta antywirusów (MkS, Panda, GData) i poszukaj narzędzia do usuwania Blastera. Odpowiedz Link Zgłoś
netsec Re: Wormblaster- pomocy 13.04.04, 09:22 Gość portalu: marcin s napisał(a): > Cały czas wyłącza mi komputer, nie mam pojecia jak mam się go pozbyć. > Załapałem go przez sieć. POMOCY Jak pisali inni, masz wirusa Blaster, tutaj www.voytek.enter.net.pl/msblast/ znajdziesz jak się go pozbyć i zabezpieczyć przed nim. Po wykonaniu działań zabezpieczających warto ściągnąć Stnger'a download.nai.com/products/mcafee-avert/stinger.exe i przeskanować nim wszystkie dyski. Przed usuwaniem Balstera w Windows XP lub Me konieczne jest wyłączenie "Przywracania Systemu" link dla XP support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;pl;310405 Przed skanowaniem Stinger'em należy uruchomić komputer w trybie awaryjnym, lub jak kto woli "Safe Mode" link dla XP support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;PL;315222 lub w Windows Me: Aby użyć trybu awaryjnego, naciśnij i przytrzymaj klawisz CTRL po wykonaniu przez komputer testu POST (Power On Self Test), a następnie wybierz opcję Tryb awaryjny z menu Uruchamianie. Po uruchomieniu Windows w trybie awaryjnym i uruchomieniu Stingera. Przed skanowaniem, dodaj(ADD) wszystkie literki lokalnych dysków np. D:\ itd. W Preferences należy zaznaczyć Boot sectors, Scan all files i Delete . Jest to metoda rekomendowana przez firmy produkujące oprogramowanie antywirusowe. Po wyczyszczeniu komputera możesz włączyć przywracanie systemu i utworzyć nowy punkt przywracania. Podczas usuwania Blastera nie powinny zostać uszkodzone żadne pliki systemowe i osobiste. Jeśli nie masz antywirusa to koniecznie zainstaluj. Stinger nie jest antywirusem a jedynie narzędziem do usuwania najgroźniejszych wirusów. Możesz zainstalować AVAST4 Home free www.avast.com Jeśli masz XP to włącz przynajmniej wbudowaną zaporę w połączeniu do Internetu (zakładka zaawansowane). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: Wormblaster- pomocy IP: *.kluczbork.sdi.tpnet.pl 04.05.04, 20:48 wpisz w google wormblaster znajdziesz latke i zainstaluj !! Odpowiedz Link Zgłoś