Dodaj do ulubionych

bardzo proszę o sprawdzenie

IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 09:09
Bardzo proszę o pomoc. Komputer zawiesza się co chwilę na 5-7 minut, sam się wyłącza, przeglądarka otwiera jakieś podstrony z "yahoo" pomimo, iż nigdy z "tego" nie korzystałam - nie można normalnie pracować. Ten post juz piszę z 10 minut, bo ciągle "wiesza".
OTL:
wklej.org/id/495508/
za chwilę wkleję GMER
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: bardzo proszę o sprawdzenie IP: *.zask.pl 19.03.11, 10:13
      Zrob skan przy pomocy mbam oraz cureit. Co masz w pliku: O4 - Startup: C:\Documents and Settings\Extensa\Menu Start\Programy\Autostart\SubstR.bat () ?

Uzyj HdTune i daj screen z zakladki Health.
      • Gość: tabasco Re: bardzo proszę o sprawdzenie IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.11, 11:29
        dziękuję bardzo za odpowiedz
        GMER ciągle skanuje (juz 2,5 godziny)
        wykonam zalecone skany, jak tylko skończy. Chyba że mam przerwać.

>Co masz w pliku: O4 - Startup: C:\Documents and Settings\Extensa\Menu Start\Programy\Autostart\SubstR.bat () ?

sprawdziłam, i pojęcia nie mam co to za dziadostwo - nie da się otworzyć, wyskakuje okno i od razu gaśnie. Wywalić?

> Uzyj HdTune i daj screen z zakladki Health.
        Rozumiem, że mam ściągnąć skądś ten program? bo w linkach w wątku "przeczytaj zanim", nie znalazłam. Przepraszam, ale zielona jestem :)
        • Gość: tabasco cuda niewidy IP: *.dynamic.chello.pl 20.03.11, 19:24
          zrobilam wszystko wg zaleceń, aczkolwiek zajęło mi to 2 dni. Po usunięciu w MBAM wirusów, nie miałam dostępu do internetu. Po prostu nie działał. Ktoś mi poradził i zrobiłam "przywracanie systemu" i internet wrócił.
          wklej.org/id/496643/
          Zrobienie skanu GMER graniczy z cudem - bo albo wszystko "wisi" i muszę wyłączać komputer - albo nie da się odczytać raportu, bo po 3 godzinach ukazuje się "biała tablica" i też wisi.
          wklej.org/id/496656/
          nie moge wkleić nigdzie sreena - bo nie mogę otworzyć żadnej strony( np .imageshack) aby to zrobić . Ale w zakładce Health było pusto.

Wywalilam to dziadostwo:
          > >Co masz w pliku: O4 - Startup: C:\Documents and Settings\Extensa\Menu Star
          > t\Programy\Autostart\SubstR.bat () ?

po skanach komputer jakby przez chwilę chodził szybciej - ale dziś znowu zwolnił, i ciągle otwiera się to "yahoo" - przy byle okazji - np klikniecie w jakiegoś linka
          • Gość: Kolobos Re: cuda niewidy IP: *.zask.pl 20.03.11, 19:54
            Masz podmienione dnsy, dlatego po usunieciu wpisow nie otwieraly sie strony, do tego widac rootkita w kawalku loga z gmera.

Daj logi z MbrCheck oraz TDSSKiller:
            ad13.geekstogo.com/MBRCheck.exe (nic w nim nie usuwaj nawet jezeli cos wykryje!)
            support.kaspersky.com/viruses/solutions?qid=208280684
            Daj tez log z combofix.

Uzyj Victorii for windows i daj screen z okna Smart (Wczesniej nacisnij Get Smart).

Co do dnsow to:
            We wlasciwosciach polaczenia -> wlasciwosci tcp/ip ustaw serwery dns na automatyczne lub:
            62.179.1.62 oraz 62.179.1.63
            Nastepnie zrob skan przy pomocy mbam i usun to co wykryje.
            Jednak zrob to pozniej jak juz rootkit zostanie usuniety.
            • Gość: tabasco Re: cuda niewidy IP: *.dynamic.chello.pl 21.03.11, 09:13
              MbrCheck: wklej.org/id/496987/
              TDSSKiller: wklej.org/id/496988/
              combofix: wklej.org/id/496989/
              Victoria: img33.imageshack.us/f/screenli.jpg/

> We wlasciwosciach polaczenia ->

Nie umiem tego znaleźć... Bardzo proszę o wskazanie miejsca pobytu. Panel sterowania? i co dalej - otwieralam wszystko ale "własciwości" połączenia nie ma..
              • kolobos Re: cuda niewidy 21.03.11, 12:08
                Log z TDSS jest obciety lub tez skanowanie nie wykonalo sie do konca, daj jeszcze raz caly.

Panel Sterowania -> Polaczenia sieciowe -> klikasz na swoim polaczeniu z internetm, wlsciwosci -> wlasciwosci tcp/ip i tam albo zaznaczasz "Uzyskaj adres serwera dns automatycznie", jezeli siec nie bedzie dzialac to wpisujesz recznie te co podalem.

Po wszystkim usun w mbam to co wykryje, uruchom komputer ponownie i sprawdz czy wszystko jest ok.
                • Gość: tabasco Re: cuda niewidy IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 19:08
                  cały log wklej.org/id/497615/
                  komputer "chodzi" normalnie, "yahoo" się nie otwiera :)
                  Bardzo, bardzo serdecznie dziękuję za pomoc i przepraszam za upierdliwość.
                  • Gość: Kolobos Re: cuda niewidy IP: *.zask.pl 22.03.11, 19:27
                    Wyglada ok. Wybierz w OTL Sprzatanie.

Uzyj SecurityCheck: screen317.spywareinfoforum.org/SecurityCheck.exe i sprawdz do czego musisz zainstalowac aktualizacje.
                    • Gość: tabasco Re: cuda niewidy IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.11, 23:40
                      aktualizacje pobierał ostatnie 2 dni - myślałam, że nie skończy..
                      "posprzątałam" i komputer jak nowy.
                      Jeszcze raz dziękuję za pomoc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka