IP: *.ip.netia.com.pl 03.08.12, 20:28
Chcialbym sie dowiedziec czy jeżeli ktos podal mi strone internetowa na której ni podawałem zadnych swoich danych to czy jest mozliwośc aby poprzez samo wejscie na taka strone mój komputer zostal zainfekowany jakims wirusem lub czy tez w jakis sposób ktos mogłby odczytac jakies hasła z mojego komputera ?
Obserwuj wątek
    • acr-is Re: wirusy 06.08.12, 13:31
      Jeśli Strona Była w stylu phishing i nic nie podawałeś to nic się nie stało , ale są też metody bardziej zawansowane jak ukrywanie kodu w html czy php i po wejściu na daną strone nawet nie musisz nic klikać wystarczy ją tylko przeglądać i wgrywa ci się oprogramowanie szpiegujące albo i też jakieś trojany i wirusy , znam ataki stron które po wejściu i nie instalowaniu nawet z tych stron czego kolwiek , może przejąć komputer , wychodzisz ze strony jak by nigdy nic restartujesz komputer i masz faila bo uruchamia się pod powłoką systemu jakieś świństwa , różnie to bywa , wiec zawsze się lepiej zabezpieczać i nie otwierać podejrzanych linków
    • Gość: wiruseksd Re: wirusy IP: *.range86-140.btcentralplus.com 08.08.12, 02:59
      owszem wirus ci bez problemu moze wejsc na kompa :)
      a co do hasel to zalezy jaka strona bo sa strony gdzie keyloger generuje odrazu twoje haslo

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka