Dodaj do ulubionych

prośba o sprawdzenie logów

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 14:53
Proszę o sprawdzenie logów ponieważ avast wykrył rootkita zrobiłem skanowanie mbamem oraz OTL a także Dr.Web Cureit . Dr.Web CureIt coś tam naprawiał ale nie wiem do końca o co chodzi.

Tutaj są logi
mbam wklej.org/id/1083943/
OTL wklej.org/id/1083944/
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 11.07.13, 13:29
      Usun wszystko co wykryl mbam.

Uzyj AdwCleaner, opcja Delete.

Wykonaj skrypt w OTL:

:OTL
      PRC - [2013-06-27 20:30:30 | 002,236,080 | --
      • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 15:31
        Kiedy próbuję wykonać skrypt w OTL znikają ikony na pulpicie i zostaje tylko program OTL w którym nic się nie dzieje poza tym, że na dole jest napis Killing procces itd. . Całosc wglada tak jakby się zacinał komputer
        • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 16:15
          Na pulpicie i na dyskach zauwazyłem ikony których wczesniej nie było. Są jasniejsze od pozostałych. Co mam robić skoro nie dało sie wykonać skryptu w OTL ponieważ program sie zacina
          • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 11.07.13, 22:57
            Wykonaj skrypt w trybie awaryjnym.
            • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 00:27
              Po wykonaniu sykryptu w trybie awaryjnym OTL wykonał te logi : wklej.org/id/1085031/

Kiedy ponownie uruchomiłem komputer okazało się że fałszywe ikony nie zniknęły . Co z nimi zrobić? Czy system jest oczyszczony?
            • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 00:35
              Wszystko jest fałszywe ikony zniknęły po drugim uruchomieniu, ale w normalnym trybie (wczesniej uruchamiałem w bodajze selektywnym) . Czy system jest oczyszczony?
              • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 12.07.13, 14:54
                Przez "falszywe ikony" rozumiesz ukryte pliki tak? Zostaw je w spokoju.

Daj nowy log z OTL ze skanowania.
                • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.13, 23:50
                  Oto logi z OTL po ponownym skanowaniu
                  wklej.org/id/1085759/
                  • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 13.07.13, 16:06
                    Wybierz w OTL Sprzatanie i to wszystko.
                    • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.13, 17:31
                      Ok dzięki wielkie.
                      Nie robiłem tylko aktualizacji przez SecurityCheck bo nie mogłem go znalezc w internecie.
                      • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 14.07.13, 19:31
                        www.bleepingcomputer.com/download/securitycheck/
                        • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.13, 22:29
                          wklej.org/id/1087084/ Po sprawdzeniu w SecurityCheck wyskozcyło mi to. Co mam zrobić
                          jeśli chodzi o aktualizowanie
                          • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.centertel.pl 15.07.13, 19:21
                            Tak jak pisalem wczesniej, zainstaluj aktualizacje do programow, ktore sa "out of date".

Internet Explorer 7 [color=red]Out of date![/color] <- pobierasz ze strony MS najnowsza wersje IE dla XP.
                            Adobe Reader 10.1.7 [color=red]Adobe Reader out of Date![/color] <- pobierasz ze strony adobe.
                            • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.13, 22:12
                              Ok zrobione. jeszcze raz dzięki
                              • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.13, 22:31
                                Przeglądarka sama mi się wyłączyła zrobiłem skanowanie w mbamie i wykryło 1 plik, dałem usuń ale nie wiem czy to wystarczy.
                                Czy jest powód do obaw?

tutaj log z mbam
                                wklej.org/id/1088558/
                                • Gość: Kolobos Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.zask.pl 17.07.13, 01:50
                                  Jezeli ponownie nie zainstalowales tego szkodliwego dodatku to nie. Uzyj AdwCleaner dla sprawdzenia.
                                  • Gość: rifo3 Re: prośba o sprawdzenie logów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.13, 12:24
                                    adw cleaner po skanowaniu- wklej.org/id/1088810/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka